Költségosztás kötelező módszere

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
FSZOE szakmai nap OKJ –hoz kapcsolódó kérdések.
Advertisements

Biztosítások 2013 Dr. Honyek Péter Személyi Jövedelemadó Osztály.
Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
Tatabánya, EHÖSZ konferencia október 24.
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények
Jelentés a fizetési mérleg alakulásáról
Az új épületenergetikai szabályozás
XVII. DUNAGÁZ Szakmai Napok, Konferencia és Kiállítás
A téglaépületek energiahatékonysága Előadó: Kató Aladár MATÉSZ elnök TONDACH Magyarország Zrt. - vezérigazgató március 04.
Ügyvezető igazgató, RHK Kft.
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
Változások a Számvitelben
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
Jogszabályváltozások, amelyek mindenkit érintenek: Építési termékek
A piacgazdaságra nyitott rugalmas képzési rendszer intézményi jogi megvalósulása. A szak- és felnőtt képzőkkel szemben támasztott szakmai jogi feltételek.
MANORKA projekt Értékelő Csoport ülése február 18. Budapest „Önkormányzati kapacitásépítés norvég ‐ magyar együttműködéssel” projekt HU HU11-PP
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése A szakképzési megállapodás és a szakmaszerkezeti döntés Helyszín dátum Nemzeti Fejlesztési.
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
A fűtési költségmegosztás nemzetközi gyakorlata és hazai tapasztalatai
Költségosztás szabályozása
Az EuP/ErP irányelv hatása az épületgépész rendszerek tervezésére
1 Radikális változások küszöbén- a szivattyúk alkalmazását érintő EU irányelvek és rendeletek Erdei István Grundfos Hungária Kft.
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
Uniós források fogadása a bérlakásépítéseknél
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
FÜGGETLEN KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A pécsi hőszolgáltatás fennállásának 50. évfordulójának alkalmából 1 TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI SZAKMAI NAPOK május 9-11., Pécs amihez gratulál a 22 éves.
alkotmány – állam- és kormányformák
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
2006 LAKOSZ Jáky Géza & Lanczki Miklós VOC előírások és költség hatékony technológiák a jármű javító fényezésben Május 19. Jáky Géza elnök Lakk Kereskedők.
Vasútszabályozási Osztály
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
A jogszabályi változások irányai dr. Andráczi-Tóth Veronika Nemzeti Erőforrás Minisztérium Családi és Szociális Szolgáltatások Főosztálya.
Az igénybevevői nyilvántartás
Csiha András: Egy energiaaudit tanulságai 170 önkormányzati intézmény (iskola, középiskola, szakközépiskola, kollégium, óvoda…) épületeinek energetikai.
A személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatások január 1- jétől hatályos képesítési feltételeinek változásai Szakmai Nap – január.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
A jövő az energia hatékony lakásoké nyílászáró csere, külső hőszigetelés és megtakarítási lehetőségek :19.
Wagner Károly tű. alezredes
A megsz ű n ő nemzetiségi önkormányzatokkal kapcsolatos feladatok jegyz ő i értekezlet Kecskemét, szeptember 24. El ő adó: Varga-Gy ő rfi Dóra.
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
Schmidt Csaba polgármester október 24. Városi Fűtéskorszerűsítési Program Tatabánya.
Az energiahatékonyság a legolcsóbb energiaforrás Budapest, november.
Stratégiai kérdések az energetikában Kecskeméten, a TERMOSTAR Kft. szemszögéből.
Energetikai gazdaságtan
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
Mikroökonómia gyakorlat
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
Korszerű távfűtési rendszer-megoldások társasházak részére
A 2016.ÉVI PEDAGÓGUS MINŐSÍTÉSRŐL
Előadó: Keczán Mihály, Techem Kft.
A társasházak energiahatékonysági felújítását segítő projektmenedzsment képzés szeptember 23. ► Soproni társasház komplex energiahatékonysági beru-
Vidékfejlesztési Program Kovács Melinda Projektmenedzser Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
Csoknyai Zoltán, Techem Kft. Költségmegosztók alkalmazásának és a költségek megosztásának szabályai.
Miskolc város energetikai fejlesztései Geotermikus alapú hőtermelés Kókai Péter projektmenedzser.
Nemzeti Energetikusi Hálózat
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Előadás másolata:

Költségosztás kötelező módszere Közösképviselők fóruma Miskolc, Városház tér 8. 2014.02.11. Költségosztás kötelező módszere 559/2013.(XII.31.) Korm. rendelet 28. §-a a fűtési energiaköltség megosztására. Készítette: Fignár Zoltán Üzemvezető 2014.01.25.

! Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a lakóközösségek csak a költségosztók alkalmazásával kapcsolatos tudnivalók alapos áttekintését követően döntsenek a költségosztók alkalmazásáról, és amennyiben azok alkalmazása mellett döntöttek, akkor a költségelosztás előnyeit igyekezzenek a lehető legnagyobb mértékben kihasználni.

Költségosztás kezdete Magyarországon a technológia az 1990-es évektől kezdett ismerté válni. 1926 Németországban felszerelik az első párologtatós elven működő költségosztókat 1924 A Odin Clorius megkapja az első megbízást hőmennyiség- fogyasztásmérők kihelyezésére. 1902 A CLORIUS cég megalakult Dániában Odin és Aksel Clorius alapítók által.

Költségosztás

Az Európai Unió irányelve § Az Európai Parlament és a Tanács 2012/27/EU irányelve az energiahatékonyságról rögzíti, hogy az EU tagországaiban 2017. január 1-től kötelező jelleggel be kell vezetni a lakásonkénti hőmennyiségmérést, vagy ahol ez költséghatékonyan nem lehetséges (megjegyzés: mint pl. a panel épületekben) ott fűtési költségmegosztókat kell alkalmazni, amennyiben a feltételek adottak.

