Országos Statisztikai Tanács

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A statisztika rejtelmei
Advertisements

Adatvédelem a statisztikai munkában
•Adathozzáférési csatornák Adatvédelem Vereczkei Zoltán Módszertani főosztály Adatfelhasználói fórum
A 43/2013. (XII. 29.) MNB rendelet, a pénz- és hitelpiaci szervezetek által a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti feladatai ellátása érdekében teljesítendő.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Tájékoztatás az EKOP-1.A.2 projektnek az OSAP összeállítására gyakorolt hatásáról Mag Kornélia OST február 24.
2010. november Balatonfüred
Alkalmazható-e a mediáció az interneten elszenvedett jogsérelmek orvoslásában? Dr. Baracsi Katalin családjogi szakjogász, internetbiztonsági szakértő,
Elektronikus kérelem benyújtás
1 Anonimizálási és adathozzáférési eljárások a hivatalos statisztika gyakorlatában Szép Katalin – Gadácsi Katalin KSH Fényes Elek Műhely május 26.
Egységes egészségügyi információrendszer
Helyzetfelmérés Helyzetfelmérés elemzése, értékelése
Urban Audit Az egységes városstatisztikai adatbázis.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
A NEMZETI TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSI STRATÉGIA INDIKÁTOR RENDSZERÉRŐL Roma Koordinációs Tanács, november 23.
Turizmusstatisztika a KSH-ban Központi Statisztikai Hivatal
2011. július 27. OST adminisztratív és hatósági nyilvántartások statisztikai célú felhasználását elősegítő munkabizottságának 1 Adminisztratív adatok statisztikai.
1 OST 2. munkabizottság ülése KSH november 18. Dr. Laczka Éva.
1 Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Dr. Tóth Róbert Jogi és Igazgatási Főosztály Szeptember 11.
A 2014-ben esedékes Peer Review (szakértői vizsgálat) A Hivatalos Statisztikai Szolgálat tagjainak érintettsége Országos Statisztikai Tanács 
A népszámlálási adatkincs hasznosítása
1 Tájékoztató rojektről április 23. Tájékoztató az EKOP1.A „Adatállományok központosított átvételét, átadását kezelő, valamint.
A KSH új online adatgyűjtő rendszere EKOP-1.A.1-08/B
1 Tájékoztatás az OSAP 2013 előkészítéséről OST ülés május 14. Dr. Laczka Éva.
A statisztikai adatvédelem szabályozása az Európai Unióban MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága Statisztikai Tudományos Albizottsága.
MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága
2010. március 29. Az adminisztratív adatállományok statisztikai célú hasznosítása – különös tekintettel a népszámlálásra 1 Adminisztratív adatok statisztikai.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Az igénybevevői nyilvántartás
A FIZETÉSIMÉRLEG-STATISZTIKA ADATGYŰJTÉSI RENDSZERÉNEK ÁTALAKÍTÁSA Sándor György igazgató Piaci műveletek és statisztika június 13.
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium OSAP adatgyűjtéseinek átvétele
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP)
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Integrált irányítási környezet kialakítása. I. Szervezetfejlesztés Az Egyetem szervezeti felépítését részben meghatározza a jogszabály és a Szervezeti.
2015.május 14.. A kérdőív elkészítésének a célja A szoftvert használók mindennapos problémáinak bemutatása A jelenlegi helyzet javítása a felmérés alapján.
Nagykanizsa július – HEP munkatalálkozók tapasztalatainak összegzése- a szervezetek szemével Közös fellépési lehetőségek a tapasztalok.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
„Hatásvizsgálat” c. tanulmány szennyvíz és hulladék témakörben szerzett tapasztalatai „Fenntartható települések” workshop Tokaj, július Csillag.
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Országos Statisztikai Tanács szeptember 16 Mezősiné Rózsár Erika KSH Igazgatási osztály.
1 XIV. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés MER ellenőrzések módszertana Siófok, Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
Adatvédelem – közérdekűség, átláthatóság, nyilvánosság
Országos Statisztikai Tanács
Paradigmaváltás, fejlesztések a gazdaságstatisztikában
Rendszeres szociális támogatás – Hallgatói visszajelzések
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
Önértékelési projektterv
Országos Statisztikai Tanács
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
Az adatforrásokról és aktualizálási rendjéről
Tájékoztatás az NSKT évre tervezett működéséről, üléseiről, munkabizottságok megalakításáról Dr. Kárpáti József NSKT alakuló ülése.
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Országos Statisztikai Tanács Statisztikai koordinációs főosztály
Szabályozások.
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) tervezete
Tájékoztató a évi OSAP összeállításának előrehaladásáról
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Programba tartozó elsődleges és másodlagos adatforrásokról az Országos Statisztikai Tanács.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 3
1/15/2019 Az uniós bel- és igazságügyi informatikai rendszerekkel és az interoperabilitással kapcsolatos jogharmonizációs kérdések október 10. Belügyminisztérium.
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Programba tartozó elsődleges és másodlagos adatforrásokról az Országos Statisztikai Tanács.
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Az SZMBK Intézményi Modell
A statisztikai adatvédelem szabályozása az Európai Unióban
Paradigmaváltás, fejlesztések a gazdaságstatisztikában
Gyümölcsös ültetvények összeírása, 2017
Előadás másolata:

