Az Isteni Erények és a Szentlélek Ajándékai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

Lépj tovább a szolgálatban!
Jézus Istennek nevezése
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
Folyamodjatok az Úrhoz,
Szeretlek (Előadja: Benkő Péter)
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
A SIKERES ÉLET TITKA.
Sámuel királlyá keni Sault
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
„Az igazság Lelke elvezet titeket a teljes igazságra.” (Jn 16,13).
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Gitáros énekek.
7. évfolyam 6. lecke (vázlat)
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Ballagók búcsúztató áhítata.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Úton böjtben.
Boldog 2014-et !.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
ISTEN hozott köztünk!.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
A boldogság is kegyelemből fakad
Boldogok, kik szegények lélekben. Boldogok, mert övék lesz a menny.
Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem. Zsoltár 18:3.
Hálaének Pecznyík Pál verse. Zengjen hálaének, e földön mindenütt,
Az Élet Igéje július.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
Az élet igéje augusztus.
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Nagyböjt 2011 …Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
Azért, hogy az isteni kegyelem által megtaláljuk ezt az utat, nagyon segít, ha sok módon keresünk és próbálkozunk, hogy azon az úton járjunk, amely.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Isten mondta.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Folyamodjatok az Úrhoz,
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Találkozni jöttem Veled, Istenem Te jól ismersz engem, s én kitárom a szívem Itt vagyok Istenem,
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát!
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
Urunk, olyan jó, hogy a nevedben együtt lehetünk
1. Boldogok a lelki szegények:
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Imádkozz az Észak-Koreában élő gyermekekért!
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

Az Isteni Erények és a Szentlélek Ajándékai Két evezőhöz hasonlóan segítik az előrehaladásunkat.

Fölséges és dicsőséges Isten, ragyogd be szívem sötétségét, és adj nekem igaz hitet, biztos reményt és tökéletes szeretetet, érzéket és értelmet, Uram, hogy megtegyem a te szent és igaz parancsodat. Assisi szent Ferenc

Megkönnyítik az Isten fele való haladásunkat. A Szentlélek ajándékai Megkönnyítik az Isten fele való haladásunkat.

A SZENTLÉLEK HÉT AJÁNDÉKA

“Boldogok a békességesek: ők Isten fiai” A BÖLCSESSÉG Megnyitja az értelmünket, hogy Jézusi módon gondolkodjunk, szeressük, ami Istentől van, az evangélium fényével világítja meg az életünket. “Boldogok a békességesek: ők Isten fiai”

A Bölcsesség Adománya A tudás egymagában kevés. Az emberi tudomány a lehetségesről szól, A bölcsesség, arról hogy mi az, amit szabad. A tudomány meggyógyítja a kezet, A bölcsesség megtanítja használni. A tudomány erőssé tesz, A bölcsesség emberré válásunkban segít. Tudomány nélkül az élet elsorvad, De bölcsesség nélkül barbárrá válik. Add meg nekünk Uram a szív bölcsességét !

Az Isteni Tudomány latinul “scire” = ismerni, tudni Uram mi Urunk, milyen csodálatos széles e világon a te neved! Dicsőséged az egekig magasztalja a gyermekek és kicsinyek ajka. Zsolt 8,2

A Tudomány Ajándéka, hogy… Istent jobban megismerjük növekedjünk a jóban új világot építsünk az emberiség javát szolgáljuk “Boldogok a szomorkodók: majd megvigasztalják őket”

A Tudomány „Jól csak szívével lát az ember.” A személyt nem tanulmányozzuk, hanem megértjük. Csak annak van joga nevelni, aki szeret; Csak akit átölelsz, azt tudod igazán vezetni.. A Szentlélek adományait Izaiás próféta írja le. (v.ö. Iz 11,2) Szentírási szóhasználatban megismerni, azt jelenti, hogy «szeretni» (Jn 19,8; Mt 1,25) ! Csak, ha megszereted Istent, akkor érted meg Őt.

Tudomány Figyelmeztet: Légy bölcs! Különben, egy szamár milliószor is megjelenhet a TV.-ben, akkor sem lesz ló belőle! Jézus ígérete alapján: “Az Igazság Lelke elvezet benneteket a teljes igazságra” Az isteni tudomány a «mélység» ajándéka a «felszínességgel» szemben; A «létezés» ajándéka a «látszattal» szemben. A tudomány azt üzeni: «használd az eszedet»!

