1990. február 22-én tette közzé az Európa Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta is számos országban – 1993. óta Magyarországon.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakmai konferencia Balatonfüred október
Advertisements

AZ ÁLDOZATSEGÍTÉS HELYZETE
A magyar áldozatsegítés bemutatása és fejlesztése
Dr. Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos
A Magyar Köztársaság Rendőrsége
Pszichológiai segítségnyújtás az áldozatsegítésben - Heves megye.
Soproni Polgárőr Egyesület1 KOrszerű Megelőzési Program = KOMP, amely „egy biztonságosabb jövőbe visz". Tájékoztató.
ÁLLAMI ÁLDOZATSEGÍTÉS A GYAKORLATBAN Budapesti Szociális Forrásközpont TÁMOP Projekt - Tapasztalatcsere Fórum - ( március 7.)
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
Projektzáró konferencia április 26.. I. Előzmények II. A projekt részei III. A projekt megvalósítása IV. A végrehajtás tapasztalatai V. Az együttműködő.
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület
A képzést lehetővé tevő pályázat és céljainak ismertetése Dr. Veress Gáborné projektmenedzser TÁMOP C-11/ Az áldozattá válás megelőzését.
Bácskai Tünde r. alezredes BRFK Bűnmegelőzési Osztály
Áldozatsegítés és áldozatvédelem
Bátkai Miklós r. százados kiemelt főelőadó Békés Megyei RFK
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
PALLÓ Felnőttképzési Tájékoztató Szolgálat A Debreceni Művelődési Központ új felnőttképzési szolgáltatása TÁMOP 3.2.3/09/
Alapfeladatok és fejlesztések az Áldozatsegítő Szolgálat munkájában
Lorem ipsum Széchenyi Programirodák bemutatása ELTE Innovációs Nap február 23.
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
Az Áldozatsegítő Szolgáltatások fejlesztése alprojekt
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Az áldozatsegítés szolgáltatásainak kiszélesítése – hétvégi ügyelet, speciális programok, különleges esetek kezelése.
Workshop A gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének
Az Ást április 15-i módosításának bemutatása dr. Veisz Gábor áldozatsegítési osztályvezető Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal áldozatsegítési.
A Veszprém megyei Kormányhivatal működésének tapasztalatai
ÁLDOZATSEGÍTÉSI SZOLGÁLTATÁSOK
Az Igazságügyi Hivatal helye, szerepe a családon belüli erőszak kezelésében, az áldozatok segítésében Dr. Triznay Gabriella Somogy Megyei Igazságügyi Hivatal.
A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága dr. Dinók Henriett.
Igazságügyi Hivatal TÁMOP Dr. Hatvani Erzsébet főigazgató július 15.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
A Magyar Köztársaság Rendőrsége
„Az Áldozatsegítő Szolgálat és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat közös hétvégi ügyeleti rendszerének kialakítása Komárom-Esztergom megyében” november.
Nemzeti stratégia a bűnmegelőzésről összeállította: Finszter Géza
Az Áldozatsegítő Szolgálat tevékenysége és programjai „Együtt az áldozatokért” szakmai konferencia Fehér Gyűrű Egyesület – Weisser Ring Schweiz Balatonfüred,
A kriminálpszichológia
A TÁRSADALMI BŰNMEGELŐZÉS REGIONÁLIS JELLEMZŐI
Foglalkoztatási Információs Pontok
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság – Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer 10+1 tipp a nyári betörések elkerülésére 1. Ne verjük nagydobra,
A családon belüli erőszak sértettjeinek jogi védelme
TÁJÉKOZTATÁS Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a falutévén olvasható hirdetések a wwww wwww wwww.... bbbb aaaa zzzz aaaa kkkk eeee rrrr eeee tttt tttt.
TÁJÉKOZTATÁS Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a falutévén olvasható hirdetések a wwww wwww wwww.... bbbb aaaa zzzz aaaa kkkk eeee rrrr eeee tttt tttt.
A Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer tapasztalatai.
A polgárőrség: alulról szerveződő, helyi lakosok által létrehozott, az adott település közigazgatási határain belül működő, a helyi közbiztonság javítása.
A Magyar Köztársaság kormánya. REND ÉS BIZTONSÁG a rendteremés programja (elszámolás) Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
ÁLDOZATSEGÍTÉS MAGYARORSZÁGON „LEVENDULA” Az aktív időskor szabadegyeteme október 19.
A B ARANYA M EGYEI R ENDŐR - FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS ÁLDOZATVÉDELMI MUNKÁJA ÉVBEN Készítette: Selényi Miklósné r. alezredes BMRFK Bűnmegelőzési.
„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”
Az áldozatok hatékony tájékoztatásának rendőrségi protokollja dr. Veisz Gábor Igazságügyi Hivatal Bátonyterenye, június 9.
1 A Magyar Köztársaság Rendőrsége. 2 „ Ha a társadalom nem tudja megvédeni egyes állampolgárait attól, hogy bűncselekmények áldozataivá váljanak, akkor.
Nemzeti Energetikusi Hálózat
Bevezetés az áldozatsegítésbe Az áldozatsegítés állami rendszere
ENABLE foglalkozások az iskolánkban
A BŰNÜGYI HELYZET ÉRTÉKELÉSE
A regisztrált bűncselekmények száma Komárom-Esztergom megyében, 2009
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
PEST MEGYE BŰNÜGYI HELYZETE 2012
Jász –Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat tevékenységének bemutatása Dr. Berkó Attila JNSZ. Megyei Kormányhivatal Igazságügyi.
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
Az ügyész változó szerepe az új büntetőeljárásban
3. osztályban.
Győri Kossuth Lajos Általános Iskola
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
Előadás másolata:

