MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kiskunsági Nemzeti Park
Advertisements

Siófok és környéki hungarikumok
Víz világnapja 2014.
1. A Baradla-barlang aggteleki fogadótérségének fejlesztése Megvalósítás időtartama: Projekt összege: 108,3 MFt.
Duna-Dráva Nemzeti Park
Természetvédelmi logók
Európai Nemzeti Parkok Napja Május 24.
Természetvédelem.
A homokhátsági tanyák természeti környezete IX. ALFÖLD FÓRUM Kecskemét Városháza augusztus 25.
Klímaváltozás – a XXI. Század kihívása Magyarországi Klímacsúcs Budapest, február 27. Klímaváltozás és növénytermesztés Jolánkai Márton Szent István.
Fertő-Hanság Nemzeti Park
Alföldjeink Nemzeti Parkjai
Balaton-felvidéki Nemzeti Park
A vidékfejlesztéstől az öko-turizmusig a Nyugat-dunántúli régióban Határmentiségtől az integrált határrégióig Sopron április 06.
Fővárosa és egyben legnépesebb városa Budapest.
Északi-középhegység Elsősorban harmadidőszaki vulkáni kőzetek: andezit, andezittufa, riolt, riolittufa Középidei üledékek: Cserhát egyes részei, Bükk,
Körös-Maros Nemzeti Park
Körös-Maros Nemzeti Park
Növénytársulásaink - Talajaink
Hegységeink, dombvidékeink nemzeti parkjai
Barlangok - Aggteleki Cseppkőbarlang
Magyarország Természeti Kincsei
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti kincsei
Magyarország természeti csodái
Hazánk tájai: Alföld.
BUDAPEST, MINT VILÁGVÁROS
Programfejlesztési Központ
Aggteleki Nemzeti Park
Készítette: Nagy Zsanett
Alföld Az Alföld résztájai: Duna-Tisza-köze Tiszántúl Mezőföld
A Balaton földrajza.
Növénytakarója nagyjából megegyezik a Magyar Középhegységével
Balaton.
Tihany.
Románia Nemzeti Parkjai
Az Európai Duna Régió Stratégia a környezet- és természetvédelem szempontjából Dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár.
Erdély földrajza Tordai hasadék.
Kormány rendelet a NATURA 2000 területek kijelöléséről
1. Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
Magyarország természeti kincsei készítette:Vigh Benjámin
Bükki Nemzeti Park.
Magyarország természeti kincsei
Magyarország természeti kincsei
Aggteleki Cseppkőbarlang
Aggteleki cseppkőbarlang
Topográfiai gyakorlatok Magyarország
Magyarország.
A kárpát-medencei földrajzi környezet jellemzői és azok változásai a történeti korszakokban
Svájc.
Nemzeti Parkok.
Románia folyói,borvidéke és barlangjai
Földrajzi nevek helyesírása
Védett természeti területek
Factfile??? Hungary Area km 2 CapitalBudapest Population???? GDP ????? $/person.
Készítette: Oláh Péter meteorológus
Készítette: Aradi Péter
 A nemzeti park a Természetvédelmi Világszövetség meghatározása szerint olyan terület, amelynek ökológiai egységessége megőrzendő a jelen és a jövő generációi.
Őrségi Nemzeti Park.
Duna-Ipoly Nemzeti park
2016. május 20. ERDÉLY TERMÉSZETI KINCSEI GEOLÓGIAI FORMAKINCSEK NYOMÁBAN.
Duna-Ipoly Nemzeti Park. Elhelyezkedése Két nagy hegyvidéke: – Börzsöny – Dunazug-hegység A két hegységet a Dunakanyar választja el. – Területe:
A Kiskunsági Nemzeti Park. Az december 20-án alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Hasonlóan a Hortobágyhoz, ez a táj.
A Duna-Ipoly Nemzeti park Készítette: Peter Van Manson Szokola Márton.
Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINP)
A Békás-szoros egy tektonikus eredetű szurdokvölgy, amelyet 1971-ben védetté nyilvánítottak, jelenleg a Békás-szoros a Nagyhagymás Nemzeti Park része.
Magyarország vízrajza
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Előadás másolata:

MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI „Nézz mélyen, mélyen a természetbe; és mindent jobban meg fogsz érteni.” (Albert Einstein ) JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI NAGY LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM Készítette: Zabolainé Kovács Margit A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések:következmények vannak.

A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések: A nemzeti park a Természetvédelmi Világszövetség meghatározása szerint olyan terület, amelynek ökológiai egységessége megőrzendő a jelen és a jövő generációi számára; amely megvédendő mindenfajta mezőgazdasági és ipari hasznosítástól; és amelyen lehetőség nyílik nemcsak tudományos, hanem oktatási és szabadidős tevékenységek végzésére is. 2018.09.21. A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések: A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések:következmények vannak.

