Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények 2017 ősz

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Digitális képanalízis Félévi megbeszélnivalók. A tárgy •címe: Digitális képanalízis •szakirányos tárgy •neptun-kód: BMEEOFTASJ5 (BSc) •előadó és gyakorlatvezető:
Advertisements

V. ETR konferencia április Fogalomrendszer: ETR & ETN Kodácsy Tamás etn at kodasoft.hu.
STATISZTIKA II. 1. Előadás
Budapest, szeptember 22.1 A KÖVI képzései a hallgatói vélemények tükrében Baráth Tibor KÖVI igazgató KÖZOKTATÁSI VEZETŐKÉPZŐ ÉS TOVÁBBKÉPZŐ INTÉZET.
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Energiatermelés és környezet © Gács Iván (BME) 1 Energiatermelés és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet.
kötelező program, SZÁMONKÉRÉSEK
A mesterséges intelligencia alapjai
Szabályozási Rendszerek
Hő- és Áramlástan II. Termodinamika és Hőközlés (NGB_AG004_2)
MŰSZAKI KOMMUNIKÁCIÓ.
A GÉPELEMEK, GÉPSZERKEZETEK II. TÁRGY ÁLTALÁNOS JELLMZÉSE
Általános Géptan (AG0001_1)
Pannon Egyetem Kihelyezett Képzés Székesfehérvár.
Követelmények Multimédia A tantárgy általános célja, célkitűzése A számítógépen alapuló multimédia-alkalmazások elméleti alapjainak megismertetése.
Tanulási és tanítási stílusok elektronikus környezetben
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
KÖRNYEZETTECHNIKA.
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények szeptember 11.
Energia és környezet © Gács Iván (BME) 1 Energia és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiafelhasználásra.
Tájékoztatás & Bevezetés
Szabályozási Rendszerek 2014/2015, őszi szemeszter Automatizálási tanszék.
Bemutatkozás. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd –
Anyagtudomány és Technológia Tanszék ANYAGTUDOMÁNY tárgy 2004/2005. I. félév. 1.– 7. tankör.
Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.
Tantárgyi tematika Területi gazdaságtan Nyíregyházi Főiskola, 2007/2008. II. félév Filepné dr. Nagy Éva.
Digitális képanalízis Félévi megbeszélnivalók. A tárgy címe: Digitális képanalízis szakirányos tárgy neptun-kód: BMEEOFTASJ5 (BSc) előadó és gyakorlatvezető:
Energiatermelés és környezet
Nyomdaipari Gépek Szerkezettana
VÍZ- ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁS
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Programozás I. Követelmények.
Vizsgaidőszak felkészítő előadás Tanulmányi ügyek Vizsgaidőszak a Neptunnal.
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Programozás alapjai 1. Gyakorlat Követelmények, regisztráció,
.. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd – Szerda18.05.
Hő és áramlástechnikai gépek II. Követelmények
Manhertz Gábor; Raj Levente Tanársegéd; Tanszéki mérnök Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék.
A MECHANIKA TANTÁRGY OKTATÁSÁNAK MÓDSZEREI KÜLÖNBÖZŐ KÉPZÉSI FORMÁBAN Dr. Szász Gábor, Csuka Antal.
Vizsgaszabályzat ismertetése A vizsga ideje  május (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék ENERGETIKA BEVEZETÉS BEMUTATKOZÁS OKTATÁSI TERV.
UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering Vállalati információs rendszerek.
Biztosítási matematika és kockázatelemzés I. Egészségbiztosítási szakirány Előadó és gyakorlatvezető: Vályi Sándor Fogadóóra: kedd 14-15, 208/4. szoba.
Manhertz Gábor; Raj Levente Tanársegéd; Tanszéki mérnök Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények szeptember 6.
1 Energia és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiafelhasználásra Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó.
AZ ÉRTÉKELÉS RENDSZERE Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakgimnáziuma, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja 9431 Fertőd, Joseph Haydn.
Követelmények Multimédia A tantárgy általános célja, célkitűzése A számítógépen alapuló multimédia-alkalmazások elméleti alapjainak megismertetése.
1 Energiatermelés és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiatermelésre Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó.
Tájékoztató NGB_ak012.
Információk és követelmények
Tantárgyi követelmények szeptember 10.
Tantárgyi követelmények szeptember 8.
GKLB_FKTM001 tantárgyi követelményrendszer
A mesterséges intelligencia alapjai
Web oldal lippaiinfo.atw.hu.
Kommunikációs kampánytervezés
Tudásalapú rendszerek
SZÁMVITEL.
Nappali mesterszakjaink
Hiányzó kreditek (30-60) MBA és Számvitel mesterszak
2018/2019 tanév.
NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai
Járművillamosság-elektronika II.
Vizuális programozás MIN1M1-MIN1M2- MIN6B6IN - MIN6B8IN – MIN4I0N – MIN3H4PFN Követelményrendszer.
Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről
Tantárgyi követelmények Térinformatika BMEEOFT041
Az emberi arcok Óramegbeszélés
Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről
tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek
Előadás másolata:

Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények 2017 ősz Árva Gábor PhD Hallgató & Erdei János Mesteroktató 2017. Szeptember 5.

