Kistérségi település elemzés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VANYOLA.
Advertisements

Készítette:Fekete Ágnes
Felsőregmec.
FELVIDÉKEN Határtalanul.
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
Értény.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Készítette: Kádár Cecília.
A középkori nagybirtok és feudális szolgáltatások
2010. III. 29. Fülöpszállás. Fülöpszállás község (Bács-Kiskun megye) Egyenesen álló, csücskös talpú pajzsban - kék mez ő ben zöld halmon álló, szembeforduló,
Kőröstetétlen.
Kalotaszentkirály.
Káloz.
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Gazdálkodás és Management BA Levelező 1. évfolyam
BÜKKSZÉK.
Óbarok Forrás: Saját képek.
Bácsszentgyörgy Adatok: Rang: község Terület: 1473 hektár Lakosság: 190 fő Telefonkörzet:76 Irányítószám: 6511 Régió: Dél-Alföld Megye: Bács- Kiskun.
Milota.
Kétsoprony.
Körösszegapáti Körösszegapáti.
Márok A falu bemutatása.
Bihartorda.
A sümegi vár lábától alig 7 km-re található a Marcal folyó partján fekvő törpefalu A falu első említése 1382-ből való, Vasarhel néven 1508-ban Kyswasarhel.
Somogybükkösd.
Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Az eldugott paradicsom
Baranya megye Kishajmás Község. A község adatai RégióDél-Dunántúl Rangközség Terület1176 hektár Népesség fő Népsűrűség89,76 fő/km2 Lakósság216.
AZ ÁKOSI TEMPLOM Dari Andrea.
Göcsej turizmusa.
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
ELŐZETES FELADAT KOCKA POLGÁR AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIÁBAN OTV.
Verpeléti 24 lakásos társasház Egerszalóktól 11 kilométerre
Napkor A mi településünk.
Heves megye történelmi térképe az emlékhelyekkel
Nagyfüged.
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
Zselickislak.
Kávás.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
Történelmi vonatkozások
Erdőhátkarcsa.
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Siklós városa a Dráva medencében, Tenkes-hegy lábánál, gyönyörű természeti környezetben fekszik. Történelmi belvárosa, hangulatos utcácskái ma is sajátos.
E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Bér bemutatása.
Készítette: Dóbiás Kinga
Zemplénagárd.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Medgyesegyháza. Fekvése Békés-megye dél-keleti részén fekszik. Békéscsabától kb. 30 km-re. Itt található Medgyesegyháza!
Készítette: Nemes Andrea Kereskedelem és marketing (Ba) 1. évf. 2.csoport.
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
                                                Kisnána.
Ausztrália.
(Ohrady). -Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik.
Sárrétudvari.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Már a kvád törzsek is bányásztak itt ércet a hegyekben, a honfoglalás után kis bányatelepe a zólyomi vár tartozéka volt. A várost a németek alapították.
EGER Nosztalgia bemutató es évek fotóival és azok kommentálásával.
E G E R S Z A L Ó K.
Veresegyház.
Zsidai Bernadett Várak.
HOLLÓKŐI VÁR.
Földrajzi elhelyezkedés
Korond HAT
Készítette: Körtélyesi Nóra
Előadás másolata:

Kistérségi település elemzés Zalaszentgyörgy Kistérségi település elemzés

Fekvése Zalaegerszegtől 20 km-re Ausztria irányába

Történet I. Az első írásos említés egy 1326-os adományozói oklevélből származik, melyben a Rezneky család birtokaként említi. A Rezneky nemzetség a környéken további jelentős birtokokkal, a Zalán működő kétkerekű malommal, valamint egy várral rendelkezett, melyet Vörös Salamon elpusztított.

Történet II. A XVI. században mind a tulajdonosok, bérlők személye, mind a jobbágytelkek száma gyorsan változott. 1523-ban 26 lakott jobbágytelekkel Kanizsai László birtokává, ezáltal az egervári vár tartozékává vált. 1532-ben a Bécs ellen vonuló török sereg kirabolta és több portáját elpusztította, csak 8 lakott jobbágytelek maradt, melyeket különböző földesurak birtokoltak. 1549-től Kanizsai Orsolya és Nádasdy Tamás, majd 1564-től Nádasdy Kristóf vette birtokba.

Történet III. 1952 egészségház (ebben az évben villamosították a község épületeit) 1958 kultúrház 1965 gyógyszertár 1970 fogorvosi rendelő

Lehetőségek A faluban működik két kocsma, étterem Zalacsében és Salomváron van A kultúrházban gyerekeknek tartanak karateedzéseket Futballcsapat, tekecsapat, női kézilabdacsapat

Térkép

Képek