Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Advertisements

A TÁMOP Iskolai tehetséggondozás és a TÁMOP
Mindenki tehetséges lehet valamiben!
„Művészettel a jövő művészeiért” TÁMOP-3. 1
Science Center of DEBRECEN
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Európai fiatalok- hasonlóságok és különbségek. Pedagógiai módszerek:  tanórán kívüli foglalkozások  előadások, beszámolók, kérdőívek  nyelvi előkészítés.
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
Tehetségpont létrehozása
Jó gyakorlatok a Kazinczy Ferenc Tagiskolában
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Gábor Dénes Tehetségpont
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Varga Katalin Gimnázium (Varga Katalin Secondary School)
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG HÁROMSZÉKI TAGOZAT SEPSISZENTGYÖRGY 2009.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Komplexen funkcionáló megyei tehetségpont
1 „Komplexen funkcionáló Zala megyei tehetségeket segítő program” Projektnyitó konferencia szeptember 23. Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Nagy Attila
Iskolák határok nélküli együttműködése.
„ LÉPTÉK az ÉRTÉK” Művészeti Tehetséggondozó Projekt TÁMOP / Nyitókonferencia és sajtótájékoztató május 6.
TEHETSÉGGONDOZÁS MAGYARORSZÁGON 2010-BEN Nyíregyháza, október 3.
Jelen és jövő A Budaörsi Nevelési Tanácsadóban. Mi történik a Nevelési Tanácsadóban? Vizsgálunk Szakvéleményt írunk Terápiát végzünk, gyógyítunk (rajz,
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
A tehetséggondozás az esélybiztosítás kiemelt területe tehetségazonosítás tehetség-tanácsadás együttműködések mentorálás tehetségfejlesztés hálózati tanulás.
Készítette: Kocsis Erzsébet
„Együtt a tehetségekért a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézményben” TÁMOP-3.4.4/B/08/ Projektindító rendezvény Készítette: Vizváriné.
Minőségfejlesztés Szülői elégedettség mérés március Készítették: Kemény Viktória, Pástiné Rozinay Ágnes, Tölgyesi Henrietta.
ILOSVAI SELYMES PÉTER ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
Miért fontos, Gyermekednek,hogy Az anyanyelvén tanuljon?
Tehetségfejlesztő munka a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában Akkreditált Kiváló Tehetségpont.
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
VEZETÉKNÉV KERESZTNÉV | az előadás címe „Pont ÉRTED, pont VELED, pont NEKED. Érték-tehetség-siker” Szeretettel köszöntjük a Kollégákat a „Pont ÉRTED, pont.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
ADNI ÉS KAPNI A TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCSOK MŰKÖDÉSÉNEK TAPASZTALATAI Kormos Dénes Kárpát – medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiumának elnöke CSÍKSZEREDA.
Ökoiskola? Károlyi a régióban. Gyermekvédelem EGYÜTT A DROG ELLEN Az egész iskolát átfogó program: - szülők - tanárok - diákok részére előadásokat szerveztünk.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
Iskolai tehetséggondozó tevékenység az online kérdőíves felmérés tükrében Sági Matild.
A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága Boczné Lakatos Vanda Pécsi Zöld Kör Egyesület – egyesületi.
„FIGYELJÜNK EGYMÁSRA!” KOMPLEX MEGELŐZŐ, EGÉSZSÉG ÉS KOMPETENCIA FEJLESZTŐ MODELL PROGRAM a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban Berényi.
Családoknak szóló, helyi szemléletformáló programok támogatása „Tehetséges vagyok a családom támogat” NTP-CSSZP-M –
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
Tehetséggondozó jó gyakorlatok a hazai köznevelési rendszerben Dr. Péter-Szarka Szilvia - Fuszek Csilla.
CURIE TEHETSÉGPONT. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Tehetségpontok mind Magyarországon, mind a határon túl élő magyarlakta részekre kezdeményezi és támogatja.
Köszöntelek Benneteket! Tanár neve. Osztály órarendje 8:20 - 8:45 Tanítás kezdete, névsorolvasás 8:45 - 9:30Olvasás és írás 9: :15Helyesírás és.
1961-ben alapított intézmény Létszám: 770 fő Osztályok száma: 24 Az engedélyezett pedagógus státusz: 63 Az engedélyezett pedagógiai munkát segítő: 9,5.
A halmozottan hátrányos helyzetű egyetemisták tehetséggondozó programja Bencéné Fekete Andrea Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola,
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Família Nagycsaládosok Egyesülete
Szolnoki Tagintézmény
„Esély és ösztönzés” tehetséggondozó modell
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich.
Ágazatközi szakmai találkozók
MINŐSÍTETT TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY PÁLYÁZAT
A Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő 2017-es beszámolója
Mobilsuli program a Mobkom X Egyesülettel
Előadás másolata:

Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016

Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Az AMAPED 2004-ben alakult Tagjai: Ausztriában élő magyar szakos tanárok, magyar anyanyelvű tanárok és a magyar nyelv oktatására jogosult nem magyar anyanyelvű tanárok. Az egyesület célja: a magyar nyelv oktatása magyar anyanyelvű és a magyart származási nyelvként beszélő gyerekek és fiatalok számára, iskolán kívüli oktatási programban

Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Az egyesület székhelye Bécs 1. Kerületében van, de Bécs több helyszínén, és Bécsen kívül is (Bruck an der Leitha-ban, Eisenstadtban, Floridsdorfban, Gersthofban, Klosterneuburgban és Schwechatban) működnek csoportjaink. A bécsi központi helyen három terem áll rendelkezésünkre, ahol interaktív tábla, számítógép és egy alakuló könyvtár is rendelkezésére áll a hozzánk látogatóknak. A szomszédunkban levő Kerekasztal helyiségeit is használhatjuk esetenként.

Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Tehetséggondozás – tehetségpont Az egyesület alaptevékenysége a magyar nyelv oktatása már önmagában is tehetséggondozás. A két- és többnyelvüség fejlödését segítjük. Az Ausztriában élő gyerekek oktatási nyelve a német, így a szókincsük is alapvetően német. Ezért mi kiemelten fontosnak tartjuk a magyar szókincs bővítését. Ennek érdekében különböző foglalkozásokat kínálunk, melyek vagy az egész tanévben tartanak, vagy időszakos projektek és táborok. Ezek egy részét az egyesület valósítja meg, más részét a partnereink a mi termeinkben:

Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich

A magyar nyelvű szókincs elsajátítása érdekében egy mentori programon dolgozunk, melynek segítségével a gyerekek az érdeklődési körüknek megfelelő témán dolgozhatnak mentorukkal. A program végén egy kétnyelvű prezentációra kerül majd sor. A program részletes kidolgozásában segítségünkre van az Osztrák Népfőiskola. A népfőiskola szervezésében idén is indul egy képzés, melynek címe A civíl társadalom akadémiája. A képzés végén várhatóan startra kész lesz ez a mentori programunk.

Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Foglalkozásaink: Színjátszó Néptánc, balett, jóga, sport Rajz, fotó, film, kézmüves foglalkozás Zene: ének és hangszerek Programozás

Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Az anyagi forrásaink osztrák és magyar állami támogatások, pályázatok útján nyert támogatások, szervezetek és magánszemélyek anyagi és tárgyi adományai és sok sok társadalmi munka. Az egyesület foglalkozásait látogató gyerekek és fiatalok száma egy tanév alatt 350 és 450 fö között mozog. Sokan több foglalkozást is látogatnak. Minden korosztálynak – csecsemö kortól kezdödöen vannak programjaink.

Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Az AMAPED gyakran kapcsolódik különböző versenyekhez és rendezvényekhez, ahol a tehetséges gyerekek lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, fellépésre. Természetesen a mi versenyeink is nyitottak valamennyi Ausztriában és akár a határon túl élő magyar nyelvű gyerekek számára. Több határon túli magyar egyesülettel és csoporttal is kapcsolatban állunk. Szavalóverseny Fotópályázat Rajz Olvasás

Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich A gyerekek tudományos, müvészeti és sportban való érvényesülését egyaránt fontosnak tartjuk. Ezt több módon kívánjuk segíteni: Német nyelvi fejlesztés: német tanfolyamok, tanulószoba, az idén német nyelvü színjátszó csoport Az osztrák tehetséggondozó programok ismertetése és népszerüsítése. Tanácsadás, közvetítés intézmények és az érintett gyerekek között (Hova menjek? Kihez forduljak?)

Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich A tehetséggondozásban kiemelkedő szerepe van a családnak, a szülőknek, ezért szakemberek bevonásával különböző témákban szervezünk beszélgetéssel egybekötött előadásokat felnőttek számára.

Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Tevékenységünk csak széles társadalmi és intézményes összefogással lehetséges. Kapcsolatban állunk vagy felvesszük a kapcsolatot minden olyan intézménnyel és személlyel, ami vagy aki egy-egy aktuális kérdéseben a gyerekek segítségére lehet: tehetséggondozó intézmények, oktatási és nevelési intézmények (iskolák, egyetemek), egyesületek és civíl szervezetek (magyar, osztrák, nemzetközi), cégek és gazdasági intézmények, magánszemélyek és szülők.

Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Elérhetőségeink: cím:

Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Bár anyagiakban nem bővelkedünk, hálásak vagyunk azért, hogy minden pillanatban rendelkezésünkre áll a legnagyobb kincs: a gyerekek kimeríthetetlen tudásvágya és tehetsége. „A tehetség nagy kincs. A szokásosnál is nagyobb felelősséget jelent egy-egy kiemelkedő képességű gyermek nevelése. A szülőknek hitük mellett szeretetükre, a gyermek igényeinek megértésére és türelemre van szükségük, hogy ne csak csodagyereket, hanem gyerekcsodát is lássanak gyermekükben.’’ (Gyarmathy Éva)