Változások a vizsgabizottsági feladatokban Tájékoztató a szakmai vizsgákon a vizsgabizottság munkájában részt vevő szakértők részére Kontér Mária.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Advertisements

Szabó Bálint Budapest, december 9. A kamara megnövekedett szerepe a szakképzésben.
Versenyképes gazdaság Versenyképes szakképzés
Marcali Szakképző Iskola Pályaválasztás / Tel: 85/ , 85/
„Szakmai gyakorlat a felsőfokú szakképzésben” WORKSHOP A szakmai gyakorlat megszervezése gazdálkodó szervezetnél, gyakorlóhelyek kiválasztása, minősítése.
Sarkadi Zsolt, Sz-Sz-B Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai szerepvállalás a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok munkájában.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
2014. július 3.1 ALTERNATÍV SZAKKÉPZÉS Énekes Rita vezető főtanácsos SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály.
A kamara megnövekedett szerepe a szakképzésben
A kamara szerepe a duális szakképzésben március 01.
1 A Regionális Konzorciumi Tanács döntés-előkészítő tevékenysége Erdeiné Horváth Klára regionális szakképzési koordinátor VMKIK Nagykanizsa, július.
A személyes részvétel előnyei Legyünk jelen! Piac & Profit Demcsák Mária alapító főszerkesztő.
A gazdasági kamarák feladata, célja a szakképzésben 2013.
A kereskedelmi és iparkamarák gazdaságszervező szerepének változása Pekó László.
Keresletvezérelt szakképzés
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Az új OKJ szakmai vizsgákról - kamarai szemmel
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Szakmai vizsgaelnök delegálás szervezési és adminisztrációs feladatai Szabó Bálint szakképzési tanácsadó program koordinátor Magyar Kereskedelmi és.
1 Szakma- és képzőhely választás, tanulóképzés 2008-ban Kurucz János szakképzési vezető Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara.
Műhelyvezetők, tanácsadók szakmai napja Csizmazia Sándorné Szakmai vezető Pécs, nov. 10.
Cím adományozása A cím alapításának célja: Közvetetten: o Decentralzált pályázat – eszközfejlesztés o TÁMOP pályázat mesterképzés – személyi.
Szűcsné Szabó Katalin Régiós kamarai koordinátor RFKB projekt
A Magyar Mérnöki Kamara belső eljárásrendje az Országos Építésügyi és Településrendezési Tanács (OÉTT) munkájához kapcsolódóan Budapest, július 13.
Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum Gödöllő,
Szakmai záróvizsgák, vizsgaelnöki, tagi delegálás tapasztalatai
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Vizsgaszervezés központi koordinációja Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet Feigl Ágnes.
NAK, Szakképzési Igazgatóság
Márton Mártonné MESZK Oktatási, továbbképzési referens Május 05.
„A jól képzett szakemberekért.”
A munkaerő-piaci kereslet és kínálat összehangolása __________________________ Kámán István.
Vizsgabizottsági tag jogai, kötelességei, elvárások
2008. június 12. MÁV Baross Gábor Oktatási Központ.
A kamarai garanciavállalás bevezetésének és a tanulószerződés megkötésének informatikai háttere FEBRUÁR 26. BUDAPEST.
Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pályaválasztási napok április 20. Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara dr. Tordai Péter elnök.
Komplex vizsga Szolnok szeptember 3.. Modulrendszerű vizsgadelegálások száma 2014 Vizsgaelnöki delegálások száma kamarai szakképesítésekben: 4157.
Csányi Lászlóné MGYOSZ 1 MGYOSZ-KMMSZ szakmai nap MGYOSZ-KMMSZ szakmai nap november 19. Mátészalka Változások a szak-és felnőttképzésben, munkaadók.
Duális szakképzés Együttműködési lehetőségek a Nyíregyházi Szakképzési Centrummal Nyíregyháza, március 01.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
A szakmai vizsgák jogszabályi háttere, változások a vizsgabizottsági feladatokban Tájékoztató a szakmai vizsgákon a vizsgabizottság munkájában részt vevő.
Az MKIK szakképzési feladatainak aktuális kérdései, különös tekintettel a szintvizsgáztatás rendszerére Budapest, október 18.
Változások a vizsgabizottsági feladatokban (2009.) Tájékoztató a szakmai vizsgákon, a vizsgabizottság munkájában részt vevő szakértők részére Kontér Mária.
A kamarák szerepe a szakképzés fejlesztésében Kalmár Zsolt képzési referens Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
1 HEVES MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA 3300 Eger, Faiskola u. 15. Tel: +36/36/ , , Fax:+36/36/ Web:
Szakmai vizsgáztatás Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes március 27.
A gyakorlatorientált szakképzés és a magyar kamarai rendszer szeptember 10. Dr. Szilágyi János.
A Kereskedelmi és Iparkamarák szakképzési feladatai 2012.
Vállalatok, érdekképviseletek a szakképzés fejlődéséért A kamara és az érdekképviseletek együttműködése a szakmai vizsgáztatási rendszerben Székesfehérvár,
Tájékoztató a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése i ülésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységéről.
A bőr- és cipőipar helyzete 2016-ban: egy iparági (területi) adatbázis összeállításának módszertana és (rész)eredményei Molnár Ernő - Kalmár Enikő - Szaniszló.
Gyakorlati szintvizsgák & SZKTV 2009/2010. tanév Felkészítés
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Szakmai beszámoló Bognár Márta tagozatvezető Bognár Márta tagozatvezető.
Szakképzési körkép 2016 A jármű és fémipari szakmacsoport Fóruma.
MFKB-t érintő változások – JNSZM Szakképzés Fejlesztési Koncepció 2015, NAPI AKTUALITÁSOK NAPI AKTUALITÁSOK Szolnok, október 13.
Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A tanév aktuális rendje és feladatai Mihálka Nóra Vizsgadokumentációs irodavezető augusztus.
Munkaerő- piaci helyzetkép a Nyugat- dunántúli régióban Kleizerné Tamás Györgyi szakreferens Nyugat- dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
MAGYAR AGRÁRKAMARA Dr. Laczkó András „A kompetencia alapú moduláris szerkezetű új agrár szakmastruktúra bevezetésének elősegítéséhez és meggyorsításához.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló január-december Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Készült a KEMKIK és DKIK által rendezett Szakképzési Fórumra Dunaújváros, El ő adó: Juhász József RFKB társelnök,
A vendéglátóipari képzésről 2010.
az oktatásban, képzésben és az új partnerségi projekt
az önkéntes kamarai tagság
Veszprémi Szakképzési Centrum Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája Tapolca .
Modláné Görgényi Ildikó
Szakmai nap Észak- alföldi Régió Kisvárda, november 24.
Mechanikus karbantartó
Az SZKTV aktuális kérdései március
Együtt a változásokért
A közbeszerzési törvénynek a Közbeszerzési Hatóság
Előadás másolata:

Változások a vizsgabizottsági feladatokban Tájékoztató a szakmai vizsgákon a vizsgabizottság munkájában részt vevő szakértők részére Kontér Mária

Szakmai vizsgaelnöki delegálás április 1-e utáni vizsgákra a 16 szakmában a kereskedelmi és iparkamarák delegálják az elnököket. A területi kamarák a minisztériumoktól átvett országos „lista” alapján végzik e feladatukat. A 16 szakmában a vizsgabizottsági tagok delegálását az érdekképviseletek végzik.

16 szakmában a vizsgabizottsági tag delegálása (1) IPOSZ o Asztalos o Kárpitos o Kozmetikus o Bőrdíszműves o Cukrász o Szobafestő-mázoló és tapétázó o Cipőfelsőrész készítő

16 szakmában a vizsgabizottsági tag delegálása (2.) MGYOSZ oÉpületburkoló oÁcs-állványozó oVillanyszerelő OKISZ oFodrász KISOSZ oSzakács oPincér VOSZ oKőműves oNőiruha készítő oFérfiruha készítő

16 szakmában a vizsgabizottsági tag delegálása (3.) A kereskedelmi és iparkamarák a vizsgabizottsági tagok listáját, adatait (közös informatikai rendszer) átadták az érdekképviseleteknek. A kereskedelmi és iparkamarák a vizsgabizottsági tagok listáját, adatait (közös informatikai rendszer) átadták az érdekképviseleteknek. Az e feladat ellátására vonatkozó új pályázatokat az adott érdekképviselethez kell benyújtani. Az e feladat ellátására vonatkozó új pályázatokat az adott érdekképviselethez kell benyújtani. Tájékozódást az érdekképviseletek honlapja nyújt. Tájékozódást az érdekképviseletek honlapja nyújt.

Vizsgabizottsági tag delegálása (4.) A 16 szakmán kívüli vizsgabizottsági tag delegálásokat továbbra is a kereskedelmi és iparkamarák végzik. A 16 szakmán kívüli vizsgabizottsági tag delegálásokat továbbra is a kereskedelmi és iparkamarák végzik. Az e szakmákra vonatkozó pályázatokat a területileg illetékes kamarához kell benyújtani a felhívás megjelenésekor. Az e szakmákra vonatkozó pályázatokat a területileg illetékes kamarához kell benyújtani a felhívás megjelenésekor. ( mesterképzés).

Amire figyelni kell!!! Az érvényesség lejárta előtt a meghosszabbítás kezdeményezése. Az érvényesség lejárta előtt a meghosszabbítás kezdeményezése. Az elérhetőség, adatok megváltozásának jelzése az illetékes szervezetnek. Az elérhetőség, adatok megváltozásának jelzése az illetékes szervezetnek. Képzésen való folyamatos részvétel. Képzésen való folyamatos részvétel.

8 Vizsgadelegálási adatok területi kamara ezer vizsgabizottsági tag delegálást végzett 23 területi kamara ezer vizsgabizottsági tag delegálást végzett (hálózatos megvalósítás, tapasztalat a delegálásban )  Internet alapú számítógépes rendszer bevezetése országosan ISZIIR

Vizsgabizottság munkájában résztvevők adatai 2007.

Szakmai vizsgák adatai (MO.)

Iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli vizsgák megyénkben

Vizsgázók számának alakulása HB megye

Vizsgabizottsági elnök, tag feladata a megbízó felé Összeférhetetlenség jelzése (nyilatkozat a telefonos egyeztetésnél már kérjük jelezni!!) Összeférhetetlenség jelzése (nyilatkozat a telefonos egyeztetésnél már kérjük jelezni!!) Titoktartás Titoktartás Visszajelzések fontossága Visszajelzések fontossága - határidő - adatok (pontosság!!) - szakmai tartalommal kapcsolatos észrevételek

A SZAKMAI VIZSGAELNÖK, TAG KIJELÖLÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ ELVEK  A kijelölés szempontjai  Személyi (névjegyzékben szerepel az adott szakmában)  Összeférhetetlenség  Szakmaiság, felkészültség (szakmai, vonatkozó jogi ismeretek)  Jelentések szakszerűsége, határidőre történő visszajuttatatása  Időbeli (megbízások arányossága)  Földrajzi (területi illetékesség)

17 Az átvételre kerülő újabb 11 szakma CNC-forgácsoló CNC-forgácsoló Épületgépészeti csőhálózat- és berendezés-szerelő Épületgépészeti csőhálózat- és berendezés-szerelő Fémipari megmunkálógépsor és berendezés-üzemeltető Fémipari megmunkálógépsor és berendezés-üzemeltető Gépgyártósori gépkezelő, gépszerelő Gépgyártósori gépkezelő, gépszerelő Géplakatos Géplakatos Hegesztő Hegesztő Hűtő- és klímaberendezés-szerelő, karbantartó Hűtő- és klímaberendezés-szerelő, karbantartó Szerkezetlakatos Szerkezetlakatos Szerszámkészítő Szerszámkészítő Tetőfedő Tetőfedő Kereskedő Kereskedő

18 Köszönöm a figyelmüket! mesterkép