KÖZMEGHALLGATÁS 2011 Ciklusprogram bemutatása 2010 - 2014 3. napirendi pont.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A sport mint stratégiai ágazat az állami szerepvállalás tükrében
Advertisements

Az emeltszintű járóbeteg szakellátás fejlesztése a Lenti Kistérségben a Dr. Hetés Ferenc Rendelőintézet revitalizációjával NYDOP-5.2.1/B LENTI.
Rettegi Attila programja
Út a napenergia hasznosítás felé, avagy sikerek és nehézségek az önkormányzatokkal való együttműködésben.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
2012. év. Képviselő testület bizottságainak munkája  Oktatási és Szociális Bizottság  8 db ülés  28 db határozat  Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság 
Beruházás a 21. századi oktatásba február 12.
Közmű tulajdon Önkormányzat – önkormányzati törvény – alapfeladat – ellátási kötelezettség – üzemeltető kiválasztása Állam – regionális rendszerek – Vízgazdálkodási.
Dr. Cser-Palkovics András polgármester Megújul városunk egyik főútja, a Mártírok útja.
Egy vonzóbb város: Biharkeresztes
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
Az oktatási intézmények önkormányzati működésével kapcsolatos felvetések ( egy jegyző gondolatai, értelmezései és esetleges válaszai) Készítette: Molnárné.
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA
„A legjobb és legolcsóbb hulladék az, amelyet meg sem termelünk!”
Az EK Rendelet felülvizsgálatának magyar javaslatai és ETT jó gyakorlatok Előadó: Dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkár.
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
ÖNKORMÁNYZATI SZAKMAI NAP
A fejlesztések hasznosulása az ágazati tervezésben október 18.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
ÚMVP III-IV.tengely Budapest, Dr. Horváth Zita Agrár-vidékfejlesztési Főosztály.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
Nemzeti Területfejlesztési Hivatal A RÉGIÓÉPÍTÉS ÉVE ,3 MILLIÁRD FORINT ÁTADOTT FORRÁS A RÉGIÓKNAK március 17. Kormányszóvivői sajtótájékoztató.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Az Állami Számvevőszék szerepe a környezetre káros támogatások ellenőrzésében Dr. Báger Gusztáv egyetemi tanár, főigazgató Állami Számvevőszék Fejlesztési.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
A kihelyezett kormányülésen meghozott döntések értékelése augusztus 20. Kormányzati lépések Székesfehérvár fejlődéséért.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
ÖNKOMRÁNYZATI PÉNZÜGYI INNOVÁCIÓK május 30. hétfő U D V A R H E L Y I ü g y v é d e k PPP KONSTRUKCIÓK: A VÁLLALKOZÓI TŐKE, AZ ÖNKORMÁNYZATI.
LOT 2 – LOT 3 Csepeli hálózatfejlesztés I. és II.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
Önkormányzati választási fórum. Diósd az otthonunk.
Saára Gyula Program évi költségvetésben szereplő feladatok: 2013-ban megkezdődik a Mártírok útja felújítása, első ütemben 1300 m út és.
Cím. Komlóska Község Önkormányzat nevében tisztelettel köszönti Önöket Köteles László Polgármester! Sajtótájékoztatónk témája: Közel 70 millió forint.
Kovács Ákos A megépült Ipoly-hidakhoz vezető utak felújítása,
Biztos Kezdet Gyerekházak
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
Az innováció, mint a versenyképes gazdasági növekedés alapja
Türje Község Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program keretén belül a „Türje Községben az egészségügyi alapellátás.
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
Termelői csoportok tájékoztatója Eredmények és lehetőségek B udapest, február 10. dr. Forgács Barnabás szakállamtitkár.
Adattár Alapú Vezetői Információs Rendszer Az elkészült felsőoktatási AVIR központi adattár: az alapok december 8. Kerékgyártó Sándor ügyvezető.
Dolgozók képzése Lakók felkészítése Szervezetfejlesztés Közbeszerzés kiírására került sor, elbírálás a jövő héten történik meg.
KÖZMEGHALLGATÁS 2015 Tájékoztató Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának évben folyamatban lévő pályázatairól.
KÖZMEGHALLGATÁS 2016 Tájékoztató Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának évben megvalósult, illetve évben folyamatban lévő pályázatairól és.
Budapest XXII. kerület Városház tér, Mária Terézia utca és Kossuth Lajos utca átépítése, megújítása Szilágyi Tibor Szakterületi vezető BKK Zrt
Berettyóújfalu Város Polgármesteri Hivatal Műszaki iroda bemutatása.
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
A PAKSI BŐVÍTÉS LEHETSÉGES HATÁSAI TOLNA MEGYÉRE: KAPCSOLÓDÁSI PONTOK, EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A TELLER-LÉVAI PROJEKTEKHEZ NASZVADI BALÁZS TERÜLETFEJLESZTÉSI OSZTÁLYVEZETŐ.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA „Műltunk.
„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”
Esély, Lehetőség, Tehetség, ELTE Iskola felújítás az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az Európai Unió támogatásával.
Ásotthalmi tanyavilág élni akar Gátsoron DAOP-4.1.3/B Ásotthalmi tanyavilág élni akar Kissoron DAOP-4.1.3/B Az Európai Unió támogatásával,
2017. évben folyamatban lévő pályázatairól és beruházásairól
Projektzáró rendezvény
TOP vas megyei aktualitásai
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 5.
2017. július 5..
TOGETHER WITHOUT BORDERS ÎMPREUNĂ FĂRĂ FRONTIERE EGYÜTT HATÁROK NÉLKÜL
a Mágocsi Közös Önkormányzati Hivatal
Közmeghallgatás Dunavecse
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
Előadás másolata:

