Automataváltás - hanggal!!!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A boldog emberek tudják,
Advertisements

Szeretem a könyvtáram!.
Ha a hütödben van ennivaló, van ruhád, hogy felöltözz,, tetö a fejed felett és egy ágy amibe lehajthatod a fejed... Akkor gazdagabb vagy mint a világ.
1848 Március 15.
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Kárpátalja 4.Nap Igaz magyarnak lenni akkora teher , hogy aki sokat viseli, megerősödik. /Wass Albert/
Folyamodjatok az Úrhoz,
VAN Választásunk? Munkától lóg a nyelve.  Milyen lehet az IQ tesztje? Ha jól van beállítva a stopper, válasza egy kérdésre sem nyer.
Juhász Gyula: A Tápai Krisztus.
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Zsikazsu Emlékkönyve.
Ahogy én tolmácsolnám nektek…
Automatikus léptetés A szégyenteljes Trianoni békediktátum 1920 június 4-én történt. Ezzel a diktátummal csatolták el Magyarország kétharmadát a mai.
Karácsonyi óhaj.
Zene: Charlie - Ha messze mész
F O H Á S Z A HAZÁÉRT….
„VIRÁGOK KÖZT VELED LENNI, TUDOM SZÉP VOLNA KEDVESEM” (BRÓDY JÁNOS)
KELL OTT FENN EGY ORSZÁG...
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Juhász Gyula Trianon eszem 1.
Napra Valentin.
Wass Albert A BUJDOSÓ IMÁJA.
Szülőhazám! Zenével:.
De ingben, gatyában is szeretem a hazám. Nem járok zsinóros mentében,
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
FOHÁSZ A HAZÁÉRT … Liszt Ferenc - Szerelmi álmok
MESÉLJ APU (Muhi János) Zene: Fiam (Komár László).
ÁRVA BÚS ÉJSZAKÁN (Are You Lonesome Tonight)
Ballagók búcsúztató áhítata.
JÓ REGGELT!.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
Mikor olyan összetört a szíved,
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
F o h á sz ! 1 percnyi Az Úr vezet az élet ösvényein az Úr hatalmas, áldott, er ő s keze, Ő nagy, Ő jó, Ő tudja az utat, ne kérdezd merre, csak fogózz.
Antoine de Saint-Exupéry
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
A határon túli magyar nyelvűség
ÁLMODJ Kapcsold be a hangszórót és dőlj hátra! Ne klikkelj! 
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
mint ami mások szerint szükséges!
Itt van Isten köztünk; Jertek őt imádni, Hódolattal elé állni
Jöjj tárjunk ajtót még ma mind! A legnagyobb Király van itt, Kit Úrnak vall a föld s az ég, De mint Megváltó jő közénk, Hogy hozzon békét, életet, Jöjj,
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Halász Judit Semmi sem tökéletes
a dicsőség örök Királyát! Mind az ő szent nevét áldják!
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
SZIPORKÁK.
GONDOLATOK VIRÁGOK KÖZÖTT
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
JÓ REGGELT !.
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
A következő dián még van pár információ.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Gondolatok a barátságról
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
2016. Március 3.. A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. Keretében magyarországi.
A TRIANONI BÉKE JÚNIUS 04.. Mindenki számára világossá vált, hogy hazánkat meg fogják büntetni az I. világháború után A szomszédos országok azt.
Automataváltás - hanggal!!!
Automataváltás - hanggal!!!
JÓ REGGELT !.
Juhász Gyula Trianon eszem 1.
43.
Előadás másolata:

Automataváltás - hanggal!!!

Volt egyszer egy ország, ahol élt a magyar, a Kárpátok védték, ha jött a zivatar. Az idők folyamán ráéheztek mások, széjjeldarabolták Nagy-Magyarországot. Ki akarta? Ma élők, tehetünk mi róla? Felelős mindezért a vén Európa!

Széttépték országunk, és sok millió szívet, kisebbség nemzetünk öt országban így lett. Ki kérdez meg minket, jó nektek így élni? Kinek van jogában szíveinket tépni? Trianont sínyli hat ország magyarja, köztük sem sok akad, aki így akarja.

Fel is sorolhatom: a szép Kárpátalja lakossága magát ősmagyarnak vallja. Ott nyílt meg számunkra a Kárpát-medence, ontotta a magyart az áldott Verecke. Ezeréves múltat biztosított nekünk, s mi erre a múltra mindég büszkék leszünk!

De megjelent Trianon és sorsokkal játszva, csodás országunk darabokra vágta! Ekkor szlovák, végül orosz lett Verecke, ez a magyarságnak mindenkorra lecke! De mindegy ki hogy számol, összead vagy szoroz, ha magyar a magyar, nem lesz abból orosz!

És így van ma Bánát, Baranya és Bácska hetven év óta lenn Jugoszláviában. Ezért román Erdély, szlovák a Felvidék. Nagy-Magyarországot eképpen vágták szét

Ők azok, kiket a sors kevésbé kényeztet, de annál gazdagabbak: szeretnek, éreznek. Ott vasvillával, bottal erőltetnék rájuk, hogy a magyarokból legyenek románok! Ebből kifolyólag békétlenség zajlik, de az igaz magyar, nincs amiért hajlik!

Így nem csak minket súlyt a Trianoni átok, kik bennünket tipornak, azokra is szállott. Számukra sem hozhat eszményi boldogságot míg más üldözöttként éli a világot.

Ausztriában sem mindenkinek mindegy ha jól is megy sora, mégsem cserél szívet. Van ki nem feledi, honnan jön, hová tart, nem hagyja kiölni magából a magyart! Nézem így sorjában, mi maradt még hátra, sok-sok széjjelűzött magyar a világba.

Fontosnak tartom, hogy még Bácskáról meséljek mert születésemtől e vidéken élek. Ennek a porában játszottam, mint gyerek, ez oltotta belém, hogy mindig magyar legyek! Ez tanított arra, hogy ami nekünk sóhaj, más nemzeteknek az ne legyen óhaj! Erről a síkságról látni a végtelent, ez tár fel számunkra múltat, jövőt, jelent.

A magyar nem kér mást, csak a régi földet, egy, amit nem ad fel, hogy értsék végre őtet! Lássa be a világ a békétlenség okát: E nép azért harcol, ne vegyék el jogát! Ne legyen a magyar mások keze-lába, ne, ne alattvaló saját hazájában!

Beszélhesse nyelvét, úgy, ahogy tanulta, hisz ő tekinthet vissza a leggazdagabb múltra. Soknak nem tetszik, ha mi ezt kimondjuk, De ÉL AZ IGAZSÁG, akárhogy titkoljuk! Együvé tartoznak, de büntetnek azóta, e hét évtizedért, a vádlott Európa!

A szerző : Egy „Bácskai Magyar” ! Prezentálta: Zsu