Erdély.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

Hosszú útra indultunk…
Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT.
JÁSZKISÉRRŐL KÁRPÁTALJÁRA Történelmünk nyomában Kárpátalján - nemzettudat formáló kirándulás -
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
SZÉKELY HIMNUSZ. BORONGULJUNK A SZÉKELYFÖLDÖN
 Kolozs megyében található,megyeszékhely  Népessége: fő (2009)  Magyar lakossága: fő (2002)  Címere középkorú eredetű,mintája a város.
Készítette:Fekete Ágnes
Készítette: Puskás Béla.
Beregszász.
Mondák, dalok útja Zsámbok.
Erdélyben jártam 1994 A nagyváradi római katolikus bazilika között épült. A legnagyobb barokk stílusban épült templom Romániában. Nagyvárad.
ERDÉLY.
Eger várától a Gyergyói havasokig 1. utazás október
Látogatóban Petrozsényban
HATÁRTALANUL! • A pályázati program célja: minden magyar diák tanulmányai alatt legalább egyszer eljusson határon túli, magyar lakta területekre ( Felvidék,
NYON 1.
Kirándulás Erdélyben Élményeim A hetedik évfolyam a Határtalanul! pályázat keretében kirándulásra indult május között. Úti cél: Szék.
JÁRJUNK MÉG ERDÉLYBEN Találtam még sok képet Erdélyrõl,azokat látjátok most itt. Sok helyen én is jártam már, gondolom, hogy sokan ismeritek a tájakat.
COMENIUS KINCSESSZIGET Erdélyi találkozó
Erdély gyerekszemmel Amikor még mindenki friss volt, vagy mégsem?
Erdélyi utazás Hunyadi Mátyás szülőháza Kolozsváron.
5. NAP.
3. nap.
Egyeskő.
Budapest turisztikai marketingje
ERDÉLY Székely himnusz Klikkelj.
OM azonosító: Székelyföld június OM azonosító:
Nagyenyed.
MÁTRA MÚZEUM.  Projektünk következő állomása a gyöngyösi Mátra Múzeum volt. Az iskolánkból gyalog érkeztünk meg.  Nagy izgalommal vártuk a mai foglalkozást,
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
A Tápió-vidék 2009-es naptárának képei
Felcsík, Alcsík és a Kászonok környéke
Világörökségek Szlovákiában 2011.augusztus
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
Szeged I. világháborús emlékhelyei
ICOM szakmai út Szlovénia. Lendva: vár és vármúzeum.
Gyuri Kétszer voltam Erdélyben, sosem fogom tudni elfelejteni azokat a tájakat, embereket, akik olyan szépen beszéltek magyarul. Eszembe jut az erdélyi.
csodás Palotaszállója Isaac Stern – Massenet: Meditation
Péntek!!!. 1. állomás: Kolozsvár Házsongárdi temet ő : A temet ő ben fényképezkedtünk és sétáltunk. A Házsongárdi temet ő arról kapta a nevét hogy el.
Séta a Házsongárdi temet ő ben Albert Ketelbey-Kolostorkertben jozefusz.
Erdélyi freskótöredékek Kovács András Ferenc versében 23/C.
Erdély 2. nap. Gyulafehérvár ►2►2►2►2. nap Reggel a Gyulafehérvári várba mentünk először. Ott sok építészeti stílussal találkoztunk. Sokat fényképeztünk.
Erdélyi barangolások:
IRODALMI KINCSKERESÉS ERDÉLYBEN! Agg Anna Bajorfi Eszter Fekete Antónia Németh Cintia.
Határtalanul. 1. nap Utazás 04:15-kor indultunk el Győrújbarátról. 11-kor már a határon voltunk. A vámosok mindenkinek elkérték a személyi igazolványát,
AZ ERDÉLYI KÖRÚT Pályázat: Határtalanul informatika.
2016. május 20. ERDÉLY TERMÉSZETI KINCSEI GEOLÓGIAI FORMAKINCSEK NYOMÁBAN.
Készítette: 11.C tanulói. Indulás Debrecenből A reggeli kelés nehézségeit átvészelve sikerült összegyűlnie a társaságnak. Elindultunk egy hosszú,
Erdélyi út – május Útiterv és szállások. 1. nap Indulás Budapestről, első állomásunk Körösfő: A települést megismerteti velünk Péntek Pici László.
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
ERDÉLYBEN KÓBORGUNK Kétszer voltam Erdélyben, sosem fogom tudni elfelejteni azokat a tájakat, embereket, akik olyan szépen beszéltek magyarul. Eszembe.
Székelykeresztúr Fekvése:
Képekben automatikus.
Erdély Ismertető.
Készítette: Barna Alexandra Csordás Rita
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
NAGYVÁRAD.
BORONGULJUNK ERDÉLYBEN...
Készítette: Majerhoffer Nóra
Kolozsvár.
Kőrösi Csoma Sándor Jovánovics Anikó.
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
MAGYARORSZÁG SZÉP VAGY, GYÖNYÖRŰ VAGY EGER
Örömmel értesítünk mindenkit arról, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT. Határtalanul! Programigazgatóság által meghirdetett pályázatán az Apáczai Nevelési.
Erdélyi kirándulás Élmények.
Kolozsvár.
Segesvár június 8..
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Erdély