Országos Statisztikai Tanács A 2015. évi Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) teljesülése Országos Statisztikai Tanács 2016. szeptember 12. Mezősiné Rózsár Erika KSH Statisztikai koordinációs főosztály Igazgatási osztály

Áttekintés A 2014. évben megkezdett gyakorlat alapján az OSAP folyamat része az előző évi teljesülések értékelése. Célja: áttekintés, a jól működő és a javítandó területek feltárása, fejlesztési célok és intézkedések megfogalmazása, visszacsatolás. A válaszok a tavalyinál pontosabbak, lényegre törőbbek, sokkal kevésbé egymásnak ellentmondóak voltak. 2016. július 22-ei határidőig 353 válaszkérdőív érkezett be. 24 adatgyűjtés beérkezési, feldolgozási határideje (rendszerint) a teljesülési kérdőív határideje után esedékes, ezért jelen évtől kezdve – az információveszteség elkerülése érdekében – ezeknek az adatgyűjtéseknek a (megelőző) 2014. évi teljesülését vizsgáljuk.

Adatgyűjtések és adatátvételek megvalósulása Az OSAP a 2015. évi adatgyűjtési időszakra vonatkozóan a 305/2014. (XII. 5.) Korm. rendelet összesen 266 adatgyűjtést és 97 adatátvételt ( összesen 363) tartalmazott. A 353 adatgyűjtés illetve adatátvétel 96,6%-a (341/353) esetén az adatbegyűjtés folyamata lezárult. Abban a 12 esetben, ahol ez még nem történt meg, többnyire az adatátadási problémák voltak, rendszerfejlesztés zajlott vagy többévenkénti volt a felvétel, de akadt már megszűnt adatgyűjtés, adatátvétel is, mely nem került végrehajtásra.

Elrendelő szervek Az ábra a beérkezett 353 kérdőívet mutatja elrendelő szervek szerinti bontásban.

Adatszolgáltatói terhek ) Adatszolgáltatói terhek Adatgyűjtések: reális helyzetet tükrözik Adatátvételek: van ahol az adatszolgáltatók számát, van ahol a nyilvántartási egységek számát tükrözik, nem egységes a válasz. A kérdőíven az eredeti adatforrásban, nyilvántartásban ténylegesen szereplő egységek megadását kértük. Adatszolgáltatók, nyilvántartási egységek száma (db) Adatgyűjtések száma (db) Adatátvételek száma (db) – 10 34 62 11– 100 71 2 101– 500 44 3 501– 1 000 17 1 1 001– 2 000 21 2 001– 5 000 28 8 5 001–10 000 20 10 001–30 000 15 30 001– 6 Összesen 252 89

Adatszolgáltatói terhek ) Adatszolgáltatói terhek Az egy adatszolgáltatóra jutó kitöltött adathelyek száma. Kértük a kitöltőket, hogy adatátvételek esetén az adatállományban szereplő mezők számát szerepeltessék. Ennél a kérdésnél is feltételezhető, hogy néhány kitöltő félreértelmezte a kérdést. Egy adatszolgáltatóra jutó átlagosan kitöltött adathelyek száma (db) Adatgyűjtések száma (db) Adatátvételek száma (db) – 20 41 9 21– 50 52 4 51– 100 44 5 101– 500 59 11 501– 1 000 15 10 1 001– 5 000 13 5 001–10 000 8 10 001–30 000 30 001– 3 21 Egyéb 14

Adathelyek száma A kitöltők döntő többsége, 57,5%-a (196/341) 500 vagy annál kevesebb, 40,2%-a (137/341) pedig 100 vagy annál kevesebb adathelyet jelölt meg.

