Bemutatjuk sofőr Ivánt

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Europass önéletrajz.
Advertisements

Az új rendszer a CobraConto.NET.
„A vasúti áruszállítás szerepe a logisztikai rendszerben ”
ECDL – Az elmúlt 15 év Várallyai László.
A szociális biztonság koordinációja az Európai Unióban
Member of Adequate Security Solutions Megfelelő biztonsági megoldások Hungary Társasházi biztonságtechnikai rendszerek előnyei és kivitelezési.
Közérdekű munka büntetés Dr. Hatvani Erzsébet főigazgató Igazságügyi Hivatal december 12.
Mi jellemző a magyar autóipari beszállítók helyzetére napjainkban?
Magyar törvények és PKI. Büntetőjogi rendelkezések • Bűncselekmények, melyek eszköze az informatika • Bűncselekmények, melyek tárgya az informatika Aki.
Nyerjünk együtt! TAMOP /
QualitySoft On-Line megoldások Terminálszerver alternatíva a Távoli Asztali eléréshez.
BMBY.expert a mi szaktudásunk. Az Ön vezetése A vezető ingatlanközvetítők a BmBy.expert ©-et választják Önökben megvan a Vezető? Több kontrollal és átlátással.
ILBK451, 2013/2014. I. félév, ea: Kovács Zita 4.Azonosítás AZ INFORMATIKAI BIZTONSÁG ALAPJAI.
Köszöntés Tisztelettel köszöntöm a TÁMOP / kiemelt projekt keretében megrendezésre kerülő „Fenntartó éves felkészítés” program résztvevőit.
ADNS Attestation DataNet Service
Tectia MobileID Express – Kétfaktoros erős autentikáció – 5 percen belül üzemkészen! január 16.
KIEMELT INFRASTUKTÚRA- NAGYBIZTONSÁGÚ ÜZEM- VÉDELME.
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
Az Ügyfélkapu TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása.
Személyazonosítási technikák Kósa Zsuzsanna
Köszöntjük Önöket prezentációnkon! Digitális távfelügyeleti rendszer.
Bemutató Számviteli rendszer. Személyesen Postai úton Vállalat vagy vállalkozás Könyvelőcég vagy könyvelő Ez a megoldás kiszámíthatatlan nem biztos hogy.
Elektronikus vezetési karton
Hálózat fejlesztés.
Is:energy kereskedelmi folyamatainak automatizációja Office System felhasználásával Turcsán Ferenc, sales és marketing igazgató, is:energy Hungary Kft.
Adatvédelmi fogalmak.
Webshopok nemzetközi ügyleteinek adótervezése Mihály Péter
© Polycom, Inc. All rights reserved. Gyors és hatékony ügyfélkezelés Videókommunikációs megoldások a KKV szektor számára Tohai Tibor| HRP Europe Kft.
Mennyire gátolja a vevőkockázat magyarországi mértéke a gazdasági növekedést? 300 Mrd Ft a tét évente Előadó: Felfalusi Péter ügyvezető.
Polgári biztonságvédelmi tevékenység
WEBBASE - GPS alapú elektronikus menetlevél
1 Milyen a magyar egészségadatok minősége VI. Egészséginformációs Fórum május Király Gyula / 8.
Environmental Compliance Inspection Course Helyszíni tevékenységek Helyszíni tevékenységek.
Elektronikus bankolás Gyors, hatékony és biztonságos módja a kommunikációnak és az üzleti kapcsolatnak a Bankal. Tranzakciókat a saját irodából vagy otthonról.
Az egyéni vállalkozás.
Elektronikus aláírás, azonosítás, hitelesítés
Kálmán László mk. alezredes MH HKNYP Pk. h. (hadkiegészítés)
ECDL Az ECDL European Computer Driving Licence - Európai Számítógép-használói Jogosítvány Az ECDL egységes nemzetközi szabályok alapján működő moduláris.
Web-alapú humán lekérdező rendszer
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Elektronikus jelentéstovábbító portál vagyonkezelő szervezet számára Ügyfélkapu használatával.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
A Bit módosítása évi LXXXVI. tv június január január 1.
Mindenkit köszöntök, Takács Titusz vagyok a JTT PRO Biztonságtechnikai Kft. ügyvezető igazgatója. BIZTONSÁGTECHNIKAI KFT. Mai előadás témája: Vállalkozások.
Azonosítás és biztonság pénzintézeti környezetben Jakab Péter igazgató Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. Bankbiztonság.
Rövid áttekintés a MOK/HEFOP kártyák használhatóságáról Készítette: Nádor Szabolcs,
A Lear Corporation a Fortune 500-as listában felsorolt vállalat, amelynél tehetséges alkalmazottak sokszínű csapatai világszínvonalú termékeket terveznek.
Személyazonosság kezelés metacímtár kialakításával november 17. Hargitai Zsolt rendszermérnök Novell Magyarország
eeszt A csatlakozás feltételei és körülményei
Operátor (betanított szerelő) munkatársakat.
Lear Corporation Magyarország Kft.
(Iskolai) Beléptető rendszer Raspberry Pi 2-vel.
Sales Back Office Specialista Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – Food
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – HoReCa Téged keresünk, ha rendelkezel:
Értékesítési képviselő – HoReCa
ADR: kit érint, kinek kell foglalkoztatnia biztonsági tanácsadót?
Készítette: Farkasné Veres Edina
Informatikai biztonság alapjai 2. Azonosítás
LOAD CONTROL Rakománykövetési megoldás
BikeSafe kerékpár-regisztrációs rendszer Új típusú bűnmegelőzési program Nyilvántartási rendszer, ahol a kerékpárokat egy központi adatbázisban egyedi.
Az alábbi pozícióba keresünk munkatársat:
A vasúti járművek karbantartását, javítását és időszakos vizsgálatát végző műhelyeket érintően tervezett jogszabályi változások dr. Erb Szilvia főosztályvezető.
Web alapú humán lekérdező rendszer
Előadás másolata:

Bemutatjuk sofőr Ivánt Hamarosan! Bemutatjuk sofőr Ivánt Sectran Kft. – Muray Melinda

Vázlat Mire költünk biztonság címén? Az okozott kár A DID rendszer, mint megoldás A DID rendszer felépítése és működése Az azonosítás biztonsága A DID rendszer előnyei A DID rendszer jövője, illeszthetősége

I. Mire költünk biztonság címén? Építsünk biztonsági rendszert közösen! Hozzávalók: Analóg videokamera Éber biztonsági szolgálat Beléptető kapuk Digitális, nagyfelbontású kamerák Ujjlenyomat-olvasó GPS járműkövető rendszer Speed-dome kamerák Kerítésvédelmi rendszer Riasztó berendezés Nagyfelbontású IP-kamerák Retina szkenner Sorompó Day-night kamerák stb.

I. Mire költünk biztonság címén? …és a rendszerünk tökéletes!

…vagy mégsem? I. Mire költünk biztonság címén? A felsorolt biztonsági megoldások közül egyik sem foglalkozik a szállítást végző személlyel, holott a szállítás során elkövetett bűncselekmények jelentős részében maga a gépjárművezető is tevékenyen közrejátszik a termékek eltulajdonításában.

II. Az okozott kár évente körülbelül 25.000.000.000 Ft

Mi mindenre lenne ez az összeg elegendő

10.000 db Suzuki Swift

Az mi mindenre lenne elég????? 10.000 db Suzuki Swift Az mi mindenre lenne elég????? 500.000 db új biztonsági kamera

A megoldás Driver Identification Database Önkéntes belépésen alapuló online „fehér lista”, mely minősített, megbízható sofőröket tartalmaz. Driver Identification Database

III. A DID rendszer, mint megoldás Személyi állomány előzetes szűrése Személyazonosítás biztonságának növelése Folyamatos kontroll A DID rendszer több, mint egy egyszerű adatbázis!

Személyi állomány előzetes szűrése III. A DID rendszer, mint megoldás Személyi állomány előzetes szűrése A probléma szemléltetése kedvéért tegyünk egy kis összehasonlítást: Milyen előírásoknak kell megfeleljen egy pénzszállítást végző vagyonőr és egy százmilliós értékű rakományt szállító sofőr?

Elvárások pénzt szállító vagyonőrökkel szemben: III. A DID rendszer, mint megoldás Elvárások pénzt szállító vagyonőrökkel szemben: Magyar állampolgárság Állandó belföldi lakóhely Alapfokú iskolai végzettség Személy- és vagyonőri igazolvány megléte Kamarai tagság Érvényes fegyvervizsga C kategóriájú jogosítvány Büntetlen előélet, orvosi és pszichológiai megfelelés Rendészeti, illetve fegyveres biztonsági őr munkakörben szerzett tapasztalat

Elvárások egy sofőr számára: III. A DID rendszer, mint megoldás Elvárások egy sofőr számára: Alapfokú iskolai végzettség C+E típusú vezetői engedély Belföldi/nemzetközi árufuvarozói vizsga 1-2 év szakmai tapasztalat, min. 2000 km. Ezeknél a követelményeknél akkor sincs több, ha a sofőr százmillió forintos értéket szállít!

