TOP-5.1.2-15-SO1-2016-00001 „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

A Baranya Paktum a gazdaság fejlesztéséért Március 24. Dr. Tótsimon Péter.
Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
Uniós források – Fejlesztési irányok (A gyermekvédelmi területek várható fejlesztései európai uniós forrásokból) Csizmár Gábor Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
TAMOP B-11/ „A fiatalok családi életre nevelését, a kismamák munkaerő piaci elhelyezését segítő, innovatív családbarát szolgáltatások.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Együttműködés a szakképzés területén a kamarák és az érdekképviseleti szervek között Dávid Lajos FMKIK alelnök Székesfehérvár,
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
GINOP / „Út a munkaerőpiacra" GINOP Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
Tolerancia Erősítő Innovatív Szövetség projektprogram.
Szász Anikó 70/  Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP)  Vidékfejlesztési Program (VP)  Terület-
GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására.
„TE IS részese lehetsz” EQUAL konferencia Pécs, május 9. A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ együttműködése a munkáltatókkal Dr. Brebán.
„Tudás – Érték – Tapasztalat integrációs program” TÁMOP A-11/ Nyitókonferencia Február 23.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
A VÁROSRÉGIÓ DEFINIÁLÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI Horváth Sarolta Noémi Ph.D. hallgató Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Európai Foglalkoztatási Stratégia június
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
„Mocsolád-Civilház” NKFT megalakulás I.Alsómocsolád méretéből (346 fő) és zsákjellegéből adódó intézményi és egyéb háttér hiányosságainak kiküszöbölése:
A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI PAKTUM BEMUTATÁSA
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
A vállalati érdekek és a család összhangjának megteremtése
Az „első lépés” TÁMOP
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Barcsák Marianna KPSZTI
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Kerekegyháza, november 18.
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
Mayer József Budapest február 27.
Határtalan lehetőségek a kisvállalkozások támogatására
„Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Országos Felnőttképzési Tanévnyitó Debrecen
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
„Út a munkához”program
HHR.
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
„Út a munkához” program
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása Kovács Károly Paktummenedzser Zala Megyei Önkormányzat.
„Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés”
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
A Zala megyei foglalkoztatási stratégia Aktualizálása Remete Zsuzsa Projektvezető Hétfa Elemző Központ.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Baranya Megyei Paktum Konferencia
„Adjunk esélyt mindenkinek
főigazgatóhelyettes, NSzFI
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
LEADER LEADER Intézkedések a Déli Napfény LEADER Egyesület területén
Lorem ipsum.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Paktum ülés Martfű, szeptember 27.
A Tanácsadók Virtuális Közösségének
Baranya Megyei Önkormányzat
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

TOP-5.1.2-15-SO1-2016-00001 „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Somogy Megyei Kormányhivatal

FELÉPÍTÉS Időtáv 5 év (2017-2021) Kapcsolódás a megyei stratégiához Átfogó helyzetkép Járási helyzet Helyzet-elemzés jövőkép prioritások erőforrások Célok eszközök ütemezés Akcióter-vezés Időtáv 5 év (2017-2021) Kapcsolódás a megyei stratégiához

ÁTFOGÓ CÉLOK 1. A munkáltatók foglalkoztatási lehetőségeinek bővítése 2. A munkaerő-piaci aktivitás és részvétel ösztönzése a munkavállalók alkalmazkodó képességének fejlesztésével 3. A humánerőforrás fejlesztése 4. A munkaerő-piaci szereplők közötti együttműködések, partnerségek kialakításának elősegítése