Előadók Erdei János Mesteroktató Árva Gábor PhD Hallgató Tárgyfelelős (egyéni tanrend) erdei@mvt.bme.hu QA313 Valószínűségszámítás alapjai (1-4 hét) Árva Gábor PhD Hallgató Minden, a tárgyhoz tartozó kérés arva@mvt.bme.hu QB303A Matematikai statisztika alapjai (5-14 hét)

Célkitűzés, tematika A későbbi szakmai tárgyak elsajátításához szükséges alapok Hangsúly a gyakorlati alkalmazáson, statisztikai gondolkodás és szemléletmód elsajátításán Projektfeladatok Elemzések, összehasonlítások, kérdőív eredményeinek értékelése

Segédanyagok Jegyzet Feladatgyűjtemény Képletgyűjtemény Valószínűségszámítás alapjai Matematikai statisztika alapjai Feladatgyűjtemény Kidolgozott megoldások Képletgyűjtemény A kiadott képletgyűjtemény használható a ZH-n, DE semmilyen kiemelés, jegyzet, beleírás nem lehet benne! A jegyzet, a feladat-, és képletgyűjtemény az ÜTI weben érhető el Konzultáció feladatsorai Nem kerül fel ÜTI honlapra és a megoldás is csak a tábláról másolható le

Számonkérések 1. ZH: Valószínűségszámítás alapjai 2. ZH: Leíró statisztika, részekre bontott sokaság, becsléselmélet 3. ZH: Hipotézisvizsgálatok Ideje 45 perc, kezdés 08:00-kor vagy 12:00-kor!!! Pontozás: 28, 36, 36 pont, külön-külön el kell érni az 50%-ot Felépítése: 10 pont elméleti (igaz-hamis) kérdés, feladatmegoldás Ponthatárok: 50%-64% elégséges, 65%-79% közepes, 80%-89% jó, 90%-100% jeles.

ZH időpontok 1. ZH: 2017. október 3 2. ZH: 2017. november 2. 3. ZH: 2017. december 5. Minden zárthelyi pótolható: 1. PZH: 2017. október 18. (SZ) 16:30-18:30 2. PZH: 2017. november 13. (H) 16:00-19:00 3. PZH: 2017. december 12. (K) 10:00-13:00 Pótpót ZH: 2017. december 18. (H) 10:00 A pótpót ZH-n egy sikertelen ZH pótolható Minden zárthelyi dolgozatra külön beosztás!

Az előadásokról Elméleti alapok, feladatmegoldás Pluszpont szerzési lehetőség majdnem minden órán Maximum 12 pluszpont a végső eredményhez, ha a hallgató eléri az elégséges szintet Gyakorlás a ZH-ra Képletgyűjtemény, számológép!

A konzultációkról Minden ZH előtt INGYENES(!) konzultáció Időpontok Neptun üzenetben, ÜTI Weblapon A ZH-t azok állítják össze, akik a konzultációt tartják Ők IGAZI tanárok, kérdezzék őket! Elsősorban feladatmegoldás (tábla-kréta) Nem kell igénybe venniük más, fizetős „szolgáltatásokat” Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!

Még néhány gondolat ZH időpont csere csak előzetes egyezetéssel (arva@mvt.bme.hu), méltányolható esetben (zh ütközés), korlátozott számban lehetséges Bátran kérdezzék az Oktatókat! Neptun üzenetek Beosztások, megtekintés Jegyezzék meg, milyen csoportot, melyik teremben és mikor írták a ZH-n!

Még néhány gondolat „Az a hallgató, aki … … tanulmányi és vizsgaüggyel összefüggő szabálytalanságot követ el, ezért a tantárgy kreditjét nem szerezheti meg – a kredittel nem rendelkező kritériumkövetelmény típusú tantárgyat nem teljesítheti – az adott félévben.” Figyeljenek a képletgyűjteményre!!!

Ajánlott irodalom Hunyadi – Vita: Statisztika közgazdászoknak, KSH, Budapest, 2002 Kerékgyártóné – Mundruczó – Sugár: Statisztikai módszerek és alkalmazásuk a gazdasági, üzleti elemzésekben, Aula Kiadó, Budapest 2003

Gazdaságstatisztika

Köszönjük a figyelmüket! Kérdések? Köszönjük a figyelmüket! 2017. Szeptember 5.