Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

BikeSafe kerékpár-regisztrációs rendszer Új típusú bűnmegelőzési program Nyilvántartási rendszer, ahol a kerékpárokat egy központi adatbázisban egyedi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "BikeSafe kerékpár-regisztrációs rendszer Új típusú bűnmegelőzési program Nyilvántartási rendszer, ahol a kerékpárokat egy központi adatbázisban egyedi."— Előadás másolata:

1

2

3 BikeSafe kerékpár-regisztrációs rendszer
Új típusú bűnmegelőzési program Nyilvántartási rendszer, ahol a kerékpárokat egy központi adatbázisban egyedi azonosító jeleikkel, fényképükkel, tulajdonosaik adataival regisztráljuk. Eddig csak lokálisan működtek nyilvántartások, országosan nem.

4 A rendszer négy fő elem:
1. Regisztrációs adatbázis: A kerékpárok azonosító adatait, vázszámát, fényképét tároló biztonságos adatbázis, mely a rendőrség számára elérhető, lopás esetén segítséget ad a feljelentés elkészítéséhez, segítve a felderítést és a megtalálást. 2. Információs portál lopott és megtalált kerékpárok számára: Körözött, lopott és megtalált kerékpárok lekérdezési lehetősége, kerékpárbiztonsággal kapcsolatos információk, tanácsok. 3. Biztonsági jelölés lehetőségének megteremtése: A kerékpár és alkatrészeinek jelölésével az egyedi azonosítás lehetősége vázszám hiányában is biztosítható, lopás esetén segítve a felderítést és a megtalálást. 4. Kerékpárfigyelés, kerékpárkövetés és lopásgátló eszközök ajánlása: Internetes kerékpárfigyelés, a lopott kerékpárok meghirdetésének figyelése. Műholdas kerékpárkövető rendszer kialakítása az értékesebb kerékpárok fokozott biztonságáért, lopásgátló eszközök (lakatok, riasztók, kiegészítők) ajánlása.

5 Rendszerszolgáltatások:
1. A kerékpár azonosító adatait, fényképét a megbízható ügyféladatokkal a birtokos, vagy adott esetben a bolt tölti fel a https biztonságú adatbázisba. Az ingyenes rendőrségi regisztráció alkalmával pedig a rendőrség személyazonossági okmányok alapján tölt fel adatokat, így a rendszerbe nem kerülhetnek valótlan személyi adatok, a felvitelt kezdeményezők teljes mértékig visszakövethetők akár banki, akár ip adatokon keresztül. 2. A kerékpárok adatai jogosultsági szintek szerint lekérdezhetőek a felhasználók, kerékpárüzletek és a rendőrség számára. A beépített szűrő funkciókon keresztül a többtízezres adatbázisból minimális információ megadásával is néhány perc alatt kiszűrhető a keresett kerékpár, vagy kezelhető csoporttá szűkíthető a keresés. 3. Az adatbázisba rögzített kerékpár azonosító adatok, a kerékpárok értékmegállapítása, a körözött kerékpárok nyilvánossága, a visszafejthető tulajdonosi adatok, vagy az ip cím alapján naplózott keresési eredmények olyan rendszerbe épített eszközök, amelyek segítik a már elrendelt büntetőeljárások sikerességét. 4. A korábban eltulajdonított regisztrált kerékpár bármely módon történő megtalálása esetén megkönnyíti a tulajdonos azonosítását a rendőrség számára, segítségével az ellopott kerékpárok egyszerűbben visszakerülhetnek a tulajdonosokhoz, hiszen a rendszer bizonyítani képes hogy adott kerékpár a regisztráció idején adott személy birtokában volt.

6

7

8

9 …a jövő jelentősen növelni fogja a kerékpáros vagyonbiztonságot
a kerékpár tulajdonosok biztonságérzetét a polgárőrségbe vetett bizalmat

10 A regisztrációs lehetőségek
Az adatbázisba a regisztráció 3 csatornán keresztül működik: 1. Rendőrségi/polgárőrségi regisztráció az állampolgároknak (hozzáférés nélküli regisztráció, ingyenes) 2. Saját kerékpárt regisztráló, interneten keresztül magánszemélyeknek (955.-Ft) 3. Kerékpárboltos regisztráció az eladott új és használt kerékpárokra (900.-Ft)

11 Termék rendelési lehetőségek:
100 db matrica   Ft 100 db igazoló kártya Ft Start csomag:   Ft 2000 db ismertető szórólap 200 db biztonsági matrica 200 db igazoló kártya 1 db megállító tábla 1 db fényképezési háttér 1 db kerékpárállvány


Letölteni ppt "BikeSafe kerékpár-regisztrációs rendszer Új típusú bűnmegelőzési program Nyilvántartási rendszer, ahol a kerékpárokat egy központi adatbázisban egyedi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések