Mennyire érzed magad biztonságban a virtuális térben? Dr. Krasznay Csaba.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógépes hálózatok és az Internet
Advertisements

Legújabb ismereti eredmények •A 2011-es II. János Pál boldoggá avatására több millió zarándokot vártak – joggal. •De a médiának sikerült olyan hangulatot.
Hogy akarsz gyorsan pénzhez jutni? Avagy a jótündér elhagyta a varázspálcáját, úgyhogy ez maradt...
IKT = információs és kommunikációs technológia
Éjjel-nappal a világhálón – avagy biztonság a virtuális térben Krasznay Csaba Információbiztonsági tanácsadó HP Magyarország Kft.
LEONARDO DA VINCI - ARÁNYOK
A cyber-terrorizmus problémája Magyarországon
NEKIK MÁR CSAK GYEREKJÁTÉK Felmérés az internetező gyerekekről A Piackutatás Napja május 5.
avagy a hálózatok hálózata
Jövő hálózati megoldások – Future Internet
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Önkéntes oktatói tapasztalatok.
Szakma a közösségek vállain - mit várhatunk 2013-tól? Dr. Krasznay Csaba, a 2011-es év Útmutató Biztonsági Szakembere.
Facebook.com/KBCEquitas | twitter.com/KBCEquitas | Kihagyhatatlan lehetőségek a vagyongyarapításban László Zoltán Marketing Manager,
Hálózatok.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára (ha például segíteni szeretnénk valakinek)
Jól vigyázz kicsi kéz, mit teszel…
A mustármag példázata Ez a példázat a mustármagot összehasonlítja a mennyek országaval, mert amikor elvetik kicsi, de amikor felnő nagyobb akármilyen termésnél.
HÁLÓZAT INTERNET. Weblap címek xikon/index.html xikon/index.html.
Számítógépes Vírusok.
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
Az az érzésed, hogy mindenki ellened van ?
Virtuális jelenlét a Facebook-on avagy adalékok az egészségügy számára Egészségtelen emberek egészséges profilja a Facebook-on.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Vírus típusú csaj: Észre sem veszed, és beköltözött a lakásodba, mindent kisajátít. Internet típusú csaj: Fizetned kell, hogy hozzáférjél.
Világvége-elképzelések
Human security awareness - IT vagy HR feladat?
Krasznay Csaba ZMNE doktorandusz.  Adódik a kérdés, hogy miért kell kiemelten foglalkozni egy funkcionálisan jól működő rendszer esetén a biztonsággal?
Vezetéknélküli hálózatok biztonsága
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Az információbiztonsági.
TransitView TransitView Fejlesztői csoport: Lévai János, Fejér Róbert, Sulyok Csaba, Sztankovics Ágnes Vezető tanár: Simon Károly.
TransitView TransitView Fejlesztői csoport: Lévai János, Fejér Róbert, Sulyok Csaba, Sztankovics Ágnes Vezető tanár: Simon Károly.
Tartalom  Infrastruktúra meghatározása  Infrastruktúrák osztályozása  Kritikus információs infrastruktúrák  Információs infrastruktúrák támadása és.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
Nevelés és nevelői attitűdök
1 Hernyák Zoltán Programozási Nyelvek II. Eszterházy Károly Főiskola Számítástudományi tsz.
1 Hernyák Zoltán Web: Magasszintű Programozási Nyelvek I. Eszterházy.
Játszani tudni kell - A gamification szabályai az interneten
A nagy átverés: Meddig szórakoznak még a nyugdíjakkal? Korózs Lajos Elnökségi tag.
©2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice ©2011 Hewlett-Packard Development.
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
+ Közadatok használata az újságírásban Peth ő András.
NyEMRLSz Hittudományi Tanácskozás Tóbiás Attila A VILÁGHÁLÓ ÁLDÁSAI, KÍSÉRTÉSEI ÉS BUKTATÓI.
Jól vigyázz kicsi kéz Gyermekének.
mint ami mások szerint szükséges!
Szoftverjog és etika, adatvédelem
 A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban.  Többnyire rosszindulatú,
Velem vándorol utamon Jézus, Gond és félelem el nem ér, Elvisz, elsegít engem a célhoz, /:Ő a győzelmes, hű vezér. :/ Velem vándorol utamon Jézus,
Tudod most új élet vár.
Okos kütyük a mindennapi életünkben 
Az Internet.
Szoftverhez kapcsolódó jogok, felhasználási formák
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese. Például:
IKTA-FÓRUM Fehér Éva Projektmenedzser Budapest IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése DARFT Informatikai.
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
A biztonság általános értelmezése A biztonság nem termék, hanem egy kedvező állapot. A biztonság állapot, melynek megváltozása nem valószinű,
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
E-HÓD HÓDítsd meg a biteket!.
TAKÁCH-BATTA Zsuzsanna Valóban az vagyok, akinek mások mondanak?
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
Kiberbiztonság adatdiódával
Web oldal lippaiinfo.atw.hu.
Dr. Krasznay Csaba NKE Kiberiztonsági Akadémia
Semmi szükség a biztonságra
Előadás másolata:

Mennyire érzed magad biztonságban a virtuális térben? Dr. Krasznay Csaba

Az élet a PRISM-en keresztül

Úristen, hát mindenki?

Videózzunk egy kicsit!

Schneier a biztonságról „Évente több embert öl meg disznó, mint cápa, ez mutatja, mennyire jók vagyunk a kockázatok értékelésében.” „Vigyázzunk az Információs Apokalipszis négy lovasával: a terroristákkal, drogdílerekkel, a gyermekrablókkal és gyermekpornográfiával kereskedőkkel! Úgy néz ki, hogy velük annyira meg lehet ijeszteni a közvéleményt, hogy miattuk megengedjük a kormányzatnak, hogy bármit megtegyen.”

Félni vagy nem félni, ez itt a kérdés! Félelem Valóság 1.A kormány megfigyel 2.A hacker betör a gépemre 3.Az internet tele van pedofillal 4.A számítógép tönkreteszi az emberi kapcsolatokat 1.A kormány annyit tehet meg, amennyit a jogrend és a civil kontroll megenged. 2.Ha hagyjuk, sőt bátorítjuk -> viktimológia milliárd ember netezik. Ők mindenfélék. 4.Csak rajtunk múlik!

TUDATOSSÁG!

És a film vége…

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Web: Twitter: twitter.com/csabika25