Fordította: Hornok Miklós. Versenyzési formák: Rövid játszmák ( 4-ig ) Rövidített játszmák 3 nyert szettre Előny nélküli számolás Többszörös verseny.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Les – a gyakorlatban február 25. Nyíregyháza.
Advertisements

TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
A foci Varga Dávid.
Vonalbírói tevékenység. Vonalbírók szerepe •Részei a mérkőzés játékvezetői testületének •Magas szintű mérkőzésen elengedhetetlen a működésük •Fontos szerepük.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb játékossal, ezek közül 1-1 a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
FEGYELMEZÉS.
UEFA-A /UEFA PRO Tanfolyan Mérkőzés megfigyelés BELGIUM - SPANYOLORSZÁG Bob Browaeys , 19: :30.
Bozsik Gyermek Egyesületi Program U8/9
3. szabály A játékosok száma. A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb öt-öt játékossal, akik közül egy-egy a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
MAGYAR LÁBTENISZ SZÖVETSÉGI VERSENYEK  Magyar Lábtenisz Szövetség.
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: •
EDZŐKÉPZÉS EDZŐ TOVÁBBKÉPZÉS
1. szabály: A játéktér Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2013/14.
Lány Ádám Labdarúgás Testnevelés.
A Belga LSZ fejlesztési terve
Asztalitenisz Készítette: Varga Bálint Bátor MF13M4
I. ALBA REGIA RÖPLABDA GÁLA
A kosárlabda története, rekordjai, halhatatlanjai
Testnevelés: Tenisz Majoros Lívia MF13M3.
Röplabda Testnevelés Készítette: Kiss Krisztina.
Testnevelés (Labdarúgás)
Háromszögek szerkesztése 3.
Kétszemélyes játékok Előadó: Nagy Sára.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: akár.
5. Szabály – A játékvezető. A játékvezető hatásköre Minden mérkőzést egy játékvezető vezet, akinek korlátlan joga, hogy azon a mérkőzésen érvényt szerezzen.
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 70 cm-nél nem több és 68 cm-nél nem kevesebb mérkőzés.
10. szabály – A gól.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb játékossal, ezek közül 1-1 a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyA játéktér felületének simának, egyenletesnek kell lennie, érdes felület nem.
A NEVELÉS FOLYAMATA ÉS MÓDSZEREI
Készítette: Kovács Andrea Nao szimulációs futball játék fejlesztése Bevezetés a Nao világába.
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Nagy Attila
A BELGA LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG UTÁNPÓTLÁS NEVELÉSI FILOZÓFIÁJA
JÁTÉKRENDSZEREK CSAPATJÁTÉK NAPI TAKTIKA.
évi adatok labdarúgó csapatok száma versenyengedélyes labdarúgók száma amatőr sportszervezetek száma.
Idősor előrejelzés Önálló laboratórium 2. Kollár Péter Attila ICG36F Konzulens: Dr. Pataki Béla.
A pálya 5 mezőnyjátékos és 1 kapus lehet maximum a pályán egy csapatból. Ha egy csapat leviszi a kapusát, akkor helyette egy mezőnyjátékos jöhet fel.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. A kezdőrúgás meghatározása A kezdőrúgás a játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. a mérkőzés elején.
A játékvezető helyezkedése. Helyezkedés Miért fontos a jó helyezkedés??? A helyes ítélet meghozatalában nélkülözhetetlen segítséget nyújthat a játékvezetőnek.
4. szabály: A játékosok felszerelése. Biztonság - Alapfelszerelés Biztonság A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami.
Honfoglaló.
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
A golf pálya 61 hektáron elterülő, gyönyörű természeti környezetben található, Debrecentől 25 km-re, 25 perc távolságra gépkocsival. 1 Boya Eagles Golf.
Kedves SPE tagok!    Idén májusban ismét megrendezésre kerül az SPE 2006 évi teniszversenye  – férfi egyéniben és párosban - melyre várjuk jelentkezéseteket.
Asztalitenisz Testnevelés. Asztalitenisz Az asztalitenisz (pingpong) egy labdajáték, amelyben kettő (egyéni játék) vagy négy játékos (páros játék) üt.
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 64 cm-nél nem több és 62 cm-nél nem kevesebb mérkőzés.
Magyarország évi kisiskolás versenyei
Kiemelt célok és feladatok
A talentum A tehetségfejlesztés programja SZOMBATHELY(kick-off)
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, alapesetben játékossal, Akik közül 1-1 fő kötelezően a kapus. A mérkőzés nem kezdhető.
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete cm között a súlya g között a benne.
Kézilabda.
Alsó korhatár: 16. életévét a mérkőzés napjáig naptári napra betöltötte A mérkőzésre kötelezően nevezendő legalább 3 fő január 1. és utána született.
PLAY AND STAY „Játssz és maradj” A piros pályától a zöld pályáig Schmitt Petra – MTSZ Play and Stay koordinátor máj. 23.
A tehetséggondozás rögösebb útján
Outdoor-indoor mozgásprogramok 2.
A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve
A RÖPLABDA NEMZETKÖZI JEGYZŐKÖNYV KITÖLTÉSÉHEZ
UEFA Grassroots Fesztiválok szervezése
PSV AKADÉMIA 2007/2008.
UEFA Grassroots Tornák szervezése
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Asztalitenisz.
A KITÖLTÖTT JEGYZŐKÖNYV
A Libero újra kijelölés lehetőségei 2 bejegyzett Libero esetén
Egy kis futball történelem
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
Előadás másolata:

Fordította: Hornok Miklós

Versenyzési formák: Rövid játszmák ( 4-ig ) Rövidített játszmák 3 nyert szettre Előny nélküli számolás Többszörös verseny formák Körmérkőzés Bejátszásos versenyek Irányított sorsolás

Támogassuk ezeknek a versenyeknek a fontosságát a teniszben Támogassuk a különböző versenyzési formákat Szerkesszünk olyan honlapot, amelyek az edzők és versenyek szervezői könnyen le tudják tölteni a versenyek lebonyolításához szükséges információkat

Mini versenyek 9 év alattiak részére Nem hivatalos ( kötetlen ) versenyek Piros és narancs fázis Nincs győztes-nincs vesztes ( csak a gémeket számoljuk ) Tenisz versenyek 8 év felettiek részére Hivatalos versenyek ( szabályszerű ) Narancs fázistól Versenyek Csapatversenyek

ÉVINDULÁSTAPASZTALATTEHETSÉG 7 évnél fiatalabbak12 m-es pálya- puha labda 18 m-es pálya- puha labda 8 évesek12 m-es pálya- puha labda 18 m-es pálya- puha labda 9 évesekmidi pálya- puha labda 18 m-es pálya- puha labda 24 m-es pálya- átmeneti labda 10 évesek24 m-es pálya – átmeneti labda 24 m-es pálya- átmeneti, normál labda 24 m-es pálya- átmeneti labda

Direkt ek Versenybírók és játékvezetők Edzők Klubok Honlap: szabályok és példák Továbbképzések és tájékoztatók Edzőképzés

A hivatalos versenyek nem alkalmazkodnak a teniszbe bekerülők A hölgyek többsége számára nem vonzók a hivatalos versenyek A fiatal leányok nem szeretnek mérkőzéseket játszani Az emberek többsége úgy érzi nem képes valóságos mérkőzést játszani

Adjunk a játékosoknak lehetőséget minden életkorban és tudásszinten mérkőzések játszására Kapjanak több kedvet a tenisz jókedvvel történő és játékosan történő specifikus feltételek biztosításával Győzzük meg az embereket a „ Játssz és maradj” kampány keretében a klubokban a játék fejlesztésén, fejlődésén keresztül Válasszuk ki a versenyek formáját a játékosok szintje és motiváltsága alapján Csináljunk átmenetet a hivatalos versenyek felé, hogy könnyebb legyen az átmenet

Felfedező versenyek: (hab vagy puha labda, pálya -12 m*8,23, háló- 80 cm, ütő- 43cm-56 cm) Fejlődő mérkőzések: (puha labda, pálya 18*23m, háló- 80 cm, ütő cm) Tudásbemutató mérkőzések : (közepes keménységű labda, pálya – 23,77>8.23m, háló-0,914 cm, ütő cm) Hagyományos tenisz „ Mérkőzések, amelyek illenek hozzád” Mérkőzések a játék tudásszintjének megfelelően A játék feltételei egyéniben és párosban

Felfedező mérkőzések: 2 nyert játszmáig tartó mérkőzések 1 játszma: ki éri el előbb a 4 pontot Körmérkőzések Fejlődő mérkőzések 2 nyert játszmáig tartó mérkőzések 1 játszma 7 pont vagy 3 gém körmérkőzés vagy sorsolás Teljesítmény mérő mérkőzések 2 nyert játszmáig tartó mérkőzések 1 játszma 7 pont vagy 3 gém körmérkőzés vagy sorsolás