Visszatekintés a GKRTE évadzáró hagyományőrző gasztronómiai versenyének és szakmai programjainak történetére – I. fejezet 2002-2016 A Dr. Ketter László.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Tourinform iroda működtetése október Amit eddig megvalósítottunk: -Tourinform iroda zökkenőmentes átvétele rövid idő alatt -Turizmus Zrt.
VIRTUS KULTURÁLIS EGYESÜLET Általános tájékoztató.
Készült a 25 éves osztálytalálkozónk emlékére !
Zalai Borút Egyesület. Borutak Magyarországon •Villány-Siklós borút Egyesület (1994) •Balatoni Borutak szövetsége (2003) •Magyar Borutak szövetsége (2003)
Promóciós eszközrendszerünk
SZIE Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola
Tájékoztató az Erzsébet Királyné Szálloda fejlesztési terveiről, az üdülő turizmussal kapcsolatos lehetőségekről Mezei Alíz, Erzsébet Királyné Szálloda.
Gundel Étterem Budapest.
OSZV oktatás (előzmények)
Nagy László tanári öröksége Kazincbarcikán
GLOBAL EXICOR K FT É RD, A SZFALTOZÓ UTCA 43. B. ÉP. Tel:
A gimnázium centenáriumi ünnepségén megjelent öregdiákokról
Hallgatók foglalkoztatásának tapasztalatai a Hotel E Stella gyakorlatában
„Legyél te is természettudós!” TÁMOP
1 Előadó: Tóth Anikó (Szabad bölcsészet szak, II. évfolyam) Kommunikáció az egyetemen Kommunikáció az egyetemen A Kommunikáció az egyetemen c. kurzus Kommunikáció.
„20 éves a HSZOSZ Országos HR szakmai klubhálózata, avagy az új gondolatok vonzzák az új nemzedéket – Szegedi Klub” Készült a ICF Magyar Tagozata, a Humán.
Zalai Borút Egyesület. Borutak Magyarországon Villány-Siklós borút Egyesület (1994) Balatoni Borutak szövetsége (2003) Magyar Borutak szövetsége (2003)
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság munkája, tapasztalatai Budapest, május 21.
2011. évi Közgyűlés Jutalmazás, kitüntetés Sallai Gyula, elnök május 25.
Vizsgaelnöki felkészítés április FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet 1223 BUDAPEST Park u. 2.
Gödöllő és környéke kulturális turisztikai programjainak bővítése Előadó Maka Marianna TTF Nonprofit Kft.
A Ráday-kastély helyén Ráday I. Pál ( ) – II. Rákóczi Ferenc titkos kancellárja és diplomatája – kezdett építkezésbe, míg a ma látható, Grassalkovich.
„Barangoljon a Grassalkovich család birodalmában!
Köszöntjük kedves vendégeinket a HKIK évi gazdasági évnyitóján!
Okos Jövő Fórum 2014 Smart Future Forum Okos Jövő Fórum 2014 A rendezvény koncepciója 2 2 Hagyományteremtő céllal megrendezett szakmai fórum az.
Az egyház társadalmi tanítása és a XXI. századi felnőttoktatás c. konferencia Esztergom dec. 1. Az andragógia szak elindulása és munkája a PPKE VJK-n.
Üdvözöljük konferenciánkon!
Holcim Hungária Zrt. © 2010 Ismeri Ön a Holcim Hungária Otthon Alapítványt?
1956 eseményei 56 térképen és képeken Történelmi atlasz
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
A 40 éves MUISZ tevékenysége, tapasztalatai Miért érdemes MUISZ tagnak lenni.
Bodócs István történelem verseny december 16.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
100 ÉVES AZ INTÉZETÜNK 1. A Milleker-korszak
Készítette: Nagy Fruzsina,Czinege Ágnes,Habuczki Milán
Tourinform Gödöllői Kistérség Irodája
A HB elnökségének beszámolója a 2014-es évben végzett munkáról Szenes Zoltán volt bizottsági elnök MTA IX. Gazdaság- és Jogtudományi Osztály, Hadtudományi.
„Vasútijármű hegesztési ankét és tapasztalatcsere 2015”, május 13., Budapest VASÚTIJÁRMŰ HEGESZTÉSI ANKÉT ÉS TAPASZTALATCSERE 2015 Gayer Béla IgazgatóhelyettesMHtE.
A MARCALI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL ÜLÉSEINEK MUNKARENDJE.
KGYTK Országos tehetségsegítő módszertani konferencia
„Információvédelem menedzselése” XXX. Szakmai Fórum Budapest, március 19. Aktualitások az információvédelem területén + Egyesületi hírek Dr. Ködmön.
Danielisz Dóra – Építészet és kritika – 2013.
Az Egyházi-és Világi Borok Versenye valamint a Kenyér-, a Kultúra- és a Bor Ünnepe című kulturális turisztikai programok közötti időszakra vonatkozó.
A Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny története
„Információvédelem menedzselése” XXXIII. Szakmai Fórum Budapest, november 19. Aktualitások az információvédelem területén + Egyesületi hírek Dr.
Társulatunk május 4-én alakult. 10 ÉVE SZOLGÁLJUK A NEMZETI ENERGIAPOLITIKÁT 1.
A bor és gasztronómia szerepe Gödöllőn és környékén Virág Ágnes tanársegéd Szent István Egyetem Gödöllő
A szervezet alapítói: Elnök: Bokor Ildikó, Tiszteletbeli elnök: Kolcsár József, a kézdivásárhelyi színház igazgatója, Alelnök: Fodor György, Főtitkár:
A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZEREPE AZ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN DR. DIETZ.
tanév. Munkaközösségünk tagjai: 19 fő - névváltozás és átalakulás új tagok: Hriczóné Csizmadia Judit Tóth Eszter - Gyermekfelügyelők.
Megyei tervezői workshop módszertana Varga Péter december 4.
VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március 21. (ISBN száma: ) Dr. habil. Kozári József CSc egyetemi docens GAZDASÁG-
60 éves a Magyar Földmérési Térképészeti és Távérzékelési Társaság Fővárosi és Pest Megyei Földmérő Nap – 60 éves az MFTTT Budapest, április 20.
Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. Monor.
„Helyi ízek, helyi értékek” gasztrokulturális kapcsolatok a magyar- horvát határvidéken Dr. Szabó Géza- Endrédi Melinda Baranya Megyei Falusi Turizmus.
Köznevelési Szakértők Országos Egyesülete
Magyar Rendvédelmi Kar Büntetés-végrehajtási Tagozat
Pénzügyőrök a mindennapokban (1867-től napjainkig)
Gondolatok a táplálkozás- és élelmiszertudomány oktatásáról
Turisztikai tanácsadó
Tourinform Gödöllői Kistérség Irodája
A kezdetektől…. …”napjainkig” ( )
KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZEKCIÓ
Prof. emer. Dr. Donáth Tibor köszöntése Semmelweis Egyetem Baráti Köre Dr. Monos Emil fiziológus szakorvos, a Baráti Kör elnöke
Szeged, Budapest, Székesfehérvár…
"INFORMÁCIÓVÉDELEM MENEDZSELÉSE" IX. SZAKMAI FÓRUM
Gondolatok a táplálkozás- és élelmiszertudomány oktatásáról
Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből
Előadás másolata:

