Foglalkoztatási és Szociális Hivatal

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
AZ ÚJ PEDAGÓGUS ELŐMENETELI RENDSZER
Advertisements

Néhány adat a Győrben élő időskorúakról
A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az interneten és azok használata Tapolcai-Hatházi Andrea főigazgatói PR tanácsadó.
Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának feladatai és lehetőségei a hátrányos helyzetű álláskeresők munkerő-piaci integrációjának elősegítése.
Az aktív eszközök a munkaerő-piacon
A Rehabilitációs Foglalkoztatás lehetőségei
Munkaerő-piaci program menekültek részére. Foglalkoztatási Munkacsoport Állami költségvetési szervek rendszeres találkozója a menekültek hosszú.
Pécsi Regionális Informatikai Szakképzési Fórum Pécs, szeptember 10.
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH A jelenlegi magyar munkaerő- piaci helyzet Borbély-Pecze Tibor Bors, Ph.D. Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH.
Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH Az ÁFSZ felépítése, a jelenlegi magyar munkaerő-piaci helyzet Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó.
Munkaerő-közvetítés recesszió idején Munkaerő-piaci ismeretek EURES hazai tréning 2009 Borbély-Pecze Tibor Bors, FSZH.
Bemutató a NKH Befektetésösztönzési Főosztály munkatársai számára
Lengyelország és Magyarország foglalkoztatáspolitikájának és munkanélküliségi helyzetének összehasonlítása XXX. Jubileumi OTDK Társadalomtudományi Szekció.
Munkanélküliség.
MTA Munkatudományi Bizottság szakmai rendezvénye szeptember 28.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató augusztus 7.
Lakónépesség*: Lakónépesség*: ezer fő Foglalkoztatottak: Foglalkoztatottak: ezer fő Munkanélküliek száma: Munkanélküliek száma: ezer fő Gazdaságilag.
GKI Zrt., Az alacsony foglalkoztatási ráta okai, a foglalkoztatás bővítésének gazdaságpolitikai összefüggései Független Szakszervezetek Demokratikus.
Dél-dunántúli Munkaügyi Központ MUNKAERŐ-KERESLETIÉS KÍNÁLATI ELŐREJELZÉSEK HEFOP 1.2. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése kutatási alkomponens.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató december 4.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
1 Tájékoztató munkahelybővítést és megőrzést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról, lehetőségekről Kisbér, április 8.
Munkaerő-piaci helyzetkép Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,
A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACI HELYZETE, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A DIPLOMÁSOK ELHELYEZKEDÉSÉRE SOPRON, december 11.
A GAZDASÁGI VÁLSÁG HATÁSA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACÁRA Kőszeg, december 14.
Milyen perspektívákat nyit az új OKJ rendszere? Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Tanácsadási osztály Nádráné Tóth Borbála.
JÁRULÉKKEDVEZMÉNY az álláskeresők mikro-, kis-, és középvállalkozásoknál, valamint a civil szervezeteknél történő foglalkoztatásának támogatása (2005.
A felsőoktatási expanzió befolyása a regionális munkaerőpiacra Sándor Mária 2013.
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
A foglalkoztatáspolitika aktuális kérdései Győr,
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Munkaerőpiaci támogatások, eszközök a munkahelyek megtartása érdekében Zaráné Kecskés Erzsébet Igazgató.
A magán-munkaközvetítők évi tevékenysége Foglalkoztatási és Szociális Hivatal augusztus 2.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
"Munkahelyek megőrzéséért" központi munkaerő-piaci program Készítette: Koren Monika ÉMRMK Gyöngyösi Kirendeltsége 3200 Gyöngyös, Vezekényi u. 24.
1 Tájékoztató a Tatabányai Kistérség munkaerőpiaci helyzetéről és a munkahelymegőrzést és bővítést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról,
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Munkaerőpiaci helyzetkép a salgótarjáni kistérségben Zaráné Kecskés Erzsébet Igazgató KKC-2008-V
Munkaerő-piaci helyzetkép a Lenti kistérségben. A népesség csoportosítása gazdasági aktivitás, foglalkoztatás és munkanélküliség szerint Népesség Munkaképes.
A képzést megrendelő szempontjai OFT értekezlet Győr
Munkaerő- piaci helyzetkép a Nyugat- dunántúli régióban Kleizerné Tamás Györgyi szakreferens Nyugat- dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Csongrád megye munkaerőpiaci helyzetéről. Megnevezés Csongrád megyeMagyarország 2010.II. név2016.II. névváltozás2010.II. név2016.II. névváltozás ezer.
Kormányszóvivői Iroda Cselekedni most és mindenkiért Adatok és tények a Medgyessy-kormány egy évéről május 24.
A Veszprém Megyei Kormányhivatal járásainak foglalkoztatási osztályain elérhető támogatások   GINOP GINOP TOP TOP TOP.
Készítette: Pál Margaréta
Heves megye munkaerő-piaci helyzete
Aktuális Munkaerő-piaci helyzet a jászságban
A magán munka-közvetítők és munkaerő kölcsönzők évi tevékenysége
A hazai KKV-k fejlesztési lehetőségei, foglalkoztatási támogatásai
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város munkaerőpiaci helyzete
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Foglalkoztatás, szakképzés, jó gyakorlatok
Munkaerő- piaci helyzetkép a Nyugat- dunántúli régióban
„Út a munkához”program
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató 2008. szeptember 12.

