Kétszintű érettségi vizsga

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit kell tudni az érettségi vizsgáról? Általános szabályok (közép, emelt, írásbeli, szóbeli) 30 perccel a vizsga megkezdése előtt meg kell jelenni.
Advertisements

Pályaorientáció Miért fontos már most? Honnan tudok tájékozódni?
Emelt- vagy középszintű felkészítés? Tájékoztató a felsőoktatási felvételi eljárásról és az emelt szintű képzés választásról február 17.
– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
Tájékoztató a kétszintű érettségiről és az átalakult felsőoktatási rendszerről A tájékoztató anyag Pongrácz László diáinak felhasználásával és kiegészítésével.
SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
EMELT SZINT - ÉS AMI MÖGÖTTE VAN… Szülői tájékoztató május 10.
2014/2015 Statisztikai mutatók Hatvani Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola.
Tájékoztató a kétszintű érettségiről és a felvételiről december 15. JAG.
Kókai Ivett közismereti igazgatóhelyettes Érettségi vizsgák 2013/2014. tanév, május-június.
Környezettan-tanári mesterszak 1. A szakirány célja: A szak célja olyan tanárok képzése, akik képesek a környezettannal, környezetvédelemmel, természetvédelemmel.
Faktválasztás Tájékoztató értekezlet április 12.
2015.május-június érettségi vizsga eredményei 2015.augusztus 28.
ÉRETTSÉGI Tájékoztató a évi tavaszi érettségi vizsgákról.
Informatikai tanulmányi verseny.  A Debreceni Suliszervíz Oktatási és Szakértői Iroda hirdeti meg.  Iskolai, regionális, országos fordulók  évfolyamos.
Érettségi tájékoztató 2015/ Értékelt vizsga: 290/ 301 Érdemjegy54321 Darabszám
Tájékoztató a 10. és 11. évfolyamos tanulók és szüleik részére január.
Emeltválasztás 2017 Kovács Zoltán igazgatóhelyettes.
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Érettségi – felvételi 2017 Kovács Zoltán igazgatóhelyettes.
Az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont feladatai
Kétszintű érettségi.
Továbbtanulás
Tájékoztató a 12. évfolyamos tanulók és szüleik részére január
A 2017-es felsőoktatási felvételi pontszámítás
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Emelt szintű érettségi előkészítő választás 2017/2018.
Tájékoztató a felsőoktatási felvételi eljárásról és az emelt szintű képzés választásról február 22.
2017. május-júniusi érettségi vizsgák
2017. Szeptemberében induló képzések
ÉRDI VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM
Általános kerettantervű képzés emelt szintű biológia oktatással
Tájékoztató NGB_ak012.
2016.május-június érettségi vizsga eredményei 2016.augusztus 29.
A kétszintű érettségi.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Felvételi
2017.május-június érettségi vizsga eredményei 2017.augusztus 28.
Tájékoztató NGB_ak012.
Érettségi eredmények május-június
Érettségi eredmények május-június
középfokú felvételi eljárás
Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar
Érettségi eredmények május-június
Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar
Az érettségi és a felvételi rendszere
Merre tovább a középiskola után?
Pontszámítás 2018/2019.
Aktuális információk az érettségi, felvételi rendszerben
Érettségi tájékoztató 2018.
Emelt szintű érettségi előkészítő választás 2018/2019.
Érettségi 2017/2018 tanév tavasz Jogszabályváltozások
Általános iskola eredménye, értékelése
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István EFOP pályaválasztási.
FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
A kétszintű érettségiről
Belügyi Rendészeti Ismeretek
Tájékoztató az érettségi vizsgáról ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL
Érettségi – felvételi 2019 Kovács Zoltán igazgatóhelyettes.
Tantárgyválasztás 2018 Kovács Zoltán igazgatóhelyettes.
Érettségi 2006-os év Szülői ért okt. 28.
Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar
Érettségi tájékoztató 2019
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
ÉRETTSÉGI/TOVÁBBTANULÁS 2018/2019
Tantárgyválasztás 2019 Kovács Zoltán igazgatóhelyettes.
Tájékoztató KGNB_NETM004.
Felvételi a középfokú iskolákban 2019.
Előadás másolata:

Kétszintű érettségi vizsga

Az érettségi rendszer alapelvei Egységes vizsga Felvételi vizsga Standartizált vizsga

Mit jelent a két szint? KÖZÉPSZINT „hagyományos régi” Helyszín: a középiskola Vizsgabizottság: javító-és kérdező tanárok a középiskolai tanárok Központi követelmények Belső értékelés Írásbeli+szóbeli vizsga ( matematika: írásbeli, ha a teljesítmény 10-20% között van, szóbeli vizsga tehető, 10% alatt javító vizsga ) Központi feladatlap, javítási útmutató

