Csoportos technikák, kompetencia-fejlesztő foglalkozások

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Többszakaszos reintegrációs modell értékelése
Advertisements

A Szily TISZK közösségfejlesztési szolgáltatása /2009/ Bemutatkozás a tagiskoláknak Fejlesztő pedagógusi szakszolgáltatás Iskolapszichológusi szakszolgáltatás.
„Lépés-váltás”-TAMOP A.-11/ Dr. Hatvani Erzsébet
MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET 1088 BUDAPEST, VAS U TEL.: Április 29.Németh Margit A
A motiváció fenntartása
Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató
Szociális munka a börtönben
Csoport munka.
Utógondozás szabadulás előtt és után Utógondozás területi koordinátor
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Munka - lakás - szabadidő egysége és szervezése pszichiátriai rehabilitáció gyakorlatában Dr. Pető Zoltán.
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Kreatív technikák és terápiák a pszichiátriai betegek közösségi alapú ellátásaiban Endre Szilvia május 23.
& ERŐFORRÁSOK AZONOSÍTÁSA
Önismeret Horváth Renáta.
„TEtt program az áldozatokért és a tettesekért”
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál Dr. Kunfalvi Zoltán, KIMISZ Főigazgató 3 szervezet metszéspontjában A szociális munka.
Reintegrációs tanácsadó munkakör
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
HATÉKONY EGYÜTTMŰKÖDÉS – CSOPORTFOGLALKOZÁS BEMUTATÁSA AZ INTÉZETBEN
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA
Várakozások az eredmények tükrében,
Projektértékelő kutatások alprojekt, reintegrációs adatbázis „TEtt - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 15. Siófok.
HÁLÓZATSZERŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A KOMPLEX SEGÍTSÉGNYÚJTÁSBAN
Miben ugyanaz, miért más?
ÚJ MÓDSZEREK A PÁRTFOGÓI TEVÉKENYSÉGBEN ART szociális készségfejlesztő, agressziókezelő csoportos módszer szeptember 04.
 L.U.N.A. - (Lét - Utak, Nevetés, Alkotás) Kommunikációs és önismereti komplex művészeti program drámacsoportja a Jóvá–Tett-Hely Közösségi Foglalkoztatójában.
A SZOCIÁLIS KÉSZSÉGEK ÉS KÉPESSÉGEK FEJLESZTÉSE
Egyéni döntések a szervezetben
TÁMOP /2 ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS
Projektmunka.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Szociálpolitikai keretek
Tréningcsoportra történő kiválasztás folyamata
Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt.
Csoportindítás Az első csoportülés megtervezése 0. szakasz - Felkészülés cél meghatározása módszer kiválasztása keretek meghatározása a környezettel való.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Picasso: Festival Mondial HUNGART © LEGE ARTIS Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Intézményi akkreditációs lajstromszám: AL – 1868 Intézményi nyilvántartási.
"Talán a legnagyobb pedagógiai téveszme az a vélemény, hogy az ember csak azt tanulja meg, amit megtanítanak neki. A mintegy mellékesen elsajátított, tartós.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
A kurzus céljai:  A szociális és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés fejlesztése.  Pedagógusok és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés.
Humán erőforrás fejlesztés a vendéglátóiparban Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület közgyűlése és Vendéglátói Konferenciája Kontakt Képző Központ.
Ki segít a segítőnek?. A segítő „születése” Hogyan válik valaki segítővé? Az ember, mint eredendően társas lény, nembeli lényegeként hordozza a proszociális.
HOGYAN VALÓSÍTHATÓ MEG A TÁMOP A HANGSZERES OKTATÁSBAN?
Előadó: Dr. Nagy Erzsébet Debrecen, január 29.
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje Az egyéni pályatanácsadás.
A 2014/2015 iskolai év pszichológusi tevékenységének beszámolója.
Az aktív időskor programjára, a Szenior Akadémia hálózat kialakítására Horváth János Kowacsics Rita Budapest, Szenior Akadémia.
A kommunikáció alapjai. Nem lehet nem kommunikálni Többcsatornás: verbális, nonverbális Többszintű: információközlés, viszonymeghatározás. Körkörösen.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
Konfliktuskezelő eljárások és módszerek a Pártfogó Felügyelői Szolgálat tevékenységében Biró Balázs pártfogó felügyelő, mentor közvetítő.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Közösségi gyakorlat A Gyakorlóiskolában. TUDÁS Ismeri azokat a főbb módszereket, amelyekkel megismerheti a gyerekek kognitív, emocionális és erkölcsi.
Kezdd újra, vár a világ! „A sok tudomány mit sem ér, ha nincs kalács, vagy legalább kenyér.” (XV. századi ismeretlen szerző)
Szociális foglalkoztatás szerepe a rehabilitációban Csicsely Ágnes Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztály.
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
„Referenciaintézmény kialakítása a II
A KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS MINT NEVELÉSI ÉRTÉK
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
Tervezési folyamat.
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
Játékosított kooperációs tréning a hatékony közös munkáért
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Előadás másolata:

Csoportos technikák, kompetencia-fejlesztő foglalkozások TÁMOP-5.6.3-12/1-2012-0001 A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje Csoportos technikák, kompetencia-fejlesztő foglalkozások Bogschütz Zoltán területi koordinátor BVOP Budapest, 2015. október 30.

Csoportokról I. Kik, mit, mért, hogyan, hol? Csoportvezető(k) Nyitott-zárt Létszám Résztvevők kiválasztása Csoportfolyamat előtti találkozás(ok) Keretek – szabályok meghatározása, betar(ta)tása megszegés  szankció Csoportozás fizikai feltételei Előkészítés, levezetés, értékelés Emberség, tisztelet

Csoportokról II. Kommunikáció – folyamatos interakciók Egyszeri, akkor és ott történik Motiváció felkeltése és fenntartása Személyiségek Szerepek Más véleményének meghallgatása és megértése, nem feltétlenül elfogadása Folyamat: szakaszok, hatékony és nehezebb időszakok HF: résztvevők feladatai csoportalkalmak között Csoporttitok

A CélCsoport jellemzői A pszichoterápia megköveteli a kliensektől: - önvizsgálatot - magas fokú verbális készséget - hosszú távú kezelés A fogvatartottaknak mást és máshogy kell tanítani. Célcsoportunk további jellemzői: - szocializációs hiányosságok - aluliskolázottság - gyakori a képességek és készségek hiánya - rosszul boldogulnak társas helyzetekben - érzéseiket, indulataikat sem felismerni sem kezelni nem tudják - erkölcsi fejlődésben való lemaradás (egocentrikus gondolkodás, a legrosszabb feltételezése, mások hibáztatása, bagatellizálás és rossz címkézés)

EGYÉNI ESETKEZELÉS MELLETT típusok és elnevezések Tréningek / kompetencia-fejlesztő foglalkozások Kommunikációs Önismereti Életvezetési Konfliktus kezelő Agresszió kezelő   SZAKMAKÉPZÉSHEZ 2187 FŐ Csoportfoglalkozások Önismereti Kommunikáció és viselkedés-korrekció Értékrend-korrekció Pénz- és erőforrás-gazdálkodás Művészeti és kreatív Egyéb készség- és képesség-fejlesztő Resztoratív csoport Hozzátartozói csoport EGYÉNI ESETKEZELÉS MELLETT (600 FŐ)

összehasonlítás Tréning / kompetencia- fejlesztő foglalkozások   Tréning / kompetencia- fejlesztő foglalkozások Csoportfoglalkozások Résztvevők száma 20 fő 4-12 fő Csoportalkalmak gyakorisága 60-90 óra, gyakran 2-3 hét alatt hetente 1-2 alkalom Csoportalkalmak száma általában 10-15 nap vagy ameddig nem teljesül a 60-90 óra összesen 2-10 alkalom „Fontosság” kötelező a szakmaképzéshez szabadon választott

eredmény - Kiindulópont

Kiindulópont - eredmény

KÖSZÖNÖM A megtisztelő FIGYELMET! TÁMOP-5.6.3-12/1-2012-0001 A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje KÖSZÖNÖM A megtisztelő FIGYELMET!