Iskolánk alapításának 30. évfordulója alkalmából a diákönkormányzat

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakmán innen, szakmán túl Kirándulás a Felvidékre.
Advertisements

Készíti Dormannsné Erzsike – Hanneke Dormanns asszony receptje alapján.
Az ö sszet ö ret é s á ld á sa.
Készítette:Dobák Lídia
NAPTÁR Megjegyzés: Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja. A hónapokhoz tartozó diákat le is másolhatja, és hozzáadhatja a saját.
Serpenyős Vendéglő Rezi György
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
8.C FÁNKOS KÖNYVE.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Angol – amerikai projekt hét
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Helyes táplálkozás.
Többcélú jövőtervezés: A profit és a fenntarthatóság 1 B. Bertók, 1 I. Heckl, 2 Leisha Vance, 2 H. Cabezas, és 1 F. Friedler 1 Rendszer- és Számítástudományi.
LORIMOD Depozit de alimente. A cégről Alapítva 1994-ben Profilja: import-export és kereskedelem Szatmár, Máramaros és Szilágy megyékben forgalmaz Székhelye.
A sűrűség.
Táplálékok, tápanyagok
Palacsinta Palacsinta. Hozzávalók: 20 db palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1-2 kanál tej, 3 kanál porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 dl tejföl.
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
KOMPLEX CUKORRENDSZEREK
Kedvenc ételem Timler Nikoletta 9.b. Spagetti Spagetti hozzávalók 1 csomag spagetti 60 dkg cukkíni 1 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 1 ág friss rozmaring.
Mennyi mindenre képes a fahéjas Méz ?!?
A FONTOS SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYBENA FONTOS SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN.
Konyhai kerámiaedények
Feladatok mértékegységek átváltására
Adventi szokások.
A sütemény.
Marhahúsból készült ételek
Húspótlók, főzelékfeltétek
A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.
Készítették: a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium 7.a osztályos tanulói.
Gombák.
(A tudomány szemszögéből)‏
Kedvenc ételem Bajcsi Ágnes 9.b. Rántott sajt Hozzávalók Rántani való sajt Rántani való sajt Liszt Liszt Tojás Tojás Zsemlemorzsa Zsemlemorzsa Hasábburgonya.
Kedvenc ételem Csernyánszky Enikő.
Használati utasítás az új bikinihez.
Édességek szőlőből.. Decemberben már megismerkedtünk különböző karácsonyi szőlős süteményekkel, melyekből anyukánkkal és nagymamánkkal otthon el is készíttettünk.
Program, algoritmus.
Fogadó étel vörös lencse krémleves 1 fej vöröshagyma kockára vágva ¾ csésze vörös lencsét külön megfőzve 1 szál fehérrépa ¼ holdra vágva.
A bikini helyes feladása
ifin811/ea1 C Programozás: Algoritmusok
SALSA BÜFÉ ÉTLAP Pizza 28cm: Minden PIZZA: 950 Ft Köret Savanyúság
A slambuc receptje.
Hungarian goulash Ingredients: 2 medium onions, chopped finely
Felmérés: (általános gyógyszer felhasználás, illetve vény nélküli készítmények)
Mézeskalács készítése
Számonkérés Matematika 9. évfolyam Lovas Margaret 2009
Vendéglátóknak Ft-os Parti Ft-os Parti Szilikon Tepsi
Rajzpályázat Eredményhirdetés. Óvoda (színes ceruzával készült alkotások) Különdíj Nagy N. Angyalka Fehérló utcai Óvoda Felkészítő: Petrovácz Józsefné.
Lakóhelyem Gasztronómiája Szentgotthárd és az őrség.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
Tápanyagaink.
VEND VIDÉK ÉS HOZZÁ TARTOZÓ ÉTELEK.. Vendvidéki Vend vidéki„Nosztalgia”
Biyovis kreatív kozmetika és szépségápolás Július 06.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
Kurucz Virág Dietetikus SE – Kútvölgyi Klinikai Tömb
Haemocromatosis Klub Étrendi javaslatok
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
A Velencei-tótól a Csorba-tóig turisztikai kalandozás a Felvidéken!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Élelmiszer lábnyom.
Húsvéti béles hozzávalók
A Vízerőmű.
AZ ANYAGMENNYISÉG.
Élelmiszer lábnyom.
3. osztályban.
Budapest 19. Étkeztetés a Kispesti iskolákban
Előadás másolata:

Iskolánk alapításának 30. évfordulója alkalmából a diákönkormányzat Iskolánk alapításának 30. évfordulója alkalmából a diákönkormányzat sütiversenyt hirdetett

A következő alkotások érkeztek:

5.b osztály

5.c osztály

6.b osztály

6.c osztály

6.d osztály

7.a osztály

7.b osztály

8.b osztály

Különdíjban részeszült a 6.b osztály tortája

III. helyezést ért el a 6.c osztály tortája

A 6.c osztály répatortája Hozzávalók a tésztához: 30 dkg rétesliszt 3 tojás 30 dkg reszelt sárgarépa 1,5 dl napraforgó olaj 25 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor fahéj – ízlés szerint 1 csomag sütőpor Hozzávalók a mázhoz: 10 dkg porcukor 2 evőkanál vaj 1 tojásfehérje 1 teáskanál citromlé

A 6.c osztály répatortája A cukrot kikavarjuk a tojás sárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük. Kis fahéjjal vagy citromhéjjal ízesítjük. A tojásfehérjékből habot verünk. Óvatosan a masszához forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben sütjük. A máz hozzávalóit kb. méz sűrűségűre kavarjuk, és a kihűlt tortát bevonjuk vele. Díszítésnek használhatunk marcipánrépát.

II. helyezést ért el a 7.b osztály tortája

A 7.b osztály tortája Hozzávalók a piskótához: Hozzávalók a krémhez: 30 dkg liszt 30 dkg cukor 6 darab tojás szétválasztva 1 csomag sütőpor 1 dl olaj 1 dl melegvíz 1 mokkáskanál szódabikarbóna Hozzávalók a krémhez: Fél liter tej 6 evőkanál liszt 1 evőkanál kakaó 25 dkg porcukor 25 dkg vaj 2 csomag vaníliás cukor Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukrot, vajat és a vaníliás cukrot, és géppel kikeverjük. Díszítés tetszés szerint.

I. helyezést ért el a 6.d és a 8.b osztály tortája

A 6.d osztály narancsos-túrós tortája Krémhez: 500 g túró 500 g mascarpone 1 db vaníliás puding 1 db narancs reszelt héja és leve narancsdzsem zselatin porcukor A dekorációhoz: Fondant bevonó Hozzávalók a tortaalaphoz 6 db tojás 200 g vaj 100 ml víz 2 db Dr. Oetker Brownies süteménypor 24 cm átmérőjű tortaforma A hozzávalók összedolgozása után sütés 40-45 perc 160 0C-on.

Így készült…

Így készült…

Így készült…

Mindenkinek köszönjük! 