Megvalósulás, az adatok hasznosulása 8 db adatgyűjtés mind a négy és 74 db adatgyűjtés/ adatátvétel legalább három tájékoztatási típust használ publikációihoz Csupán 9,7% (33/341) nem kerül közvetlenül publikálásra. Ennek okai legtöbbször az adatvédelem (az adatszolgáltatók kis száma, illetve az egyedi, védendő adatok miatt), más szervnek vagy szakstatisztikának való adatátadás, az adatszolgáltatói kör kijelölésére való felhasználás vagy regiszterfrissítés.

Megvalósulás, az adatok hasznosulása Az adatgyűjtések és adatátvételek 5,9%-a (20/341) nem került adatátadásra az adatok feldolgozása után, ellenben 27,6%-a (94/341) igen széles körben, legalább négy típusú felhasználónak szolgáltat adatot. Adatátadások felhasználói típusai Válaszok elfordulása Statisztikai adatok átadása szervezeten belül (más szervezeti egységnek) 240 A Központi Statisztikai Hivatal részére 140 A Hivatalos Statisztikai Szolgálat más tagja részére 127 Tudományos célból hazai és/vagy nemzetközi kutatók részére 123 Közigazgatási szerv részére (nem Hivatalos Statisztikai Szolgálat tagja, illetve nem tudományos célú hozzáférés keretében) 95 Európai Statisztikai Rendszeren belüli nemzetközi szervezet részére 126 Európai Statisztikai Rendszeren kívüli nemzetközi szervezet részére 71 Egyéb 4

Adatvédelem Fizikai adatvédelem: a kérdőívek 72,7%-a (248/341) esetén IBSZ, egyéb belső szabályzatok, elektronikus adatgyűjtő és –továbbító rendszerek (pl.: KARÁT, ELEKTRA, EDAMIS, EBEAD) kerültek megjelölésre. Jogi adatvédelem: hazai jogszabályokat, belső szabályzatokat jelöltek meg. Titoktartási nyilatkozatok, a szerződéses feltételek szerepeltek az összesen 183 kitöltött válaszban. A statisztikai felfedés elleni védelemre fordítanak vélhetően a legtöbb gondot az adatgazdák. Az adatgyűjtések és adatátvételek 58,1%-ánál (198/341) használják.

Felhasználók Kiemelkedő felhasználók:a közigazgatás, a kutatók, hazai és nemzetközi statisztikai szervezetek, szakstatisztikák adatigényei. A különböző kategóriák összetétele arányos annak tekintetében, hogy adatgyűjtésről vagy adatátvételről beszélünk.

Minőség értékelése és javítása A leginkább használt eszközök a sürgetés, az editálás és a validálás voltak, de az adatgyűjtések és adatátvételek 24,0%-ánál (82/341) a hiányzó adatok pótlását is rendszeresen alkalmazzák.

Megfelelő módszertani információk rendelkezésre állása A válaszadók 67,2%-a (229/341) a módszertani dokumentációk rendelkezésre állását jelölte meg, ami elfogadható arányt jelent. További 72 (21,1%) esetben ezek az információk már részben rendelkezésre állnak, 40 (11,7%) esetben azonban nem áll semmilyen módszertani információ a felhasználók rendelkezésére. Ez a terület fejlesztéseket igényel.

Visszacsatolás az adatszolgáltatóknak Az esetek 60,7%-ában (207/341) történt visszacsatolás az adatszolgáltatók, adatgazdák felé. Ezek eszközei publikációk (papír és elektronikus formában), riportok, teljes adatállományok visszaküldése.

Összegzés Az adatgazdák egyszerre próbálják az adatszolgáltatói korlátokat figyelembe venni és a felhasználói igényekkel is lépést tartani. A felhasználók jól beazonosítottak, az adatközlések megfelelően, az igények szerint vannak kialakítva. Ahol ez nem teljesül, ott a hivatalos statisztikai szolgálat szervei nyitottak a módosításra. Az adatminőséget az egyik legfontosabb szempontként kezelik az adatgazdák és megtesznek minden lehetséges lépést annak javítása érdekében. Kiemelt figyelmet érdemel még az adatvédelem területe, ahol az adatgazdák jól ismerik és betartják a vonatkozó szabályokat.

Összegzés, további feladatok Összességében elmondható, hogy az adatgyűjtések és adatátvételek megfelelő szinten és minőségben teljesültek a 2015-ös adatgyűjtési évre vonatkozóan. A fejlesztendő területek esetén észrevehető a javításra való hajlandóság. A KSH is próbálja továbbfejleszteni a teljesüléshez készített kérdőívet.

Köszönjük a kérdőív kitöltését, megküldését! Köszönöm a figyelmet! KSH Statisztikai koordinációs főosztály Igazgatási osztály igazgatas@ksh.hu OST Titkárság ost@ksh.hu