TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Aktuális pályázati lehetőségek
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis-, és
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Gazdaságfejlesztési pályázatok 2009, 1.kör Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Humánerőforrás fejlesztés az Ú j Sz échenyi T ervben Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
Európai Uniós pályázatok
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Fenntartható termelési és fogyasztási szokások ösztönzése akcióterv Szántó Szilvia Környezetfejlesztési Főosztály Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Európai Uniós pályázatok
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Megjelentek az ÚMFT első pályázatai!. Megnyíló források ● Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) ● Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) ●
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN
Nemzeti Fejlesztési Terv Civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek javítása.
Regionális jelentőségű klaszterek közös beruházásainak támogatása, szolgáltatásainak kialakítása, fejlesztése ÉMOP – 2007/1.2.1 TERVEZET.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Vállalati tanácsadás - sikeres pályázók, sikeres pályázat a Közép-Dunántúlon.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
GOP /A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
Projektindító nap TÁMOP /1-2, TÁMOP /1
IDMSYS projekt GOP Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása, GOP pályázati ablak A.
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
TAMOP /1 „CÉHÁLÓZAT KAPACITÁSFEJLESZTÉSE” Kézenfogva Alapítvány Projektnyitó Szakmai Nap
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
A Vidék fejlesztésének lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP Keretében) Előadó: Veres Marianna Pályázat és Projektmenedzser.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. A szervezet a 68/2011 (IV.28) Korm. rendelet alapján, az európai uniós források hatékony felhasználását segítő térítésmentes.
Vállalkozások versenyképességének biztosítása az európai uniós forrásokkal Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
A Széchenyi Programiroda tevékenysége az Észak-magyarországi régióban Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Hazai pályázati lehetőségek a vállalkozások innovációs törekvéseinek segítése érdekében Jámbor Anita, pályázatkezelési koordinátor.
TÁMOP-2.1.2/ Az eTanácsadó hálózat szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
A válság hatásai az Európai Uniós Pályázatokra (TÁMOP 2.3.3; TÁMOP 2.1.3)
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
MUNKAERŐPIACI FOLYAMATOK Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, Szombathely Szentgotthárd, február 15.
ÉMOP 1.Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése ÉMOP 1. Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése.
"Munkahelyek megőrzéséért" központi munkaerő-piaci program Készítette: Koren Monika ÉMRMK Gyöngyösi Kirendeltsége 3200 Gyöngyös, Vezekényi u. 24.
Új Széchenyi Terv technológiafejlesztés pályázatok mikro-, kis- és középvállalkozások számára Kincses Róbert ügyvezető.
Hazai pályázati lehetőségek a vállalkozások innovációs törekvéseinek segítése érdekében Jámbor Anita, pályázatkezelési koordinátor Szekszárd,
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
A szakképzési hozzájárulás hatékony felhasználása Cséfalvay Ágnes.
Társadalmi tudatformálás
Nagyvállalatok nagy pályázati lehetősége!
Barcsák Marianna - KPSZTI
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
A hazai KKV-k fejlesztési lehetőségei, foglalkoztatási támogatásai
Lorem ipsum.
Társadalmi vállalkozások
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
A magyar felnőttképzés rendszere - a szakértők szemével
Előadás másolata:

TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2 TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2. prioritás - Az alkalmazkodóképesség javítása

Szak- és felnőttképzési programok TÁMOP 2. prioritás TÁMOP-2.-1.-3-11/A, TÁMOP-2.-1.-3-11/B TÁMOP-2.1.2. TÁMOP-2.1.6. TÁMOP-2.2.4.

TÁMOP 2. Prioritás tartalma A gazdaság és a munkaerőpiac változása folyamatos alkalmazkodást kíván meg, melynek legfontosabb eszköze a képzés. Az alkalmazkodóképességet tágan értelmezve azokat a programokat is támogatni fogjuk, amelyek a különböző szervezeteknek (köztük a civil szervezeteknek) és intézményeknek a változásokhoz való igazodását, a gazdasági-társadalmi kihívásoknak való megfelelését szolgálják.

TÁMOP-2.1.3-11/A TÁMOP-2.1.3-11/B Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis-, és középvállalkozások számára

Pályázat célja A pályázat olyan mikro-, kis és középvállalkozások projektjeit kívánja támogatni, amelyek az Új Széchenyi terv kiemelt célterületeihez (egészségipar, zöld gazdaság, otthonteremtés, építőipar, közlekedés – tranzitgazdaság) kapcsolódó gazdaságfejlesztési támogatást nyertek és a beruházással kapcsolatban konkrét képzési igényük merül fel. Szintén támogatandók a projekt megvalósításához szükséges munkavállalói tudás-, készség- és képességfejlesztések.

Támogatható tevékenységek szakmai képzésekre - amennyiben azok az Új Széchenyi Tervben támogatott pályázatban foglalt beruházáshoz/gazdaságfejlesztéshez kapcsolódnak; a vállalkozás működésével kapcsolatos képzésekre (pénzügyi, számviteli, adó, vám, társadalombiztosítási stb); idegen nyelvi képzésekre; számítástechnikai, informatikai képzésekre; munka- és  egészségvédelmi képzésekre.

