„A világ legnagyobb technológiai diákversenye.”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ellentétek közöttünk. Földünk népessége 100 évvel ezelőtt 1.6 milliárd fő volt. Ez mára több, mint 6,7 milliárd. Ebből 1,2 milliárdan élnek szegénységben,
Advertisements

Az információs társadalom helyzete Magyarországon
Mire lehet/ne jó az iskola?
 A Spider Racing-et egy összeszokott, sok időt együtt töltő baráti társaság alapította 2007-ben.  A csapat hivatalosan a 2010-es évtől szeretne összeállni.
Nyiri Lajos, ZINNIA Group
Nemszőtt textíliák felhasználási lehetőségei
Diákversenyek 15 éve, a kezdetektől napjainkig Diák Menedzsment Bajnokság, 15. születésnap.
Energia – történelem - társadalom
Alkossuk meg együtt a jövőt! Üzleti játék innovatív, sikerorientált hallgatók részére.
To protect the confidential and proprietary information included in this material, it may not be disclosed or provided to any third parties without the.
Tehetséggondozás a gyakorlatban Opening Doors Program ( )
Mire jó az internet? • Kommunikáció a családdal, a barátokkal • Elérhető információ és szórakozás • Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek.
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
2011. június 21. Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó.
„Grand Coalition” Hogy jutottunk idáig? Bőgel György CEU Business School november.
Versenyek diákok számára
A világ atlétikája, az atlétika világa Miért üzlet az atlétika?
A víz-háborúk kora jöhet
Minőségi oktatás, versenyképesség, oktatási innováció A Microsoft magyarországi innovációs napja Magyar Tudományos Akadémia 2009 november 30 Halász Gábor.
Tehetségek segítése a természettudományok területén
A Föld Éve OSZVALD T.: Az elmúlt 15 év 15 év a felszínmozgások, partfalomlások elleni védekezésben Oszvald Tamás főosztályvezető-helyettes Magyar.
Tízezren innen és túl A magyar tőzsde és a világ pénzügyi piacai 2003 őszén Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde Rt.
Prof. Dr. Süli-Zakar István (DSc.)
Észak Dél ellen.
Főző Attila László főszerkesztő-helyettes Számítógéppel segített kollaboratív tanulás.
A Víz Világnapja Március 22..
A népesség nem és kor szerint
NEXTWORK robotépítő verseny Mimóza Kommunikációs Kft. Pécskai Balázs.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság tevékenysége Horváth Gyula.
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
4000 körüli vállalkozás, - ennek 80%-a mikro-vállalkozás (10 főnél kevesebb foglalkoztatott), - 15%-a kisvállalkozás (10-49 fő foglalkoztatott) 100 ezer.
Copyright © 2005 | update software AG | update software Magyarország Kft. Radics Sándor principal IV.
Mi is tulajdonképpen SprintWealth üzlet? A SprintWealth weboldalról szoftvereket és e-könyveket tölthetsz le 29 USD regisztrációs díj ellenében. Az oldal.
Mire jó az internet? Kommunikáció a családdal, a barátokkal Elérhető információ és szórakozás Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek lehetőségek.
Mikroelektronikaéstechnológia Bevezetõ elõadás Villamosmérnöki Szak, III. Évfolyam.
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
Frontális pedagógia helyett „konstruktivista” pedagógia Dr. Magyar Bálint Oktatási miniszter október 12.
A Kiotói Jegyzőkönyv Énekes Nóra Kovács Tamás.
Civil Kezdeményezések Programja
UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012
Nyílt forrású szoftverek - néhány kiegészítés László Gábor előadásához - NHIT IT3 BT ülés Rátai Balázs -
Impact of Metro construction on the long term sustainability of a Metropolitan city: The case of Thessaloniki Szigetvári Andrea2014. április 7.
Az intelligens közlekedési rendszerek/szolgáltatások rendszerfelépítése, felhasználói igények HITS – Hungarian ITS Framework Architecture Hladon Andrea.
1 A nemzeti ITS rendszer-felépítési terv a magyar úthálózatra, valamint a nemzeti rendszerfelépítések harmonizációja HITS – Hungarian ITS Framework Architecture.
A magyar tőkepiac A tőkepiacok szerepe a piacgazdaságban és a magyarországi tendenciák május 3. Jaksity György.
Megújuló energiaforrások – Lehetőségek és problémák
A gazdasági válság mint lehetőség Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő RMDSZ, ENP Nagyvárad, szeptember 24.
I.Nemzetközi példák II.Magyar helyzet III.Klímatörvénnyel kapcsolatos elképzelések.
Transznacionális és multinacionális vállalatok
A jövő válsága a vízhiány Készítette: Lőrincz Bea – 10.A.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
A vízhiány, mint a globális felmelegedés egyik súlyos következménye
C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 C.E.P.M. - Bruxelles, 12 janvier 2005 A GM növények termelésének helyzete a világon és az EU-ban...
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
barátok és kollegák-itthon és külföldön-, határokon átívelő kapcsolatok és utazások, csereprogramok szakmai tudást támogató szövetség, továbbképzések,
A világ 20 -ik legnagyobb városa – Beijing, Kína 12 millió lakossal.
Sikeres ipar-egyetemi együttműködés Pannon Egyetem - KÜRT Zrt. Dr Remzső Tibor pályázati igazgató egyetemi docens Microsoft Innovációs Nap november.
Árvizek gyakorisága, erőssége, okozott kár – európai vonatkozások
Párizs június 20 - Berlin június 28 Egy kivételes alkalom, amikor összekötheted a szórakozást és az üzleted. Találkozz a LEO vezetőkkel a világ minden.
A TANTÁRGY CÉLJA Környezetmérnöki alapismeretek
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
Üdvözöljük GWIBIZ WORLDWIDE Üzleti Tájékoztatón. Legdinamikusabban fejlődő üzletek a világon! GWIBIZ WORLDWIDE Trendágazat Internet + vásárlás.
Merényi Ádám Takács Attila
Nemzetközi programozási verseny diákoknak. Mi ez? Hol lesz? Mikor? Mit nyerhetek? És hol jelentkezhetek? Az első SAP által megrendezésre kerülő programozási.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság évi tevékenysége Horváth Gyula elnök.
Szombathelyi Péter operatív igazgató NNG Kft. Az együttműködés sikeres példája Információs Nap Izraelről március 10.
Előadás másolata:

„A világ legnagyobb technológiai diákversenye.” Imagine Cup „A világ legnagyobb technológiai diákversenye.” Kapui Ákos Zöld László BME-VIK kapuia@digitalmania.hu zoldl@digitalmania.hu

Imagine Cup Nemzetközi informatikai verseny Kihívás: 200.000 versenyző 61 országából Több kategória Pénzdíj: 240.000 USD összdíj 2003 óta

Egy kis történelem

2003: Barcelona „Teremtsünk kapcsolatot az emberek, információk, rendszerek és az eszközök között .NET alapú webszolgáltatások felhasználásával.” 1000 diák 25 országból 15 döntős csapat

2004: São Paulo, Brazília „Képzelj el egy világot, ahol a technológia megkönnyíti a mindennapokat.” 10.000 versenyző 90 országból 150 döntős versenyző 40 csapatban 87.000 USD összdíj

2005: Yokohama, Japan „Képzelj el egy világot, ahol a technológia segít leküzdeni a kommunikációs határokat.” 30.000 regisztráció 17.000 versenyző, 97 ország 86 döntős csapat

2006: Delhi, India „Képzelj el egy világot, ahol a technológia segít egészségesebb életet élni.” 68.000 regisztráció 24.000 versenyző 100 országból 76 döntős csapat

2007: Szöul, Dél-Korea „Képzelj el egy világot, ahol a technológia segít egy jobb oktatás megteremtésében.” Több mint 100.000 regisztráció 59.000 versenyző 126 országból 120 döntős csapat

2008: Párizs, Franciaország Képzelj el egy világot, ahol a technológia segít egy fenntarthatóbb környezetben. Több, mint 210.000 regisztráció 59.000 versenyző 126 országból 121 döntős csapat 240.000 USD összdíj

Kategóriák Szoftver tervezés Beágyazott fejlesztés Játékfejlesztés Robotika IT Fotó Rövidfilm

Magyar SIKEREK

2006 - Delhi, India Pétercsák Richárd (Illyés Gyula Gimnázium) algoritmus kategóriában 5. helyezett

2007: Szöul, Dél-Korea Szebeni Szilveszter (Illyés Gyula Gimnázium - valamit tudnak ott ) algoritmus kategóriában 3. helyezett. A digitalmania csapat (Orosz Bálint, Orosz Gergő, Kapui Ákos, Zöld László) szoftvertervezés kategóriában bejutott a világdöntőbe.

2008: Párizs, Franciaország Szebeni Szilveszter algoritmus kategóriában 2. helyezett. A digitalmania csapat ismét a világdöntőben, de immár 3. helyezett a szoftvertervezés kategóriában. A digitalmania csapat beléphetett az Innivation Accelerator Programba.

Innovation Accelerator Program Egy kivételes lehetőség fiatal fejlesztőknek Segít felfedezni az üzleti lehetőségeket a szoftvermegoldásukban, Microsoft és British Telecom közös kezdeményezés Londoni tanulmányút Intenzív tréningek

DigitalMania – Green watering

Vízhiány

Vízhiány Naponta 5000 gyermek hal meg vízhiány okozta betegségekben 1,8 millió évente 1,5 milliárd ember nem jut tiszta ivóvíz 2025-re ez a szám 2,5 milliárd lesz.

Vízfelhasználás

Intelligens locsolás Globális probléma Alapja egyszerű ötlet: Ha kellene locsolni de tudjuk hogy holnap fog esni az eső, nem locsolunk Talajnedvességmérés + időjárás előrejelzés figyelés Más locsolórendszerekhez képest akár 10-50% megtakarítás!

A siker titka?

Csak egy ötlet kell Plussz kitartás tudás elszántság előadói készség sok szabadidő és egy jó csapat

2009: Egyiptom „Képzelj el a világot, ahol a technológia segít megoldania a jelenkor legégetőbb problémáit.” – ENSZ 8 milleniumi célja Minden eddiginél élesebb verseny Minden eddiginél nagyobb díjak

Köszönöm a figyelmet http://www.imaginecup.com http://www.imaginecup.hu http://ic08.digitalmania.hu http://en.wikipedia.org/wiki/Water_crisis