HOGY SZELETELEM A PITÉT

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Úton böjtben.
Advertisements

Krisztus uralma alatt élni 5.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Ki a te Istened? Mert vannak úgynevezett „istenek”, akár az égben, akár a földön – és valóban sok ilyen „isten” és „úr” van -, nekünk azonban, csak egyetlen.
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
Sámuel királlyá keni Sault
FERENCES ÉLETÜNK SZENT FERENC KISN Ő VÉREI KÖZÖSSÉGÉBEN.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Neked adom az életem, a Tied Uram; Akarom azt, hogy meglássák; A Te erőd elég nekem, hogy az legyek, akinek engem elhívtál.
Ki v a gy o k ÉN ? Mi az életem értelme?.
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Úton böjtben.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Ballagók búcsúztató áhítata.
Jézus a mi oltalmunk, erősségünk Ha ránk szakad minden baj, mégse félünk Ő a mi páncélunk, erős pajzsunk Ha ránk tör az ellenség, Benne bízunk Ez a föld.
Boldog 2014-et !.
JÓ REGGELT!.
Ez az a nap, ez az a nap, mit az Úr szerzett,
JÓ REGGELT !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN IGÉJE MONDJA: „Mert ahogyan az ember derekára csatolja az övet, úgy csatoltam magamhoz Izráel és Júda egész házát - így szól az ÚR -, hogy az én.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Sokszor úgy érzem, Összeroskadok, Többé nem lesznek jó és szép napok,
Dávid imádsága..
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Jézus főpapi imádsága Egy imádság az emberért Imádkozzunk Ővele.
Jászberényi Gyülekezet. ENGEDELMESSÉG (uralkodás, alávetettség). 2011
ISTEN hozott köztünk!.
Iz Hallgassatok rám, szigetek, és figyeljetek, népek, a távolból! Az Úr hívott el engem az anyaméhtől fogva, anyám méhétől emlegette nevem. Olyanná.
JÓ REGGELT !.
Jézus követése Ifjúsági óra.
Isten mondta.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Jöjj, ha éhes vagy.
50. Zsoltár.
Minden nap.
Jövel Szentlélek Úristen, Töltsd be szíveinket bőven Mennyei ajándékoddal, Szívbéli, szent buzgósággal. Melynek szentséges ereje Nyelveket egyező hitre.
Jézus Krisztus, Mesterünk, Mint ígérted, légy velünk! Bárhova hív a munka, Adj áldást, áldást utunkra! Kevésen is hűséget, Szolgálatra készséget, Új erőt.
Légy áldott Isten, Fiad úgy szeretett, Hogy a fán szenvedett értem és mennybe ment! Halleluja, hála néked, Halleluja, ámen! Halleluja, hála néked, Ébreszd.
Ó drága kincs te szeretet, Jöjj, töltsd be fáradt lelkemet,
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Jézus hű Megváltó.
Sámuel első és második könyve
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
Véred árán, hogy megválts.
Református istentisztelet
Igeolvasás „Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. 8Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének.

JÓ REGGELT ! 4.
Értékeld az elmúlt évet:
Igeolvasás „11Ezért Mózes ezt mondta az ÚRnak: Miért tettél szolgáddal ilyen rosszat? Miért nem vagy jóindulattal hozzám, miért raktad rám ennek az egész.
Miért olyan fontos a hit?
Ökumenikus imahét bezárása
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
a reformáció 500 éve ünnepe
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Jézus hű Megváltó Isten áldott Szentje Égi Főpap, Úr és Király
Isten lakhelye.
Imám legyen jó illat előtted, két kezem kinyújtása áldozat, Fordítsd rám tekinteted, Jézus, hisz tudom, végtelen az irgalmad Törvényedben van az örökségem,
Előadás másolata:

HOGY SZELETELEM A PITÉT avagy ISTEN SÚLYA AZ ÉLETEMBEN

É R T K E I M

RADIKÁLISAN mert kevesebb nem elég.

Abban az időben nem volt király Izráelben: mindenki azt csinálta, amit jónak látott. (Bírák 21:25)

amit mondanak! Mert nem téged vetettek el, hanem engem vetettek el, Összegyűltek azért Izráel vénei, és elmentek Sámuelhez Rámába. Ezt mondták neki: Te már megöregedtél, fiaid pedig nem a te utadon járnak. Tégy valakit királyunkká, hogy ő bíráskodjék fölöttünk, ahogyan az minden népnél szokás! Sámuel azonban rosszallotta, hogy ezt mondták: Adj nekünk királyt, hogy bíráskodjék fölöttünk! És imádkozott Sámuel az ÚRhoz. Az ÚR pedig ezt mondta Sámuelnek: Hallgass a nép szavára mindabban, amit mondanak! Mert nem téged vetettek el, hanem engem vetettek el, hogy ne én legyek a királyuk. (1 Sámuel 8:4-7)

A nép azonban nem akart Sámuelre hallgatni. Ezt mondták: Nem A nép azonban nem akart Sámuelre hallgatni. Ezt mondták: Nem! Legyen csak király fölöttünk! Olyanok akarunk lenni, mint az összes többi nép: királyunk bíráskodjék fölöttünk, ő vonuljon előttünk, és vezesse harcainkat! (1 Sámuel 8:4-7)

Most azért hallgass az ÚR beszédére! Saul és a hadinép azonban … Az ÚR áldottja vagy te! Teljesítettem, amit megparancsolt az ÚR. Miért nem hallgattál az ÚR szavára? Hiszen hallgattam én az ÚR szavára, és végrehajtottam azt a megbízatást, amelyre elküldött az ÚR … (1 Sámuel 15:1-21)

Talán ugyanúgy tetszik az ÚRnak az égő- és a véresáldozat, mint az engedelmesség az ÚR szava iránt? Bizony, többet ér az engedelmesség az áldozatnál, és a szófogadás a kosok kövérjénél! Olyan az engedetlenség, mint a varázslás vétke, és az ellenszegülés, mint a bálványimádás. Te megvetetted az ÚR igéjét, ő pedig elvetett téged, és nem leszel király! (1 Sámuel 15:22-23)

Kegyes cselekedet mögé rejtett engedetlenség! Ahol az ember önmagát Isten fölé emeli és saját egyéni céljainak szolgálatába állítja ott az istentiszteletből bálványimádás lesz. „Jézus Krisztus a mi Urunk, általa kegyelmet és apostolságot kaptunk arra, hogy az ő nevéért hitre és engedelmességre hívjunk fel minden népet, akik közé tartoztok ti is, Jézus Krisztus elhívottai.” (Róma 1:4b-6)