Visszatekintés a GKRTE évadzáró hagyományőrző gasztronómiai versenyének és szakmai programjainak történetére – I. fejezet A Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny előzményei

A GKRTE évadzáró hagyományőrző gasztronómiai versenyeinek és szakmai programjainak időpontja és helyszíne: 2002 Mogyoród, Csíkvölgyi Pipacsárda 2003 Csömör, Zöldfa Vendéglő 2004 Kóka, Művelődési Ház és Sportcsarnok 2005 Jászfényszaru, Művelődési Központ 2006 – 2013 Mogyoród, Csíkvölgyi Pipacsárda 2014 – 2016 Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Kara

A GKRTE évadzáró hagyományőrző gasztronómiai versenyeinek témakörei Az elmúlt 14 év során a gasztronómiai verseny résztvevői a verseny kiírója által évente meghatározott témaköröknek megfelelően összeállított ételsorokkal nevezhettek be a versenyre: karácsonyi, szilveszteri – újévi, húsvéti, ünnepkörökre jellemző ételek; a hazánkban élő nemzetiségekre és a hazánkban lévő egyes tájegységekre jellemző hagyományőrző ételsorok; családi díszétkezések menüsorai; a XIX-XX. század fordulójának idejére jellemző ételkülönlegességek Hazai halakból és vadakból készült ételkülönlegességek

A GKRTE évadzáró szakmai programjainak célkitűzése, témakörei, előadói. A hagyományőrző gasztronómiai rendezvény alapvető célkitűzése: elődeink, a szakma nagy öregjei életművének, munkásságának bemutatása valamint a magyar gasztronómia aktuális kérdéseinek megvitatása Unger Károly, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke: Tájékoztató az MNGSZ által kiadható védnöki tábla adományozásának pályázati és eljárási rendjéről. Pataki János, Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke: Tájékoztató a Gödöllői Királyi Kastély történetéhez kapcsolódó uralkodók: Mária Terézia, Ferenc József illetve Erzsébet királyné idejéből származó Gödöllő és környéke gasztronómiai kínálatába beilleszthető korabeli cukrász készítményekről.