A személyi állomány előzetes szűrése III. A DID rendszer, mint megoldás A személyi állomány előzetes szűrése A DID tagságra pályázó gépjárművezetőknek a fuvarozó cégek felvételi gyakorlatánál magasabb szintű elvárásoknak kell megfelelniük. A DID rendszer tagjaira nézve kötelező: Büntetlen előéletet igazoló erkölcsi bizonyítvány Szakmai önéletrajz Munkavégzéshez szükséges okmányok megléte

III. A DID rendszer, mint megoldás 2. Személyazonosítás biztonságának növelése Személyi okmányokból történő hagyományos ellenőrzés azonosítási nehézségei: Régi okmányok, régi fényképek a külső az okmány készítése óta eltelt időben teljesen megváltozott sok esetben a különböző időpontokban készült okmányokban található fényképek sem támasztják alá az azonosítást az okmányokban található fényképek mérete kicsi, nem látszódnak az azonosításhoz szükséges részletek

III. A DID rendszer, mint megoldás 2. Személyazonosítás biztonságának növelése A DID rendszerben: Fényképes, egyedi kóddal ellátott azonosító kártya Általunk készített nagyfelbontású fénykép Az ellenőrzött okmányok rögzítése az adatbázisban Online ellenőrzés (rendszerben található fénykép és okmányok összehasonlítása a megjelent személlyel és az általa birtokolt okmányokkal)

III. A DID rendszer, mint megoldás 3. Folyamatos kontroll A rendszer frissítésében közvetett módon maguk a rendszer felhasználói is részt vesznek Online működés (A megbízók a napi szintű pozitív eredményű kártyaellenőrzésekkel erősítik meg, hogy egy sofőr megbízható. Azonban ha egy gépkocsivezető az egyik felhasználónál elbukik és kitiltásra kerül a DID-ból, máshol már nem lesz módja kárt okozni.)

IV. A DID rendszer felépítése és működése Azonosító kártya Terminál Szerverkörnyezet

IV. A DID rendszer felépítése és működése 1. Azonosító kártya Proximity kártya A kártya a rányomtatott információkon kívül más személyes adatot nem tartalmaz

IV. A DID rendszer felépítése és működése 2. Terminál Ipari környezetre kialakított hardver Dedikált munkaállomás Zárt rendszer Linux operációs rendszer Egyedileg hozzárendelt kártyaolvasó Adatbázist nem tartalmaz (minden adat a szerveren) 24 órás support szolgáltatás

IV. A DID rendszer felépítése és működése 3. Szerverkörnyezet Kizárólag a DID rendszer fut rajta Folyamatos elérést biztosító HA-környezet (több szerverből álló, nagy rendelkezésre állású kiszolgáló környezet) Biztonságos szervertermi elhelyezés

V. Az azonosítás biztonsága A fuvarindítás előtti ellenőrzés menete 1. Birtok és tudás alapú autentikáció; a sofőr előzetes hozzájárulása az adataihoz való hozzáféréshez Személyes jelenlét DID-kártya PIN kód ismerete 2. Státusz ellenőrzés Jóváhagyott Felfüggesztett Tiltott, törölt (nincs lehetőség fuvarindításra)

VI. A DID rendszer előnyei Jelentős mértékben csökkennek a fuvarozással kapcsolatos káresemények Információáramlás érdeksérelem nélkül Minőségi igény támasztható a gépkocsivezetőkkel szemben Adatvédelem szempontjából a jelenlegi gyakorlatnál körültekintőbb adatkezelési eljárás Egységes fellépés következtében növekvő visszatartó erő, amely csökkenti a fuvarozók bűnözési hajlandóságát

VII. A DID rendszer jövője - illeszthetőség A DID rendszer úgy van kialakítva, hogy megfelelő interface-eken keresztül szinte bármilyen fuvarszervező programmal összhangba lehet hozni. Példaként a CTS (Carriage Tracking System) A CTS gépkocsivezető nyilvántartó modulja a gépkocsivezetők adatait a DID rendszerből veszi, tehát már a fuvarszervezésnél sem kerülhet be a rendszerbe olyan sofőr, aki nem jogosult a fuvarfeladat elvégzésére.

Bemutatjuk Sofőr Ivánt Iván 180 cm magas, átlagos testalkatú férfi. Két éve egy nemzetközi fuvarokat bonyolító vállalkozás alkalmazottja. Soha nem állt rajthoz a Párizs-Dakar versenyen… Iván egyszerű ember és átlagos sofőr. Mi mégis őt ajánljuk figyelmébe… …mert Iván tagja a DID rendszernek ami azt jelenti, hogy MEGBÍZHATÓ!

Köszönöm a megtisztelő figyelmet! Muray Melinda – értékesítési vezető Tel: 36(20)667-90-34 E-mail: sales@thedid.eu