Dr. House is hasznosnak találná – az MD Consult online referensz-rendszere Előadók: Agnieszka Wlaszczyk, Mikulás Gábor Elsevier Health Sciences.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az UNILO projekt hozzájárulása a tanulási eredmény-orientált képzési programok kialakításához Zarka Dénes.
Advertisements

Kórházak – könyvtár nélkül ?
Az úgy kezdődött, hogy… Tavalyi előadás a digitális tankönyvekről :
Web2 a mobilon: mégis, kinek az érdeke? Méhes Krisztián Neo-Play Entertainment Kft.
A Palló Információs rendszer Internetes rendszer: Indulás: január Fejlesztők: Budapesti Művelődési Központ Támogató:
A SZIP – a mai modern informatikai technológiákat alkalmazva – lehetővé teszi, hogy a drogprevenció, -ellátás, -kutatás területén tevékenykedő szervezetek.
VI. Interaktív Tábla Konferencia
Kommunikáció a médiában figyelés és kiértékelés Előadó: IDS Communications Kft április.
Kórházi könyvtárak MOKSZ elnökségi értekezlet Budapest, szeptember 19. dr. Kührner Éva PhD.
Hogyan segítheti a telematika az egészségügy fejlesztését? Dr. Csurgó B. Mária SOTE Családorvosi Tanszék Egészségügyi információs rendszerek, távegészségügyi.
BMBY.expert a mi szaktudásunk. Az Ön vezetése A vezető ingatlanközvetítők a BmBy.expert ©-et választják Önökben megvan a Vezető? Több kontrollal és átlátással.
DPR kommunikáció alapelvei
Onlinemarketing.hu Kft. A Magyar Online Hirdetési Adatbázis rövid bemutatása. Készítette az Onlinemarketing.hu Kft.
Mikulás Gábor ”Marketing, public relations és reklám az egészségügyben'' XIV. Országos Konferencia, Budapest, február
Fekete Zsombor ÉMRTK Távháló Workshop 2001 szeptember 21.
Dr. Nyitrai Ágnes, AVKF Paradigmaváltás a családi napközi ellátásra való felkészítésben június 1.
Elektronikus konzulens a betegágy mellett
EISZ elektronikus információszolgáltatás Dr. Hulesch Helga tájékoztató könyvtáros, szakreferens SZTE Egyetemi Könyvtár SZTE GTK november 20.
Stratégiai tervezés.
Műszaki tudományok az interneten
Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai szeptember.
A minőségirányítási rendszerek fejlesztésének aktuális kérdései Dr. Borda Jenő alprogramvezető.
Orvosoktatás Betegedukáció Egészségügyi kutatások, adatok közzététele Egészségügyi programok szervezése, támogatása Részvétel szakmai szervezetek munkájában.
Könyvösszefoglaló Készítette: Zimányi Orsolya
DoktorInfo Egészségügyi telefonos és internetes tanácsadó rendszer előkészítése (és megvalósítása) Dr. Gaál Péter, Lendvai Ferenc szeptember 22.
A DPR portál bemutatása Pioker Zoltán Bence november 18.
Az elektronikus könyvtárak jelene és jövője
Gondolatok az EVH Tájékoztatási Központjának második éves munkaprogramjához, kiemelten kezelve a Leader-t Haris Martinos, EVH Tájékoztatási Központ csapatvezetője.
Több nemzetre kiterjedő programok lehetősége GRUNDTVIG Pécs, január 27. Szellő János osztályvezető.
Előadó: Markója Szilárd könyvtárvezető
A Palló információs rendszer bemutatása
A COACH-bioenergy projekt eredményeinek bemutatása
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
Családbarát munkahelyek és települések kialakítása Budapest,
1 5. ELŐADÁS. 2 Munkakör-értékelés 3 A munkakör-értékelés szisztematikus folyamat. Célja a munkakörök relatív értékének meghatáro- zása adott szervezet.
Schmidtné Farkas Mária ZMK Egészségügyi Szakkönyvtár 1 Mit nyújt a Clinical Evidence?
Advanced Next gEneration Mobile Open NEtwork ANEMONE Promóciós Nyílt Nap Nyitó előadás 2008 április 22. Dr. Imre Sándor
5. ELŐADÁS. Munkakör-értékelés A munkakör-értékelés szisztematikus folyamat. Célja a munkakörök relatív értékének meghatáro- zása adott szervezet keretei.
Digitalizált információk rendszerezése. A publikus hozzáférés biztosítása az Internet segítségével. Dokumentumkezelés, információ digitalizálás OMA konferencia.
Truven Health Analytics Micromedex 2.0 Információs tudástár.
Online katalógusok Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár 2014 Ruttkay Szilvia
Online katalógusok Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár 2013 Ruttkay Szilvia
A Nemzeti Pályainformációs Portál Juhász Ágnes. Juhász Ágnes Az életpálya-tanácsadás kikötője ahonnan eljuthatunk minden információhoz.
Fedezzük fel az európai lehetőségeket!. Információra van szükségem.. Merre induljak??
National Center for Biomedical Information PubMed, MESH, PMC adatbázis TÁMOP rendezvény Vasas Lívia lvasas.lib.sote.hu Budapest,
Az ítélkező munka szolgálatában a Bírósági Könyvtári Rendszer bemutatása.
A Nation Library of Medicine és adatbázisai Vasas Lívia PhD 1 /21.
1 Néhány szó az EBSCO-ról Jan Luprich, Lukács Eszter - EBSCO.
KERESÉS ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRI KATALÓGUSOKBAN Kiss Annamária Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár 2013.
Történelem az Interneten Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Új információszerzési szokások az egészségügyben Felmérés az orvosi könyvtárak használóinak szokásairól dr. Kührner Éva Ph.D. Informatio Medicata 2007.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Kérdésemre hol a válasz?
Hogyan tájékozódjunk a magyar orvosi szakirodalomban?
A SEMMELWEIS ALUMNI IGAZGATÓSÁG MODERNIZÁLÁSA
Útmutató az adatbázis használatához
Nemzeti Köznevelési Portál
A Nation Library of Medicine és adatbázisai
Tényeken Alapuló Adatbázisok az Ovid felületén – EBM databases
Kérdésemre hol a válasz?
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB) és Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) Áncsán Gizella Központi Könyvtár, 2014.
Digitális tankönyvtár
Navigáció az Interneten:
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Értékesítési oktatás Előadó: [Név].
Vasas Lívia lvasas.lib.sote.hu Budapest, október
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Fontos források az orvostudományban
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Előadás másolata:

Dr. House is hasznosnak találná – az MD Consult online referensz-rendszere Előadók: Agnieszka Wlaszczyk, Mikulás Gábor Elsevier Health Sciences

Mi is az MD Consult? Lépés a hagyományos adatbázisoktól a modern klinikai esetmegoldó eszközök felé Célja: könyvek, folyóiratok, honlapok bemutatásán és kereshetővé tételén túl megoldásokat mutat éles klinikai esetekben is Ötvözi a legjobb szakkönyvek, folyóiratok és szemlék részletes tartalmát a First Consult döntéstámogató rendszer bizonyítékokon alapuló, helyszínen használható tartalmával; megbízható válaszok egy forrásból Használható Medline-ként is, de több benne a fulltext

Kik az MD Consult használói? Szolgáltatását több mint 2200 egészségügyi szervezet, köztük az USA orvosi felsőoktatásának 95%-a veszi igénybe Több mint 75 országban van jelen szolgáltatásával Az MD Consult rendszerébe havi több mint 1.7 millió szakmabeli jelentkezik be, hogy választ kapjon klinikai—diagnosztikai kérdéseire, és jobb döntést hozzon a betegágy mellett

Egyetemi professzorok Az MD Consult számukra legfontosabb szempontok szerint rendezi a találatokat. Bemutatja a legjobb és legújabb gondolkodást a legfontosabb orvosi témákról: full-text cikkek több mint 80 orvosi folyóiratból és Észak-Amerika klinikai gyakorlatának dokumentumaiból több mint 50 neves orvosi kézikönyv, témakörök széles skálájában; amely több mint 450 e-könyves gyűjteménnyé fejleszthető minden hétköznap frissítik a legújabb orvosi híreket több mint 50.000 letölthető, nyomtatható kép

Klinikai dolgozók Egyre több orvos fordul a First Consulthoz mérvadó és releváns válaszokért. A tartalom szokatlan mélysége és szélessége meghaladja az igényes szakmabeliek elvárásait: ennyi speciális információ nem áll rendelkezésre máshol – s mindez könnyen használható formában; lehetővé téve, hogy az orvosok: bárhol, bármikor diagnosztizálhatnak, klinikai támogatással segítséget kapjanak a legújabb gyakorlatok és elvek megértésében új kezelési lehetőségeket fedezzenek fel könnyebben képezzék a betegeket (betegtájékoztató anyagok) hozzáférés a Continuing Medical Education Points szolgáltatásához

Hallgatók A First Consult klinikai képzésükben segíti a hallgatókat: Bizonyítékokon alapuló, tömör, betegellátáshoz kapcsolódó összefoglalók Differenciált Diagnosztikai Eszköz [Differencial Diagnosis Tool] - interaktív hozzáférés 1800 lehetséges diagnózishoz (életkor és relatív előfordulás szerint rendezve) Orvosi témák [Medical topics] - 23 különleges eset, 7 pontba sorolva: Összefoglaló, Háttér, Diagnosztizálás, Kezelés, Eredmények, Megelőzés, Források. Eljárások [Procedures] - egyértelmű, szisztematikus útmutatást szöveges és animációs formában a mindennapi orvosi beavatkozásokhoz

Összefoglalás Az MD Consult és a First Consult előnyei; nyereség: Online hozzáférés az elérhető legelismertebb és legmegbízhatóbb egészségügyi információhoz Azonnali, felhasználóbarát hozzáférés az értékelés, diagnózis, klinikai kezelés, prognózis, és a megelőzés legfrissebb információihoz Klinikai döntések meghozatalát segítő információk, amelyek javítják a betegellátás minőségét és eredményesebbé teszik a kezelést

Kapcsolat Agnieszka Wlaszczyk Közép-és Kelet Európa ntézményi e-értékesítési menedzsere  Elsevier Health Sciences Mobil tel.: + 48 517 044 166 a.wlaszczyk@elsevier.com Mikulás Gábor Magyarországi képviselő Mobil tel.: 30 239 2293 mikulasg@gmconsulting.hu