ÉRTELEM latinul “intus-legere” = belül, a mélységekben olvasni Szem nem látta, fül nem hallotta, Emberi szív föl nem fogta, Amit Isten azoknak készített, akik őt szeretik. 1Kor 2,9

Az értelem ajándéka, segít… imádkozni reflektálni meditálni elmélkedni elmélyedni “Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent”

Tanács latinul “consulere” = dönteni Dicsőítem az Urat, mert értelmet adott nekem, s mert szívem éjjel is figyelmeztet. Mindig szemem előtt lebeg az Úr, Ő áll jobbomon, hogy meg ne inogjak. Zsolt. 16,7

A Tanács segít… a helyes utat választani válaszolni Isten hívására együttműködni Istennel bekapcsolódni az isteni tervbe “Boldogok az irgalmasok: majd nekik is irgalmaznak”

A Tanács Döntéseink előtt, mérlegelésre van szűkségünk. A Szentlélek világosságánál könnyebb megtalálnunk a helyes utat. Isten minden segítséget megad, kérd a Szentlélek megvilágosító kegyelmét.

Lelki Erősség “a nehéz helyzetek megoldásának képessége” Szeretlek Uram én erősségem. Az Úr menedékem, váram, szabadítóm. Istenem, sziklám, hozzá menekülök. Salmo 18,2

legyünk állhatatosak a Lelki Erősség, hogy: bátrak lehessünk megvalljuk hitünket segítsük, az elbátortalanodottakat legyünk állhatatosak a megpróbáltatásban “Boldogok, akiket az igazságért üldöznek: övék a mennyek országa.”

Lelki Erősség Ajándékozd meg a világot jobbik éneddel!! Egy lelki író a Szentlelket az edzőhöz hasonlította. Az edző felkészít a fáradságos munkára; Azt mondja a fiuknak: «nincs aranyérem, veríték nélkül».

Jámborság’ latinul “pietas” = az atya iránti fiúi szeretet Nem áldozat kell nekem, hanem a szeretet, nem égőáldozat, hanem az Isten ismerete. Ózeás 6,6

elismerjük, hogy Isten az felhangolt zeneszerszám Jámborság, hogy:… higgyünk Isten szeretetében elismerjük, hogy Isten az egyetlen Isten megtanuljunk szeretni olyanok legyünk, mint a felhangolt zeneszerszám “Boldogok a szelídek: övék lesz a föld”

Az Istenbe vetett bizalom ajándéka. A jámborság ajándéka Az Istenbe vetett bizalom ajándéka. Olyan, mint a kisgyermek aki biztonságban érzi magát atyja karjaiban, a sötétség beállta után is . Atya, mint a tenger: fenntartja azt, aki ráhagyatkozik. Atya, aki nem hagy el. .

Az Úr félelme “a tisztelet érzelme, a megbántástól való félelem ” Akik az Urat félik, hallgatnak szavára, s az utjain járnak, akik őt szeretik. Akik az Urat félik, kitárják szívüket, s rábízzák magukat igaz alázattal. Vessük magunkat Isten karjaiba, ne kerüljünk emberek kezébe, mert amilyen nagy ő, épp oly nagy irgalma Sirák 2,15-18

elismerjük Istent Urunknak, tudva, hogy mi nem vagyunk istenek Az Úr félelme, hogy: elismerjük Istent Urunknak, tudva, hogy mi nem vagyunk istenek a jót tegyük növekedjünk az örvendezésben engedelmeskedjük Istennek “Boldogok a lélekben szegények: övék a mennyek országa”

Az Úr félelme Isten az Úr, én teremtmény vagyok. Isten a teremtő én teremtmény. Isten a forrás, én a szomjazó. Isten a tenger, én a pohár. Isten az áramlás, én a csermely. Isten mindenható, én esendő. Isten a szent, én a bűnös. Az Úr félelmének ajándéka, arra figyelmeztet, hogy ha fel akarok állni, le kell térdelnem. Meggyőz arról, hogy szegény vagyok: arra ösztönöz, hogy nyújtsam ki a kezem és kérjek bizalommal. Mert igaz, hogy semmi vagyok, de Te aki a minden vagy átölelsz, és magadhoz emelsz!” Forrás:http://www.qumran2.net/s/ alkalmazott fordítás: fr.Mihály