Esély, Lehetőség, Tehetség, ELTE Iskola felújítás az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az Európai Unió támogatásával.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Advertisements

TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban TÁMOP /2 –
Mindenki tehetséges lehet valamiben!
A keszthelyi kistérség településeinek épületenergetikai fejlesztései A „REBE” Régiók együttműködése a bioenergetikai tudástranszfer és az energiahatékonyság.
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
„ A kompetencia-alapú pedagógusképzés programjainak disszeminációja a Nyugat-Dunántúlon ” HEFOP /0 8 / /1.0 A projekt eredményei.
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
TÁMOP A/ projekt:„SZIGET, AMELY BEFOGAD” – AZ INKLUZÍV ELLÁTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ, EGYMÁSRA ÉPÜLŐ MODELLJE SZOLNOKON.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
A magyar köznevelési fenntartórendszer legfőbb kihívásai
TÁMOP Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Befogadó intézmények Sárbogárdon
NFT I NFT II Hosszú távú cél: az életminőség javítása Általános cél: Az EU átlaghoz viszonyított jövedelmi különbségek mérséklése specifikus.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon A közoktatási intézményekkel való kapcsolatépítés a TÁMOP pályázatban és azon.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
A hálózatosodás lehetősége a közoktatásban profil 1.0
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
JUHÁSZ GYULA REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA TIOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési.
PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSOK Bárczi Gusztáv Módszertani Központ.
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B Prof. Dr. Font Márta Pécs, január 28.
A gyakorlatvezető mentor
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje: Pedagógusképzési hálózat.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a közoktatás lehetőségei Gönczi Tamás Nemzeti Fejlesztési Hivatal Önfejlesztő iskolák egyesülete Szolnok.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Egyensúlyban a világgal TÁMOP A konzorcium tagjai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
1 A kompetencia alapú oktatás jövője a NFT II. tükrében Debrecen, Február 20. Hámoriné Váczy Zsuzsa, OKM.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
Első esély - esélyegyenlőség a mai iskolarendszerben
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
„ Karöltve” Integrációs közoktatási referencia Intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános Iskola és Óvodában TÁMOP /
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
A projekt az Európai Unió támogatásával, a Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNY KMOP /B_2 kódszámú.
Információs nap szeptember 8..
SZÜLŐI ELÉGEDETTSÉG MÉRÉS ÓVODAI FEJLESZTÉS 2011/2012
A digitális pedagógiai módszertan fejlesztése a Körzeti Általános Iskolában TIOP / Digitális pedagógiai innováció útján Projektzáró.
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
A Békéscsabai Központi Szakképző Iskolai tapasztalatok a vasútgépészeti szakmák képzésében április 29.
A tehetséggondozás az esélybiztosítás kiemelt területe tehetségazonosítás tehetség-tanácsadás együttműködések mentorálás tehetségfejlesztés hálózati tanulás.
Környezeti nevelés uniós forrásokból
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
a segítő kommunikáció (AAK) oktatásához
Jó gyakorlatok a közoktatás területén
Közoktatás-fejlesztési programok 2007-ben Új Magyarország Fejlesztési Terv Hámoriné Váczy Zsuzsa OKM Balatonfüred, november 14.
TÁMOP A-11/2. A pályázati célja, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésében, oktatásában részt vevő intézmények (speciális és többségi)
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése.
Projektzáró rendezvény Intelligens iskolák létrehozása az újszászi tanulók egyenlő esélyeiért TIOP-1.1.1/ projekt.
Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása Társadalmi Megújulás Operatív Program „Fény vagy Te is ragyogj hát” TÁMOP /
Barcsák Marianna - KPSZTI
A projekt főösszege: ,-Ft
Esély, Lehetőség,Tehetség –ELTE
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Jubileumi tantestületi értekezlet: 30 éves az óvoda és az iskola
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Lorem ipsum.
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
Előadás másolata:

Esély, Lehetőség, Tehetség, ELTE Iskola felújítás az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az Európai Unió támogatásával

A PÁLYÁZÓ Az ELTE számokban  Több mint hallgató  3700 közalkalmazott  39 budapesti, 11 vidéki ingatlan  Az egyetem 6 közoktatási intézmény fenntartója  Majd 3000 diák és óvodás tanul az intézményekben  Évi 1000 pedagógushallgató, 307 pedagógus, ebből 176 vezetőtanár

A PROJEKT Az ELTE 5 közoktatási intézménye érintett a fejlesztésekben  Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium  Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium  Trefort Ágoston Gyakorlóiskola  Speciális Gyakorló Óvoda és Korai Fejlesztő Módszertani Központ  Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Központ

FEJLESZTÉSEK Felújítás, bővítés  Ablakcserék  Vizesblokkok felújítása  Iskolaépület bővítése (Trefort)  Akadálymentesítés  Villamos és gépészeti felújítási munkák Eszközbeszerzés  informatikai eszközök (aktív tábla, munkaállomások stb.)  bútorok  fejlesztő eszközök, játékok

CÉLOK Az ELTE gyakorlóintézmények működési költségeinek csökkentése, energiatakarékossá tétele: nyílászárók cseréjével, homlokzat felújítással, vizesblokkok felújítással. Tantermek korszerűsítése, a méltányos oktatási környezet biztosítása. Integrált, funkcionális intézményi terek kialakítása. A sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztéséhez szükséges fejlesztő eszközök beszerzése valamint a kulcskompetencia alapú oktatás megteremtése érdekében informatikai eszközök (munkaállomások, aktív táblák, airliner stb.) vásárlása. Az intézmények részleges akadálymentesítésével az integrált nevelés feltételeinek megteremtése.

EREDMÉNYEK 70 új számítógépes munkaállomás és oktatásinformatikai eszköz 72 felújítással és akadálymentesítéssel érintett tanterem 18 felújítással és akadálymentesítéssel érintett kollégiumi szoba 43 felújítással és akadálymentesítéssel érintett közösségi és egyéb helyiség

TARTALMI FEJLESZTÉSEK Az ELTE a KMOP pályázatával párhuzamosan mintegy 100 MFt támogatásban részesült az iskola felújítási pályázathoz szorosan kapcsolódó TÁMOP jelű közoktatási tartalomfejlesztési pályázaton is. A két projekt keretében szoros együttműködésben valósulnak meg a szakmai fejlesztések. A központi módszertani képzéseket követően az intézmények belső képzéseket tartanak az implementáció megvalósítása érdekében, saját arculatuknak megfelelő "Jó gyakorlatokat" vezetnek be. A tervek szerint  az Apáczai és Kollégiuma a tehetséggondozás, a Trefort a környezeti nevelés,  a Radnóti az integrált természettudományos oktatás és a projektpedagógia,  a Bárczi az érzékenyítés és az integrációs feladatok fejlesztésére koncentrál. A projekt fenntartásának időszaka alatt az intézmények minden tanulója bekapcsolódik a kompetencia alapú oktatásba. Az intézmények saját arculatuknak megfelelően megosztják egymás között a pedagógusképzéssel összefüggő feladatokat.

KÖLTSÉGVETÉS Összköltség: 318 MFt  Támogatás: 250 MFt  Az ELTE saját forrása: 68 MFt Ezen belül  Bővítési, felújítási munkákra 231 MFt  Eszközbeszerzésre, műszaki tervezésre, egyéb szolgáltatások igénybevételére 87 MFt

Ritter Dávid informatikai igazgató Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Tel: Mobil: