A SZÁMITÓGÉP A TELEVÍZIÓS MŰSORSZERKESZTÉSBEN

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2006. szeptember 20. Vámospércs "Új szolgáltatások a könyvtárban az Internetre építve" Moldován István OSZK MEK osztály
Advertisements

ECDL – Az elmúlt 15 év Várallyai László.
A televíziózás új utakon, avagy a tévé jövőképe a jelenben
MT mint tévészolgáltató Fókuszban az interaktivitás
L AKATOS ÚTI 2. SZÁMÚ L AKÁSSZÖVETKEZET. A SZÖVETKEZET BEMUTATÁS.
LifeNetwork – a csatornáról  A LifeNetwork egy olyan életmód csatorna, mely hiteles, közérthető, mégis szórakoztató módon ad választ egészséggel, életmóddal,
Média Klub október 11. Az IPTV szolgáltatások jövője.
linked by isobar ÚJ MARKETING-ÚJ ÜGYNÖKSÉG?1 Miért nem megy gyorsabban? (… I just don’t dig on swine, that’s all) Kovács Zoltán.
2007 szeptember 13. helyi nyilvánosság, helyi közélet helyi média.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével a Nemzeti.
Esély és lehetőség: Távmunka Magyarországon 2002.november.
Független Pedagógiai Intézet – Érzelmek Iskolája Szeptemberi média megjelenéseink!
Iskolánkról.
Az információszerzés.
A kábeltelevízió jövője,
Tanfolyami oktatásunk sajátosságai Készítette : Pohner Lászlóné október 10.
Az Y generáció „laptoposítása”,avagy szociális kompetenciafejlesztés másként Dr. Buri Antalné kollégiumvezető.
Tatabánya, október 9. ODR konferencia A Magyar Elektronikus Könyvtár ODR konferencia Digitalizált dokumentumok a könyvtárközi kölcsönzésben Tatabánya,
Digitális Átállás.
A GPS az egyetemi oktatásban
Bolyai-hét Iskolánkban idén is megrendezzük a nagy hagyománnyal rendelkező Bolyai-hetet. Az idei rendezvénysorozat időpontja: december 9–13.
1 Az önfeltárás kockázati tényezőinek összefoglalása Dimenzió Idő Téma Értékelés Emberek Kis kockázat Múlt események, gondolatok, általános elképzelések.
S z o b a s z e r v í z L A K Á S M A G A Z I N. p o r t á lp o r t á l Szobaszervíz lakásmagazin internetes portál Az internetes Szobaszervíz lakásmagazin.
A média mint nevelési intézmény
Berzsenyi Dániel F ő iskola Regionális Fels ő oktatási Forrásközpont Épült: november november 06.
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
EISZ Elektronikus Információszolgáltatás melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.
AZ ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM KOMMUNIKÁCIÓJA.
ATL - mit hirdessünk és hol?
TIOP / „A tudás kulcsa” – tanulói laptopok az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciák fejlesztéséhez. Kedvezményezett: Jászárokszállás.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
Digitális közszolgálat és a gyerekek és fiatalok nethasználata Hammer Ferenc ELTE Média és Kommunikáció Tanszék
A könyvtárak szerepe az információs társadalomban
Számítástechnikai szoftver üzemeltető
Az Új Széchenyi Terv - Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kiírt TIOP /1 kódszámú, Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése.
Éves Konferencia- Annual Report Irányító Bizottság: Elnök: D. Terdik György DE IK dékán Tagok: Dr. Kardon Béla EMMI Dr. Sallai Gyula BME, FIRCC Nagy Miklós.
2012 MTV. MTV – Alap információk Lead Ifjúsági szórakoztató csatorna, zenével és nemzetközi reality tartalmakkal Csatorna infók Az MTV több, mint 30 éves.
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Tévéképernyő a digitális szobában Király István Budapest, február 29.
I Connected TV – a jövő? Veszelovszki Zsolt PORT.hu 1.
Az élelmiszeripari versenyképesség és innováció egyes kérdései
Máth András, Ringier tanácsadó – OAG Szakmai Nap Marketing és kutatás hogyan segíthet a kutatás.
A kulturális turizmus trendjei és a
A nemzetközi felsőoktatási térben és a hazai felsőoktatás-politikai térben Pécs október 18. Dr. habil Fábri György egyetemi docens ELTE Egy magyar.
Fischer András© 1 A tudományos kommunikáció esélyei a televízióban - Hogy érzi magát bátyám? - Köszönöm kérdését, jól. - Kifejtené egy kicsit bővebben?
Trendlakás&Design lakberendezési és életmód magazin Ahol az elképzelések életre kelnek és ahol az otthon utat talál! Médiaajánlat 2011.
AZ „AUTÓK SZOCIOLÓGIÁJA” Rémai Dániel 2007 Minden jog fenntartva!
Mi várható gazdasági téren? - az ország gazdasági helyzetének megítélése Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon - Szeitl Blanka.
Gazsó Tibor Századvég Alapítvány
„ A NAGY KÖNYV ” Programtervezet. Mi is ez? év legjelentősebb kulturális eseménye Játék, amelynek lényege, hogy mindenki szavazhat kedvenc magyar.
BMRB International Correspondence Analysis
A Társadalomtudományi Kar Kari Könyvtára. Magunkról Jóllehet a Társadalomtudományi Kar egyike a Egyetem legfiatalabb karainak, könyvtárának története.
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
Kutatások a digitális átállás társadalmi fogadtatása területén ORTT Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet Hazay István.
Péterfi Rita Országos Széchényi Könyvtár Budapest Könyvtárhasználati szokások alakulása a számítógép- és internethasználat tükrében avagy.
A MARCALI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL ÜLÉSEINEK MUNKARENDJE.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
Projektvezetői megbeszélés Önfejlesztő terület február 11.
TÁMOP B ,,Esély a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek” Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményessége 3.
Tantárgy: Magyar nyelv és irodalom Cél: Micó című olvasmány feldolgozása Iskola: Munkácsy Mihály Áltanos Iskola 2. osztály Készítette: Vilmanné.
ZENEALATTI Halljuk, vagy hallgatjuk is? Székely Levente –
LÉLEGZET ELÁLLÍTÓ PLAFONOK Nápolyi Metro-állomás, OIaszország.
HÍRADÓ BOULEVARD A HÍRMŰSOROK BULVÁROSODÁSA. TUDÓSÍTÁSOK SZÁMA NEGYEDÉVES BONTÁS.
VÁLTOZÓ KÖNYVTÁR A VÁLTOZÓ VILÁGBAN „Megőriztük a régit, s megújultunk az időben, ahogy kell.” Csukás István.
Green Academy Arhus, Dánia 10-hetes parképítő program, 2016
A szakiskola jelene és jövője
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap
Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület, al-elnök
Esély a szülőknek, lehetőség
Előadás másolata:

A SZÁMITÓGÉP A TELEVÍZIÓS MŰSORSZERKESZTÉSBEN Wisinger István 2017. május 19.

Találkozás a számítógéppel 1966: ELTE Bölcsészkar magyar-könyvtár szak, a számítástechnika mint tantárgy. Hollerith kártyás adatbevitel + műegyetemi feldolgozás. Téma: Nők Lapja, házassági hirdetések adataiból a társadalmi szokások megismerése.

A számítógép, mint státuszszimbólum Riport a Hét című vasárnapi politikai magazinműsorban a hetvenes évek végén. MTV egyes csatorna: Intendáns (1989) elnöki szobában a szekrény tetején egy számítógép. A számítógép, mint főkönyvelő és a csatorna gazdasági helyzetében történt változások nyilvántartója.

A „forradalmi” változás A hagyományos műsorszerkesztés szisztémája: Első- Harmad- Ötöd-hetes papíralapú szerkesztés. A számítógépes görgetett 13 hetes / negyedéves műsorszerkesztés logikája.

„Utópisztikus” elképzelések 2003 tele: főosztályvezetői pályázat. Válság a filmbeszerzésben: biztonsági túlvásárlás. Vásárlás laptop segítségével és azonnali műsorhelyre való beszerkesztés a külföldi (Cannes, London, Las Vegas v. Los Angeles, Milánó) vásárlások helyszínén.

A jövő esélyei online, on demand, Elszakadási esélyek és lehetőségek a központilag szerkesztett műsortól: on demand, online, IPTV set top box – késleltetett műsornézés, a központilag szerkesztett műsor nézésének hanyatlása: 15 év múlva a mai piac összeomlik.