Nemes Tihamér OKATV.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Pogány Frigyes Szakközépiskola
Advertisements

MICROSOFT OFFICE ACCESS 2003.
Microsoft Office Programcsalád
ECDL vizsgák lehetőségei az alapoktatásban. Módszerek és taneszközök Módszer: Az az eszközrendszer, mely a kitűzött célok eléréséhez vezet. (Segít a cél.
Informatika tanításom
Verseny2007 Reményi Zoltán. Kérdések •Ki hallott a Verseny2007-ről? •Kinek a diákja jelentkezett? •Kinek a diákja vett részt legalább az első fordulón?
Nagy László tanári öröksége Kazincbarcikán
Szeretettel köszöntjük az iskolánk, és ezen belül az informatika-matematika szakirány után érdeklődő nyolcadikos tanulókat.
Informatika felvételi felépítése. Az informatika felvételi két részből áll… Írásbeli –60 perc –50 pont Gyakorlati –60 perc –25 pont +25 pont.
Informatika érettségi tapasztalatai és változásai
A szoftverek csoportosítása
Általános fogalmak Hardware Software
SZOFTVER.
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
Windows XP ismeretek és mappaműveletek
Az operációs rendszer működése, fajtái, felépítése
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
Nyílt napok 2008/2009. szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban.
Ferenci László És Viniczai Zsófia Előadásában.  A vizsgázónak tisztában kell lennie az adatbázis-kezeléssel kapcsolatos legfontosabb fogalmakkal, és.
Külső tantárgyi koncentráció matematika
Microsoft Office Programcsalád
Tantárgyi tanév-előkészítő informatika Szűcs Gergely
Az informatikai szakképzési kapacitások, a munkaerőpiaci kereslet-kínálat Kovács Levente Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola és Kollégium
2008. évi Országos kompetenciamérés 6. osztály / Matematika
Szülői tájékoztató 2012.január 26.. Személyi és tárgyi feltételek 770 tanuló 112,5 dolgozó Személyi változások Gazdasági centrum Iskolai költségvetés:510M.
1 SZÁMÍTÓGÉP-KEZELŐ (-HASZNÁLÓ) SZAKKÉPESÍTÉS A képzés célja A számítógép-kezelő legyen alkalmas a társadalmi és gazdasági élet különböző területein, az.
Szoftverek. szoftver (software): A számítógép hardver elemeinek mûködtetését végzõ programok, a gép használatához szükséges szellemi termékek összessége.
VERES PÉTER GIMNÁZIUM Tanulmányi eredmények 2005.
15. óra A Windows XP alapjai
Közgazdaság szakmacsoport
Az Oktatási Hivatal és a felvételi eljárás
Informatikaoktatás a gimnáziumban Baár–Madas Református Gimnázium, IV. 27.
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Töltsd ki és küldd el! Küldd el! A Bemutatkozó tartalma A jelentkező neve =Kiss Katalin címe=1234 Budapest, Kiskati u. 12. telefonszáma=
European Computer Driving Licence
Office 2010 oktatása szakközépiskolában Fodor Gábor Antal Békésy György Szakközépiskola.
Felvételi Központi írásbeli Jelentkezni ig lehet. Bárhol meg lehet írni, de az értékelő lap másolatát a jelentkezési laphoz csatolni.
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
SZOFTVEREK (programok)
Széchenyi István Általános Iskola Informatikai infrastruktúra bemutatása Tanár: Mohay Péter Cím: 1143 Budapest Telepes u.32.
FELVÉTELI 2015 Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
SZOFTVEREK (programok)
NJSzT Nemes Tihamér Országos Középiskolai Sámítástechnikai Tanulmányi Verseny.
SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018-as tanévre szeptember 14. Balázs Lászlóné igazgatóhelyettes.
A szoftver csoportosítása 1. A rendszerprogramok a számítógép üzemeltetéséhez szükséges programok. Ezen belül: Operációs rendszerek MS DOS Windows 95,
Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny Coménius Logo Imagine PC Logo.
A verseny helyszíne a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI, Százhalombatta.
A felsőoktatási felvételi eljárás Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó Oktatási és Kulturális Minisztérium Az alábbiakban Dr. Bakos Károly egy hosszabb.
Az operációs rendszer.
Számítógépes alapismeretek
Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny
Bukni vagy átmenni, ez itt a kérdés!? A Linuxos érettségi?
Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny
Szövegszerkesztő programok MS Windows XP operációs rendszer alatt
Szakmai versenyek a hálózati informatikában
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakgimnázium
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
SZOFTVEREK (programok)
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
SZOFTVEREK (programok)
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Kompetencia alapú szakoktatás
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
423/2012 (XII. 29.) Korm. rendelet alapján
Előadás másolata:

Nemes Tihamér OKATV

Kinek? OKATV 9-10. osztályos tanulók (illetve a nyelvi előkészítő osztályt végzett 9-11. osztályos tanulók). OKTV 11-12. osztályos tanulók.

A versenyről három fordulós semmilyen írásos segédeszköz nem használható egyik fordulóban sem A regionális, illetve az országos forduló eredményében az előző forduló eredményét 25%-os súllyal figyelembe veszik mind a három fordulóban az OVB "szállítja" a feladatokat

Megengedett szoftver eszközök MS-WINDOWS XP vagy SuSe Linux 9, Red Hat Linux 9, Debian Linux 3 operációs rendszer alatt MS Office XP (Paint Shop Pro, Excel, Word, Access, Frontpage, Powerpoint) OpenOffice.org 1.1, MySQL, GIMP 2.2. Az egyes versenyhelyszíneken lehet az előbbieknél magasabb verziószámú program, erről az illetékes versenybizottság értesíti a versenyzőket.

Iskolai forduló minden jelentkező iskola saját tantermében rendezheti meg, de több iskola közösen is megrendezheti maximum 200 pontot lehet kapni, ebből legfeljebb 50 pontot visz tovább a versenyző a regionális fordulóba; a dolgozatokat az iskolákban a tanárok javítják ki, majd a legalább 100 pontot elért dolgozatokat megküldik a területileg illetékes regionális versenybizottságnak (RVB)

Feladatok OKATV Rajzolás (raszteres) Szövegszerkesztés Táblázatkezelés OKTV

Regionális forduló az erre vállalkozó közép- és felsőfokú oktatási intézmények rendezik meg a saját körzetükhöz tartozó iskolák diákjai számára maximum 150 "új" pontot lehet szerezni, az iskolai fordulóból hozott maximális 50 ponttal együtt tehát 200 pontot kaphat, amelyből legfeljebb 50 pontot vihet tovább az országos fordulóba a megoldásokat az RVB tagjai javítják ki, majd a legalább 100 pontra értékelt megoldások másolatát megküldik az OVB-nek.

Feladatok OKATV Rajzolás (raszteres) Szövegszerkesztés Táblázatkezelés Prezentáció OKTV Adatbázis-kezelés

Országos forduló legjobb 60-80 versenyző Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar számítógéptermeiben. maximálisan 150 "új" pontot lehet összeszedni, a helyezési sorrend megállapításához, ehhez adják hozzá a regionális fordulóból hozott maximum 50 pontot.

Feladatok OKATV Rajzolás (vektoros) Szövegszerkesztés Táblázatkezelés Prezentáció OKTV Adatbázis-kezelés Honlap - készítés