Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TISZTA FEJJEL A Magyar Rendőrség információs kampánya.
Advertisements

Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
Béres Egészség Hungarikum Program Átfogó egészségmegőrző és betegségmegelőző nemzeti program Programindító sajtótájékoztató március 29.
REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA SZÉKESFEHÉRVÁR.
Gondolkodj Egészségesen! Program OSZMK baleset-megelőzési konferencia szeptember 30.
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
Egészségvédelem Egészség, vagy használható állapot, együttélés a természettel, vagy önérdekű pusztítás? Veled Európa, de nélküled EU!
2010. szeptember 13. Egészség rovat ajánlat.  a CEMP női életmód oldala  célcsoportja a év közötti, aktív, Esomar AB státuszú, nyitott, igényes,
az általános iskolákban
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Bérelhető szűrőbusz ajánlat - bemutatkozik az Essential Media Kft.
„Gyógyító Régiók” A MÁTRAI GYÓGYINTÉZET Munkacsoportja Vezető: Dr. Urbán László A MÁTRAI GYÓGYINTÉZET Munkacsoportja Vezető: Dr. Urbán László.
Orvos – és Egészségtudományi Centrum
KÖZKÉZEN Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért! Farkas Tamás tanácsadó.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
sajtótájékoztató a felnőtt lakosság egészségmagatartása, motivációi
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata egy komplex ifjúsági szolgáltató rendszer egy eleme a kortárssegítés Ifjúsági iroda, közösségi tér Felkereső ifjúsági munka.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Mire jók a szűrővizsgálatok?
CASTANEA Egyesület Középkorúak egészségéért. CASTANEA 2007-ben alapított civil szervezet, melyet Vas megyei értelmiségiek alapítottak - felismerve azt.
Egészségtudatos magatartás kialakítása
Magyar Pedagógiai Társaság Szomatikus-nevelési Szakosztály
Napocska Napköziotthon
Bemutatás Ü Adatok Ü Az Alapítvány célja Ü Működésmódja Ü Célterületei Ü Eddigi programok Ü További programtervek.
Az elhízás.
Hipertóniagondozás folyamata és stratégiája I.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Új tudás – új kompetenciák az érettségi vizsgán dr Drexlerné Solymos Mária.
Élj Tovább 5 Évvel! Egy társadalmi felelősséget vállaló program a magánegészségügyben.
„ Átszűrődő üzenetek'‘ Liliom programok Paplanos Péter PR Manager Lilly Hungária Kft.
Munkahelyi Egészségvédelem Egyéni felelősség vagy vállalati érdek ?
Az OEP lehetséges szerepe az ellátási hibák felismerésében és megelőzésében „(Elkerülhető) ellátási hibák az egészségügyben” országos konferencia, Budapest,
A magas vérnyomás Készítette: Simofi-Ilyés Beatrix.
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
Új eszközök a népbetegségek felmérésére
Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
„Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” szűrő és felvilágosító program hátrányos helyzetű nőknek
Roma egészségklubok létrehozása és működtetése három dunántúli megyében Sex Edukációs Alapítvány.
Nemzetközi projekt az egészség társadalmi és gazdasági meghatározóiról Taller Ágnes december 4. DETERMINE.
Plazmaadással mások egészségéért!
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Tapasztalatok az orvosi szociológia oktatásával a Semmelweis Egyetemen
Orvosoktatás Betegedukáció Egészségügyi programok szervezése, támogatása Részvétel szakmai szervezetek munkájában Egészségügyi kutatások, adatok közzététele.
Egészség Betegség.
EGÉSZSÉGMAGATARTÁS Egészségmagatartásnak nevezünk minden olyan tevékenységet, amelyet egy önmagát egészségesnek tartó személy vagy preventív céllal végez,
ÖSSZEFOGLALÓ április 24.. A Magyar Atlétikai Szövetség második alkalommal rendezte meg a Hozd mozgásba a családot! Sport és Egészségnapot a Puskás.
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
A leggyakoribb kardiológiai betegségek,azok megelőzése,rizikófaktorok kiszűrése Előadó: Képíróné Gyarmati Zsuzsanna A leggyakoribb kardiológiai betegségek,azok.
Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program
„Civil ABC Eger térségében”
VIDÓ JUDIT: A SZÉPSÉGIPARBAN DOLGOZÓK MUNKAHELYI STRESSZKEZELÉSE.
EGÉSZSÉG ÉS JÓL-LÉT SZÉKESFEHÉRVÁR POLITIKÁJÁBAN Östör Annamária.
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
Speciális életmódjellemzők gyermekkori elhízásban Papp Gabriella 1, Lengyel Dénes 1, Józsa Lajos 2, Gönczi Ferenc 3, Degrell István 1 DEOEC Pszichiátriai.
Egészségvédelem hónapról-hónapra
Magyarország egészségügyi ellátórendszere
Mentálhigiénés team működése kórházunkban
Környezet és közösségek a magyarországi Zöldutakon A fenntarthatóság útján.
TÁMOP E-13/1/KONV „Sport a felsőoktatásban” B komponens Dr. Trényiné dr. Rákóczi Zsuzsanna Hallgatói szabadidősport.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Az egészség fogalma, egészségfejlesztés, prevenció.
Célcsoportok a munkahelyi egészségfejlesztéssel foglalkozók, foglalkozás egészségügyben dolgozó orvosok és ápolók, a humán erőforrás gazdálkodás munkatársai,
Sipos Orbán Szakiskola és Kollégium
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága
18. Országos Védőoltási Továbbképző Tanfolyam WHO EURO magyarországi
Az Egészségfejlesztési Intézetek szerepe az egészségügyi ellátásban
„Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány
EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD 1.
A légzőszervi betegségben szenvedők ismeretei a gyógyszerhasználatról és a rehabilitációs programokról CSMÖ MELLKASI BETEGSÉGEK SZAKKÓRHÁZA, DESZK Farkas.
Előadás másolata:

Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes előadásokkal  Mozgás kultúrával  Szűrés támogatásokkal Erre a település összetartását erősítő rendezvények a legalkalmasabbak: városnapok,falunapok, kistérségi napok, rendezvények, véradás „Az egészség egy életen át egészségvédelmi szűrőprogram célja az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az egészségi állapot szűrése. Az egészség egy életen át programban a szűrések mellett külön figyelmet fordítunk a társadalom egészségét fenyegető káros jelenségekre: dohányzás, alkohol, mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás, elhízás, melyek az életmód tanácsadással megelőzhetőek.”

A szűrőprogram által támogatott célok Egészséges életmód előtérbe helyezése, szemléletformálás a lakosság és a települések vezetői, egészségügyi ellátói körében Az egészséges életmódra való nevelés, élhető környezet alakítására irányuló programok szervezése A témába illő, már hagyományosan megrendezésre kerülő programok támogatása Együttműködés generálása adott mikro térségek települései, a területet ellátó háziorvosok, védőnők, közoktatási intézmények, civil szervezetek között. Közös gondolkodás és cselekvési tervek készítésének indítása.

A programot támogató szervezetek, települések –célja elsősorban az egészséges életmód szemléletének erősítése (mozgásos, sport-, egészséges táplálkozást népszerűsítő programok), –előtérbe helyezik a betegségek megelőzésére, korai felismerésére irányuló egészségügyi szűrővizsgálatok fontosságát, –törekszenek az egészséges, élhető környezet kialakítására (gyommentesítés, szemétgyűjtés, virágosítás, parkosítás), –információt nyújtanak a lakosság számára a jelzett témakörökben, –a lakosságot önkéntes és aktív részvételre késztetik, –információt gyűjtenek a lakosság egészségi állapotára, életvezetési szokásaira vonatkozóan (kérdőívek, önértékelés).

A Medical Group Kft által üzemeltetett egészségügyi szűrőkamion a jól ismert „Egészség egy életen át” program kereti között működik. A kamion a teljes országra kiterjesztett működési területtel áprilistól késő őszig nyújtja szolgáltatásait. A programban szereplő szűréseket nyújtó szakemberek orvosok, szakasszisztensek. A programban közreműködnek egészségügyi szervezetek, alapítványok is, akik pedig a dohányzás ellenes és egészséges életmód, táplálkozás témákban működnek, az előadás és figyelemfelhívás módszereivel.

A szűrőprogram fókuszában a helytelen életmód okozta népbetegsége állnak. Mérések: vérnyomás, vércukorszint, koleszterinszint, húgysav, trigliceridszint, érszűkület, has térfogat Vizsgálatok: véroxigén, EKG, szemfenék, vázizom tömeg Testtömeg index számítás, testzsír analízis, súly és „célsúly” megállapítása Együttműködő szervezetek:

A program szakértői a mérési eredmények elemzése által rávilágítanak a résztvevők esetlegesen helytelen életmódja által okozott károsodásaikra, rizikóikra. A helyes életmóddal kapcsolatos és a dohányzásról leszoktató célú előadásokat a vizsgálati eredményekkel támasztják alá, akár egyénenként is. Referencia: Évente több, mint elvégzett vizsgálat és regisztrált eredmény, ember egészségi állapotának mérése.

A mobil szűrőkamion szolgáltatásaival kapcsolatos információk, árajánlat, és időpontkérés: 06 1/