A évi kompetenciamérés eredményeinek elemzése 2016

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Országos kompetenciamérés eredményeinek helyi felhasználása és az intézkedési terv Zalaegerszeg május 21.
Advertisements

Az Országos Kompetenciamérés FIT-jelentéseinek új elemei
Kompetenciamérés eredményei 2012/2013. tanév. LétszámadatokFő 6. ÉVFOLYAMON TANULÓK201 SNI-s tanulók10 Jelentésben szereplő tanulók 187 Tanulói kérdőívet.
Kompetenciamérés eredményei 2009 Készítette: Bánné Mészáros Anikó igazgatóhelyettes.
A mérési rendszer fejlesztése, az érettségi rendszer átvilágítása
Készítette: Bánné Mészáros Anikó igazgatóhelyettes.
Az országos mérések megújult rendszere
Országos kompetenciamérés A mérési rendszer fejlesztése, az érettségi rendszer átvilágítása Pongrácz LászlóOktatási Hivatal Magyar Termék Nagydíj.
Mérés, értékelés és minőségbiztosítás a közoktatásban
Kompetencia- mérés Somogyi József Általános Iskola
A ÉVI ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS ISKOLAI EREDMÉNYEI.
A ÉVI ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS ISKOLAI EREDMÉNYEI /A kisebb grafikonok az előző évi eredmények/
TIMSS 2007.
Ábramagyarázat az Országos Kompetenciamérés iskolajelentéséhez
TÓPARTI GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA A évi ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS eredményei A felmérés időpontja: május 29.
Országos kompetencia mérés A kompetencia mérés:  4., 6. és 8. évfolyamokon mérik a tanulók képességeit ált. iskolában, ill. a 10. évfolyamon középiskolában.
2010 évi országos kompetenciamérés elemzése Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola „Az egyetlen dolog, ami rosszabb annál, hogy beszélünk róla,
Új skála – új lehetőségek Egy kis ízelítő. Egységes skála (1)
2008. évi Országos kompetenciamérés 6. osztály / Matematika
Középpontban a fejlődés
Országos Kompetenciamérés Június 24. Készítette: Tornainé Szegedi Erika.
ÚJ ISKOLA, ÚJ TUDÁS ÚJ MAGYARORSZÁG KORMÁNYZATI KONFERENCIA március 4.
Kompetenciamérés eredményei évfolyam 2012 Készítette: Bánné Mészáros Anikó igazgatóhelyettes.
VERES PÉTER GIMNÁZIUM Tanulmányi eredmények 2005.
Kompetenciamérés értékelése 4. osztály 2008 Gönczy Pál Általános Iskola.
Kis és nagy iskolák HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ
Petrou Thessalia, spanyoltanár MA_LMK
1 Az érzékleti csatornákat felmérő teszt reliabilitási vizsgálata.
Mire jó a FIT elemző szoftver?
Kompetencia mérés eredményei 2006 Készítette: Mészáros-Vásárhely Katalin.
Statisztikai alapfogalmak
Ábramagyarázat az Országos Kompetenciamérés iskolajelentéséhez
Telephelyi jelentés A telephelyi jelentés nyújtja a legrészletesebb képet az eredményekről és a tanulói összetételről. Nem csupán egy mérőszámot közöl,
Érettségi eredmények május-június.
A DIGITÁLIS NEMZEDÉK OLVASÓI PROFILJAI A nyomtatott és digitális olvasói szokások kapcsolata a teljesítménnyel a PISA2009 eredményei alapján Balázsi Ildikó-Ostorics.
Mérési szótár, illetve útmutató
Az országos mérések megújult rendszere
A felmérés időpontja: május 28.. MÉRT TERÜLETEK:  matematikai eszköztudás  szövegértési képességek  háttérkérdőív kitöltése (szülők, tanulók)
Kompetenciamérés Kompetenciamérés Matematika 6. évfolyam.
Országos kompetenciamérés 2014
A PISA és az Országos kompetenciamérés tanulságai
OKM 2014 iskolai elemzés Készítette: Fülöp Anna.
Országos kompetenciamérés
1. 2 A gimnázium tanulmányi átlageredménye 4,27. A legjobb eredményű osztály átlaga: 4,41 A legalacsonyabb átlag: 3,6. Nyolc osztály teljesített a négyes.
Vázlat a faipari szakképzés helyzetéről Koronka Lajos a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola igazgatója.
A PISA ÉS AZ O RSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉSEK KAPCSOLATA ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁGA Balázsi Ildikó.
A ÉVI ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉRÉS EREDMÉNYEI 2016.Március 7.
Mérés-értékelés konferencia március 12. Szolnok.
FIT-jelentés 2014 Kompetenciamérés eredményeinek elemzése.
A PISA2009 eredményei Szövegértés tíz év távlatában Balázsi Ildikó és Ostorics László Oktatási Hivatal Közoktatási Mérési Értékelési Osztály.
1. 2 A gimnázium tanulmányi átlageredménye 4,13. A legjobb eredményű osztály átlaga: 4,62 A legalacsonyabb átlag: 3,53. Hét osztály teljesített a négyes.
2015. évi eredmények Újpesti Bajza József Általános Iskola Készítette: Kohodné Tóth Andrea intézményvezető.
Pedagógiai hozzáadott érték „Őrült beszéd, de van benne rendszer” Nahalka István
OKM osztályJudit osztálya 8. osztályOlga és Kata osztálya 10.A (négyévfolyamos)U. Ági osztálya (!) 10.B (nyolcévfolyamos)F. Andrea osztálya.
Országos kompetenciamérés 6. évfolyam (2015)
Új skála – új lehetőségek
Iskolafejlesztési lehetőségek: utak és dimenziók OFI, január 27.
Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Határon túli magyar tanulók teljesítménye a PISA vizsgálatok alapján
Szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatai
Tantestületi elemzés, szülői kérdőív
A szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatainak hasznosítása
TANULÓINK SZFP-II programban résztvevő osztályok:
Balázsi Ildikó Oktatási Hivatal
A évi kompetenciamérés FIT-jelentéseinek új elemei
Gáspár Katalin Az országos kompetenciamérések eredményei a „zebegényi példa”-ként ismert Kokas-csoportban Kivonat a Szerző Személyiségformálás, kompetenciafejlesztés.
Országos Kompetencia Mérés 2011
Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola Budapest
Kompetenciamérés eredményei évfolyam 2013
Országos kompetenciamérés 6. évfolyam (2017)
Előadás másolata:

