Munkabiztonsági tréning 2012

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Stratégiai vezetés gyakorlati kérdései
Advertisements

Darázs Henriett E.ON Hungária Zrt
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
Mindenki tehetséges lehet valamiben!
az áldozatokért és a tettesekért
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK STRATÉGIAI VEZETÉSE. Milyen az igazán jó önkormányzat? POLGÁRKÖZELI  AUTONÓM ÉS VÁLLALKOZÓ SZELLEMŰ  AKCIÓ-ORIENTÁLT  KÜLDETÉS-CÉLOK-KOMPETENCIA.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
Démász Prímavill Hálózatszerelő Kft Munkavédelem a gyakorlatban.
Munkavédelmi képviselők fóruma
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Dr. Dömötör Tamás Magyar Tájépítészek Szövetsége.
Európai Uniós pályázatok
„ TEszedd ” ( 2011) „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárság Budapest dr. Rácz.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Szélességi bejárás , 0.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
Szervezetfejlesztés Töviskes Imre.
Egyéni döntések a szervezetben
Tóth Judit Kerékpáros Magyarország Szövetség évi pályázatok.
Szervezetfejlesztési Program
„20 éves a HSZOSZ Országos HR szakmai klubhálózata, avagy az új gondolatok vonzzák az új nemzedéket – Szegedi Klub” Készült a ICF Magyar Tagozata, a Humán.
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Environmental Compliance Inspection Course Helyszíni tevékenységek Helyszíni tevékenységek.
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
A SYMLOG Systematic Multiple Level Observation of Groups/ Csoportok rendszerezett sok szempontú felmérése (Harvard University) SYMLOG.
A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI.
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Harmadik országbeli hallgatók beilleszkedésének elősegítése
Farkas Katalin – Vilmányi Márton június 15.
Szentkatolnay Miklós A mentorhálózat működtetése, a folyamatkísérés bemutatása, a használatában rejlő lehetőségek ismertetése IFKT mentor képzés Budapest,
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
Budapest, december 6.1/12 A kistérségi rendszerépítés helyi tervezésének és módszertani támogatásának új hangsúlyai Dr. Németh Jenő IDEA Kistérségi.
Társadalmi Felelősségvállalás Napja szeptember 24.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Humán erőforrás fejlesztés a vendéglátóiparban Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület közgyűlése és Vendéglátói Konferenciája Kontakt Képző Központ.
EASY e-HR ® Automatizálja HR adatbázisát egyszerűen.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ
Projekt eredményeinek disszeminációja – 3. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
A tehetséggondozás az esélybiztosítás kiemelt területe tehetségazonosítás tehetség-tanácsadás együttműködések mentorálás tehetségfejlesztés hálózati tanulás.
1 KELER Tájékoztató Köszöntő Dudás György – KELER Zrt. Vezérigazgató Práger Ádám – KELER Zrt. Marketing és Ügyfélkapcsolati igazgató április 26.,
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
A felnőttképzés tervezése, szervezése szervezeti formái Összeállította: Marton Eszter.
Bentlakásos intézmények kiváltása – TIOP /1
TÁMOP KÖZNEVELÉSI REFORMOK OPERATÍV MEGVALÓSÍTÁSA
TÁM-PONT A TESSÉK! Közhasznú Egyesület és a Törökbálinti Kórház mentálhigiénés segítő programja egészségügyi dolgozók számára.
IVSZ AKADÉMIA, október 2. Cégműködtetésről, gyakorló vezetőknek Dr. Kornai Gábor, elnök AAM Tanácsadó Zrt.
Graciela Sbertoli / Vox A kisebb települések önkormányzatainak támogatása az életen át tartó tanulás szemléletének népszerűsítésében MANORKA – zárókonferencia.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
Az intézményi felkészülés módszertana 14. előadás.
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Ügyfélelégedettség-építés a HIFI-ben
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK „ Az intézményi felelősök felkészítése a Szakképzési Minőségbiztosítási Keretrendszer (SZMBK) követelményeinek figyelembevételével,
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Előadás másolata:

Munkabiztonsági tréning 2012 Nyitókép Dr. Dovrtel Gusztáv Bányászati Biztonságtechnikai Osztályvezető Mátrai Erőmű ZRt.

A cél Cél: a balesetek csökkentése a megfelelő szemlélet kialakításával nincs baleset

Előkészületek, megvalósítás Tender és kiválasztás Célunk eléréséhez a régi módszerek mellé valami újra is szükség volt (kockáztattunk, de bejött) Oktatás helyett tréning A hangsúly az attitűdformáláson van Érdeklődés felkeltése Interaktivitás, gyakorlatok Néhány kulcsüzenet rögzülése DEVELOR Tanácsadó Zrt. trénerei tartották a programot – sikerrel 3

Előkészületek, megvalósítás 2. Képzőcég felkészítése Bánya- és erőmű bejárása közösen a trénerekkel A munkavédelmi vezetők konzultációja a trénerekkel Tréningtematika: az RWE üzenetek, modellek és Develor módszertanának ötvözése 3. Tréningek lebonyolítása, szervezése 2241 fő résztvevő 4 óra/csoport 20 fős csoportokban 3 helyszínen Mindössze 24 nap alatt!

Tapasztalatok Szervezés: Magas színvonalú szervezés a HR részéről Gördülékeny lebonyolítás Tréningek: Mindenkinek érthető és érdekes Meggyőző hatású magyarázatok A résztvevők és a vezetés várakozásait is felülmúlta Tudatosultak a kulcs-üzenetek A tréning beszédtéma lett Jó lehet az aljára néhány idézet a résztvevőktől

Folytatás Vezetői tréning Marketing akciók Cél: az elért hatás fenntartása vezetői támogatással A vezetői felelősségtudat erősítése Magatartás orientált ellenőrzések hatékonyságának növelése Szervezés alatt, indulás október elején Marketing akciók Többfajta belső marketing-eszközzel támogatjuk a tanultak rögzítését (plakátok, táblák) RWE által adott vezetőknek szánt munkabiztonság tréningből kiemelt kép van a dián.