Ahol találkozik a valóság és a fantázia!. A múlt és a jövő  Antológiaként indul 1972-ben 1985-ben havi magazinná alakul 175 alkalommal jelenik meg 1995.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
AZ ÚJ PEDAGÓGUS ELŐMENETELI RENDSZER
Advertisements

Kis Lord Alapítvány a Gyermekekért
Központi Statisztikai Hivatal
Budapesti Corvinus Egyetem Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG NOVEMBER 25..
Történeti episztemológia
Ösztönöktől vezérelve Megújuló csatornánkon lankadatlanul űzzük tovább a prédát szárazon és vízen egyaránt. Stábunk a vadászat és horgászat neves képviselőivel.
A felnőttképzési tevékenység, és annak az alakulása egy Kulturális és Szabadidő Központban Konzulens tanár:Készítette: Simándi SzilviaPalla Melinda TanársegédIII.andragógia.
Határtalan Európa? Projekt összefoglaló Alattyányi István Szabadka, Borderless EUR Zárókonferencia HUSRB/1002/222/159.
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Feldolgozás gondolattérkép segítségével
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
Jules Verne.
A NYUGAT
MATARKA szakmai nap Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum március 24. KÖSZÖNTJÜK A RÉSZTVEVŐKET!
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu 2011.szeptember.
EÖTVÖS LORÁND ÉLETE ÉS MUNKÁSSÁGA
A Nyugat.
Bergström Zsuzsa † Budapesten született:szülei Székely Mózes és Margit Ráskai Lea leány liceumban érettségi:”jeles”
Fekete István január 25. – június 23..
FELVI Média A fiatalok figyelnek ránk!. Médiaértékesítés az OFIKnál 2005-ben indult, elsősorban az online és a nyomtatott médiában 2006-tól adatbázisok.
Budapest, Hungary, 21st World Congress on Reading 1 Elektronikus könyvtár(ak) az olvasás szolgálatában Moldován István OSZK
3. Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
Az oklevélmelléklet előállítását segítő helpdesk és honlap Kissné Pap Margit vezető főtanácsos oklevélmelléklet koordinátor.
Készítette: Sümegi Dániel
Kommunikáció az egyetemen
Olvasásismeret 2006/2007 II. félév Beniczky Péterné.
Tehetséggondozás a Miskolci Egyetemen. „csak tanult emberek tarthatják fent a nemzetet, illeszthetik be Európába.” „csak tanult emberek tarthatják fent.
A projekt a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával valósult meg.
FASHION STREET Médiaajánló FASHION STREET Médiaajánló.
KÜLDÖTTGYŰLÉS ELNÖKSÉG
Axiális szegregáció forgó hengerben Németh András mérnök-fizikus, IV. évf.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
MTMT munkafolyamatok 2.0 Hagyományok és kihívások III. ELTE Egyetemi Könyvtár március 5. Áts József.
Üdvözölöm a Herbalife-nál! „Ha megálmodta, meg is tudja valósítani!” Walt Disney.
BEMUTATKOZÓ. A SZAKKOLLÉGIUMRÓL A KommON 2012-ben alakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, elődszervezetei, a Mesterhallgatók Tanszéki.
Meghívó. Köszönetet mondunk támogatóinknak: II. kerületi Önkormányzat Magyarországi Francia Intézet ELTE Eötvös József Collegium Magyar Írószövetség Szávai.
Pályaválasztás Pályaválasztás
5 kérdés 5 érzés. Alapötlet  Párkapcsolatok, szerelem, boldogság témákban felteszünk egy színművésznek 5 kérdést. Az illető kérdésenként 4 lehetséges.
A Magyar Tehetséggondozó Társaság kiadványai
ÚJÉVI MŰEMLÉKI SÉTA SOPRONBÁNFALVÁN január 3. (szombaton) 14 órától Árpád-kori Mária Magdolna templom — Kolostorlépcső — Pálos (hegyi) templom Vezet.
Egyszerű történet vessző száz oldal – a kardozós változat
Magyar villamosmérnök Számítástechnikus Informatikus
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu szeptember.
Lénárd Fülöp ( ).
Hírek, információk és magas státuszú hallgatók az FM 88,1-en
Jurij Vega Készítette : Zsemlye Márk március szeptember 26.
2005. április.Road Show Szeged1 Ifjúsági Bizottság Tóth Gergely, Nagy Péter április 12.
Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
„Információvédelem menedzselése” XXXIII. Szakmai Fórum Budapest, november 19. Aktualitások az információvédelem területén + Egyesületi hírek Dr.
TÁMOGATÓK:. A modern média szolgálatában a XXI. századi mobil technológiák Előadó: Marchhart Pál (Vodafone Magyarország)
MESTERSÉGES MEGTERMÉKENYÍTÉS SIKERESSÉGÉNEK NÖVELÉSE NON-INVAZÍV MÓDSZEREKKEL TÁMOP D-15/1/KONV ZÁRÓ RENDEZVÉNY november 19.
Párom.hu Magyarország egyik leglátogatottabb társkeresője 997 ezer aktív felhasználóval. Demográfiai targetálhatóság, 280 ezres eDM adatbázis. Célcsoport:
Szerző : Vörösmarty Mihály Mű címe: Csongor és Tünde Előadás helye: Budapest Nemzeti Színház Bemutató dátuma : 1941 Rendező: Németh Antal CsongorésTünde.
A KÉT VILÁGHÁBORÚ KÖZÖTTI MAGYAR SAJTÓ ( )
Multimédia – Multikulti Kovács „Katáng” Ferenc Tanár Úr iChat-en keresztül Oslóból!
60 éves a Magyar Földmérési Térképészeti és Távérzékelési Társaság Fővárosi és Pest Megyei Földmérő Nap – 60 éves az MFTTT Budapest, április 20.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – NPT ülés, Pásztor Szilvia – pályaorientációs portál tartalmi.
Gróf Klebelsberg Kuno (Magyarpécska, Arad vármegye, november 13. – Budapest, október 12.) magyar jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus,
A Nyugat (Folyóirat) A Nyugat a 20. századi magyar irodalom meghatározó folyóirata volt január 1. és augusztus 1. között jelent meg Budapesten.
Babits Mihály / /.
MTA KFKI
Professzor Ujvárosi Miklós életútja és munkásságának hatása
Előd (Ügyek) és Emese fia
„HAGYOMÁNY ÉS INNOVÁCIÓ”
Információvédelem Menedzselése VIII. Szakmai Fórum
A Pest Megyei Könyvtár rövid hírei
Ki tudjuk-e mutatni a globális felmelegedést Karcagon?
Németh Antal Az ember tragédiája.
BABITS MIHÁLY KÉSZÍTETTE: BODOR BETTI 8.C. BABITS MIHÁLY Teljes nevén: Babits Mihály László Ákos nov. 26. született Szekszárdon Költő, író, irodalomtörténész,
Előadás másolata:

Ahol találkozik a valóság és a fantázia!

A múlt és a jövő  Antológiaként indul 1972-ben 1985-ben havi magazinná alakul 175 alkalommal jelenik meg 1995 áprilisig Akkori példányszám db Akkori példányszám db  Az első hatvan szám a Galaktika aranykora. A japán sci-fit elhozó 59. szám, a lengyel fantasztikus irodalmat bemutató negyvenegyedik, vagy a Brian W. Aldissnak szentelt hatvanadik. Kétszeres Európa-díjas magazin:  Először 1974-ben lett Európa legjobb SF magazinja, majd a 2004-es megújulást követően 2005-ben ismét elnyerte ezt a megtisztelő címet a skóciai Glasgow-ban.

A jelen és a jövő  2004 novemberében megjelenik a 176. szám  Havonta száz oldalon, példányban  Aktuális témák, tiszteletben tartva a régi értékeket  Tudományos fantasztikus írások  Tudomány és technika hírei  Az IT világ fejlesztései  Filmek, bemutatók  Játékok és alkalmazások

Tartalom  A hagyományos műfaj a sci-fi, novellák minden mennyiségben  A retró rovat visszanyúlik egy-egy igazi klasszikus darabhoz, a régi Galaktika iránt tisztelegve  Az itthon még ismeretlen írók művei és a fiatal tehetségek munkái egyaránt helyet kapnak a magazinban

Olvasóink *2005. január-március időszakban készített internetes felmérés alapján (Berg Media) 65% budapesti vagy más nagyvárosban él

Olvasóink *2005. január-március időszakban készített internetes felmérés alapján (Berg Media)

70%-ban évesek *2005. január-március időszakban készített internetes felmérés alapján (Berg Media) Olvasóink

Miért a Galaktika?  Nagy hagyományokkal rendelkező kultuszlap  Az olvasók rendszeresen vásárolják, a tartalom jellege miatt gyűjtik a megjelenéseket  Egy lapot 2-3 családtag is forgat  A magazint minden hónapban alkalommal lapozza fel egy-egy olvasó  Meddőszórás nélkül érhetőek el: ¤AB státuszú ¤18-39 éves ¤Fővárosi/nagyvárosi ¤Középvezető/vezető döntéshozó férfiak

 Szerzők –A nagy klasszikusok, mint Ray Bradbury, Isaac Asimov, Arthur C. Clarke, Kurt Vonnegut, Nemere István –Ifjú titánok, mint Jon Courtenay Grimwood vagy William Gibson  Stáb –Felelős kiadó: Burger István  a Metropolis Media ügyvezető igazgatója –Lapigazgató-főszerkesztő: Burger István  korábban az IPM főszerkesztője –Irodalmi szerkesztő: Németh Attila  korábban a Galaktika szerkesztője –Tudományos szerkesztő: Kovács „Tücsi” Mihály  a Solaria szerkesztője

 Tanácsadó Testület •Dr. Lukács Béla fizikus a fizikai tudományok doktora (a Központi Fizikai Kutató Intézet, Részecske- és Magfizikai Kutató Intézetének tudományos tanácsadója, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja) •Dr. Almár Iván csillagász, űrkutató a fizikai tudományok doktora (a Nemzetközi Asztronautikai Akadémia SETI munkacsoportjának tagja, a nemzetközi SETI bizottság korábbi alelnöke) •Dr. Juhász Árpád geológus •Réz András filmesztéta, egyetemi tanár •Lőrincz L. László Zsoldos Péter-díjas író •Dr. Sárdi Margit irodalomtörténész, egyetemi docens (a Magyar Sci-fi Irodalomtörténeti Társaság elnöke)

Metropolis Media Group Kft Budapest, Fény utca 2., I. em. Tel: (06-1)