az újszászi Telephely bemutatása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Elfogadlak Alapítvány
Advertisements

A Szily TISZK közösségfejlesztési szolgáltatása /2009/ Bemutatkozás a tagiskoláknak Fejlesztő pedagógusi szakszolgáltatás Iskolapszichológusi szakszolgáltatás.
A referencia intézmények szolgáltatói szerepe
prizma tárház-projekt
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Dobbantó program. Kik vesznek benne részt? Országosan 15 iskola Tervezett: 22.
3. alprojekt A hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű illetve tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztésére létrehozandó.
Közoktatási projektelemek Készítette: Deli Mária Közoktatási koordinátor.
Tehetségpont létrehozása
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Előadó: Faragóné Bircsák Márta
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Az együttnevelés gyakorlata az óvodában (A pedagógusok együttműködésének lehetőségei az egyéni fejlesztés megvalósításában)
A Logopédiai Szakszolgálat működése 2010
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
„A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói.
Pedagógiai szakszolgálat
Az SNI tanulók státuszhelyzete a jogszabályváltozások tükrében
"Legyen az esély egyenlő ..."
Munkamegosztás és együttműködés Iskolapszichológia a nevelési tanácsadó ellátó rendszerében Horváth Ágnes Klinikai szakpszichológus Zuglói Nevelési Tanácsadó.
NEVELÉSI TANÁCSADÓ munkatársai.
TEVÉKENYSÉGÜNK a tanév során. augusztus – szeptember őszi szűrés az óvodákban az 5. életévüket betöltött gyermekek részére logopédiai szűrés csoportos.
AZ ÓVODA- ISKOLA ÁTMENET TEMATIKUS SZAKMAI MŰHELY MUNKATERVE Készítette: Garai Zoltánné műhelyvezető.
Pedagógiai munka a Nevelési Tanácsadóban
Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI
A PROTOKOLLOK SZEREPE A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATI FELADATOK ELLÁTÁSÁNAK TÁMOGATÁSÁBAN (TÁMOP B) Szitó Imre fejlesztéskoordinátor, főmunkatárs EDUCATIO.
Pedagógiai szakszolgálatok megújulásának szakmai támogatása, eredményei (TÁMOP 3.4.2-B) Kapcsáné Németi Júlia szakmai vezető.
A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK MEGÚJULÁSÁNAK SZAKMAI TÁMOGATÁSA, EREDMÉNYEI (TÁMOP B) Kapcsáné Németi Júlia szakmai vezető.
Általános iskola első osztály
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás Egyenlő hozzáférés innovatív intézményekben.
Új feladatok, új szakemberek, megújult intézmény a járás területén
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
Működését meghatározó törvények,rendeletek évi CXC törvény a nemzeti köznevelésről -15/2013-as EMMI rendelet a szakszolgálati intézmények működéséről.
KÉRDÉSEK VÁLASZOK. KÉRDÉSEK Minden első vizsgálatos gyermeket a Nevelési Tanácsadóba kell-e küldeni, akkor is, ha például egy tanuló tapasztalhatóan alacsony.
Szülők iskolája program ÉVFOLYAM SZÜLŐI KÖZÖSSÉGE SZÁMÁRA.
Készítette: Zelei Kitti. „Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkaterve a 2016/2017. tanévre Szolnok, szeptember 01. Csibi Enik ő f ő igazgató.
Iskolapszichológus protokoll – vitapontok, dilemmák és megoldási javaslatok N. Kollár Katalin és Martonné Tamás Márta február 1.
A korai felismerés és a státuszdiagnózis jelentősége és konzekvenciái a nyelv- és beszédfejlődési zavarral küzdő gyermekek logopédiai terápiájában Konzulens:
II. Kerületi PSZSZ Honfiné Nagy Andrea Gál Nóra
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
A középsúlyosan értelmi fogyatékos tanulók általános iskolája módszertani munkaközössége 2015/2016tanév.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Bicskei Tagintézménye
Készítette: Tóthné Babó Szilvia
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
A 20 éves MKNE és az ökoiskolák
Szakszolgálati feladatellátás a JNSZMPSZ Kunhegyesi Tagintézményben
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Cegléd, június 1. Cegléd, Malom tér 3.
Ágazatközi együttműködés
Szolnoki Tagintézmény
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
2/2010 sz. előterjesztés A Nemzeti Pályaorientációs Tanács és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok kapcsolattartási folyamata Borbély-Pecze.
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
MINŐSÍTETT TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY PÁLYÁZAT
VÁLTOZÁSOK címszavakban.
Intézményi szülői munkaközösségi ülés
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Előadás másolata:

az újszászi Telephely bemutatása Igazgatótanácsi ülés Szolnok, 2016. november 7. Bogdán Evelin, telephelyvezető

Munkatársak: Bogdán Evelin logopédus Korpásné Bakos Valéria fejlesztőpedagógus Kovács Orsolya gyógypedagógus Magyarné Kovács Ildikó pszichológus Seller Gabriella gyógypedagógus Szabó Katalin logopédus Zana Ágnes szakszolgálati titkár részmunkaidős gyógytestnevelők: Joó Zoltánné, Sándor Judit, Tóth Gábor

Ellátási körzetünk Újszász Zagyvarékas Szászberek

Legfontosabb általános célkitűzéseink: Egyéni bánásmód, az ellátáshoz való egyenlő hozzáférés biztosítása. Nyugodt, kiegyensúlyozott, kiszámítható működés. A szakmai felelősség, a szolgáltató jelleg, a gyermek- és családközpontú szemlélet képviselete. A közösség összetartó erejének megszilárdítása.

