Elemzési Mintagyakorlat 1. Elemzési szempontok a kávéfőző tervezéséhez

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Logisztika alapvetések.
Advertisements

A MINŐSÉG MEGTERVEZÉSE
Allergia mentes, tiszta környezet 100% hatékonyság Cleartex szennyfogó szőnyegekkel.
4. Marketing előadás 2009.Március 4. A szervezetek beszerzése- a vállalatok „fogyasztói magatartása”
Videó kártyák újdonságai Készítette: Villás Tibor.
Gyors megtérülés termál, vagy hulladékhő hasznosítással, utóbbi esetben a meglévő környezeti ártalmak csökkentésével!
A DTP halála Meghalt a király, éljen a király!. A DTP átalakulása – irodai felhasználás – nyomtatott kommunikáció • szakmák halála: kép-, olvasó-, kontroll.
Webshop Tuning - Szép Roland Mi az a Webshop Tuning?
BURGÅRDEN OKTATÁSI KÖZPONT Tanétterem -és pékség.
Kereskedelem Szakmacsoport
Fontos fogalmak az informatikában.
Minőségköltségek.
Egy új fogyasztó: Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri elméleti tömbjének hőellátása.
A TANÁCSADÓ SZEREPE az EU műszaki jogi szabályozásának vállalati alkalmazásában CE jelölés és társai – a.
Speciális Szakiskola Kőszeg Kiss J. u koszeg.sulinet.hu Tel/fax 94/ Tisztelt Szülő ! ha szeretné, hogy gyermeke megértő és.
Értékesítési csatornák
Készítette: Unyatyinszki Csaba
Gyógyszeripari vízkezelő rendszerek
Energiaellátás Hőellátás.
A villamos fogyasztás befolyásolása
5. témakör Hőtermelés és hűtés.
A projektmenedzsment funkciói és területei
Termelés és szolgáltatás 8.előadás. Termelés Termelés: a rendelkezésre álló erőforrások egy részének felhasználása arra, hogy más erőforrásokon tartós.
Energiahálózatok és együttműködő rendszerek
A pendrive.
Benchmarking.
Csomagolástechnológia 1.
1 Gazdaság és környezet Előadó: Nagy Tamás. 2 Általános környezetvédelmi kérdések a vállalatoknál A gazdasági, piaci és környezeti körülmények miatt egyre.
HACCP az élelmiszer-higiéniában
Műszaki kerámiák mázazása – máztulajdonságok vizsgálata
2. AZ ENERGETIKA ALAPJAI.
A CAD/CAM modellezés alapjai
Instant alkalmazások SharePoint platformon. A fejlesztés és a testre szabás határai elmosódtak. A testre szabást végző legtöbbször nem programozó A.
Megvalósíthatóság és költségelemzés Készítette: Horváth László Kádár Zsolt.
A TERMÉKSTRATÉGIA LEGFONTOSABB ELEMEI
NATO minőségbiztosítási követelmények a tervezésre, fejlesztésre és gyártásra Termék Műszaki kiszolgálás, karbantartás, javítás Csomagolás,
Titokzatos vásárlók.
Minőségköltségek. Minőségköltségek felmerülhetnek a tervezés, gyártás, értékesítés és felhasználás során a termék megfelelőségének elérése érdekében,
Tűzjelző és tűzoltó berendezések általános követelményei
I. Ökológiai, Regionalitás, Vidékfejlesztés Nemzetközi Nyári Egyetem és Workshop Dr. Hancsók Jenő (Pannon Egyetem), Baladincz Jenő (Slovnaft): A fáradtolaj.
Europapier Hungária A logisztika szerepe a versenyképességben Laskai István - Kócsó Tamás
AquaTerr Kft. Készítette: Tóth Péter. Profil: Az AquaTerr Kft. elsődleges célja olyan terráriumok és akváriumok készítése, amely mind működésbélileg,
A MINŐSÉG ÉRTELMEZÉSÉNEK ÉS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK FEJLŐDÉSE
Szerviz modul Ismertető. Cégismertető Magyarország vezető kárrendezési rendszerének szállítója Tíz éves szakmai tapasztalat Partnerei kapcsolatban állunk.
Termék & Márka Kopcsay László.
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Nanotechnika az iparban és az autóiparban
Logók- Keresd meg a találmányok/feltalálók működő cégeit, utódszervezeteit! Cég neve Cég utódja: Mit gyárt:
AZ ÖTLET Mit termeljek, mit gyártsak?. Hogyan hozzunk létre, hogyan működtessünk fenntartható szociális vállalkozást ?
Termék Műszaki kiszolgálás, karbantartás, javítás Rendszeresítés, üzembehelyezás Elosztás, tárolás Leselejtezés, kivonás, megsemmisítés.
(2010. október 25.).  Mi az? ◦ A számítógép és a felhasználó közötti kapcsolatot segíti elő ◦ Különböző vizuális elemeket felhasználva teszi átláthatóbbá.
Csomagolás. Azoknak a műveleteknek az összessége, amelyeknek alapvető célja: a termék védelme, ill. szállításra, tárolásra alkalmassá tétele, egységbe.
Alaplapok.
Building Technologies / HVP1 Radiátoros fűtési rendszerek beszabályozása s ACVATIX TM MCV szelepekkel SIEMENS hagyományos radiátorszelepek SIEMENS MCV.
© INTECHNICA Az energiahatékonyság értékelése A zöld termelés szisztematikus megközelítése Energiahatékonysági felmérés Készült az: támogatásával.
A zöld közbeszerzés lépései Kovács László, beszerzési igazgató, az „Év Beszerzési Menedzsere” 2012-ben.
Ábrahám Péter (ESEVND) Köszöntöm a vendégeinket! Hamarosan kezdünk.
TRD.  Jelszóval védett tartalom  Több felhasználó név és jelszó  Egyedi jogosultságok  Mérőeszközök  Riportok  Biztonsági mentés  Felhasználók.
Lobbanáspontok Definíció : – A lobbanáspont az a legalacsonyabb hőmérséklet, 760 mm Hg nyomásra korrigálva, amelyen gyújtóforrás alkalmazása az anyagminta.
Biztonságvédelmi és autóipari klaszterek együttműködésének lehetőségei hazai és nemzetközi téren.
Az elektromos energia termelése, továbbítása és felhasználása
Beszerzések hatékonyság növelése
Innováció, vagyis kitörés a Minden- napokból.
Dr. Nagy László EGYMI.
Szenzor Gazdaságmérnöki Kft.
PROKO karácsonyi KVÍZ Logók.
Monitorok.
A számítógép felépítése
A tervezés, anyag választás és a gyártás kapcsolata
Bevezetés a szoftver-ergonómiába
Előadás másolata:

Elemzési Mintagyakorlat 1. Elemzési szempontok a kávéfőző tervezéséhez

Konyhai eszközök ugrásszerű fejlődése Felhasználói igények Tömeggyártás Korszerű alapanyagok Alacsony ár Szabványoknak való megfelelés

Be és kikapcsolt állapot Víztározó könnyű feltölthetősége Betöltött mennyiség jelzése 2, 4, 6 személyes kivitel Kényelmes fogás Rossz hővezetőjű nyél Különféle kézméretek Lefőzött kávé hőfok-tartásának biztosítása Forró gőz kifröccsenésének megakadályozása Páralecsapódás elkerülése Billenésmentes stabilitás

Villamos berendezés Csatlakozó vezetékek rugalmassága Megfelelő hosszúsága Vezeték tárolása szállításnál (az eszköz üregeiben)

Tisztítás Csatlakozó részek könnyű szétszerelhetősége (pattintható, rácsatolható)

Igényfeltárás Mit lehet még forró vízzel előállítani (leves por, italpor) Melegvíz más funkciókra (pl. tojásfőzés) Szín és funkció Tisztíthatóság – szín Tisztíthatóság – felületi érdesség

Általános szempontok Célirányos vagy komplex felhasználás Nem változtatható paraméterek (100 oC) Lehetséges módosíthatások (felhasznált anyagok, kezelőszervek, villamos-berendezések, méretek, alakok) Tömegárú (min. funkció, min. kommunikáció) Fogyasztói réteg megszólítása (élénk színek, mutatós konyhai design, színes csomagolás) Kezelésutasítás a csomagoláson elhelyezve grafikus ábrákkal, képekkel

Általános javaslatok Keressen egy hasonló funkciójú terméket, vizsgálja meg minden fontos részletét, mit tart jó és rossz tulajdonságainak Vizsgálja meg, hogy 10-15 év távlatában a termékfejlesztés design-ja hogyan változott. Keressen fel szakboltokat, gyártókat (interneten, ill. személyesen), értékelje a technika jelenlegi állását Kérdezzen meg fogyasztókat (háziasszony, irodai felhasználó, titkárnő, kis– és nagyfelhasználó), gyűjtse össze a tapasztalatokat, javaslatokat