Mit jelent a két szint? EMELT SZINT Külső vizsga Helyszín: OKÉV által kijelölt középiskolák Vizsgabizottság: 3 fős tantárgyi bizottság Központi feladatlap, központi javítás

Érettségi vizsgatárgyak 4 kötelező + 1 szabadon választott Magyar nyelv és irodalom Matematika Történelem Idegen nyelv Választott tantárgy

Az érettségi vizsga időtartama írásbeli szóbeli Középszint 180 és 120 perc Max. 15 perc Magyar 240 perc Emelt szint Max. 20 perc

Az érettségi vizsga fajtái Rendes Előrehozott Kiegészítő Szintemelő Pótló Javító Ismétlő Az érettségi vizsga fajtái 9. § (2) Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony fennállása alatt vagy megszűnését követően első alkalommal tett érettségi vizsga.

Az érettségi vizsga fajtái Rendes Előrehozott Kiegészítő Szintemelő Pótló Javító Ismétlő Az érettségi vizsga fajtái 9. § (3) Előrehozott érettségi vizsga az egyes tantárgyra előírt iskolai tanulmányi követelmények teljesítése után, a tanulói jogviszony fennállása alatt, a középiskolai tanulmányok befejezése előtt, egyes vizsgatantárgyakból, első alkalommal tett érettségi vizsga.

Az érettségi vizsga fajtái Rendes Előrehozott Szintemelő Pótló Javító Ismétlő Az érettségi vizsga fajtái 9. § (6) Szintemelő érettségi vizsga egyes vizsgatantárgyból a középszinten sikeresen befejezett érettségi vizsgának az emelt szintű érettségi vizsgán első alkalommal történő megismétlése. Az érettségi bizonyítvány átadásáig ugyanabból a vizsgatárgyból – a pótló- és javítóvizsga kivételével – a szintemelő érettségi vizsga egy alkalommal tehető.

Az érettségi vizsga fajtái Rendes Előrehozott Kiegészítő Szintemelő Pótló Javító Ismétlő Az érettségi vizsga fajtái 9. § (7) Pótló érettségi vizsga a vizsgázónak fel nem róható okból meg sem kezdett, vagy megkezdett, de be nem fejezett rendes, előrehozott, kiegészítő, szintemelő, ismétlő érettségi vizsga folytatása.

Az érettségi vizsga fajtái Rendes Előrehozott Kiegészítő Szintemelő Pótló Javító Ismétlő Az érettségi vizsga fajtái 9. § (8) Javító érettségi vizsga a vizsgázónak felróható okból meg sem kezdett, vagy megkezdett, de be nem fejezett, illetve a megkezdett, de tanulmányi követelmények nem teljesítése miatt sikertelen rendes, előrehozott, pótló érettségi vizsga megismétlése.

Az érettségi vizsga fajtái Rendes Előrehozott Kiegészítő Szintemelő Pótló Javító Ismétlő Az érettségi vizsga fajtái 9. § (9) Ismétlő érettségi vizsga az érettségi bizonyítvány kiadása után iskolai felvételi kérelem elbírálásához vagy más okból egyes vizsgatárgyból a korábban sikeresen letett érettségi vizsga megismétlése. Az érettségi bizonyítvány kiadása után letett kiegészítő, szintemelő, ismétlő érettségi vizsga eredménye alapján a kiállított érettségi bizonyítvány nem változtatható meg.

Vizsgaidőszakok, jelentkezési határidők Május-június: valamennyi középiskola számára határidő: február 15. Szeptember-október: kijelölt középiskolák számára határidő: szeptember 5. Rendes érettségi évében szintemelő vizsga (meglévő előrehozottnál) határidő: április 8.

Az érettségi vizsga befejezése Középszint emelt szint - 80-100 % jeles (5) - 60-100 % - 60- 79 % jó (4) - 47-59 % - 40-59 % közepes (3) - 33-46% - 20-39 % elégséges (2) - 20- 32% - 0-19 % elégtelen (1) - 0-19 %

Közép- vagy emelt szint? A tanuló döntése, független attól, hogy közép-ill. emelt szintű felkészítésre járt A felsőoktatás megjelöli az érettségi vizsgák szintjét. A bölcsész 2 szakcsoport idegen nyelvből emelt szintet kér. Minden egyetem saját hatáskörben dönti el azt, hogy milyen érettségi szintet vár el. Fontos mindenkinek egyénileg tájékozódni!

Felkészítés a Budenzben középszint emelt szint Kötelező vizsgatantárgyak + Kémia fizika informatika Földrajz biológia

Mit tartalmaz az érettségi bizonyítvány? Vizsgatárgyak neve Vizsgatárgyak szintje Vizsgatárgy százalékos értékelése Vizsgatárgy érdemjeggyel történő értékelése

További információk/elérhetőségek www.okm.hu www.felvi.hu