1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Advertisements

Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Várkonyi Gellért FRH Nonprofit Zrt Régióvezető.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Banki mikrohitel konstrukciók
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Pongorné Dr. Csákvári Marianna igazgató
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
V.: Gazdaságélénkítési eszközök az MKB Bank finanszírozási gyakorlatában.
Önkormányzatok finanszírozása
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok.
Innovációval a versenyelőnyért! Amikor a név kötelez Aladics Sándor vezérigazgató-helyettes november 26.
V.: Újra előtérben a fejlesztési lehetőségek.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Kormányszóvivői tájékoztató Sikeres Magyarországért Hitelprogramok Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter Veres János pénzügyminiszter.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
ALADICS SÁNDOR Vezérigazgató-helyettes
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
KEOP aktív roadshow „MFB hitelek környezetvédelmi és energiamegtakarítási célokra” Söllei Judit osztályvezető.
Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája, Debrecen,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Kecskemét,
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok Bendó János RFH Nonprofit Zrt.
MFB – az ország fejlesztési bankja
Kormányszóvivői tájékoztató. Lendületbe hozzuk a vállalkozásokat Dr. Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
március. 2 Agrár Fejlesztési Hitelprogram 40 Mrd Ft Bérlakás Hitelprogram 60 Mrd Ft 545 Mrd Ft Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztés Hitelprogram.
1 Kezességvállalás - egy hatékony eszköz a mikrovállalkozások fejlődéséhez Király Zsolt értékesítési és marketing igazgató Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Vállalkozási ismeretek
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
III. MEGYEI GAZDASÁG- FEJLESZTÉSI KONFERENCIA A MAGYAR FEJLESZTÉSI BANK ÁLTAL NYÚJTOTT FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE.
MFB Rt. a hazai bankszektorban – A tulajdonos, a tulajdonjog gyakorló – A Bank társadalmi szerepvállalása – A Bank tevékenysége 2.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
HEVES MEGYEI VÁLLALKOZÁS- és TERÜLETFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY Mikrohitel Programok Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány Vállalkozói.
Az 53 éves Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Köszönti a Fórum résztvevőit Május 31.
Vállalkozói mikrohitelek
MFB Rt. a hazai bankszektorban 100 %-ban állami tulajdonú Szakosított hitelintézet Az EU fejlesztési bankjaival megegyező tevékenység Forrásbevonás külföldről.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok Előadó: Bendó János RFH Nonprofit Zrt ÉMO Régióvezető.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
Akad még lehetőség! – Vállalati pályázatok uniós forrásból Bendó János, ITD Hungary Zrt regionális képviselet vezető Eger, november 11.
A Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vállalkozásokat támogató programjai október 1.
1 „Munkáltatók a munkavállalókért, a versenyképességért” Kis-, közép- és mikrovállalkozások finanszírozása az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Program.
Válságkezelés Fejlesztéssel ! Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Muzamel László szeptember 17.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Gazdaságfejlesztési pályázatok - lehetőségek, tapasztalatok El ő adó: Antal Andrea Regionális képvisel ő 2009.március.
KKV fejlesztés pénzügyi eszközök bevonásával Verő Mihály, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Debrecen október 1. - Az Új Magyarország Vállalkozói.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Az első lépések a vállalkozás átvilágítása a vállalkozás átvilágítása tájékozódás a forrásokról tájékozódás a forrásokról tervezés tervezés.
MIKROHITEL A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1992-ben kezdte meg működését annak érdekében, hogy segítse a megye mikro- és kisvállalkozásainak.
Támogatott fejlesztési források vállalkozások részére Spilák Lajos régióvezető Nagykanizsa, január 26.
Beszállítói Roadshow Pécs Gyarmati György
GINOP-8. hitelintézeti szemmel, valamint az egyéb vállalkozásfejlesztési források Osztrogonácz Gábor ügyvezető igazgató Szigetvári Takarék.
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program

2 MFB Hitelprogramok ÖnkormányzatokVállalkozások „Sikeres Magyarországért” Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram Mikrohitel Plusz Kisvállalkozói Hitel Posta Partner Program

3 Postapartner Program „ Sikeres Magyarországért” Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram Helyi önkormányzatoknak, önkormányzatok társulásainak, és települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásainak. A hitelprogram „2.8. Az egyetemes postai szolgáltatóval kötött szerződés alapján végzett postai tevékenység (felvétel és/vagy kézbesítés) ellátásával kapcsolatos beruházások finanszírozása.” hitelcélján belül Hitel összeg: a beruházásnak megfelelő Kamat: 3 havi EURIBOR + legfeljebb 3,5%/év (jelenleg 5,5 % körül) Saját erő: legalább 5% Futamidő: Lejárat: legfeljebb 20 év Türelmi idő: legfeljebb 3 év

4 Postapartner Program Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram Magyarországon bejegyzett vállalkozásoknak a szolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséhez. A hitelprogram „1.19. Az egyetemes postai szolgáltatóval kötött szerződés alapján végzett postai tevékenység (felvétel és/vagy kézbesítés) ellátásával kapcsolatos beruházások finanszírozása.” hitelcélján belül Hitelösszeg: minimum 5 millió Kamat: 3 havi EURIBOR + legfeljebb 4%/év (jelenleg 6 % körül) Saját erő: 10-25% Futamidő: Lejárat: legfeljebb 15 év Türelmi idő: legfeljebb 2 év

5 Postapartner Program 2005-ben került meghirdetésre a Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram önálló alprogramjaként, a Banki szempontból „kevésbé” hitelképes ügyfélkörnek. Újonnan alakult vállalkozás is lehet hiteligénylő.  498 befogadott kérelem, 4,9 Mrd hitel  Kedvezményes források a mikro-vállalkozások beruházásaihoz  Lehetővé tenni a gyors forráshoz jutást az automatizált hitelbírálattal  1 napos hitelbírálat, 30 napos átfutási idő a kérelemtől az első folyósításig  Hálózatfejlesztés nélkül széles körben elérhetővé tenni a hitelt  10 ügynök, teljes hálózati lefedettség (helyi vállalkozásfejlesztési központok)  Helyi ismeretek és kapcsolatrendszer előnyeinek a kihasználása.  Üzleti lehetőséget teremteni a partnerintézményeknek a kapcsolódó szolgáltatásaik fejlesztéséhez. Mikrohitel Plusz hitelprogram stratégia céljai

6 Postapartner Program Mikrohitel Plusz Hitelprogram ügynökei

7 Postapartner Program 2006-ban átdolgozott Mikrohitel Plusz Program tapasztalatai és működési mechanizmusa. Kedvezményes források a mikro- és kisvállalkozások beruházásaihoz MFB fiókhálózat helyett ügynöki kapcsolatrendszer Partnerek: hitelintézetek, finanszírozási gyakorlattal rendelkező, vállalkozásfejlesztési vagy vállalkozói szolgáltatást nyújtó szervezetek  Bankok és takarékszövetkezetek  RFH és társaságai  Vállalkozásfejlesztési alapítványok  MAG Zrt. és képviseleti hálózata  Magyar Posta Zrt  Egyéb, vállalkozásfejlesztésben érdeket szervezetek 58 ügynök, 251 befogadó hely Új Magyarország Kisvállalkozói Hitel program koncepciója

8 Postapartner Program M Ft között KKV a sajáterő 15% türelmi idő 2 évre, Max 15 év Kamat 3 havi EURIBOR+ 4% Max 6 % Alacsony fedezet MAG Zrt Mikrofinanszírozók RFH Zrt Hitelgarancia Agrárgarancia 251 Kisvállalkozói Hitelpont bankügynökök Gyors ügyintézés Takarékszövetkezeti együttműködés Takarékszövetkezetek Magyar Posta Új Magyarország Kisvállalkozói Hitel

9 Postapartner Program Mikrohitel Plusz és a Kisvállalkozói Hitel Mikrohitel Plusz és a Kisvállalkozói Hitel kondíciói FeltételekKisvállalkozói hitelMikrohitel Plusz Hitelösszeg1-50 millió Ft1-5 illetve 1-15 millió Ft Kamat3 havi Euribor+4%Jegybanki alapkamat Futamidő15 év7 vagy 10 év Türelmi idő2 év Saját erő15 % Biztosíték mértéke100 %120 % FormájaIngatlan, ingó, óvadék, tulajdonosi kezesség Ingatlan, Ingó KezességvállalóGarantiqua, AVGHAGarantiqua

10 Postapartner Program Köszönöm a figyelmet! A Programokról részletesebb információt találnak: /