EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM TÜRR ISTVÁN KÉPZŐ ÉS KUTATÓ INTÉZET NYÍREGYHÁZI IGAZGATÓSÁG TÁMOP-OS PROJEKTJEI ÉS AZ INTERNETES MENTORI.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Ötvös Mónika Felelő(s) Közösségek Nemzetközi Konferencia
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Dr. Garai Péter helyettes államtitkár Budapest, november 12.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) konstrukció
K ÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM T ÁRSADALMI F ELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG romagov.kormany.hu A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia.
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
A VISSZAÚT ÉPÍTŐKÖVEI Készítette: Balatoni Ágnes | Utcai Szociális Segítők Egyesülete |
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Projektindító nap TÁMOP /1-2, TÁMOP /1
Konzorciumi együttműködés
Pécs Telep-programok Tenczer tamás EMMI SZÜTFFÁT.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
„Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai TÁMOP C-09/ „Trambulin”
A MARCALI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL ÜLÉSEINEK MUNKARENDJE.
„Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régióban” ÁROP - 1.A Marcali város önkormányzata.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
TIOP /1 KIEMELT PROJEKT „A kistérségekben a közösségi szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése ” Előadás a projekt hátteréről.
A II. Nemzeti Fejlesztési Terv szociális vonatkozásai Korózs Lajos Politikai Államtitkár Ifjúsági Családügyi Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium.
„A TÁMOP /1 program Békés megyében elért eredményei” Solti Lajos TÁMOP projektmenedzser 2013.február.14 TÁMOP
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
TÁMOP B TELEP-PROGRAMOK ELNÉPTELENEDŐ FALVAK LANGERNÉ VICTOR KATALIN.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
„ Út a munkaerőpiacra” GINOP / projekt Jász-Nagykun-Szolnok megyei megvalósítása.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül,
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Civil Partnerség V. Regionális Konferencia Felnőttképzés és esélyegyenlőség – civil lehetőségek Aranyi Magdolna „Lépj egyet előre!” projektmenedzser 2007.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
Foglalkoztatási együttműködések szabolcs-Szatmár-bereg megyében
„Első lépés” a Zemplénben TÁMOP C-09/
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város munkaerőpiaci helyzete
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM TÜRR ISTVÁN KÉPZŐ ÉS KUTATÓ INTÉZET NYÍREGYHÁZI IGAZGATÓSÁG TÁMOP-OS PROJEKTJEI ÉS AZ INTERNETES MENTORI SZOLGÁLTATÁS

TÜRR ISTVÁN KÉPZŐ ÉS KUTATÓ INTÉZET Emberi Erőforrások Minisztériumának felnőttképzési és módszertani háttérintézete. Területi és társadalmi felzárkózás, mélyszegénység megszüntetése, esélyegyenlőség elősegítése. Európai uniós, valamint hazai finanszírozású projektek. Hátrányos helyzetűek, álláskeresők, alacsony iskolai végzettségűek, kisebbségek, mélyszegénységben élők és a megváltozott munkaképességűek segítése.

TÁMOP 5. Prioritás Társadalmi befogadás, részvétel erősítése TÁMOP 5.3. – A halmozottan hátrányos helyzetű csoportok szociális és munkaerőpiaci integrációja

TÜRR ISTVÁN KÉPZŐ ÉS KUTATÓ INTÉZET NYÍREGYHÁZI IGAZGATÓSÁG TKKI Nyíregyházi Igazgatóság működési területe Szabolcs- Szatmár-Bereg megye. Szabolcs-Szatmár- Bereg megye 13 járás, 11 fejlesztendő, ebből 7 komplex programmal fejlesztendő járás. Kép forrása: szatmar-bereg-megye-jarasai-terulet km2-nepesseg fo-jaras, letöltve szatmar-bereg-megye-jarasai-terulet km2-nepesseg fo-jaras

„NŐ AZ ESÉLY” – TÁMOP B-1 A "Nő az esély" program célja, hogy országos szinten 1000 roma nő szerezzen képesítést szociális és gyermekjóléti szakmákban, illetve kapjon segítséget az elhelyezkedéshez. Türr István Képző és Kutató Intézet Budapesten és az ország 19 megyéjében 50 településről 2700 jelentkezőt vont be, közülük 1107-an kerültek a képzésekbe. A program végén 1012 roma ember, döntő többségben nő szerzett szakképesítést a szociális és a gyermekvédelmi szakellátás területén. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében óvodai dajka, gyermek- és ifjúsági felügyelő és szociális gondozó és ápoló képzés valósult meg, 76 fővel (Nyíregyháza, Kisvárda, Mátészalka).