A 2015. évi kompetenciamérés eredményeinek elemzése 2016 A 2015. évi kompetenciamérés eredményeinek elemzése 2016. március Szabó Pál Általános Iskola és AMI, Vésztő

A 6. évfolyam létszámadatai Fontos számunkra elérni, hogy minél több diák kitöltse a kérdőíveket, mert pontosabb képet kaphatunk a szociális körülmények miatt a tanulói teljesítményükről.

A 6. évfolyam matematika eredményei

A 6. évfolyam matematika eredményei Átlageredmény a CSH-index tükrében*

A 6. évfolyam matematika eredményei Képességeloszlás 988 1897

A 6. évfolyam matematika eredményei észrevételek A 6. évfolyam eredményeiben az országos átlaghoz képest jelentős (95 pontos) a különbség, de a közelítünk a szűkebb környezetünk a járás felé, a 11 pont nem jelentős. Problémát jelent a nagy szórás, mert a leggyengébb 5% és legjobb 5 % között több mint 900 pont az eltérés. Az országos átlagban ez csak 600 pont és járásban is csak 500 pont. Az elvárások szerint a 6. évfolyamon a diákoknak a 3. képességszintet kellene elérniük, ami a 27 tanulónak nem sikerült. Ez a tanulóknak sajnos közel 66 %-a. A minimumszintet el nem érők aránya is közelít a 26%-hoz. A 6. évfolyam túlnyomó része a 2. szinten található. A számok mutatják, hogy sok teendő van ezen a területen. A CSH-index alapján vizsgált összevetés mutatja, hogy az elvárható szintet majdnem elérik a tanulók, csak néhány ponttal maradnak alatta.

