A hídmérnöki konferenciák az elmúlt 48 évben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Advertisements

A PR eszközei. Az elmúlt évtizedben a csúcstechnológia három fontos területén, a számítástechnikában, a távközlésben és tömegkommunikációban végbement.
Az előminősített referenciaintézményi szerepből adódó gyakorlati feladatok december.
Csecsemő és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégiumi ülés
Nyertes uniós pályázatunk „Vendéglátás-hagyományok és új trendek az EU-ban” Pályázati program ideje: Kedvezményezettek száma: 52.
Záhony térsége gazdaságfejlesztési „zászlós program” Kálnoki Kis Sándor miniszterelnöki megbízott.
Egy magyar-román projekt bemutatása Kéki Sándor Debreceni Egyetem Az interregionális programokba való bekapcsolódás lehetőségei a kis- és középvállalkozások.
Zenei könyvtári képzés Magyarországon Múlt és jelen.
Támop / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Idegen nyelvű kompetenciák fejlesztése Nagy Zoltán, MBA Katedra Nyelviskola.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
Tormay Béla Szakkollégium
BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL Horváth Gyula MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
Budapest, február 17. Ritkák, de nem kevesek - avagy sok ritka sokra megy,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben’’ XIV. Országos.
Külföldi TDK konferencia lehetőségek Kókai Judit márc. 6.
Budapest turisztikai marketingje
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
Magyarország hídjai szerző: Zs. Baja Türr István híd.
kiemelt projekt bemutatkozása
BIZTONSÁGOS KARBANTARTÁS Helyszín, dátum Egészséges munkahelyek kampány
Ajánlás-változások Pedagógus-továbbképzés „Kongresszus után - a változások folyamatában” Konferencia Csillag Márta Budapest, május 27.
Europe Direct Hálózat Magyarország Vedd ki a részed! március 18. Vizsnyiczai Márta Békés Megyei EIP.
Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában BESZÁMOLÓ A KTE KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI ÁLLANDÓ BIZOTTSÁG TEVÉKENYSÉGÉRŐL Előterjesztő: KTE Országos.
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Köztünk élnek. Ismered őket? EIA/2012/
Iskolák határok nélküli együttműködése.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben Sopron, február 1. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Kis- és középvállalkozások versenyképességének támogatása,klaszter együttműködéseken keresztül Bihor-, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.
HÍDÉPÍTÉS Acélszerkezetek
„ LÉPTÉK az ÉRTÉK” Művészeti Tehetséggondozó Projekt TÁMOP / Nyitókonferencia és sajtótájékoztató május 6.
KUTATÓ KERESTETIK című projekt a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága szervezésében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával "A tehetséggondozás területén.
MAGYOTT Közgyűlés február 16. Beszámoló Állatgyógyászati munkacsoport Dr. Kulcsár Gábor.
Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató És Szakmai Támogató Hálózat.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben Sopron, február 6. Kocsondi Tamás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
Kastélyok és várak szerepe a turizmusban
Szellemi műhelyek az egyházi könyvtárakban Körkép 23 kérdőív alapján
„Együtt a tehetségekért a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézményben” TÁMOP-3.4.4/B/08/ Projektindító rendezvény Készítette: Vizváriné.
A Calderoni projekt az OFI szakmai tevékenységében Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ Kőrösné Mikis Márta Budapest, április.
1 MEE Szegedi Szervezet évi beszámoló, évi tervek.
A hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú tanulmányait elősegítő esélyegyenlőségi programom, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogat és megvalósítója.
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
Haszon rendezvények médiaajánlat éves, a gazdasági életben helytálló vezetők Az adott téma iránt érdeklődők szűk, de releváns üzleti döntéshozók.
Rendezvényszervezés Educatio Gondolkodom, tehát ott vagyok! Educatio Gondolkodom, tehát ott vagyok!
A Magyar Tehetséggondozó Társaság 25 éves Jubileumi Konferenciájára
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
Fenntartható városi mobilitás-tervezés (SUMP) szeminárium
Esettanulmány Adu Oktatási Központ VSZF konferencia MKIK Budapest Az előadás tartalma Kik vagyunk? Milyen vállalkozásunk van? Milyen felelős.
AZ ITD HUNGARY ZRT. ÉS AZ ENTERPRISE EUROPE NETWORK VÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEI Pólus Program Információs Napok 2009.
Projektvezetői megbeszélés Önfejlesztő terület február 11.
NMI Jász-Nagykun-Szolnok Társadalmi megújulás lehetséges útjai:  ÉRTÉK ÉS KÖZÖSSÉG alapon a helyi társadalom összetartó erejének erősítése  Élő-, kortárs.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
Sajómenti Népművészeti Egyesület Kazincbarcikán 2004-ben egy népművészeti kiállítás kapcsán vetődött fel annak a gondolata, hogy legyen egy egyesület,
Fejér megye 2015 Szakmai kapcsolatrendszere Feladatfinanszírozási program keretében 29 település.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
Bölcsészettudományi Kar Dr. Zimányi Árpád dékán. Bölcsészettudományi Kar Bölcsész szakok Művészetközvetítő szakok Dr. Zimányi Árpád : A Bölcsészettudományi.
BEMUTATKOZÁS Magyar Fényreklámgyártók Szövetsége KÖZGYŰLÉS április 7.
A Magyar Turizmus Zrt. MICE kutatásának 2007-es összefoglalója.
Kardosné Gyurkó Katalin A család jövője – a nagycsaládosok
Közösségszervezés BA.
Meghívó Föld napi rendezvényekre
HÍDÉPÍTÉS Acélszerkezetek
Gyura László MAHEG főtitkár
Rapid Action Group Ltd Üdvözli Magyarországot az Alihankintán!
Haszon rendezvények médiaajánlat
ELFT Békés Megyei Csoport 2011–2016
Berze Természettudományos Önképző Kör 9. tábora
Gazdálkodástudományi Szakmai Kollégium
Mérés – értékelés 2006/2007 Gál Ferenc augusztus 31.
A Magyar Turizmus Zrt. MICE kutatásának 2006-os összefoglalója
XXVI. Felvonó Konferencia kérdőív kiértékelés
Előadás másolata:

A hídmérnöki konferenciák az elmúlt 48 évben Dr. Tóth Ernő

A konferenciák szerepe, jelentősége

1962–83 Kishíd korszerűsítési program  tervjóváhagyást igényelt  Egységes gyakorlat, értekezletek, Apáthy Árpád kezdeményezésére Előadások, helyszíni bemutatók Igazgatósági és tanácsi hídmérnökök részvétele

1962–83 Kezdetben évente kétszer, 1964-től évente egy alkalommal Fenntartói kérdésekkel foglalkozó előadások 1970-ben, a 10. konferencián értékelés, számvetés 1973-ban Dr. Träger Herbert folytatta a konferenciák szervezését, a kulturális programok szerepe nőtt

1962–83 1982-ben burgerlandi előadók és résztvevők 1983-ban a közúti igazgatóságokat átszervezték (hatóságtalanítás), a minisztérium hídosztályát megszüntették A rendszeres találkozások fontossága ezzel tovább nőtt

1984–87 Balatonföldváron a közúti igazgatóságok oktatóházában szervezték az értekezleteket Helyszíni bemutató általában nem volt Résztvevők köre bővült: tervezők, kivitelezők 1986-ban első alkalommal írásos beszámoló jelent meg

1984–87 Nőtt az előadások száma, új formák jelentkeztek, pl. esettanulmányok, ankét Csökkent az utakra és hidakra fordítható pénzügyi keret, romlott az utak és hidak állapota, nőtt a hidak korróziós károsodása