„AKTÍVAN A MUNKÁÉRT” – TÁMOP B A program a hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózásának a segítését tűzte ki célul, kompetenciafejlesztésen és szakmai képzéseken keresztül növelve a bevontak foglalkoztathatóságának esélyeit. A program első lépése az érintett felnőttek alapvető kompetenciáik mérése, amely négy területet érint: írás, olvasás, számolás és szövegértés szintjét. A tesztek segítenek megítélni a munkához való hozzáállás és motiváltság mértékét; a közösségi együttműködésre való hajlandóságot is. Az alapkérdőív felméri a résztvevők információs bázisát is, vagyis kitér a tájékozódási szokásokra és ennek tudatosságára. A kérdőívek értékelése és összesítése után a TKKI munkatársai személyre szóló, egyéni fejlesztési tervet készítenek a felmérésben részvevők számára. Ezt követően indulnak el a képzések, azzal a céllal, hogy az egyéni fejlesztési és cselekvési tervben megfogalmazott fejlesztési iránynak megfelelően kompetencia-fejlesztő képzésen vagy készségfejlesztő és szocializációs tréningen vagy foglalkoztathatósági képzésen, vagy akár ezek mindegyikén részt vegyen az érintett egyén.

„AKTÍVAN A MUNKÁÉRT” – TÁMOP B Indikátor megnevezése Megyei eredményeink A programba bevontak száma 5844 fő Kompetenciaképzésben bevontak száma 1902 fő (104 képzés) A kompetenciaképzést sikeresen elvégzők száma 1750 fő A képzést sikeresen elvégzők közül támogatott foglalkoztatásban/közfoglalkozta tásban résztvevők, illetve foglalkoztatási programba bekapcsolódók száma 437 fő A képzés sikeres befejezését követő 180 napos időszakban legalább 90 napig kereső foglalkozást folytatók száma. 372 fő

„AKTÍVAN A TUDÁSÉRT” – TÁMOP "A leghátrányosabb helyzetű csoportok életviteli kompetenciáinak fejlesztése„ A hátrányos helyzetű személyek, különösen a hátrányos helyzetű településeken élők társadalmi helyzetének javítása, az öngondoskodás erősítése, az elszegényedés, a leszakadás mértékének és hatásainak csökkentése, az etnikai és szociális szegregáció fékezése, munkaerő-piaci integrációjuk előmozdítása érdekében. Az alacsony iskolai végzettségű vagy iskolai végzettséggel nem rendelkező inaktív státuszú emberek mentális, pszichoszociális állapota javuljon, alapkompetenciáinak szintje emelkedjen, szociális és életviteli készségeik javuljanak, minél nagyobb számban kapcsolódjanak be a hagyományos képzési, illetve foglalkoztatási programokba, képessé váljanak a közösségben, közösségi tevékenységekben aktívan részt venni. A projekt célcsoportja Az alapkompetenciák (írás, olvasás, szövegértés, számolás), valamint a szociális és életviteli kompetenciák terén jelentős hátrányokkal küzdő felnőtt korú inaktív személyek közül különösen azok, a konvergencia régiók területére eső hátrányos helyzetű kistérségekben élnek.

„Aktívan a tudásért” – TÁMOP Indikátor megnevezése Megyei eredményeink Programmal elért személyek 2857 fő Képzésben résztvevők 1463 fő Képzést eredményesen elvégzők 1246 fő Képzési, foglalkoztatási programba bekapcsolódók 638 fő

„KOMPLEX TELEPPROGRAM” - TÁMOP / A támogatás célja a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élőhátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózásának és integrációjának segítése. A komplex telep-program a hátrányoknak felszámolása, enyhítése érdekében szociális, közösség-fejlesztési, oktatási, egészségügyi, képzési és foglalkoztatási elemeket tartalmaz, továbbá elősegíti a telepszerű környezetben élők lakhatási körülményeinek javítását. A program célcsoportjába a telepeken, telepszerű lakókörnyezetben, szegregátumokban élő, halmozottan hátrányos helyzetű, alacsony, illetve elavult iskolai végzettséggel rendelkező, jellemzően szociális és anyagi gondokkal küzdő, roma és nem roma egyének és családok. Emellett a a program a település egésze számára is nyújt olyan szolgáltatásokat, amelyek segítik a hátrányos helyzetű emberek felzárkózását és a település életébe történő integrációjukat. Cél, hogy a generációkon át mélyülő hátrányos helyzet megelőzése érdekében a bevont személyek olyan családok tagjai legyenek, amelyeknél a különbözőprogramokon keresztül biztosítható az egész család felzárkózásának segítése. A megvalósítás helyszínei a szegregátumok, illetve azon települések, ahol a szegregátumok találhatóak.

„KOMPLEX TELEPPROGRAM” - TÁMOP / pályázó önkormányzat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében között 11 önkormányzat kapott támogató döntést a megyében: Beregdaróc, Besenyőd, Encsencs, Gávavencsellő, Ibrány Tiszalök Nagyecsed, Nyírmihálydi, Nyírvasvári, Tuzsér, Uszka

AZ INTERNETES MENTORI SZOLGÁLTATÁS

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Takács Eszter igazgató Türr István Képző és Kutató Intézet Nyíregyházi Igazgatóság