Győr – Moson - Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara…

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Enterprise Europe Network Vékásyné Gál Zsuzsanna regionális vezető.
Advertisements

Oldal: Gy ő r-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Nagy Barbara Külkapcsolati munkatárs
Sarkadi Zsolt, Sz-Sz-B Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai szerepvállalás a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok munkájában.
KOMPLEX TANÁCSADÓI RENDSZER
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaságfejlesztési, üzleti partnerkeresési információs, és finanszírozási szolgáltatásai Hekli.
INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ
A MEGÚJULT AGRÁRKAMARA BEMUTATKOZIK. A TÖRVÉNY KULCSELEMEI: ALANYI JOGÚ TAGSÁG: mezőgazdaság, élelmiszeripar, agráripar, vidékfejlesztés EGYSÉGES ORSZÁGOS.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál igénybe vehető szolgáltatások Lászlóné Tanács Edina szolgáltatási igazgató november 15.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
A gazdasági kamarák feladata, célja a szakképzésben 2013.
Pális Ferenc szakképzési vezető. Tanácsadói hálózat Pális Ferenc szakképzési vezető 2000-ben indult a hálózat Jelenleg több.
A kereskedelmi és iparkamarák gazdaságszervező szerepének változása Pekó László.
Kovács Zsolt 1 SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Karrier és Öregdiák Iroda.
Széchenyi István Egyetem, Győr
Határon átnyúló vállalkozásfejlesztési kapcsolatok.
A NEMZETKÖZI MUNKACSOPORT. PEDAGÓGIAI INTÉZETEK NEMZETKÖZI HÁLÓZATA PEDAGÓGIAI INTÉZETEK NEMZETKÖZI HÁLÓZATA VAS MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET, SZOMBATHELY.
Iskola Tagjai: RFKB Támogatások Iskola 1500 fő Képzési irány, arány Önkormányzati fenntartó Szakképzés szervezési társulás (költségvetési szerv) mint.
Cím adományozása A cím alapításának célja: Közvetetten: o Decentralzált pályázat – eszközfejlesztés o TÁMOP pályázat mesterképzés – személyi.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaságfejlesztési, üzleti partnerkeresési információs, és finanszírozási szolgáltatásai Hekli.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Introduction to the BBS | 2009 | ‹#› Szolgáltatások kis- és középvállalkozásoknak.
Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Bemutatkozik a Magyar-Szlovén Tagozat: a magyar vállalkozások piaci pozíciószerzésének és befektetéseinek elősegítése Fullérné Verger Renáta Magyar-Szlovén.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Energiahatékonysággal a vállalkozások költségcsökkentéséért Nagy Judit Külkapcsolati munkatárs Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A STRATOSZ SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATA 2008 TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁHOZ KÉSZÜLT: AZ MKIK TÁMOGATÁSÁVAL, A STRATOSZ.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A kamarai garanciavállalás jogi kérdései
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
A Pécsi Tudományegyetemen innovációs tevékenysége
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozat.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Tolna megyei földmérők helyzete a szakmagyakorlási rendelet szerint Németh András | TMMK GGT Szakcsoport elnök Tolna Megyei Földmérők Napja 2016.
Üdvözöljük Önöket Győrben!. Győr A találkozások városa Magyarország második leggazdagabb városa a történelmi épületek tekintetében Barokk belváros Magyarország.
Bemutatjuk Győrt és a megye gazdaságát!. Győr A találkozások városa Magyarország második leggazdagabb városa a történelmi épületek tekintetében Barokk.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe és feladatai a vállalkozások külpiacra jutásának segítésében, különös tekintettel a vegyeskamarai hálózatra.
AZ ITD HUNGARY ZRT. ÉS AZ ENTERPRISE EUROPE NETWORK VÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEI Pólus Program Információs Napok 2009.
Oldal: Győr – Moson - Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara… … a vállalkozásokért!
A Közép-Dunántúli Regionális Napenergia Klaszter tevéknységének bemutatása, értékelése KDOP projekt Hegedűs Viktor Közép-Pannon Terület.
Az Új Széchenyi Terv - keretében kiírt TÁMOP -_3.3.10/A-12 kódszámú, A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Lévay József református.
Milyen Kamarát akarunk? A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legyen a gazdaságszervezés és irányítás valamennyi szintjének (kistérségi,
KKV-k külpiacra lépése és finanszírozási lehetőségeik *** A HITA szerepe a kereskedelemfejlesztésben Miskolc, november 13.
A Kereskedelmi és Iparkamarák szakképzési feladatai 2012.
Miskolc-Lillafüred, január 30. Bihall Tamás.
Tájékoztató a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése i ülésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységéről.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
Önkéntes kamarai tagság Összesen: 350 Pásztó: 38 (11%) Kötelező kamarai regisztráció Összesen: Pásztó: (15%) Cél: közhiteles, naprakész adatbázis.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
A köznevelési intézményi rendszer változása, Szakképzési Centrum és Kamara együttműködése a kamarai garanciavállalás sikeres megvalósításáért Kalmár Andrea.
2009.november 30. dr. Szilágyiné Baán Anna titkár.
Enterprise Europe Network Üzletfejlesztés karnyújtásnyira.
MFKB Roadshow Változások a szakképzésben – Gondoljuk újra együtt Csongrád megye szakképzés fejlesztési koncepcióját október 10. Előadó: Dr. Kőkuti.
Vörös-Gubicza Zsanett oktatási és képzési igazgató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara október 10.
az önkéntes kamarai tagság
Általános tájékoztatás az építőipari regisztrációról Az építőipari kivitelező vállalkozások regisztrációjának gyakorlati tudnivalói Győr, december.
Szombathelyi Szolgáltatási pályaorientációs feladatai
KAMARATÖRTÉNETI ÁTTEKINTÉS
HKIK XXIX. Küldöttgyűlés Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
Zalaegerszeg, 21 February 2018
A kamarák, mint köztestületek lehetséges szerepe a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának elősegítésében.
Motivációs szeminárium
Előadás másolata:

Győr – Moson - Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara… 2013.10.09. Győr – Moson - Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara… … a vállalkozásokért! Molnár Ime Győri Térségi Elnök

Törvény a gazdasági kamarákról I. 1999. évi CXXI. Törvény – a gazdasági kamarákról Preambulum: Az állam gazdasági szerepvállalásának csökkentéséhez szükség van a gazdasággal összefüggő közfeladatok egy részének a gazdálkodó szervezetek által köztestületi formában, önigazgatás útján történő ellátására. Egyesületi jog alapján működik.

Törvény a gazdasági kamarákról II. 1999. évi CXXI. Törvény – a gazdasági kamarákról 3. § (2) A gazdasági kamarák feladata, hogy e törvénynek, más jogszabályoknak és alapszabályuknak megfelelően, önkormányzaton alapuló működésükkel előmozdítsák a gazdaság fejlődését és szerveződését, a piaci magatartás tisztességét, a gazdasági tevékenységet folytatók általános, együttes érdekeinek érvényesülését.

Tevékenységek Kamarai regisztráció Szolgáltatások Szakképzés Rendezvények Külkapcsolat

Kamarai regisztráció Kamarai önkéntes tag / regisztrált vállalkozás 28.623 db regisztrált, aktív vállalkozás szerepel nyilvántartásunkban. Több, mint 1.000 db önkéntes tag 2012. óta törvényi kötelezettség a kamarai regisztráció és az 5000 forintos éves hozzájárulás megfizetése.

Kamarai regisztráció A regisztrált vállalkozásokat az alábbi szolgáltatásokkal kívánjuk segíteni: Vállalkozásokat érintő jogszabály változások, illetve azok magyarázatai Pályázatfigyelés: kamarai pályázat- és rendezvényfigyelő rendszer Keressen üzleti partnert az országos kamarai adatbázisban Válogasson az üzleti ajánlatok között! Tegye fel ajánlatait az Üzlet@Hálónra! Vásárok, kiállítások Magyarországon Kivitelező keresés az Országos Építőipari Nyilvántartásból

Szolgáltatások Okmányhitelesítés Széchenyi Kártya Iparjogvédelmi tanácsadás Lobby Székház szolgáltatások Gazdasági elemzések Külpiacra jutás Nemzetközi projektek Díjak Klubok Alapítványok Klaszter Széchenyi Kártya Békéltető testület Építésügyi regisztrációs iroda Teljesítésigazolási szakértői szerv Szakképzés Mesterképzés Pályaorientáció Rendezvények Szakmai utak

Elektronikus Kisalföldi Gazdaság

2018.09.17. Oldal: 9

Szolgáltatások

2018.09.17. Oldal: 11

Gyere és válaszd a „Kamara a vállalkozásokért” tantárgyat! Vállalkozó típusnak tartod magad? Ha igen a válaszod, akkor köztünk a helyed! Ha ezt a tantárgyat választod, olyan gyakorlati tapasztalataid lesznek az előadásokból, céglátogatásokból, a kamarai szakértők és üzletemberek által átadott információkból, hogy magabiztosan indulhatsz el az üzleti világ irányába, ha azt szeretnéd.