1988–2004 Újból a hídosztály, illetve jogutódja szervezte a hídmérnöki találkozókat Új vállalkozások jelentkeztek, melyek bemutatkozási igényt jelentettek A helyszíni bemutatók ismét fontossá váltak, nőtt a résztvevők száma Külföldi előadók és résztvevők is jelentkeztek

1988–2004 Tovább nőtt az előadások száma, új formák (pl. kerekasztal-beszélgetések) szerepeltek Szinkrontolmácsolás Debrecenben 1992-től a konferenciákról önálló ismertető füzet jelent meg 1993-tól megyei hídtörténet készült a konferenciákra

1988–2004 1994-től az Év hidásza díjat a konferenciákon adták át Emlékezetes hajóutak (pl. Budapest, 1997; Szekszárd, 2002) A 40. konferenciára (1999) elkészült az addigi találkozók dokumentumainak gyűjteménye

2005-től napjainkig Változott a konferencia szervezésének módja és pénzügyi konstrukciója Folyamatosan nőtt az érdeklődés, egyre több információs anyag készült A külföldi előadások száma is nőtt Óriáshidak (Kőröshegy, Dunaújváros, M0 Megyeri híd) megtekintése egyre nagyobb érdeklődést váltott ki

2005-től napjainkig Salgótarján – Eger, 2007: több szempontból csúcs (a konferencia 3+1 napos, minden eddiginél több előadás és résztvevő) Az év kiemelkedő tervezője, kivitelezője és hídgazdálkodója díjat vehetett át 2007-től Balatonfüreden (2008) két szekcióban folytak az előadások, első ízben fotópályázat is volt

A hídmérnöki konferenciát kiegészítő összejövetelek A Mérnöktovábbképző Intézet és a KTE rendezvényei mellett külföldi konferenciák FIP, IVBH is szolgálták a mérnökök továbbképzését 1980-tól az Acélszerkezeti ankétok, az Útügyi Napok, majd több más rendezvény Ráckevén 1992 óta korrózió elleni védelemről konferencia

A hídmérnöki konferenciát kiegészítő összejövetelek 1993 óta a vasúti hidászok is rendeznek konferenciákat, stb. A hídkezelő mérnökök részére 1988-tól évente legalább 2 alkalommal munkamegbeszéléseket, ankétokat tartottunk Külföldi tanulmányutak jól kiegészítették és kiegészítik a konferenciákat

A konferenciák helyszíne Kezdetben a KPM épülete, illetve a helyszíni bemutató városának középülete Későbbiekben edzőtábor, vár (Kőszeg, Esztergom), főiskola, szállodák, művelődési házak A legutóbbi időkben a szállodák kerülnek előtérbe

Helyszíni bemutatók Kevés kivételtől eltekintve általában nagyobb hídépítéseket (Duna- és Tisza-hidak, felüljárók, autópálya hidak) láthattak a résztvevők Rendkívül fontos volt az országjárás a helyszíni bemutatókhoz kapcsolódva

Kulturális programok Városnézés, múzeumlátogatás, különböző kulturális programok (néptánc, hangverseny, stb.) Kiállítások: a konferenciák helyszínén elsősorban 1989-től folyamatosan bővültek

Vendéglátás, pénzügyek Kezdetben az étkezés egyénileg, napidíjból történt, szállás általában saját szervezésben A későbbiekben a rendezői igazgatóság fogta össze az étkezés-szállás rendezését 1989-től a vállalkozók szponzorálása segítette és segíti a konferenciák színvonalának emelését

Előadások Összesítve 360 előadó szerepelt 725 előadásban dr. Träger Herbert 31 Kolozsi Gyula 17 dr. Domanovszky Sándor 13

Összefoglalás Az 1962-ben megkezdett hídmérnöki találkozók, konferenciák több szempontból igen fontosak voltak: - találkozási lehetőségek - továbbképzés - nagy építések megismerése - hazánk jobb megismerése

Köszönöm a figyelmet!