1. nap Nagyszalonta Arany János emlékház: Egy érdekes előadás kíséretében megtudtuk, hogy ez nem is Arany szülőháza, mert az kiskorában leégett és ugyanoda építettek egy újat. Meghallgattuk a Családi kört.

Kolozsvár Elmentünk Mátyás király szülőházához és megnéztük az emléktáblát, amit hamisítottak. Meghallgattunk egy előadást a Szent-Mihály templomról és a Mátyás-szoborról.

Gyergyószentmiklós Itt szálltunk meg 3 éjszakára és itt volt az étkezdénk is. Nagyon szép hely, a hegyek között található.

2. nap Nyergestető Megérkeztünk az emlékkávézóhoz, ahol egy férfi mesélt nekünk a nyergestetői csatáról, majd megnéztük a kopjafákat és egy emlékművet.

Koszorúztunk egy katonai temetőben. Csíkszentmárton Koszorúztunk egy katonai temetőben. Következett a focimeccs, amit nagy küzdelem után 5-3-ra megnyert a Tisza-parti csapata.

Elmentünk a Mária- kegytemplomba, ahol lehetett kívánni. Csíksomlyó Elmentünk a Mária- kegytemplomba, ahol lehetett kívánni.

Madéfalva Előadást hallgattunk meg a madéfalvi veszedelemről és megkoszorúztuk az emlékművet.

3. nap Békás-szoros Egy természeti kincs, ahol alkalmunk adódott gyönyörű képeket készíteni, vásárolni és sziklát mászni.

Gyilkos-tó 150 éve keletkezett, a fatörzsek amik kiállnak belőle már szinte kövületek. Itt is vásárolhattuk és közben pár percig esett a hó.

Lázár-kastély Bethlen Gábor itt nevelkedett és gyakran visszalátogatott ide. Meghallgattunk egy előadást a jégkorongról.

Nagyon szép hely. Innen ered a Maros, volt aki bele is kóstolt. 4. nap Mária-forrás Nagyon szép hely. Innen ered a Maros, volt aki bele is kóstolt.

Szent Anna-tó Meghallgattunk egy előadást, ami megismertette velünk a legendáját. Az előadó kicsit talán túlságosan beleélte magát és ”megmártózott” a Szent Anna-tóban.

Torjai Büdöshegy Egy fáradalmas túra után megérkeztünk a Torjai- büdösbarlanghoz… a név találó. A vulkáni utóműködés miatt nagyon intenzív kénszagot áraszt.

Kézdivásárhely A térről nyíló 73 udvartér régen az ott lakókról kapta a nevét, ma már csak számozva vannak. Szabadon lehetett nézelődni, vásárolni. Elmentünk Gábor Áron szobrához, ahol elénekeltük a Gábor Áron rézágyúját és beszélgettünk két idős hölggyel és egy idős úrral.

Sósmező Katonai temető, ahol átírták a sírköveken található neveket, ezen által történelemhamisítást követtek el.

5. nap Alsócsernáton Elmentünk a Haszmann Pál Múzeumba, ahol megismerkedtünk Pali bácsival, aki nagyon kedves. Érdekes dolgokat említett az előadásában.

Gelence Megnéztünk egy templomot, ahol egy vicces, idős hölgy mesélt a régi templomról. Az orgonán Balázs eljátszotta a Karib-tenger kalózai főcímdalát.

Székely Nemzeti Múzeum Sepsiszentgyörgy Székely Nemzeti Múzeum

Csomakőrös Megkoszorúztuk Kőrösi Csoma Sándor szobrát. Ő volt a tibetológia megalapítója és a Tibet-Angol szótár megalkotója.

6. nap Székelyderzs Unitárius templom, a világörökség része, a freskó Szent László legendáját ábrázolja, a bástyákban tárolják a szalonnát.

Régen épült, de ennek ellenére mégis jó állapotban van és nagyon szép. Gyulafehérvár Régen épült, de ennek ellenére mégis jó állapotban van és nagyon szép.

Arad Elérkeztünk utolsó állomásunkhoz. A 13 hős emlékére itt állítottak emlékművet, amit megkoszorúztunk.

Köszönjük a figyelmet!