Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny Coménius Logo Imagine PC Logo.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Síkmértani szerkesztések
Advertisements

KÉSZÍTETTE: Takács Sándor
Gyakorlati vizsga és szervezésének kérdései mindkét szinten
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Programozási feladatok
TOLL, SZÍN ÉS VASTAGSÁG.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
A tájfutás elméleti alapjai
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny
Orosz szépkiejtési verseny
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
ALAKZATOK TRANSZFORMÁCIÓJA ÚJ KÉPSÍKOK BEVEZETÉSÉVEL
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
Intervallum.
kötelező program, SZÁMONKÉRÉSEK
Ívmérték, forgásszögek
Műszaki ábrázolás alapjai
Miskolci Egyetem Informatikai Intézet Általános Informatikai Tanszé k Pance Miklós Adatstruktúrák, algoritmusok előadásvázlat Miskolc, 2004 Technikai közreműködő:
Web-grafika II (SVG) 2. gyakorlat Kereszty Gábor.
Felvételi pontszámítás. A pontszámítás alapját a középiskolai eredmények és az érettségi teljesítmény adják, amelyek például emelt szintű érettségiért,
Kárpát-medencei Nemzetközi Módszertani Konferencia Lehetőségek és alternatívák Játékos Informatika.
Tantárgyi tanév-előkészítő informatika Szűcs Gergely
Thalész tétel és alkalmazása
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
Szülői tájékoztató 2012.január 26.. Személyi és tárgyi feltételek 770 tanuló 112,5 dolgozó Személyi változások Gazdasági centrum Iskolai költségvetés:510M.
CLARK ÁBRÁZOLÓKÉPESSÉG TESZT
Matematika felvételi feladatok 8. évfolyamosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Felvételi feladatok 8. osztályosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Web-grafika II (SVG) 6. gyakorlat Kereszty Gábor.
Közgazdaság szakmacsoport
Felzárkóztatás, tehetséggondozás
Mélységi bejárás Az algoritmus elve: Egy kezdőpontból kiindulva addig megyünk egy él mentén, ameddig el nem jutunk egy olyan csúcsba, amelyből már nem.
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
Logo feladatok – Optikai csalódások
Szöveggel vezérelt rajzolás
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Általánosan használt ügyiratok: Az egyszerű ügyiratok tartalmi és formai szempontból egyszerűek, nincsen előírt, kötött alakjuk. Készíthetjük önálló.
ALAKZATOK TRANSZFORMÁCIÓJA ÚJ KÉPSÍKOK BEVEZETÉSÉVEL
Geometriai feladatok programozása Geometriai programozás Szlávi Péter ELTE IK Média- és Oktatásinformatika Tanszék 2010.
E-HÓD HÓDítsd meg a biteket!.
„Három a Károly” Félmaraton egyéni A tavalyról már ismert három szakaszos váltóverseny útvonalát kiegészítettem egy 5,05 km-es oda-vissza szakasszal.
NJSzT Nemes Tihamér Országos Középiskolai Sámítástechnikai Tanulmányi Verseny.
A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni.
A verseny helyszíne a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI, Százhalombatta.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
A Károly József Irenaeus Fizika és Találmányi Verseny képekben és számokban Bogdan Károly, Ady Endre Líceum, Nagyvárad.
Kétszintű érettségi.
Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny
Nemes Tihamér OKATV.
Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny
Szakmai versenyek a hálózati informatikában
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
EGYSZERŰ MOZGÁSOK Motorok vezérlése.
Cím elrendezés Alcím.
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Újpesti Bródy Imre Gimnázium
Készítette: Sinkovics Ferenc
Bevezetés a szoftver-ergonómiába
FELVÉTELI ELJÁRÁS
Cím Alcím.
Cím elrendezés Alcím.
Készítette: Sinkovics Ferenc
Előadás másolata:

Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny Coménius Logo Imagine PC Logo

A verseny története A Nemes Tihamér Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyhez csatlakozott. Meghirdetők:  Neumann János Számítógép-tudományi Társaság  Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete  Oktatási Minisztérium  ALADDIN Alapítvány a diákinformatikáért 1998 óta minden évben megrendezésre kerül.

A versenyről általában A versenyt négy korcsoportban kerül meghirdetésre:  I. korcsoport: 3-4. osztályosok  II. korcsoport: 5-6. osztályosok  III. korcsoport: 7-8. osztályosok  IV. korcsoport: osztályosok (2001/2002-től) Egyéni verseny

A verseny tárgya, követelményei: Számítástechnikai és programozási alapismeretek, felhasználói és kezelői felületek kialakítása. A Logo programozási nyelv alapvető elemei. Rendszerszemléletű feladatmegoldás, algoritmusok kidolgozása, megvalósítása számítógépen.

A versenyről A verseny 3 fordulóból áll:  1. iskolai  2. regionális  3. országos

Az első forduló (Iskolai forduló) Időtartam: 120 perc. 2 részből áll: 1. rész: (60 perc) 3-4 kisebb feladat papíron. (algoritmus- vagy programrészlet, működési vázlat). 2. rész: (60 perc) 2-3 egyszerű feladat megoldása számítógépen.

Iskolai forduló/írásbeli feladat: Mocsár (20 pont) A vadásznak egy mocsáron keresztül vezet az útja. A mocsárban cölöpöket vertek le, amelyekre lépve biztonságos az út. 3 különböző hosszúságú cölöpöt használtak. (F – felugrik előre egyet, L – leugrik előre, E – előre lép, J – jobbra fordul, B- balra fordul) Rajzold be a vadász útját, ha a nyíllal jelzett cölöpön áll kezdetben! Vigyázz, a vadász leesik a cölöpről, ha túl nagyot ugrik lefelé vagy felfelé. Útvonal: LFJ LEJ EBF BFL JEJ LBE FEF BLE JLF BFL ELB EFJ LBF JLF BFL LFL JEF EE Beleesett a vízbe?

Iskolai forduló/ számítógépes feladat: Szórakozás (20 pont) Készítsd el az alábbi ábrákon látható pendrive-ot (pendrive :méret), rádiót (rádió :méret) és TV-t (tv :méret) kirajzoló eljárásokat, ahol a :méret paraméter a rajz nagyságát adja meg! pendrive 50rádió 50tv 50

A második forduló (Regionális forduló) Időtartam: 120 perc. 3-4 kisebb, konstruáló, szintetizáló jellegű feladat már számítógépen. Csak a futási eredményt értékelik, nem a megírt program szövegét.

Regionális forduló: Mozaik (20 pont) Az alábbi mozaik sárga alapon elhelyezett mandulaszerű elemekből áll. Ha valaki az ábrán mozgást lát, az csak érzékcsalódás! A mandula :h :szög eljárás egy :h oldalhosszúságú négyzetbe rajzoljon egy mandulát, amelynek középvonala az y-tengellyel :szög fokos szöget zárjon be! A mandula világosbarna, egyik oldalán vastag barna, amásik oldalán pedig vastag fehér széle legyen! A sor :m :h :szög eljárás :m mandulát rajzoljon egymás mellé, a legelső :szög fokos szögben álljon! A mozaik :n :m :h eljárás :n sort rajzoljon egymás fölé! mandula 40 0 sor mozaik

A harmadik forduló (Országos forduló) Időtartam: 180 perc. Hasonló, mint a 2. fordulóban, de nagyobb lélegzetű feladatokkal, amelyek megoldását a versenyzőknek meg is kell tervezniük.

Országos forduló: ág 100fagyöngy 50fa 4 50 [.] fa 4 50 [[.].[]] fa 4 50 [[.]. [[[][.]][.]]] Egy fákon élősködő növény a fagyöngy. Ebben a feladatban fa elágazásaiból nő ki, 36 ággal, minden ágon 4 levéllel. Készítsd el az ág :h, a fagyöngy :h és a fa :n :h :m eljárásokat, ahol a fa :n szintet tartalmazzon! A fa ágai 5 vastagságúak legyenek! A :m azt adja meg, hogy az ágak végétől milyen távolságokra nőjön ki a fagyöngy! A :m jelentése (csak ilyen alakban fordulhat elő): []nincs fagyöngy [.]az első szakasz végén van fagyöngy, máshol nincs [:mb :mj]az első szakasz végén nincs fagyöngy, a baloldali ágat az :mb, a jobboldali ágat az :mj írja le [:mb. :mj]az első szakasz végén van fagyöngy, a baloldali ágat az :mb, a jobboldali ágat az :mj írja le

A pontozási rendszer Iskolai forduló: elérhető pontszám: 100 pont, ennek 25%-át viszik tovább a versenyzők a következő fordulóba. Regionális forduló: itt 75 „új" pontot lehet szerezni az eddigi legfeljebb 25 mellé, és ennek a negyede számít majd az országos fordulóban. Országos forduló: Szintén 75 „új” pont szerezhető a hozott legfeljebb 25-höz.

Értékelési útmutató Iskolai fordulót a szaktanárok javítják. Regionális fordulót a regionális versenybizottságok tanárai javítják. Országos fordulót az országos versenybizottság által megbízott tanárok javítják.

Résztvevők számának alakulása:

Díjazás: Iskolai forduló jutalma a továbbjutás Regionális forduló: szponzorok segítségével a RVB-ok jutalmaznak (3-4. évfolyamos kategóriában végeredményt is jelent) Országos fordulóban az OVB jutalmaz: könyvjutalmak