PRIMUS INTER PARES (pipa)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
GRIN: Gráf alapú RDF index
Advertisements

Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Kiválasztás (N,A,sorszam) i := 1 Ciklus amíg (A(i) nem T) i := i+1 Ciklus vége sorszam := i Eljárás vége Kiválasztás.
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
Mi a WebTÁRSASHÁZ rendszer?
Tanárok kis világa Lehetőségek a tanári hálózatok kutatásában.
Civil szerepek és civil szereplők
Hálózatok a fizikában és a fizika oktatásában
2010. augusztus 16.Hungarian Teacher Program, CERN1 Gyorsítók Veszprémi Viktor ATOMKI, Debrecen Supported by OTKA MB
Szemiot i ka.
Függvények Egyenlőre csak valós-valós függvényekkel foglalkozunk.
Kultúra mint kapcsolat Birher Nándor. „A tudás a világ alkotóelemeiről szerzett ismeret, a bölcsesség az elemek kapcsolódásának ismerete.” -szemléletmódváltozás-
TANULÁS-TUDÁS-MINŐSÉG Farkas Katalin címzetes főiskolai tanár, SZTE Tanárképző Főiskolai tanár Budapest, november 29.
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Címkézett hálózatok modellezése
DAG topologikus rendezése
ELTE Matematikai Intézet
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
Közösségi portálok használata
HÁZASSÁGI KONFLIKTUSOK ÉS KEZELÉSÜK Bodor Enikő, szociális munkás Bölön, 2007 december 2.
A földhasználat és a területi versenyképesség főbb közgazdasági összefüggései Előadó: Kollár Kitti doktorjelölt, tanszéki mérnök Komárno november.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Még ma is – amikor szinte minden családban van számítógép, sokak számára még ismeretlen a digitális írásbeliség, nem képesek bekapcsolni a számítógépet.
Közösségi oldalak használata
Digitális szolidaritási háló – a szerves megoldás Gáspár Mátyás
Szülőhazám! Zenével:.
Az informális hálózatok szerepe a szervezeti tudásáramlásban és kommunikációban Suhajda Virág, Tanuló Szervezetek a Fenntarthatóságért Alapítvány.
A Dijkstra és a kritikus út algoritmusok kapcsolata és szemléletes tanítása Kiss László főiskolai docens OE RKK MKI augusztus 25.
Várnai Péter: Hit – hivatás - hűség április
Scenáriók készítése Dr. Kollár József Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Beágyazott internet az alállomási irányítástechnikában Hogyan kerül irodai megoldás az ipari irányítástechnikába? Ez egészen biztosan nagyon veszélyes!
Pénzügyi-gazdasági ismereteket oktató iskolák hálózatának kialakítása.
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Hálózatok modellezése. Hálózatok Many complex systems in nature and society can be successfully represented in terms of networks capturing the intricate.
Euler gráf Euler, 1736 Königsbergi hidak
Társadalmi hálózatok és modelljeik…
Társadalmi hálózatok és modelljeik…
Előadás és tréning.  Túl kevés a jóból ( szükségletek toxikus be nem töltése és nem a szülői tökéletlenség )  Túl sok a rosszból ( kritikusság, elutasítás,
Közösségi hálók hálójában Szilassi Andrea Városi Könyvtár Tatabánya.
A Magyar Parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága részére Készítette: Szilvásy Péter december 3.
Hálózatok szerkezete és dinamikája
Az Élet Igéje szeptember.
Háló- (gráf-) algoritmusok
Business Mathematics A legrövidebb út.
Bellmann-Ford Algoritmus
GRÁFOK Definíció: Gráfnak nevezzük véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok pont és azokat összekötő szintén véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok.
Valószínűségszámítás II.
Minőségbiztosítási ismeretek
Topological phase transitions in equilibrium network ensembles Collegium Budapest, June 2004 Networks and Risks Thematic Institute How do the properties.
HÁLÓZATTÍPUSOK központosított decentralizált elosztott
A támogatott lakhatás kihívásai
HÁLÓZAT Maximális folyam, minimális vágás
Nagyon nagy gráfok Lovász László Microsoft Research
Hálózatok: új nyelv a tudományban Lovász László Eötvös Loránd Tudományegyetem
GRÁFOK Marczis Ádám és Tábori Ármin. Kőnig Dénes ( ) Magyar matematikus Az első tudományos színvonalú gráfelmélet könyv írója.
ÉPÍTSÜK FEL KÖZÖSEN A VILÁG LEGNAGYOBB, 160 MILLIÓ FŐS ONLINE HÁLÓZATÁT!
„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
Tanár a hálózati tanulásban – változó tanárszerepek Fodorné Tóth Krisztina PTE
Domszky András: Önmenedzselés és etikai kérdések a szakértői munkában A szakértői munka jelentősége, elismertsége az ellátórendszerben. Függetlenség, szervezeti.
A szoftver mint komplex rendszer A fejlesztési módszertanok általános céljai: Összetett problémák kezelhetővé tétele A fejlesztési és megtérülési jellemzők.
A Dijkstra algoritmus.
HÁLÓZAT Maximális folyam, minimális vágás
Variációk a hazugra Szókratész: Platón hazudik.
Másodrendű kötések molekulák között ható, gyenge erők.
AZ ÉLET NAPOS OLDALA.
Előadás másolata:

PRIMUS INTER PARES (pipa) KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY 1 1

PIPA mottó Minden elvégzett feladat egy PIPA a feladatok között, amely a Világ jó rendjét szolgálja. „Ha nem küzdök magamért, ki fog küzdeni értem? De ha csak magamért küzdök, mi vagyok én? És ha nem most, mikor?” Hillel „Ne ítéld el felebarátodat, míg nem voltál az ő helyében.” www.pipa.info.hu

PIPA mottó A gráfok pontok és élek halmaza. Minden elvégzett feladat egy PIPA a feladatok között, amely a Világ jó rendjét szolgálja. A gráfok pontok és élek halmaza. „A gráfok és hálózatok tulajdonságai a felépítésükben rejlenek, és segítenek vagy hátráltatnak minket abban, hogy az adott hálózat segítségével valamit végrehajtsunk.” (Barabási Albert-László, 2002) www.pipa.info.hu

PIPA mottó Minden elvégzett feladat egy PIPA a feladatok között, amely a Világ jó rendjét szolgálja. „Tessék egy akármilyen meghatározható egyént kijelölni a Föld másfél milliárd lakója közül, bármelyik pontján a Földnek – ő fogadást ajánl, hogy legföljebb öt más egyénen keresztül, kik közül az egyik neki személyes ismerőse, kapcsolatot tud létesíteni az illetővel csupa közvetlen ismeretség alapon.” (Karinthy FrigyeS, 1929) „„Hálózatot mindenki épít, akár akar, akár nem… személyes kapcsolati hálónk sokkal inkább meghatározza a sorsunkat, semmint azt hinnénk.” (Csemely Péter, 2012) www.pipa.info.hu

PIPA mottó Minden elvégzett feladat egy PIPA a feladatok között, amely a Világ jó rendjét szolgálja. „A hálózat nem egységes, nem véletlenszerű; kis világokból, sűrű hálózatokból áll, amelyeket kevés kapcsolat köt össze.” (Barabási Albert-László: Behálózva, 2002) www.pipa.info.hu

PIPA mottó Minden elvégzett feladat egy PIPA a feladatok között, amely a Világ jó rendjét szolgálja. „Egy komplex rendszerben… az egész több mint részeinek összege. A komplex rendszer alkotóelemei a csúcsok, ha két ilyen alkotóelem kölcsönhat, akkor azt mondjuk, hogy a csúcsok között van él. A komplex rendszerekre jellemző, hogy hierarchikus szerveződésűek, azaz egymásba ágyazott egységeket tartalmaznak. Ez a tulajdonság az emberi társadalomra és az egyes emberekre is igaz.” (Vicsek Tamás, 2006) www.pipa.info.hu

PIPA mottó Minden elvégzett feladat egy PIPA a feladatok között, amely a Világ jó rendjét szolgálja. Minden kapcsolat a csoportok között változtat a rendszeren. Alapítványunk az a híd, amely tevékenységével a társadalom kis világait köti össze és jó módon alakítja összetételét. A „gyenge kötések” ereje az erős kötések csoportjainak alakulását eredményezi. A társadalmi csoportok közötti összekötők döntő szerepet játszanak a külső világgal való kommunikációs képességünkben. . Alapítványunk tevékenysége tehát egy társadalomtudományi, hálózatelméleti kísérlet is egyben. Sokat kell dolgoznunk, mert tudjuk és tapasztaljuk a 80/20-as szabályt, vagyishogy az erőfeszítések 80%-a arra kell, hogy a 20%-a hasznosuljon. Nem rossz arány ahhoz képest, mintha nem csinálnánk, és a siker 0% lenne. . www.pipa.info.hu

PRIMUS INTER PARES (PIPA) www.pipa.info.hu alapitvany@pipa.info.hu 8 8