Pályázók köre A pályázati kiírásra belföldi - Magyarországon székhellyel és a konvergencia régióban székhellyel vagy telephellyel rendelkező mikro-, kis-, és középvállalkozás, egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, szövetkezetek.

Pályázat benyújtásának feltétele A kiírásra benyújtott projekt más pályázati forrásból támogatásban nem részesülhet, az elnyert támogatás más támogatással nem kombinálható; Pályázatot csak és kizárólag a konvergencia régiókban székhellyel, vagy telephellyel rendelkező vállalkozás nyújthat be; A pályázónak a pályázat benyújtását megelőző év december 31-én minimum 1 főállású alkalmazottal kellett rendelkeznie; A pályázó nem állhat csőd, felszámolás vagy végelszámolás alatt; Kizárólag azon pályázók pályázhatnak erre a kiírásra, melyek az Új Széchenyi Terv kiemelt célterületeihez (egészségipar, zöld gazdaság, otthonteremtés, építőipar, közlekedés, tranzitgazdaság) kapcsolódnak, tevékenységükhöz az Új Széchenyi Terv pályázati kiírása keretében beruházási támogatást nyertek, és a beruházás lebonyolításával kapcsolatban képzési igényük merült fel.

Nyertes pályázó kötelezettségei A projekt teljes időszakában az egy főre jutó teljes képzési költség nem haladhatja meg a 300.000,- forintot; A projekt minimum 3 és maximum 18 hónap alatt megvalósul; A vásárolt szolgáltatásként megvalósuló képzések kizárólag a FAT által akkreditált képző intézmény által bonyolíthatóak le.

A konstrukció keretében elnyerhető támogatás összege Az „A” komponens: maximum 5 millió Ft lehet, alsó határára nincs korlátozás A „B” komponens: minimum 1 millió, maximum 50 millió Ft

Támogatott pályázatok száma A három évre rendelkezésre álló keretösszegből támogatott pályázatok várható száma 1600 db.

A pályázatokat 2011. március 1-től lehet benyújtani a következő címre: A pályázat benyújtása A pályázatokat 2011. március 1-től lehet benyújtani a következő címre: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., 1385 Budapest, Pf. 818, vagy csomagként: 1134 Budapest, Váci út 45. C épület.

TÁMOP 2.1.2. Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése

Megjelenés várható ideje: 2011. IV. negyedév TÁMOP 2.1.2. Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése Eljárásrend: Kiemelt Keretösszeg: 9 Mrd Ft Megjelenés várható ideje: 2011. IV. negyedév

Támogatható tevékenységek Idegen nyelvi és informatikai képzés, vizsga, Projektmenedzsment, Programmal kapcsolatos tájékoztatás, figyelemfelkeltés, Nyomon követés, A képző intézmények és képzési programok szakmai és minőségellenőrzése.

TÁMOP 2.1.6. Újra tanulok

TÁMOP 2.1.6. Újra tanulok - Eljárásrend: Kiemelt Foglalkoztatási Hivatal és a munkaügyi központokból alkotott konzorcium Keretösszeg: 19,8 Mrd Ft Megjelenés várható ideje: 2011.IV. negyedév

Támogatható tevékenységek Felzárkóztató képzés és általános iskolai bizonyítvány megszerzésére, hiányszakmákra vagy rész-szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzés, vizsga, a közmunkaprogramokban való részvételhez kapcsolódó képzések, projektmenedzsment, mentorálás, a programmal kapcsolatos tájékoztatás, figyelemfelkeltés, nyomon követés, képző intézmények és a támogatott képzési programok szakmai és minőségellenőrzése, a célcsoportnak nyújtott pénzbeli támogatás.

TÁMOP 2.2.4. Határon átnyúló együttműködés a szakképzés és a felnőttképzés területén

- Eljárásrend: Egyfordulós pályázat TÁMOP 2.2.4. Határon átnyúló együttműködés a szakképzés és a felnőttképzés területén - Eljárásrend: Egyfordulós pályázat Pályázók köre: Szakképző és felnőttképző intézmények Keretösszeg: 0,9 Mrd Ft Megjelenés várható ideje: 2011. III. negyedév

Támogatható tevékenységek Magyarországon már létező felnőttképzési, szakképzési módszertan terjesztésére irányuló konferenciák, szemináriumok, szakmai műhelyek szervezése, felnőttképzési és szakképzési módszertan terjesztését szolgáló képzés, közös innovatív programfejlesztés, tudástranszfer, együttműködés a felnőttképzés irányítása (akkreditáció, minőségbiztosítás, munkaerő-piaci szolgáltatások) területén, holnapfejlesztés, webes felület létrehozása, módszertan külföldi alkalmazásához nyújtott szakmai támogatás projekt végrehajtásával kapcsolatos tevékenységek

főosztályvezető-helyettes Köszönöm a figyelmüket! Dr. Antal Tímea főosztályvezető-helyettes Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. Tel.: 1/474-7649 Fax: 1/474-7601 E-mail: timea.antal@nfu.gov.hu