Magyarország Nemzeti Parkjai : Hortobágyi Nemzeti Park – 1973 Kiskunsági Nemzeti Park – 1975 Bükki Nemzeti Park – 1976 Aggteleki Nemzeti Park – 1985 Fertő-Hanság Nemzeti Park – 1994 Duna-Dráva Nemzeti Park – 1996 Duna-Ipoly Nemzeti Park – 1997 Balaton-felvidéki Nemzeti Park – 1997 Körös-Maros Nemzeti Park – 1997 Őrségi Nemzeti Park – 2002. március 1. 2018.09.21. A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések: A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések:következmények vannak.

Hortobágyi Nemzeti Park A Hortobágy olyan táj, amelyet sajátos története, élővilága, egyedülálló néphagyománya jellegzetesen magyar vonásokkal ruház fel. Az egykori ligetes sztyepp néhány száz évvel ezelőtt még az Alföldön kalandozó Tisza hatása alatt állt. 2018.09.21. A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések: A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések:következmények vannak.

Kiskunsági Nemzeti Park – 1975 Ez a táj is az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit őrzi. Területének kétharmadát az UNESCO Ember és Bioszféra programja 1979-ben bioszféra-rezervátummá nyilvánította. 2018.09.21. A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések: A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések:következmények vannak.

A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések: Bükki Nemzeti Park – 1976 Az Északi-középhegységben fekszik. A Bükk hegység. Nagy részét tengeri üledékes eredetű kőzetek, főként dolomit és mészkő építik fel. Itt található az ország legmélyebb barlangja, a 254 méter mély, 6700 méter hosszú István-lápai-zsomboly 2018.09.21. A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések: A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések:következmények vannak.

Aggteleki Nemzeti Park – 1985 Kimondottan a geológiai értékek – a vidék felszíni karsztjelenségei és a híres cseppkőbarlangok – védelmére alakult meg, mindazonáltal a területén sok védett növény- és állatfaj is előfordul. A terület alapvetően alacsonyhegységi-dombsági szinten helyezkedik el. 2018.09.21. A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések: A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések:következmények vannak.

Fertő-Hanság Nemzeti Park – 1994 A nemzetközi jelentőségű vadvizek között is számon tartják. A Fertő (vagy Fertő tó) Közép-Európa harmadik legnagyobb tava, kora kb. 20 000 év. 2018.09.21. A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések: A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések:következmények vannak.

Duna–Dráva Nemzeti Park -1996 Több, már korábban is védetté nyilvánított terület beolvasztásával jött létre. Kiterjedése mintegy 50.000 ha. A dombvidéket keletről és délről a Duna és a Dráva hordalékával feltöltött síkságok szegélyezik, így a védelem alatt álló területeken nagyon sokféle élőhely tanulmányozható. 2018.09.21. A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések: A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések:következmények vannak.

Duna–Ipoly Nemzeti Park -1997 Számos állat- és növényfaj csak itt él Magyarországon. A ritka, kipusztulófélben lévő fajok mentésére több programot kezdtek el. A Duna–Ipoly Nemzeti Park térségének egyedi sajátossága a három nagy tájképi egység: a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása. 2018.09.21. A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések:

Balaton-felvidéki Nemzeti Park-1997 A nemzeti park területei közül legrégebben védett a Tihanyi-félsziget 2018.09.21. A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések:

Körös–Maros Nemzeti Park -1997 A nemzeti park kiemelt feladata az erdélyi hérics és bókoló zsálya állományainak fenntartása, amelyek hazánkban csak itt találhatóak. 2018.09.21. A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések:

A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések: Őrségi Nemzeti Park -2002 Összesen 44 000 hektáron 44 település határát öleli fel. A területen bőségesen van víz: 200 forrás 15 patakot táplál. Az Alpok közelsége miatt az élővilág hegyvidéki jellegű: bükkösök, erdeifenyvesek a jellemzőek 2018.09.21. A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések:

Magyarország Nemzeti Parkjai Van kedved velünk jönni? Nézzük meg együtt a nemzeti parkjainkat! 2018.09.21. A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések:

A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések: FORRÁSJEGYZÉK: http://hu.wikipedia.org 2018.09.21. A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések:

A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések: Éhes vagyok!!! Köszönöm a figyelmet! 2018.09.21. A természetben nincsenek sem jutalmak sem büntetések: