Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Oltalom karitatív egyesület bemutatkozása
Advertisements

Esélyt az esélyteleneknek
Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
SPORT ÉS MIGRÁCIÓ.
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
Civil partnerség – Szabolcs – Szatmár – Bereg megyében
Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Sárvári Oltalmazó Kezek Egyesület
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Az iskolai szociálismunka
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
MRGSZ Stratégiai terv Verzió: 2. RC2. JÖVŐKÉP Aktuális MRGSZ cél: Láthatóvá tenni a a rögbit Magyarországon és a Magyar rögbit Európában!
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
NJSZT Közgyűlés május 13. NJSZT KÖZGYŰLÉS május 13.
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
A szakképzetlen, szociálisan hátrányos helyzetű, munkanélküli emberek (fiatalok) munkaerő-piaci és társadalmi (re)integrációjának elősegítése integrált.
Öregedő Európa – társadalmi kihívások
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
World Issues Hagyj nyomot a világban
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
kiemelt projekt bemutatkozása
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Esély a munkára – Civil együttműködés a hátrányos helyzetű rétegek munkaerő-piaci integrációjáért Projektazonosító: NCA-DP-09-A-0185 Dolgozzunk együtt!
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Együtt a Jövőnkért Alapítvány Tapolca. Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik.
a Nemzeti Együttműködési Alap
Kortárssegítő képzés Lőrincz Norbert, Kovács Anita Kortárssegítő képző
Konzorciumi együttműködés
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerepe a szociális város- és település-rehabilitációs folyamatokban.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Sorskerék Alapítvány. Sorskerék Alapítvány Sorskerék Alapítvány 2004-ben alapították Cél: egészségmegőrzés Nevelés, oktatás, ifjúságvédelem,
Hanák Zsuzsanna PhD Eszterházy Károly Főiskola
Az Alkalmazott bábjáték pedagógiájának Adaptálása
„Mindenről lehet beszélni” bűnmegelőzési modellprojekt 2010.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
A szervezet alapítói: Elnök: Bokor Ildikó, Tiszteletbeli elnök: Kolcsár József, a kézdivásárhelyi színház igazgatója, Alelnök: Fodor György, Főtitkár:
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
NEA-16-M pályázatok. Közösségi környezet kollégium kulturális tevékenység, közművelődés, tudomány és kutatás, hagyományápolás, audio- és telekommunikáció,
TÁMOP E-15/1/Konv Új generációs sporttudományi képzés és tartalomfejlesztés, hazai és nemzetközi hálózatfejlesztés és társadalmasítása.
A halmozottan hátrányos helyzetű egyetemisták tehetséggondozó programja Bencéné Fekete Andrea Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Idősen is fiatalosan Senior fejlesztő program a
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
And what else?... Leszakadó gyerekek.
Idősen is fiatalosan Senior fejlesztő program a
SPORTTÖRTÉNET.
„FÜGGŐSÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
Felsőoktatási Szakképzés
Előadás másolata:

Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle társadalmi rétegek, csoportok, és egyének segítőkész támogatása. Ezzel kapcsolatban kiemelt cél, hogy az Egyesület felhívja a közvélemény figyelmét a szolidaritás fontosságára Magyarországon. Tevékenységeink és szakmai céljaink: Felvilágosítás, ismeretterjesztés, lelki gondozás és rehabilitációs foglalkoztatás Szociális szolgáltatás, családsegítés, időskorúak gondozása Karitatív, egészségmegőrzést elősegítő, betegségmegelőző, gyógyító és egészségügyi rehabilitációs tevékenységek Nevelés és oktatás, személyiségfejlesztés, közösségformálás, képességfejlesztés A társadalom perifériájára sodródott, hátrányos helyzetű emberek, rétegek képességeinek fejlesztése, foglalkoztatásuk elősegítése A magyarországi etnikai kisebbségek és a határon túli magyarság segítségével kapcsolatos tevékenységek Gyermek- és ifjúságvédelem, érdekképviselet Mindezekhez kapcsolódóan tudományos tevékenységek, kutatások, felmérések készítése

Oltalom Karitatív Egyesület: Fair play a bűnmegelőzés jegyében Olyan terminológia bevezetését tervezzük, ami a focin kívül más labdajátékok esetében is alkalmazható: fair play labdarúgás. Ennek lényege, hogy a mérkőzés játékvezető nélkül zajlik, a játékosok maguk jelzik a szabálytalanságot. Ez a forma egyre elterjedtebb a világon, így mindenképpen fontos, hogy Magyarországon is bevezetésre kerüljön. Tevékenységek: Oktató anyag elkészítése Supervisorok képzése Oktatófilm készítése Tájékoztató anyag készítése

Oltalom Karitatív Egyesület: Fair play a bűnmegelőzés jegyében  A sport hatása a személyiség fejlődésére, a fiatalok értékrendjére, régóta ismert. Amennyiben már fiatal korban megtanítjuk számukra ezt az új módszert, azon túl, hogy a szabadidejüket értelmesen, felügyelet mellett töltik el, pozitív irányban befolyásoljuk az erkölcsi értékrendjüket is.  Elsőként szükséges a szakemberek képzése.  A képzések tananyagát a nemzetközi tornákon szerzett közvetlen tapasztalat és az angol nyelvű szakirodalom adja.  A konkrét képzés elméleti és gyakorlati elemeket ötvöz. A képzést követően elméleti és gyakorlati vizsga.

Oltalom Karitatív Egyesület: Fair play a bűnmegelőzés jegyében Cél: A hátrányos helyzetű gyermekek, hajléktalanok, katasztrófa által sújtottak, szegények, betegek és a magányosok támogatása. A jelenleg a sport kapcsán foglalkoztatott fiatal felnőttek mellé bevonni a hátrányos helyzetű gyermekeket is a partner szervezeteken keresztül.

Oltalom Karitatív Egyesület: Fair play a bűnmegelőzés jegyében Indikátorok:  A képzésben résztvevők, a sikeres vizsgát tevők száma.  A programba bevont sportolók és iskolások száma.  Fair play elemek gyakoriságának mérése.  Elkészült