A munkaerő-piaci helyzet alakulása az ÁFSZ legfrissebb adatai alapján

57,8 ezer álláshelyet kínált az ÁFSZ az álláskeresőknek augusztusban Augusztusban 30 234 új álláshelyet jelentettek be a munkáltatók, számuk júliushoz képest enyhén csökkent. Az előző év azonos időszakához képest 1,8 ezerrel több állást jelentettek be a munkáltatók. Az előző hónapról maradt betöltetlen álláshelyekkel együtt 57,8 ezer álláshelyet kínált az ÁFSZ az álláskeresőknek. Ebből a hónap végén 27,0 ezer maradt betöltetlen.

A legtöbb új állást a feldolgozóipar területén kínálták a munkáltatók A bejelentett állások 70,6%-a nem támogatott és 29,4%-a támogatott álláshelyre vonatkozott. A legtöbb új, nem támogatott állást a feldolgozóipar (6600 darab) és az ingatlanügyek, gazdasági szolgáltatás (4200 darab) területén jelentették be a munkáltatók.

Augusztusban enyhén emelkedett a nyilvántartott álláskeresők száma Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat kirendeltségein 2008. augusztus végén összesen 425,0 ezer fő volt a nyilvántartott álláskeresők száma. Ez az előző hónaphoz képest 4,0 ezer fős emelkedést, az egy évvel korábbihoz képest 7,8 ezer fős növekedést mutat.

Tovább emelkedett augusztusban a nyilvántartott pályakezdők száma A nyilvántartott pályakezdő álláskeresők létszáma az augusztusi zárónapon 45,4 ezer fő volt, 2,3 ezer fővel több, mint július végén, s 795 fővel magasabb, mint egy évvel korábban.

Jelentősen csökkent augusztusban a pályakezdők beáramlása Júliushoz képest a belépő pályakezdők száma 32,5%-kal csökkent. A belépő pályakezdők legnagyobb hányada, 46%-a érettségit adó középiskolát, 16%-uk szakiskolát, illetve szakmunkásképzőt végzett. 22%-uknak legfeljebb 8 általános osztály végzettségű volt, míg 15%-uk rendelkezett diplomával.

A pályakezdőkkel ellentétben enyhén emelkedett a belépő, nem pályakezdők száma Augusztus hónapban a megelőző hónaphoz képest 6,3%-kal csökkent a nyilvántartásba belépők száma. A belépő nem pályakezdők száma 1,2%-kal emelkedett.

A területi különbségek továbbra is jelentősek

84,1 ezer fő vett részt különböző aktív foglalkoztatási programokban Júniusban összesen 84,1 ezer fő részesült valamilyen aktív foglalkoztatási eszköz támogatásban, amely létszám 7,9%-kal haladja meg az előző hónap adatát. Egyre többen vesznek részt az EU társfinanszírozásával működtetett TÁMOP 1.1.2 programokban. Az előző év hasonló időszakához képest 14,1 ezer fővel (22,8%-kal) magasabb ez az érintett létszám. A legtöbben bér- és járuléktámogatásban és munkaerő-piaci képzésben (31-31%) vettek részt.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!