Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2012-es évben 2 szakács és 4 felszolgáló tanuló töltötte gyakorlatát az Europa Hotelben.
Advertisements

Ciprusi kaland.
Mennyire ismered Magyarországot?
Van már programod nyárra? Valami különleges,egyedi……..
„Vár állott, most kőhalom…”
Sikeres pályázatai Természetjáró Szakosztály sikeres pályázatai Örömmel tájékoztatjuk Szendrő város lakosságát, hogy az Edelényi Kistérségen keresztül.
Vác turisztikai attrakciók összefogása a TDM szervezet keretében
1 Pályaválasztás 2010/2011-es tanév Fné T.K.. 2 BEISKOLÁZÁSI TERV A 2010/2011-ES TANÉVRE SZAKKÖZÉPISKOLA2 osztály Nyelvi előkészítő angol Nyelvi előkészítő.
HATÁRTALANUL! • A pályázati program célja: minden magyar diák tanulmányai alatt legalább egyszer eljusson határon túli, magyar lakta területekre ( Felvidék,
Támop / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Idegen nyelvű kompetenciák fejlesztése Nagy Zoltán, MBA Katedra Nyelviskola.
PALOTAI LOVARDA.
 Az egyetemi évek alatt a legcélszerűbb külföldön élni egy darabig > támogatott, legkevesebb függőség itthon  Kalandvágy, önállóság, nyelvi akadályok.
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
EGER és vonzáskörzete 2. rész
A TANÁRI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE MATEMATIKAI MODELLEK SEGÍTSÉGÉVEL
Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor
automatikusan vált ErdŐ éve keretén belül várjuk szeretettel a családokat, gyermekeket. Mikulás túrára.
MEGHÍVÓ A BTSSZ szeretettel meghív minden kedves Természetjárót a Budapesti Természetbarát Találkozóra Ideje: én. Helye: Biatorbágy,
Anglia Július 4.- Szeptember 4.
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium , Szakközépiskola és Kollégium
Mai alkalmak Vasárnap17.00Istentisztelet 18.15Gyülekezeti tanácskozás.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Angliai tanulmányi út február március 16.
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
A tanulók felkutatásának és beiskolázásának folyamata Iskolai, önkormányzati kapcsolati táblázat Névtáblázat (adatbázis) Települési útvonal Tájékozató.
SZERETETTEL VÁRUNK szeptember én családoddal, barátaiddal, ismerőseiddel együtt a MATHIAS LOVASUDVARban, 2638 Királyháza (Kemence) tartandó.
Szent László Gimnázium
Erdei Iskola a Bejárható Magyarország Program keretében a Gémes Természetjáró Egyesület szervezésében Istenmezeje, október
Határtalanul!.
Pädagogische Hochschule Ludwigsburg Wächter Anita Megyeri Fanni
LdV-HU-09-TAN Erasmus+ Tanúsítványos projekt Angliában Turizmus szakmai gyakorlat.
2013/14.. A megvalósítás éve számokban  11 partnerintézmény  összesen 330 óra  iskolánként 3x10 óra  kísérletek 4 természettudományos tárgyból  40.
Németország BESZÁMOLÓ 2014 Szakmai gyakorlat Németországban.
2015. június 16.. tanévnyitó A tanévnyitó szentmisénk a Veni Sancte augusztus 31- én, hétfőn lesz kor a Piarista Templomban. Előtte gyülekező az.
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
„ADJ TERET, NYISS UTAT!” – SZOCIÁLIS KOMPETENCIÁKKAL A HÁTRÁNYOK ELLEN avagy Ágota és Ambrus testvérek lettek.
Pályázati felhívás a németországi nyári szakmai gyakorlatra Erasmus+ program keretében Iktatószám:KA-SZA-24-1/2015 Hivatkozási szám: HV01-KA102-
1075 BUDAPEST, WESSELÉNYI U. 38. Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakközépiskolája REFERENCI A INTÉZMÉNY.
2016. június 21.. Nyelvi csoportok májusban megírt dolgozat alapján osztjuk be tudásszint szerinti csoportokba az általános iskolában tanult idegen nyelvből.
Informatika. A pályázatról Az informatika rejtelmei határon innen és túl címmel az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán- szakközépiskola, mint partneriskolával.
Összehasonlító példák ‏ 2015/2016 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I.
Program- és árajánlat Debrecenbe kéne menni… Kétnapos osztálykirándulás.
Az idegen nyelv oktatása a Darusban 1990-ig kötelező az orosz nyelv társadalmi igény:német angol mindennapos német a két tannyelvű oktatás – 2000-ben.
„Helló barátom!" - közösségi szolgálatra felkészítő tréning sorozat „Tanévzáró Suli – Buli” „Helló nyár, helló barátom!” - komplex nyári vakáció „Viszlát.
Szülői értekezlet 5.B
Toscana Készítette: Tóthné Kovács Annamária
A középsúlyosan értelmi fogyatékos tanulók általános iskolája módszertani munkaközössége 2015/2016tanév.
Összehasonlító példák
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!!
Evangelische Hochschule Dresden
Egynapos osztálykirándulás
Egynapos osztálykirándulás
Lovagi tábor angol nyelvű foglalkozásokkal is
Jókai Mór Református Általános Iskola 3. osztálya
Lovagi tábor Ragályon Július 10.  16.
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
Erasmus Tájékoztató 2018 általános tudnivalók információk afreiburgi Egyetemen való tanulásról Készítette: Kopácsi Máté III. éves teológus hallgató veszprém.
Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium Kollégiuma Balatonalmádi, Rákóczi u
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Universitat de Barcelona Facultat d’Educació Campus Mundet
Erdélyi kirándulás Élmények.
SISU Nyári Tábor 2018 Időpont: július 15 – 28.
tenisz foci strand ping-pong lovaglás
Előadás másolata:

Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás előny, de nem kötelező!!!

Az eddigi csoportok tagjai sok-sok élménnyel gazdagodva tértek vissza. 2017-ben ismét sor kerül az Olpe-i (Németország,) St. Franziskus Schule-val(www.franziskus-olpe.de ) évente megszervezett diákcsere-programra. A hagyományoknak megfelelően az olpei diákok várhatóan júniusban jönnek Egerbe. Ekkor a német diákok egy hétvégét a magyar vendéglátó családoknál töltenek, majd hétfőtől péntekig a magyar és a német diákok számára Egerben illetve a környéken szervezünk programot. Ez idő alatt az összes diák tanári felügyelettel a Szent Erzsébet kollégiumban lakik. A magyar diákok viszontlátogatására szeptemberben kerül sor. Olpéban diákjaink a kinntartózkodás teljes ideje alatt német családoknál fognak lakni és így megismerhetik a német hétköznapokat, hétvégét, iskolai életet, s főként gyakorolhatják a német nyelvet. Akár életre szóló barátságok alakulhatnak. Az eddigi csoportok tagjai sok-sok élménnyel gazdagodva tértek vissza.

Előre láthatóan ez kb. 120. 000,- Ft-ba kerül diákonként Előre láthatóan ez kb. 120.000,- Ft-ba kerül diákonként. Ez tartalmazza a német diákok magyarországi tartózkodásának költségeit ( egri programok, étkezés, budapesti kirándulás, stb.), a magyar csoport útiköltségét Olpéba és vissza. Az ottani költségeket a német fél viseli. Jelentkezni lehet a szaktanároknál 2016. november 3-ig 12.000,- Ft előleg befizetésével. Ezt követően havonta 12.000,- Ft-ot kell befizetni.

Vagyis a diákcsereprogram két teljes hetet foglal magába: 2017 nyár Magyarország hétvége a családoknál egri programok (vár, múzeumok, strand, Stadt-Rally) Kirádulás (pl. Szilvásvárad) budapesti programok (pl. Parlament, vár, Halászbástya, Mátyás templom, Margitsziget) (a befizetett összeg tartalmazza a magyar és a német diákok Szállását, ellátását, a programokat és a belépőjegyeket, valamint a budapesti kirándulás útiköltségét) 2017. ősz Németország egy teljes hét a németországi családoknál kirándulások németországi városokba betekintés az iskolai életbe a német/angol nyelv gyakorlása (a befizetett összeg tartalmazza a németországi útiköltséget –repülővel- oda-vissza)

Eger 2015

Olpe 2015

Mindenkit szeretettel várunk a több mint 15 éve jól működő csereprogram résztvevőjeként! http://www.franziskus-olpe.de/aktuelles/details/artikel/ungarn-austausch.html Bõvebb információ: Dr. Szabóné Kállay Ágota munkaközösség-vezetõnél és a szaktanároknál