A 6. évfolyam szövegértés eredményei

A 6. évfolyam szövegértés eredményei Átlageredmény a CSH-index tükrében*

A 6. évfolyam szövegértés eredményei Képességeloszlás 949 1824

A 6. évfolyam szövegértés eredményei észrevételek A 6.évfolyam eredményeiben az országos átlaghoz képest jelentős (133 pontos)a különbség, de a közelítünk a szűkebb környezetünk a járás felé a 50 pont nem olyan jelentős. Problémát jelent a nagy szórás, mert a leggyengébb 5% és legjobb 5 % között több mint 875 pont az eltérés. Az országos átlagban ez csak 600 pont és járásban is csak 600 pont körül mozog. Az elvárások szerint a 6. évfolyamon a diákoknak a 3. képességszintet kellene elérniük, ami a 23 tanulónak nem sikerült. Ez a tanulóknak sajnos közel 56 %-a. A minimumszintet el nem érők aránya is közelít a 27%-hoz. A 6. évfolyam túlnyomó része a 2. szinten található. A számok mutatják, hogy sok teendő van ezen a területen is. A CSH-index alapján vizsgált összevetés mutatja, hogy az elvárható szinttől is kissé elmaradnak a tanulók, közel 50 ponttal teljesítettek alatta.

A 8. évfolyam létszámadatai

A 8. évfolyam matematika eredményei

A 8. évfolyam matematika eredményei Képességeloszlás 1122 2011

A 8. évfolyam matematika átlageredményei a korábbi eredmények alapján Átlageredmény a CSH-index tükrében* A két évvel korábbi mérésben elért átlageredményük alapján várható és tényleges teljesítménye

A 8. évfolyam matematika eredményei észrevételek A matematika eredmények még mindig elmaradnak az országos eredménytől, de a lemaradás csökkent, a járási eredménynél pedig 10 ponttal többet értek el tanulóink. Itt is problémát jelent a nagy szórás, mert a leggyengébb 5% és legjobb 5 % között több mint 800 pont az eltérés. Az országos átlagban ez csak 650 pont és járásban is csak 550 pont körül mozog. A várható eredmény a CSH index alapján 1478 pont, amit jentősen, 70 ponttal túlhaladtunk. Az elvárások szerint a 8. évfolyamon a diákoknak a 4. képességszintet kellene elérniük, ami a tanulók zömének nem sikerült. Ez a tanulóknak sajnos közel 77%-a. A minimumszintet el nem érők aránya is közelít a 18%-hoz. A 8. évfolyam túlnyomó része a 2. szinten található. A számok mutatják, hogy a minimumszintet el nem érők száma a 8.évfolyamra csökkent.

A 8. évfolyam szövegértés eredményei

A 8. évfolyam szövegértés eredményei Képességeloszlás 1084 1734

A 8. évfolyam szövegértés átlageredményei a korábbi eredmények alapján Átlageredmény a CSH-index tükrében* A két évvel korábbi mérésben elért átlageredményük alapján várható és tényleges teljesítménye

A 8. évfolyam szövegértés eredményei észrevételek A szövegértés eredmények még elmaradnak az országos eredménytől, a különbség minden összevetésben jelentősnek mondható, Itt is problémát jelent a nagy szórás, mert a leggyengébb 5% és legjobb 5 % között közel 600 pont az eltérés. Az országos átlagban ez 660 pont és járásban is 600 pont körül mozog. A várható eredmény a CSH index alapján 1442 pont, amit jelentősen, 60 ponttal alulteljesített diákjaink. Az elvárások szerint a 8. évfolyamon a diákoknak a 4. képességszintet kellene elérniük, ami a tanulók zömének nem sikerült. Ez a tanulóknak sajnos közel 77%-a. A minimumszintet el nem érők aránya is közelít a 50%-hoz. A 8. évfolyam túlnyomó része a 2. szinten található. A számok mutatják, hogy a minimumszintet el nem érők száma a 8.évfolyamra csökkent.

Összefoglalás

Összefoglalás

Összefoglalás A 8.évfolyam teljesítményének összevetése a saját 6-os teljesítményükkel külön fájlban található.