A GKRTE évadzáró szakmai programjainak célkitűzése, témakörei, előadói. A hagyományőrző gasztronómiai rendezvény alapvető célkitűzése: elődeink, a szakma nagy öregjei életművének, munkásságának bemutatása valamint a magyar gasztronómia aktuális kérdéseinek megvitatása Károvits Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének volt elnöke: Tájékoztató az EU-csatlakozással összefüggően a vendéglátásra vonatkozó jogszabályokról, rendelkezésekről Fülöp Tibor Zoltán elnök: A Magyar Hagyományőrző Világszövetség hagyományőrzéssel összefüggő gasztronómiai tevékenysége. Kiss Zoltán, a Bulls Ipari és Kereskedelmi Kft. Igazgatója: A modern gasztrotechnika szerepe a mai magyar vendéglátásban

A GKRTE évadzáró szakmai programjainak célkitűzése, témakörei, előadói. A hagyományőrző gasztronómiai rendezvény alapvető célkitűzése: elődeink, a szakma nagy öregjei életművének, munkásságának bemutatása valamint a magyar gasztronómia aktuális kérdéseinek megvitatása Csendesné Dolinay Margit pékmester, Dr. Sári Zsolt, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazgató-helyettese, a Balázs Mester Alapítvány alapítója: A Magyar Pékek Fejedelmi Rendje hagyományőrző tevékenységének és a Balázs Mester Asztaltársaságnak bemutatása. Megemlékezés Dr. Draveczky Balázsról, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatójáról. Dr. H. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója: A népi táplálkozás hagyományai a Jászságban.

A GKRTE évadzáró szakmai programjainak célkitűzése, témakörei, előadói. A hagyományőrző gasztronómiai rendezvény alapvető célkitűzése: elődeink, a szakma nagy öregjei életművének, munkásságának bemutatása valamint a magyar gasztronómia aktuális kérdéseinek megvitatása Pető István, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) elnöke: Tájékoztató az MNGSZ gasztronómiai hagyományaink továbbélése érdekében végzett tevékenységéről 2007 Bartha Attiláné, Pécel Város alpolgármestere, Bíró Mária, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének főtitkára, Kardos Endre, a Magyar Turizmus Zrt. Igazgatója: Tájékoztató a május harmadik hétvégéjén Pécelen, a Ráday Kastélyban tartandó Egyházi- és Világi Borok Versenyének előkészületeiről.

A GKRTE évadzáró szakmai programjainak célkitűzése, témakörei, előadói. A hagyományőrző gasztronómiai rendezvény alapvető célkitűzése: elődeink, a szakma nagy öregjei életművének, munkásságának bemutatása valamint a magyar gasztronómia aktuális kérdéseinek megvitatása Pető István, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) elnöke: Tájékoztató az MNGSZ évi tevékenységéről, különös tekintettel a németországi Erfurtban a közelmúltban lezajlott szakács olimpiáról. Horváth Ferenc, a Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnökségi tagja: Tájékoztató a cukrász szakma és oktatás helyzetéről, továbbá a január hónapban Budapesten rendezendő Junior Cukrász Világbajnokság előkészületeiről.

A GKRTE évadzáró szakmai programjainak célkitűzése, témakörei, előadói. A hagyományőrző gasztronómiai rendezvény alapvető célkitűzése: elődeink, a szakma nagy öregjei életművének, munkásságának bemutatása valamint a magyar gasztronómia aktuális kérdéseinek megvitatása Dr. Csizmadia László, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Karának volt rektora: Tájékoztató Dr. Ketter László professzor úrnak, a Vendéglátóipari Főiskola Vendéglátóipari Kara volt igazgatójának a Főiskola létrehozásában történt kiemelkedő szerepéről Dr. Gundel János, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Karának volt tanszékvezetője: Megemlékezés Dr. Ketter László professzor úrról, a GKRTE évadzáró hagyományőrző gasztronómiai versenyének tervezett névadójáról. A BGF és a GKRTE közötti további szakmai együttműködés lehetőségei.

A GKRTE évadzáró szakmai programjainak célkitűzése, témakörei, előadói. A hagyományőrző gasztronómiai rendezvény alapvető célkitűzése: elődeink, a szakma nagy öregjei életművének, munkásságának bemutatása valamint a magyar gasztronómia aktuális kérdéseinek megvitatása Dr. Gundel János, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Karának volt tanszékvezetője: A BGF és a GKRTE valamint a Ketter család között tervezett együttműködési megállapodás előkészítésére vonatkozó tájékoztató. Benke László olimpiai bajnok mesterszakács: Élménybeszámoló a belga királyi családnál eltöltött két hónap alatt szerzett gasztronómiai tapasztalatokról.

