Egészségtudatos kávéházi sütemények

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Reform ételek kutatás Trend International Market Research Kft.
Élelmiszer-önrendelkezés a közétkeztetésben
Táplálkozási alapfogalmak
Aktív, egészséges életmód
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
Egészséges környezet - egészséges gyermek
Helyes táplálkozás.
Egészséges táplálkozás
Acorn Cafe A sajátos nevelési igényű tanulók integrációjának jó gyakorlata az angliai Devonban: Acorn Cafe 1.
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálkozás-egészségügyi ajánlás
AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS ALAPELVEI
Zsírsavak Növényi/állati eredetű zsírok/olajok fő alkotórészét képező karbonsavak Szénlánca: hosszabb nyílt láncú el nem ágazó telített.
A Pharmagora Életminőség Klaszter takarmány és élelmiszer fejlesztései
Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Napocska Napköziotthon
A takarmányok összetétele: Szerves anyagok:
E G É S Z S É G N A P Dévaványa.
KÖRNYEZET-EGÉSZSÉGTAN
Reformtáplálkozás.
GMP alapelvek Növényi készítmények Prof. Lipták József Semmelweis Egyetem, Budapest, Gyógyszerésztudományi Kar.
Egészségtudatos táplálkozásról – szülőknek
A szervezet nitrogén- és fehérjeforgalma
Változások az utóbbi évtizedekben
Hevér Krisztina Egészségtudatos gondolkodás, ösztönzés, prevenció
Táplálkozási irányzatok és megítélésük
ALTERNATÍV TÁPLÁLKOZÁSI IRÁNYZATOK
Hypoglükaemiák Post-prandiális h. étkezést követően ’-en belül
Horváth Krisztián A Vitamin.
B12 vitamin By: Pánczél Merci. B12 szerkezete Szerkezete hasonlóságot mutat a porfirinvázzal. Központi részét négy pirrolgyűrűből álló rendszer képezi,
Az élelmiszerkutatás fő irányai: Jövőkép 2020-ig
Környezetismeret – 2. évfolyam
VÉRSZEGÉNYSÉG Amennyiben a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk.
Oktatás kiemelkedő fontossága
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Édességek szőlőből.. Decemberben már megismerkedtünk különböző karácsonyi szőlős süteményekkel, melyekből anyukánkkal és nagymamánkkal otthon el is készíttettünk.
Táplálkozási ismeretek II.
Szívünk napja- a Szív Világnapja
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
Aktív, egészséges életmód
Testi - lelki egyensúly
B12 vitamin Kozma Vivien. B12 hiánya A B12-vitamin hiánya a vészes vérszegénység (anaemia perniciosa)
Fenntarthatóság, környezettudatosság
Az egészséges táplálkozás szerepe az egészséges életmódban
Az egészséges táplálkozás szerepe az egészséges életmódra nevelés gyakorlatában Dr. Mezei Éva, Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság,főtitkár „A testi.
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
A TÁPLÁLKOZÁS ÖSSZEFÜGGÉSE A KRÓNIKUS BETEGSÉGEKKEL TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
A környezetbarát állattenyésztés és termék előállítás fejlesztésének lehetőségei a Tisza mentén Dr. Seregi János, ny. egyetemi tanár CD Pusztai Péter Dr.
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Veszprém Megyei Kormányhivatal
Egészségtudatos gasztronómia
XXXII. Óvári Tudományos Nap
10. rész :Táplálékunk összetevői
Cserépfalui főzőkonyha ajánlata
Élelmiszer lábnyom.
Előadó: Dr. Frányó Ildikó háziorvos
Élelmiszer lábnyom.
egészség - mozgás - zene
Előadás másolata:

Egészségtudatos kávéházi sütemények Ételallergiák, új étkezési szokások Helyettesítő termékek és azok használata

Ételallergiák és új táplálkozási szokások Lisztérzékenység – gluténmentes étrend Tejérzékenység – laktóz és kazein mentes étrend Diabétesz, inzulinrezisztencia – cukormentes étrend Tojás érzékenység Vegán és vegetáriánus étrend – hús és állati eredetű alapanyagok mellőzése Egészségtudatos táplálkozás – egészséges alternatívák keresése a mindennapi táplálkozásban

A kávézáshoz kapcsolható vonatkozások Az általános kávéházi desszertkínálat – és a változtatás lehetőségei Tej helyettesítő készítmények és azok használata

Alapreceptek