KÖZMEGHALLGATÁS 2011 Ciklusprogram bemutatása napirendi pont

Megvalósításra váró kiemelt feladataink

1. A település infrastrukturális fejlesztési területén kiemelten kell kezelni az önálló ivóvíz kút és saját szennyvíz tisztítótelep megvalósítását. A tervek rendelkezésre állnak, a beruházások finanszírozását szolgáló források megteremtése (EU- s támogatások elnyerése) és a megvalósítás a kiemelt feladat. • Az ivóvízkút tervei engedélyeztetve lettek, megvalósítás 2012-ben • Szennyvíztisztító telep ügyben ki kell várni az új törvényt, és a regionális művek új létrehozását, ezt már állami szinten intézik tovább várhatóan

2. Zsíros-hegyi csatornaépítés folytatása a kapacitás bővítés (szennyvíz tisztítótelep) megvalósulását követően következhet. • Nem várjuk meg a szennyvíztisztító telepre vonatkozó döntést, a testület napirendre tűzi a kérdést az elkövetkező 4 hónapban

3. A Kossuth Lajos utca (fő utca) rekonstrukcióját elindítottuk a „FŐTÉR” megújításával. Ezt a folyamatot kell folytatni a „FŐUTCA” programmal. A Főutca program eredményeképpen a falun áthaladók jelentős változásokat tapasztalhatnak majd: a járdaépítést folytatjuk, a vízelvezető árkok lefedését megkezdjük, ezzel is javítva a parkolási gondokat, az önkormányzati tulajdonú épületeket felújítjuk, illetve új épületeket, intézmények tervezünk megépíteni, az „oszloperdő” megszüntetésére megtesszük a szükséges intézkedéseket. A Sebestyén domb gyalogos megközelítését szolgáló fedett felszíni vízelvezető járdaként is funkcionál majd • A főutca tervezése hallgatói ötletpályázat téma, amit folytatunk majd ben a főtér metodikájára • A kastély mellett húzódó árok újjáépítése közbeszerzési eljárás alatt van tavaszán megkezdődik az építkezés

4. A község közúthálózatának fejlesztése folyamatosan ad feladatot a testület számára, nem csak az új belterületbe vont területrészeken, hanem az „ó falu” területén is. Folyamatos karbantartás során kátyúzni szükséges, erre a hivatal felméréseket készít évente, és ütemezve elvégzi a szükséges munkálatokat. Vannak utcák, ahol a teljes útépítésre van szükség, ezeknek az utcáknak a terveztetését folyamatosan megrendeli a hivatal, amennyiben lehetőség van központi pénzek útján pályázzuk a megépítésüket. Azokban az utcákban, ahol a lakosság hozzájárul az építés költségeihez, ott az önkormányzat közreműködésével valósul meg a beruházás. Az útépítésekkel párhuzamos kell rendezni a felszíni vízelvezetési problémákat, valamint ahol szükséges a járdák megépítését is. • Megépült a Forrás utca • 4 db utcában a felszíni vízelvezetést is rendezte az önkormányzat

5. Az Általános Iskola felújítását folyamatosan kell végezni ben sor kerül az elektromos hálózat felújítására, ezt követően a vizesblokkok felújítása is megtörtén ben a kazánok cseréje és a kazánház rekonstrukciót is végrehajtottuk ben évben kerül sor a nyílászárók cseréjére és a külső szigetelésre. A bútorzatok, valamint az eszközök cseréje és bővítése végig kell, hogy kísérje a ciklust. Mindezeken túl az iskolai tantermek száma mostanra már nem elegendő, ezért a bővítés elkerülhetetlen. • Elkészült az energetikai felújítása az intézménynek • Az új jogszabályok figyelembevételével a bővítést az önkormányzat már nem vállalja fel valószínűleg

6. Az új egészségközpont tervezését még ban megkezdjük. A beruházást 2004-ben kívánta megvalósítani az Önkormányzat, de erre forráshiány miatt nem került sor év elejére sikerült az új településközpont területén végigvinni a kisajátítási eljárást, melynek kötelezettsége egészségügyi létesítmény létrehozása az új óvoda melletti területen 2015-ig. A megvalósítás alapját képező elképzelést és tervet elő kell készíteni. • Megkezdődött a bölcsőde tervezése az adott területre, a védőnő szolgálat helyével együtt

7. A Dózsa György utcai óvoda bővítésére és felújítására szükség van, ami mellett a Kaszáló utcai új óvoda 2 csoportszobás bővítését is napirenden kell tartani. A régi óvoda bővítésének tervezését 2003-ban végrehajtottuk, ezt újra kell gondolni és engedélyeztetni. • A Dózsa György utcai óvoda tervmódosításának folyamata megkezdődött, várhatóan lesz rá pályázati lehetőség • Amennyiben a bölcsőde beruházást az önkormányzat meg tudja valósítani úgy az óvoda bővítése a Kaszáló utcában ebben a ciklusban már nem lesz reális

8. A közösségi színtér biztosítása, vagyis az „Öreg Iskola” felújítása 2005-ben megkezdődött, a keleti szárny rekonstrukciójára sor került. A nyugati szárny felújítása ütemezetten folytatódhat. • Most adunk be egy határon átnyúló pályázatot inkubátorház létrehozására, amely projektre a testület az Öregiskolát jelölte ki

9. A gyermek, ifjúsági problémák, igények szintén folyamatos feladatokat adnak. A 2005-ben megépült játszóterek karbantartására és megújítására van szükség. Sportpályákat tervezünk, ebből egy az iskola udvarán már megvalósult 2003-ban, ezt most új burkolattal kívánjuk ellátni. Az új település központ területén továbbra is sportcélú beruházások tervezése van folyamatban, a megvalósulás a tőkeerős beruházók megjelenésétől függ.

10. A település szerkezeti terv végleges elfogadására 2004-ben került sor, ezek után az önkormányzat az egyes területrészek vonatkozásában elkészíttette a szükséges szabályozási terveket. A szabályozási tervvel rendelkező területrészeken, ütemezve megkezdődtek már a beruházások, fejlesztések. Ezek valószínűleg a ciklusokon átívelve valósulnak majd meg. Testületünk olyan beruházások, fejlesztések megvalósítását támogatja, amelyek céljainkkal azonosulni tudnak. Így a szolgáltató- oktató, egészségügyi, turisztikai, kutatási, stb.- szférát érintően kívánjuk a község fejlődését. A község lakosságát kiszolgáló ipari tevékenységet az e célra kijelölt területre kívánjuk összpontosítani.

Az elképzeléseink eredményes megvalósításához a testület egységes közreműködésére, a hivatal odaadó elkötelezett munkavégzésére és a község polgárainak segítő együttműködésére van szükségünk, és nem utolsó sorban megfelelő gazdasági háttérrel kell rendelkeznünk. A képviselő-testület nevében kijelenthetem, hogy az elkövetkező három esztendőben annak érdekében dolgozunk, hogy a fentiekben vázolt célok ne csak elképzelések maradjanak.

Kimutatás a Képviselő-testület munkájáról az alakuló ülés óta ( ) Ülések száma Bizottsági ülések száma Munkaterv szerinti Rendkívüli 11 Pénzügyi Bizottság Ügyrendi Bizottság Közbeszerzési Bizottság 136

Kimutatás a Képviselő-testület munkájáról az alakuló ülés óta ( ) Meghozott döntések száma Képviselői előterjesztések száma Képviselői hiányzások száma RendeletekHatározatok Bencsik Mónika Bánóczi Margit Dér Zsuzsanna Dékány Angella Diószeghy Tünde Bárdos Iván Bencsik Mónika Dékány Angella Dr. Balogh László Bánóczi Margit Bárdos Iván Dér Zsuzsanna Diószeghy Tünde Kósa Sándor Reindl Gyula

Köszönöm a figyelmüket!

KÖZMEGHALLGATÁS 2011 Lakossági hozzászólások, kérdések 4. napirendi pont