Logisztikai innovációs és oktató központ. A DZLK adatai:  A Klaszter neve: Dél-Zalai Logisztikai Klaszter  A Klaszter s zékhelye: 8881 Sormás, Ipartelep.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PBN Szombathely. 360 km 1280 km.
Advertisements

Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Logisztikai kutatás-fejlesztés és oktatás kölcsönhatása
Konferencia Logisztikai innovációs és oktató központ.
1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
Szakmatanulás érettségi után a Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központban (BeTISZK) 1073 Budapest Dohány utca 65.
Elérhető támogatások vállalkozásoknak
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
Pannon Helyi Termék Klaszter. A Pannon Helyi Termék Klasztert október 3-án hozta létre 13, a Nyugat-Dunántúli Régióban működő szervezet, közel egy.
European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
M I A HASZNA A KLASZTEREKNEK A GYORS FEJLŐDÉSBEN ? A Z AKKREDITÁLT KLASZTER KKV - K SZÁMÁRA KIHASZNÁLHATÓ ELŐNYEI, AZ INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT LEHETŐSÉGEI.
Záhony térsége gazdaságfejlesztési „zászlós program” Kálnoki Kis Sándor miniszterelnöki megbízott.
Rövid beszámoló egy tört évről 2013 Klaszter Klubest Bertalan Zsolt elnök.
Pannon Logisztikai Klaszter. Nyugat-Dunántúli Régió.
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
Vidéklogisztika.
Tobit Pénzügyi Gazdasági Tanácsadó Bt. Budapest A határon átnyúló, közös ipari park lehetséges működési modellje, kialakítása, gazdasági lehetőségei Tóth.
A Szegedi Tudományegyetem harmadik missziós tevékenységei és az EU fejlesztéspolitikája DR. LUKOVICS MIKLÓS Docens, SZTE GTK Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési.
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Balogh Károly elnök Mór, november 10.. Turizmus Desztináció Menedzsment Professzionalizmus Partnerség Kooperáció Konszenzuskeresés Kontroll Innováció.
február 24. Gyutai Csaba. 2 3 Forrás: Nemzetközi Statisztikai Évkönyv, 2004, KSH, Bp., Ipari és Építőipari Statisztikai Évkönyv, 2005, KSH, Bp.
Horváth Miklós Magyar Logisztikai Klaszter
ELTE, matematika alapszak
Az Egyetem, mint az innováció motorja ELTE Innovációs Nap Az Egyetem, mint az innováció motorja Fábián István, rektor Debrecen, február 26.
Hegyi Csilla osztályvezető Innovációs és K+F Főosztály
A projekt bemutatása Feladatok és eredmények Mentor(h)áló Azonosítószáma: TÁMOP /1/B Homor Géza szakmai koordinátor.
1 Új törekvések a logisztikai közreműködésben Prof.emeritus, Dr. Knoll Imre egyetemi tanár, MTA doktor Prof.emeritus, Dr. Knoll Imre egyetemi tanár, MTA.
1 Logisztika Szakirány—II. 5.téma Logisztika Szakirány—II. 5.téma Az állam és a magánszféra kooperációja PPP – Public Private Partnership Prof.Dr.,Dr.hc.Knoll.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
Innovációs zónák, klaszterek szerepe a regionális fejlesztésekben Szent István Egyetem Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Dr. Nagy Henrietta,
B ÉRES G YÖRGY Gazdasági főigazgató Az egészségügy háttérszolgáltatásának és egyéb népgazdasági ágazatoknak a kapcsolata március 31.
1 AZ ÚJ POSTAI SZAKKÉPZÉS JELENLEGI HELYZETE Sum István Magyar Posta Zrt. Oktatási Központ vezető április 05.
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
Közép-Európai Innovációs Központ – Forrás Informatika Kft. Ágazati Kutatás – Szoftverfejlesztés Május 17. Eger Tóth András Senior Projekt Menedzser.
ZÁHONY TÉRSÉGI LOGISZTIKAI KLASZTER
ZÁHONY TÉRSÉGI LOGISZTIKAI KLASZTER
Előadó: Rigó Zoltán logisztikai szakértő Záhony Kereskedelem-logisztikai központ SWOT elemzés.
A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató.
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
Közlekedés-szervezési és Hálózatfejlesztési Tagozat
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
KNOLL-FÉLE „Innovációs ellátási lánc” --modell 10-- Ellátási láncok,bővítésük és gazdasági elemzésük
Logisztikai alapfogalmak
Alsó-Ausztria Gazdasági Stratégiája RECOM hálózati találkozó – gazdaság/ innováció - Győr, Mag. Florian Riess, MBA, M.E.S.
Együttműködési lehetőségek az Észak- adriai kikötők és a Nyugat-Dunántúli regionális logisztikai szereplők között PBN Szombathely.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
A befektetőbarát önkormányzat 2011 szeptember 23. Lunk Tamás.
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
9 tézis a jövő településfejlesztéséhez Kistérségek fejlettségi rangsora.
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május Az intézmény partnerségi kapcsolatainak.
COACH BioEnergy A biomassza energetikai célú hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó március 19. Budapest.
Az ENIN Környezetipari Klaszter bemutatása Lenkey Péter innovációs igazgató Észak-Magyarországi Gyáriparosok Szövetsége.
A kérdőív összeállításának módszertana, kiértékelése
Prof. Dr. Illés Béla* tanszékvezető egyetemi tanár
Agrár- és Gazdaságtudományi Kar
Logisztikai innovációs és oktató központ
Velünk élő középkor Forrás:
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Alapítva: 1989
Előadás másolata:

Logisztikai innovációs és oktató központ

A DZLK adatai:  A Klaszter neve: Dél-Zalai Logisztikai Klaszter  A Klaszter s zékhelye: 8881 Sormás, Ipartelep u. 1.  A Klaszter működési területe: Magyarország  Megalakulás éve: 2011  Alapító tagok száma: 13

Az innovációs projektünk bemutatása: Az innovációs projektünk bemutatása: A projektünk célja, hogy szakmailag összefogja a térség logisztikai szolgáltatóit és a logisztika területén olyan innovációk tervezését és kivitelezését valósítsa meg, amely a dél-zalai térség európai versenyképességét versenyelőny szintre emeli. A projektünk célja ezen túlnyúlóan a logisztikai szakma elméleti megismertetése és a szakmai gyakorlatok biztosítása a térség legkülönbözőbb szintű logisztikai oktatási intézményeinek a hallgatói számára, kutató és oktatóbázis létrehozásával.

A Projektünk célja:   A logisztikán keresztül a dél-zalai térségben új munkahelyek létrehozása, az ehhez szükséges szakmai gárda olyan szintű kinevelése, akik nem csak elméletileg, de a szükséges logisztikai gyakorlati ismeretekkel is felvértezve irányíthatják a térség logisztikai szolgáltatásait.   Ehhez kívánunk egy logisztikai kutató és oktatóbázist létrehozni Sormáson, a Logisztikai parkban, ahol egy tanraktár működetésén keresztül a jogi, a gazdasági, a marketing, a bevétel és költségkalkulációk gyakorlati alapjait szerezhetik meg a hallgatók.

Kutató és oktatási központ: Miért tanraktár? A kereskedelemben, vagy a termelővállalatoknál –bárhol is akar elhelyezkedni a végzett hallgató- mindenhol van raktár és az ahhoz kapcsolódó beszerzés és értékesítés. Tanraktáron keresztül tudjuk a hallgatóknak a legnagyobb rálátást biztosítani a logisztikára.

Kutatási témáink:  1. Téma: Logisztika a valóságban  2. Téma: A logisztikai szolgáltatás pozícionálása  3. Téma: A logisztikai szolgáltató szerződései, felelősség és a kártérítés mértéke  4. Téma: A logisztika marketingje, a marketing logisztikája  5. Téma: A „munkaerő” logisztikája  6. Téma: Áruterítés logisztikája  7. Téma: Idegen áru raktári készletnyilvántartása  8. Téma: A fuvarozó és a szállítmányozó zálogjogának érvényesíthetősége a gyakorlatban.  9. Téma: A logisztikai szolgáltató Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF).  10. Téma: Az áruátvétel és áruátadás logisztikai kérdései  11. Téma: A gépjárművezető kölcsönzés jogi és gazdasági kérdései  12. Téma: A szállítmányozó felelőssége a fuvarozó kiválasztásában  13. Téma: Logisztikai szolgáltatási lehetőségek Európa közepén

Tanraktár sematikus terve:

A DZLK útkapcsolatai: A DZLK útkapcsolatai:

Köszönöm a megtisztelő figyelmüket! Mag János elnök tel: 30/