559/2013.(XII.31.) korm. rendelet 4. A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény végrehajtásáról szóló 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelet módosítása 28. § A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény végrehajtásáról szóló 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelet 23/A. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: "(2) E rendeletnek a Mód. Korm. rendelettel megállapított rendelkezései alapján a tulajdonosi közösség és a megbízott közötti, a Mód. Korm. rendelet hatálybalépése előtt kötött szerződéseket legkésőbb a 2014. január 1-jét követően induló első elszámolási időszak kezdetéig kell módosítani."

A fűtési költségmegosztók alkalmazására vonatkozó általános szabályok Költségosztás épületen belül A fűtési költségmegosztók alkalmazására vonatkozó általános szabályok Miskolcon elszámolási időszak a fűtési idény szeptember 15. és május 15. közötti időszaka, tehát a 2014. szeptember 15-től induló fűtések díjának elszámolását már ennek figyelembevételével kell megoldani. A költségosztást végző vállalkozásokkal az erre vonatkozó megállapodásokat, ahol még nem tették meg, módosítani szükséges.

A díjszétosztási elvek meghatározása Költségosztás épületen belül A díjszétosztási elvek meghatározása Az épületrészek tulajdonosai szótöbbséggel hozott döntése alapján a következő módokon történhet: a) a fűtött légtérfogat alapján, b) fűtési költségmegosztók adatainak alapul vételével, c) energetikai tanúsítvány alapján.

A kidolgozott kormány rendelet Költségosztás épületen belül A kidolgozott kormány rendelet A kötelező alkalmazás azt jelenti, ha a tulajdonosi közösség fűtési költségmegosztók alkalmazásáról döntött, akkor az elszámolási időszakban igénybe vett fűtési hőmennyiségnek legalább 30%-át, de legfeljebb 50%-át az épületrészek fűtött légtérfogata arányában kell felosztani. A fennmaradó részt fogyasztás arányosan, a fűtési költségmegosztók leolvasott adatainak alapulvételével – és azoknak a 104/2011.(VI.29.) Kormányrendeletben meghatározott korrekciós tényezőkkel történő módosításával számított értékei arányában - kell az épületrészek között felosztani. A fogyasztás arányos hányad épületrészekre történő felosztásának számítása során az egyes épületrészekre figyelembe vett fajlagos fűtési hőfelhasználás nem lehet nagyobb a felhasználási hely fajlagos fűtési hőfelhasználása 2,5-szeresénél.

Épület fűtési hőmennyiségének felosztása Költségosztás épületen belül Épület fűtési hőmennyiségének felosztása Fűtési hődíj költségek 50-70% 100% Csőhálózat fűtése Fürdőszoba fűtése Közös helyiségek fűtése 30-50% Az alapköltség a lm3 arányos rész, korszerűsítés előtt 30 % javasolt, panelprogram után 50%, míg a köztes állapotra a kettő közötti érték.

Költségosztás épületen belül A felosztási arányok meghatározása továbbra is a lakóközösség kezében van (kicsi a mozgástér, mégis születnek helytelen döntések) •légtérfogat arányában felosztandó költséghányad: legalább 30 %, legfeljebb 50 % •régi, nagy belmagasságú, nagy radiátorokkal ellátott épületeknél, vagyis ahol a radiátorok hőleadása jelentősen meghaladja a csővezetékekét a 30-70 % felosztási arány elfogadható, de 40-60 % lenne megfelelő •kétcsöves panelépületeknél minimum 40-60 % felosztási arány lenne megfelelő •egycsöves panelépületeknél és minden hőszigetelt épületnél 50-50 % felosztási arány lenne megfelelő •ha egy épületben helyes üzemeltetés és 50-50 % felosztási arány mellett is jelentős a nullás fogyasztások aránya, akkor egyedi költségmegosztási rendszer kidolgozása lenne szükséges, mivel csak így lehetséges a csövek hőleadásának figyelembe vétele

Lakások korrekciós fizetése a hőigényhez képest Költségosztás épületen belül Lakások korrekciós fizetése a hőigényhez képest

Épület egy lakására jutó hőfelhasználás Költségosztás épületen belül Épület egy lakására jutó hőfelhasználás

Költségosztás épületen belül

Megjegyzések a korrekciókhoz Költségosztás épületen belül Megjegyzések a korrekciókhoz A korrekciók az épületrész egyes helyiségeire számítandók,több korrekció esetében összevonással kell megállapítani. A földszinti és a legfelső emeleti korrekciók nem alkalmazhatók azoknál a helyiségeknél, amelyek légterében hőszigetelés nélküli vízszintes elosztóvezeték halad át. Egy lakására jutó hőfelhasználás korlátai

Egy lakására jutó hőfelhasználás Költségosztás épületen belül Egy lakására jutó hőfelhasználás

A költségosztó programozása Költségosztás épületen belül A költségosztó programozása

Panelprogram A 2014-2020 közötti fejlesztési időszakra meghirdetett Panel III. program keretében mintegy 380 ezer panellakás energetikai korszerűsítése kezdődhet meg országszerte Februárban kezdődik a Panel III. program, amely 500 milliárd forintba kerül. A cél, hogy a lakóközösségek 40 százalékos energia-megtakarítást érjenek el

Panelprogram hatása

Panelprogram hatása

Panelprogram hatása

Panelprogram hatása

Panelprogram hatása GJ év

Köszönöm a figyelmüket! Fignár Zoltán üzemvezető MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.