1990. február 22-én tette közzé az Európa Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta is számos országban – óta Magyarországon is - az áldozatok napja. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei éppen ezért minden év februárjában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekmények áldozataira.

A bűncselekmény áldozata: a bűncselekmény sértettje, illetve olyan személy, aki bizonyíthatóan a bűncselekmény közvetlen következtében szenvedett sérelmet. Az áldozatsegítés célja: a bűncselekmények miatt anyagi, fizikai, pszichikai vagy jogsérelmet szenvedett személyek, azok közvetlen hozzátartozói megfelelő segítséget kapjanak problémáik megoldásához, jogaik érvényesítéséhez.

A RENDŐRSÉG ÁLDOZATVÉDELMI FELADATAI:  Felvilágosítás az áldozatsegítő szolgáltatásokról  Az áldozatok személyiségi, adatvédelmi, büntetőeljárási jogainak érvényesítésében való segítségnyújtás  Az eljárás különböző szakaszaiban való tájékoztatás  Segítő szervezetek irányába történő közvetítés  Az ismételt áldozattá válás kockázatának csökkentése

 Haladéktalanul tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es telefonszámon.  Összpontosítson arra, hogy az elkövetőről minél pontosabb személyleírás tudjon adni.  Amennyiben eltulajdonították bankkártyáját, hitelkártyáját, vagy mobiltelefonját, azokat haladéktalanul tiltassa le.  Ha a lakáskulcsot, gépkocsi kulcsot is elvitték, akkor cseréltesse le a zárakat.

VESZPRÉM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYÁMÜGYI ÉS IGAZSÁGÜGYI FŐOSZTÁLY IGAZSÁGÜGYI OSZTÁLY 8200 Veszprém, Kossuth u em Tel.: 88/ Áldozatvédelmi segítség és felvilágosítás miatt minél gyorsabban keresse fel az illetékes Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Osztályát az alábbi elérhetőségeken.

Veszprémi Áldozatsegítő Iroda 8200 Veszprém, Bajcsy Zsilinszky Endre u. 2. Vitéz utcai bejárat, Megyei Rendőr Főkapitányság Épülete Ügyfélfogadás: kedd, csütörtök: óráig Irodavezető: Kovácsné Üveges Gabriella Telefon: 06/ és 06/ (sürgős esetekben)