1. A munkáltatók foglalkoztatási lehetőségeinek bővítése 1.1 Az üzleti környezet javítása, a térség tőkevonzó képességének fejlesztése Az úthálózat és az infrastruktúra fejlesztése, Hasznosítható iparterületek, ingatlanok felmérése, kiajánlása, Befektetői honlap létrehozása 1.2 Munkahelyteremtések támogatása Bértámogatás (8+4 hónap, 70% intenzitás) Bérköltség támogatás (90 nap 100% intenzitás) Szemléletformáló és érzékenyítő tréningek munkaadóknak 1.3 A szociális gazdaság fejlesztése A közfoglalkoztatás alapjain szerveződő szociális szövetkezetek és társadalmi vállalkozások létrehozásának segítése (GINOP-5.1.3, OFA program) az önkormányzatok és civil szervezetek mozgósítása Jó gyakorlatok bemutatása 1.4 A vállalkozói kultúra fejlődésének támogatása Vállalkozói tanácsadási szolgáltatás működtetése Vállalkozók kompetencia fejlesztése, ismeretbővítése Vállalkozóvá váláshoz támogatás biztosítása

2. A munkaerő-piaci aktivitás és részvétel ösztönzése a munkavállalók alkalmazkodó képességének fejlesztésével 2.1 A helyi munkaerő belső tartalékainak feltárása, mozgósítása, munkaerő-piaci integrációja Toborzás, kiválasztás, Egyéni fejlesztési tervek készítése, Munkaerő-piaci szolgáltatok nyújtása (tanácsadások, mentorálás) 2.2 Korszerű munkavállalói tulajdonságok, kompetenciák megszerzésének támogatása Kulcskompetenciák fejlesztése - képzések, tréningek szervezése (idegen nyelv, informatika, stb.)  2.3 A munkaerő megtartásának, hazatérésének elősegítése Rugalmas és atipikus foglalkoztatási formák támogatása Fiatalok számára életpálya modell, pályatanácsadás, pályakövetési szolgáltatás 2.4 A munkaerő mobilitásának támogatása Utazási költség támogatás biztosítása a munkába járáshoz

3. A humánerőforrás fejlesztése 3.1 A területi különbségek csökkentése a humánerőforrás biztosításában A térség szakemberhiányának enyhítését szolgáló programok megvalósítása (Gyakornoki és ösztöndíj programok kidolgozása és megvalósítása) 3.2 A képzési rendszer összehangolása a munkaerő-piaci igényekkel Az iskolarendszerű képzés és a felnőttképzés hatékonyságának fejlesztése, a képző intézmények közötti hálózatépítés, A munkaerő-piaci igényekre reagáló OKJ-s és nem OKJ-s képzések engedélyeztetése és megvalósítása, 3.3 A pályaválasztási és pályaorientációs tevékenység fokozása Az iskolák pályaválasztási programjainak segítése (Karriernap szervezése, a munkáltatókról kialakult pozitív kép erősítése)

4. A munkaerő-piaci szereplők közötti együttműködések, partnerségek kialakításának elősegítése 4.1 Együttműködések ösztönzése, forráskoordináció alkalmazása Foglalkoztatási Paktum létrehozása Paktum Irányító Csoport és Paktumiroda működtetése 4.2 A helyi közösségek és civil szervezetek aktivizálása, foglalkoztatásban vállalt szerepük erősítése Tranzit-foglakoztatási programok kidolgozása és megvalósítása Munkaerő-piaci szolgáltatok nyújtása, Humánszolgáltatások biztosítása a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása érdekében 4.3 Pontos és naprakész munkaerő-piaci információk gyűjtése és közzététele Gazdasági és munkaerő-piaci információk gyűjtése, negyedéves gyorsjelentések készítése, Információs füzetek megjelentetése, Paktum honlap működtetése, Sajtókapcsolatok, PR tevékenység ellátása

Tervezett indikátorok, monitoring mutatók Monitoring mutatók megnevezése Cél elérés dátuma Elvárt célérték A foglalkoztatási paktum keretében munkaerő-piaci programokban résztvevők száma 2021.11.30 227 fő A foglalkoztatási paktum keretében álláshoz jutók száma 100 fő Az álláshoz jutók közül a foglalkoztatási támogatás után 6 hónappal állással rendelkezők száma 40 fő

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Árvai Erika projektmenedzser Barcs Város Önkormányzata