Jerfy Antal Díj A 2014-ben alapított díj idei nyertesei Győrben, november 2-án a Pályaválasztási kiállítás megnyitóján vehették át a díjat. A programhoz csatlakozott a Prominent Kft., a Professió Klaszter és az SMR Hungary Bt. is egy-egy diák támogatásával.

2018.09.17. Oldal: 14

A program lényege A kamarai tagságon belül legyen olyan minősítési rendszer, mely kérésre történik, visszavonható, független bizottság bírálja el és évenként felülvizsgálja a döntést. Cél, hogy olyan etikus vállalkozások kapjanak díjat, akik a tevékenységükben folyamatosan a kiválóságra törekszenek.

Közös cél mentén – klubok, alapítványok, klaszter: Vagyonvédelmi Vezetői Társasház Kezelői Bankár Jövedéki és Dohány Professio Klaszter Belvárosi Bevásárló Utcák Alapítvány Ipartörténeti Alapítvány Plato Könyvelői Klub Kamarai Szalon HR Nyelvi KKV Iparkamarai Női

Szakképzés Tanulószerződések nyilvántartása Kamarai garanciavállalás 7 tanácsadó, 2400 tanulószerződés Kamarai garanciavállalás Jelenleg 120 tanuló van iskolai tanműhelyben gyakorlaton Szintvizsgák szervezése 30 szakmában, 70 vizsgacsoportban 888 tanuló szintvizsgázott

Szakképzés SZKTV verseny szervezése 27 szakmában 183 tanuló méretette meg magát, 11-en jutottak a döntőbe 8-an végeztek az 1-3 helyen Gyakorlati képzőhelyek felügyelete, ellenőrzése Több mint 800 képzőhelyen vannak tanulók gyakorlaton Ebben az évben 500 képzőhelyet ellenőriztek a szakértőink

Szakképzés Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság működtetése Beiskolázási arány-irány létszámok meghatározása Szakmai vizsgabizottságokba elnökök és tagok delegálása 606 vizsgára delegáltunk elnököt és tagokat

Szakképzés Pályaválasztás, pályaorientáció 9 pályaorientációs rendezvényt, 46 céglátogatást szerveztünk valamint 107 alkalommal tartottunk osztályfőnöki és önismereti órákat. Mesterképzés és vizsgáztatás Támogatott képzés keretében 250 mestert avattunk Több mint 50 mester önköltséges úton végezte el a mesterképzést

Rendezvények 2015-ben összesen 193 rendezvényünk és 9645 látogatónk volt programjainkon

Rendezvények Az év kiemelkedő programjai: Évköszöntő fogadás Polgármesteri fórum Egészségnapok Pályaválasztási szülői értekezlet Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves találkozó Mesterlevél átadó ünnepség 125 éves jubileumi ünnepség Kamarai nyílt nap

Külkapcsolat Enterprise Europe Network: Sikeres új pályázat, szerződés 2020-ig 165 mélytanácsadás (technológiai audit, üzletviteli tanácsadás) 5 innovációs cégaudit (35 munkanap időtartamban) 7 rendezvény, 518 résztvevő Európai üzletember találkozókon 40 résztvevő cég, 150 tárgyalás 9 hosszú távú nemzetközi üzleti megállapodás

Külkapcsolat Egyéb nemzetközi projektek WIN : a kezdő női vállalkozók támogatása célzott képzési programmal, tapasztalt és sikeres vállalkozó(nő)k által biztosított mentorálással STEEEP: 20 vállalkozás részére célzott energetikai tanácsadás azzal a céllal, hogy 2 év alatt 10-15 %-os energia-megtakarítást – ezáltal költség- megtakarítást – érjenek el BRANDING EU: képzési program a sikeres márkaépítés érdekében (KKV-k részére) RRI Tools: felelős kutatás és innováció

Külkapcsolat Hazai projekt Innováció Fidelissima (TÁMOP): egy tanulmány a gazdasági potenciálról a környezetipar, energetika és élelmiszeripar területén, egy felmérés a vállalati innovációs igényekről a Győr-Moson-Sopron megyei vállalatok körében Meet2Match2015 Üzletember Találkozó (célja a vállalati-egyetemi K+F igények össze-hangolása és az innovációs együttműködések elősegítése)

Külkapcsolat Delegációk, magas rangú látogatók fogadása Kanadai nagykövet Poznani kamarai delegáció EUROCHAMBRES nemzetközi igazgató

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Molnár Imre Győri Térségi Elnök www.gymskik.hu