Hogyan ne! – Hogyan lehetne másképp is?! „Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezdd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és rámutatsz a tervrajzra. Ehelyett először keltsd fel bennük az olthatatlan vágyat a végtelen tenger iránt.” (Antoine de Saint-Exupéry)

A 2015/16-os tanév programjai, eredményei 2015. november 06. – Szakszolgálati Szakmai Nap A korai fejlesztés feladatellátás gyakorlatának kialakítása Közös tanulást, belső tudásmegosztást és együttgondolkodást segítő kommunikációs gyakorlatok, játékok beépítése a teamekbe Iskolaérettségi vizsgálati eljárás kipróbálása, közös felülvizsgálata, saját változat kialakítása Bemutató foglalkozás a Korai Fejlesztés Munkaközösség tagjai és az érdeklődők számára, a munkaközösség vendégül látása Családi hét rendezvényei 2016. június 20-23. Ünnepi csapatépítő programok: adventi délután; nőnapi bowling; pedagógusnap - évzárás

És ami ebben a tanévben történt … Szól-e? tanfolyamon vett részt Szabó Katalin az Éves beiskolázási terv alapján 2016. augusztus 25-én Logopédiai szűrés keretében kipróbáltuk a Szól-e? eljárást Intézményi szintű szakmai fejlődést segítő programként helyet biztosítottunk 2016. szeptember 29-én a Fonológiai Tudatosság Teszt felvétele és a NILD Tanulási Terápia alapszintű nyelvi technikák képzéseinek, Szabó Katalin és Bogdán Evelin önköltségen vett részt a képzésen.

És ami ebben a tanévben történt … Szakmai kapcsolataink erősítésére az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános iskolában tervezett programként minden kolléga részvételével megvalósítottuk a szakszolgálati feladatok, kompetenciakörök tisztázását, a szakértői vélemények tartalmának értelmezését, megismertetését szolgáló szakmai műhely első összejövetelét 2016. október 17-én. Szakmai teamek: 2016. 09. 13. – A kiemelten tehetséges tanulók gondozásának protokollja, Magyarné Kovács Ildikó összefoglalója; 2016. 10. 04. – Módszerek a korai fejlesztésben, a komplex fejlesztés eljárásai, Kovács Orsolya ismertetője

ami a közeljövőben vár ránk … A Közalkalmazotti Tanács ülésének biztosítunk helyet, vendégül látjuk a tagokat 2016. november 11-én Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános iskolában a második szakmai műhely összejövetele a szakértői vélemények javaslatainak értelmezéséről és a fejlesztési tervek tartalmáról 2016. november 28-án. Szakszolgálati kitekintő: szakosított tagintézmény, tagintézményi telephely látogatása, tapasztalatszerzés – a BKMPSz Kecskeméti Tagintézményének meglátogatása 2016. november 29-én (szakszolgálati feladataik: logopédiai tevékenység, korai fejlesztés) A Mesezene módszer alkalmazásának lehetőségei a logopédiai terápiában, a módszer szimultán alkalmazásának lehetőségei – Ványi Ágnes és Szűcs Antal Mór módszeralkotói ismertetője a betű- és olvasástanítást alapozó képességfejlesztő modulokról 2016. december 10-én intézményi rendezvényként.

„Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.” (Wass Albert) - első közös elismerésünk egy hálás szülőtől

A Logopédia éve az Újszászi Telephelyen Szól-e? tanfolyamon való részvétel 2016. augusztus 25-én. FT és Nild képzések 2016. szeptember 23-án. Megyei intézményi szintű szakmai fejlődést segítő programként helyszínt biztosítunk és megszervezzük a Mesezene módszer alkalmazásának lehetőségei a logopédiai terápiában, a módszer szimultán alkalmazásának lehetőségei – Ványi Ágnes és Szűcs Antal Mór módszeralkotói bemutatóját (2 x 45 perces foglalkozás és foglalkozásmegbeszélés formájában) a betű- és olvasástanítást alapozó képességfejlesztő modulokról 2016. december 10-én.

A Logopédia éve az Újszászi Telephelyen A mozgásterápia és a beszédterápia kapcsolódási pontjai - az Újszászi Telephely dolgozóinak sajátélményű tapasztalatszerzése alapozó terápiás ismeretekből Nagyfejeőné Gyöngy Judit vezetésével 2017. február 17-én. Közös szakmai program a Szolnoki Tagintézménnyel – 2017. április 7-én szeretnénk egy workshop keretében megosztani egymással saját – egyéni- innovációinkat. A félnapos workshop ehhez nyújt segítséget a Tagintézményben és Telephelyen dolgozó logopédusok számára. A pszichológus és a logopédus szakmai munkájának kapcsolódási pontja – a dadogás terápiája. Részvétel a Nevelés Tanácsadás Munkaközösség szervezésében megvalósuló programban 2017 májusában.

„Az életben az ember elkötelezi magát, és ezzel saját portréját rajzolja.” (Jean-Paul Sartre)

Köszönöm a figyelmet! ujszasztelephely@gmail.com 30/874-0251