A GKRTE évadzáró szakmai programjainak célkitűzése, témakörei, előadói. A hagyományőrző gasztronómiai rendezvény alapvető célkitűzése: elődeink, a szakma nagy öregjei életművének, munkásságának bemutatása valamint a magyar gasztronómia aktuális kérdéseinek megvitatása. Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Karának docense: Tájékoztató a október hónapban Londonban megszervezett”World Skills” megnevezésű junior világbajnokságról, illetve hazánknak a szakács szakmában történt képviseletéről. Pataki János, Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke: A magyar cukrász termékek minőségének védelme és az ezzel kapcsolatos feladatokra történő felkészülés.

A GKRTE évadzáró szakmai programjainak célkitűzése, témakörei, előadói. A hagyományőrző gasztronómiai rendezvény alapvető célkitűzése: elődeink, a szakma nagy öregjei életművének, munkásságának bemutatása valamint a magyar gasztronómia aktuális kérdéseinek megvitatása Meskál Tibor életmű-díjjal kitüntetett éttermi és bártender mester, Coronthia Hotel Budapest igazgatója: Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület megalakulásának története és tevékenysége. Benke László olimpiai bajnok mesterszakács: Tájékoztató a Magyar Fehérasztal Lovagrend tevékenységéről és a Székelyudvarhelyen történt „Tiszteletbeli Székely” cím elnyeréséről. Dr. Gundel János, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Karának volt tanszékvezetője: Megemlékezés Lindner Károlyról, a Vendéglátóipari Főiskola egykori tanszékvezetőjéről.

A GKRTE évadzáró szakmai programjainak célkitűzése, témakörei, előadói. A hagyományőrző gasztronómiai rendezvény alapvető célkitűzése: elődeink, a szakma nagy öregjei életművének, munkásságának bemutatása valamint a magyar gasztronómia aktuális kérdéseinek megvitatása Dr. Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára: Tájékoztató a szakács-, a cukrász- és a felszolgáló szakmunkásképzés helyzetének javítására tervezett intézkedésekről. Dr. Lugasi Andrea, a Budapesti Gazdasági Főiskola KVIFK Vendéglátás Intézeti Tanszék vezetője: Tradicionális vendéglátás értékmegőrzése a BGF Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Karán.

A GKRTE évadzáró szakmai programjainak célkitűzése, témakörei, előadói. A hagyományőrző gasztronómiai rendezvény alapvető célkitűzése: elődeink, a szakma nagy öregjei életművének, munkásságának bemutatása valamint a magyar gasztronómia aktuális kérdéseinek megvitatása. Dr. Gundel János, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Karának volt tanszékvezetője: Prezentáció „Tájak és ízek” címmel. Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Karának docense: „Hogyan lesz egy szakácsból PhD végzettségű doktor?”

A GKRTE évadzáró szakmai programjainak célkitűzése, témakörei, előadói. A hagyományőrző gasztronómiai rendezvény alapvető célkitűzése: elődeink, a szakma nagy öregjei életművének, munkásságának bemutatása valamint a magyar gasztronómia aktuális kérdéseinek megvitatása Dr. Sári Zsolt, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazgató-helyettese, a Balázs Mester Alapítvány alapítója: Bárány és juhételek a Kárpát-medencében és Európában. Dr. Gundel János, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Karának volt tanszékvezetője: Rákóczi János – Konyhaművészet. Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Karának docense: Gasztronómiai hagyományőrzés a BGF KVIK oktatási rendszerében.

2015 Dr. Gundel János, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Karának volt tanszékvezetője Megemlékezés a 100 éve elhunyt Gundel Jánosról Virág Ágnes, a Szent István Egyetem tanársegéde Visszatekintés a GKRTE évadzáró hagyományőrző gasztronómiai versenyének és szakmai konferenciájának történetére Dr. Lugasi Andrea, a Budapesti Gazdasági Egyetem Vendéglátás Intézeti Tanszékének vezetője Multikulturális hatások a magyar gasztronómiában, különös tekintettel a XIX-XX. Század fordulójára Gyurkó Béla, turisztikai szakértő, okleveles vidékfejlesztő agrármérnök A hagyományos gasztronómiai értékek megjelenése a falusi turizmusban, a Mátra-alján Károvits Tamás, gasztronómiai szakértő, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének volt elnöke A magyar gasztronómia, mint turisztikai vonzerő

„A Dr. Ketter László Gasztronomiai Verseny előzményei” című fejezet vége