Készítette: Hegedűs Dóra

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KIVITELI PERIFÉRIÁK Illés Anna Eszter Felkészítő tanár: Salamon Róza
Advertisements

A DERÉKSZÖGŰ HÁROMSZÖG
Kimeneti egységek Készítették: Boros Gyevi Vivien Tóth Ágnes
Számítógép grafika.
Geometria a foltokban Eigenbrót Gréta 8. osztály
A 4.CSOPORT MUNKÁJA.
Dr. Török Béla Általános Iskola 1142 Bp. Rákospatak utca 101.
Metszetek.
Mik azok a mikrobák?.
Készítette: Fejér Péter 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Prezentáció és grafika Alapismeretek a számítógépes prezentációk.
Készítette: Kecskés Imre
Ipari képfeldolgozás projekt I. mérföldkő
Multimédiás technikák 1. kérdés Melyik diszkrét médium? a)hang b)videó c)animáció d)kép.
Multimédiás technikák 1. kérdés A homogén foltok kódolása milyen tömörítést valósít meg? a)veszteséges b)káros c)veszteségmentes d)redundáns.
Lyonel Feininger Vitorlások.
Grafika a programban Készítette: Pető László. Bevezetés Valójában nem a célobjektumra rajzolunk, hanem annak festővászon területére (canvas). Csak olyan.
Thalész tétel és alkalmazása
Készítette: Nagyváradi Norbert
Bináris képek létrehozása Cél: a vizsgálni kívánt objektumok elkülönítése. Szürke kép Bináriskép + szürke kép.
Animáció készités Photo Filtre Stúdió-val
A GIMP képszerkesztő program bemutatása
A GIMP képszerkesztő program bemutatása
Egyéni animációk készítése
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Az alapok Rétegek használata a GIMP-ben. A készítőről
,,Én így tanítanám az informatikát”
A GIMP képszerkesztő program bemutatása Készítette: Rokonál Zoltán
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Készítette: Szekerczés Szabina
Készítette: Zágonyi Abigél Felkészítő tanár: Fegyver Imre Huszár Gál Iskola 4030 Debrecen, Diószegi út 15.
Egyéni animáció készítése
Nyomtatók.
Prezentáció készítése Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Bevezetés az Openoffice Impress használatába.
A Carsoft új BMW Ultimate Pro 3.0-s verziója köszönti Önt! A Carsoft új BMW Diagnosztikai rendszere átfogó megoldást nyújt az összes BMW típusú járműre.
Programozás Imagine Logo.
Képek feldolgozása 7. osztály.
A prezentáció-készítés szabályai
A Monitor. AszámítógépAszámítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép-képernyő vagy monitor. A monitort egy.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Grafikai elemek.
Az egyik legnagyobb előnye hogy magyar nyelvű és ezáltal egyszerűen használható. További nagy előnye az hogy ingyenesen használható és letölthető. A Gimp.
Gimp-eszköztár,szűrők
Gimp – animációk (1. rész)
Programozás Imagine Logo.
A GIMP képszerkesztö program bemutatása
Készítette: Földi Gergely Felkészítő: Antal Zoltán Szentpéterúri Általános Iskola Szentpéterúr, Kossuth Lajos Utca 13. Kedvenc szerkesztő szoftverem.
Prezentációk készítése
Ez az én művem! Készítette: Govor Emőke Felkészítő tanár neve: Hegyesi Judit Iskola neve: Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasási Főgimnázium Colegiul Agricol.
Kép készítése számítógép segítségével
Nyomtatók Készítette: Papp Levente Felkészítő tan.: Őszi Katalin Iskola: Karcagi Nagykun Református Általános Iskola 5300, Karcag Kálvin utca 2.
Grafikai szoftverek Vektorgrafikus Pixelgrafikus Corel DrawCorel Photo-Paint.
FÜLEMÜLE ORSZÁGOS INFORMATIKA VERSENY A nyomtatók Készítette: Szöllősi Anna Osztály: 6.a Felkészítő tanár: Kovács Balázs Iskola neve: Budai Városkapu iskola.
Digitális fényképek javítása. Nyissuk meg a ferde.jpg képet! 1.Válasszuk a forgatás eszközt! 2.Irány: javítás 3.Előnézet: kép+rács 4.A képre kattintva.
Az operációs rendszer Készítette: Hegedűs Dóra Felkészítő tanár: Líbor Roland Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Orosháza, Vörösmarty u. 4.
avagy a háromszög technika
A környezettudatos műszerek
Monitorok Készítette: Orosz Kristóf 6/b.
Kedvenc prezentáció készítő szoftverem
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Rajzprogramok Bevezetés a Paint program használatába.
Az én YouTube csatornám
Windows Movie Maker.
Az én művem Készítette:Szekerczés Szabina
Kedvenc prezentáció készítő szoftverem
Code kvíz a szlovák iskolában
Prezentációk 2. Bemutatók készítése.
Adatfeldolgozási ismeretek 15. ML osztály részére 2017.
Ismétlés 6. osztály Image Logo
téma közlemény SmartArt-ábra piros hátterű képekkel (Haladó)
Mihály Mihály Ünnepelj velünk! Ünnepelj velünk! 18 éves lesz!
Előadás másolata:

Készítette: Hegedűs Dóra Hogyan készítek vektorgrafikus képet? avagy: Télapó-rajz készítése háromszögelős technikával. Készítette: Hegedűs Dóra Felkészítő tanár: Líbor Roland Iskola: Vörösmarty Mihály Általános Iskola Cím: Orosháza, Vörösmarty Mihály utca 4. Téma: „Az én művem”

Tartalomjegyzék Vektorgrafika Mi is az az Inkscape?  Hogyan készült? Vége Vektorgrafika Mi is az az Inkscape?  Hogyan készült? Előkészületek Rajzolás Kérdések és válaszok Forrás

Vektorgrafika A vektorgrafika olyan számítógépes képalkotási mód, amely nem pixelekbe, képpontokba menti a rajzot, hanem matematikai műveletek segítségével rajzol pontokat, vonalakat. Előnyei: - kis méretű a fájl - nagyításkor nem romlik a minősége Egy korai rajzom

Mi is az az Inkscape? Az Inkscape egy ingyenes vektorgrafikus rajzolóprogram. Segítségével könnyen tudunk esztétikus ábrákat, rajzokat készíteni, még akkor is, ha nem tudunk rajzolni.

Hogyan készült?  Amint látható különböző kicsi háromszögekből csináltam a télapót. Majd ezeket a háromszögeket egy átlagolt színnel kitöltöttem. Kattints a képre Az apró pelyheket pedig a fehér szín elmosásával csináltam. Kattints a képre Kattints a képre

Hogyan készült?  Kattints a képre még egyszer! Amint látható különböző kicsi háromszögekből csináltam a télapót. Majd ezeket a háromszögeket egy átlag színnel kitöltöttem. Az apró pelyheket pedig a fehér szín elmosásával csináltam.

Hogyan készült?  Kattints a képre még egyszer! Amint látható különböző kicsi háromszögekből csináltam a télapót. Majd ezeket a háromszögeket egy átlag színnel kitöltöttem. Az apró pelyheket pedig a fehér szín elmosásával csináltam.

Hogyan készült?  Kattints a képre még egyszer! Amint látható különböző kicsi háromszögekből csináltam a télapót. Majd ezeket a háromszögeket egy átlag színnel kitöltöttem. Az apró pelyheket pedig a fehér szín elmosásával csináltam.

Előkészületek Csomópontok összekapcsolása Ahhoz, hogy a háromszögeimet összetudjam kapcsolni ezeket a gombokat kell használnom: Kattints a képre! Útvonalakhoz való illesztés Téglalaphoz való illesztés Előkészület

Előkészületek Kattints a képre még egyszer! Csomópontok összekapcsolása Ahhoz, hogy a háromszögeimet összetudjam kapcsolni ezeket a gombokat kell használnom: Útvonalakhoz való illesztés Téglalaphoz való illesztés Előkészület

Rajzolás

Kérdések és válaszok Mitől különbek vektorgrafikus programok a többinél? Számos előnye van. Kisebb méretűek és nagyításkor a kép minősége nem romlik. Sokkal esztétikusabb képeket lehet velük készíteni. Milyen programmal lehet vektorgrafikus képeket készíteni? Az Inkscape rajzoló programmal könnyen készíthetünk vektorgrafikus képeket. Én is ezt a programot alkalmaztam a kép készítéséhez. Milyen technikákat lehet alkalmazni egy ilyen kép elkészítésénél? A háromszöges technikát, amely a kicsi háromszögek szorosan való egymáshoz illeszkedését jelenti. Színátmenetet is lehet alkalmazni, illetve a színek elmosásával homályos hatást kelteni ( ezt a technikát alkalmaztam a pelyheknél  )

Forrás Vége http://www.iconarchive.com/show/button-ui-system-folders-alt-icons-by-blackvariant/Home-icon.html http://themakerspace.co.za/inkscape-software-class/ http://onehdwallpaper.com/christmas-santa-claus-wallpaper-hd-pictures/

Vége Köszönöm a figyelmet! 