A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményei Dr. Szinay Attila Mezőkövesd, 2016. január 28.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Advertisements

MegyeVersenysport (fő)Amatőr sport(fő) Baranya Bács-Kiskun 38 Nincs adat Békés 26 Nincs adat Borsod-Abaúj-Zemplén Budapest Csongrád.
A kutatás-fejlesztési tevékenység minősítése az SZTNH-ban
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Dél-alföldi régió Országos adatok Itt!!! Bezárás
Az ipari növekedés mai területi folyamatai
Borbély Tibor Bors szakmai tanácsadó Budapest, március HEF OP „Képződj, hogy segíthess” Foglalkoztatás és szociális.
A Ket. tervezett módosítása
Pest Megyei Közigazgatási Hivatal
ÖNKORMÁNYZATI SZAKMAI NAP
Távmunka a területfejlesztésben
VPOP Jövedéki Igazgatóság
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Adathozzáférési, illetve adatszolgáltatási, valamint díjmentességi igény felmérése az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ illetve az Országos.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-falusi Ernyőhálózat (IKUVÉH) kialakítása (TÁMOP /07/1) Pályázat FATOSZ-Tourinform.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Elektronikus ügyintézés a nyugdíjbiztosításban
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
VPOP Jövedéki Igazgatóság
Az Állami Számvevőszék önkormányzati ellenőrzési tapasztalatai Előadó: Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
főosztályvezető-helyettes „A Balaton-régió közlekedési helyzete” fórum
Tájékoztató A járási tréningekről Dr. Marosi János MKKSZ Szabó F. Attila MKKSZ Budapest, május 19. „Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel”
Regionális statisztikák a 2008-as adatok alapján [ Hornyák Attila, Marsal Géza] Konszenzus konferencia Szeged 2009.
Tolna megyei földmérők helyzete a szakmagyakorlási rendelet szerint Németh András | TMMK GGT Szakcsoport elnök Tolna Megyei Földmérők Napja 2016.
Iskolai tehetséggondozás a statisztikai adatok tükrében Nikitscher Péter - Szemerszki Marianna.
Új rendszerben működnek a jövőben a támogató szolgáltatások és a közösségi ellátások augusztus 7. Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
Az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló új jogszabály Koós Tamás főosztályvezető-helyettes MFTTT Pest Megyei és Fővárosi Területi Csoportja.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
Az orvosi „műhiba” perek bírói gyakorlata. I. Rövid bevezető Mi minősül műhibának? 1. Jogszabályi alap: Ptk.339.§, évi CLIV. törvény (Eü. törvény)
SZAKMAI KONFERENCIA MEZŐKÖVESD január 28. A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése projekt tapasztalatai Mátyás.
A NMH Szak- és felnőttképzési Igazgatóságának államigazgatási, szolgáltatási és fejlesztő tevékenysége szakképzési tanévnyító Modláné.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
A magán-munkaközvetítők évi tevékenysége Foglalkoztatási és Szociális Hivatal augusztus 2.
Magyar Rendvédelmi Kar Büntetés-végrehajtási Tagozat A TAGOZAT MŰKÖDÉSE ÉS TEVÉKENYSÉGE.
évi statisztikák. 2014/15-ös bajnoki szezonra kiadott licencek típusának megoszlása.
Győr-moson-sopron megyei kormányhivatal
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Szakács Erik , Győr Széchenyi-kártya a VOLKSBANK – nál.
2016. január 20.. A rendszer célja: A 374/2014 (XII.31.) Korm. Rendelet szerinti megosztási eljárás lebonyolításához tartozó munkafolyamatok támogatása.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének jogszabályi változásai a 478/2015. (XII. 29.) Kormányrendelet tükrében.
Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt. Lehetünk-e ártatlanok ?
1. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.)
Változások és eredmények a GINOP 5. 2
BUDAPEST-KUPA Összefoglaló
A magyarországi K+F politika
Minisztériumok, központi közigazgatás
A helyettes szülői ellátás működése
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) tervezete
Az invazív meningococcus-betegség járványügyi helyzete Magyarországon,
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
A regisztrált bűncselekmények száma Komárom-Esztergom megyében, 2009
ETS-létesítményeket, EU-ETS hitelesítőket
Az OHÜ évi (előzetes) közszolgáltatói mérlege
Földügyi aktualitások
PEST MEGYE BŰNÜGYI HELYZETE 2012
Pécs, szeptember 25. Jegyzői értekezlet Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztály.
Készítette: Koleszár Gábor
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Szakfelügyeleti tapasztalatok
A közbeszerzési törvénynek a Közbeszerzési Hatóság
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményei Dr. Szinay Attila Mezőkövesd, január 28.

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése Az előzményekről. A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményei. 2

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése Az előzményekről. A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményei. 3

A Kormány döntése A Kormány szeptember 4-i ülése: 17. Előterjesztés a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének részletes szabályairól szóló kormányrendeletről: A Kormány rögzítette, hogy az osztatlan közös tulajdon megszüntetése kiemelt politikai cél. A Kormány az előterjesztés kapcsán rögzítette, hogy a részarány földkiadással kapcsolatos tevékenység megindítására csak a földtörvény elfogadását követően kerül sor, ezt követően egy megyében (Vas megye) sor kerül a részarány földkiadás megvalósítására, és ennek tapasztalatai alapján kerül sor az országos akció megszervezésére. 4

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eljárásai Négy elkülönülő eljárás alapján kerül megszüntetésre: december 29. előtt indult olyan eljárás, amelyben az ingatlanügyi hatóság a keretmérést elvégezte, vagy jogerős határozatot hozott a földrészlet megosztásának módjáról, kiindulási helyéről és irányáról, akkor a megszüntetés a járási hivatal által, az eljárás megindulásakor hatályos jogszabályok alapján kerül végrehajtásra. 2. A kérelmet benyújtó tulajdonostárs, a megosztási költségek megfizetésével kezdeményezheti a soron kívüli eljárás lefolytatását. 3. A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdonok, a rendelkezésre álló költségvetési források függvényében az állam által, a Korm. rendelet I. fejezete alapján kerülnek megszüntetésre. 4. A még nem nevesített földrészletek esetében a földművelésügyi főosztály döntését követően („tiszta földrészletek” esetén) a Korm. rendelet II. fejezete alapján kell lefolytatni. 5

A pilot terület A pilot feladatra kijelölt Vas megyében a évi költségvetésben biztosított 500 millió Ft-os pénzügyi keret három járási földhivatal területén (Celldömölki, Kőszegi, Szombathelyi és Vasvári Járás) 112 településen került felhasználásra. 6

A pilot terület – a kiinduló földrészletek adatai Összesen ha terület, földrészlet megosztása földrészlet megosztására került sor. -1% (21 földrészlet) 1 / 1 tulajdonba került, -6% (114 földrészlet) elutasítva területi minimum, vagy erdősülés miatt, -8% (152 földrészlet) a kérelmet (sorsoláson) visszavonta, -2,6% (41 földrészlet) egyezség megkötésére került sor. Járási földhivatal Kérelemmel érintett földrészletekTulajdoni hányadok Átlagos tulajdonosi terület mérete számaterülete átlagos területe száma átlagos száma Celldömölk655 db9 919,6 ha15,1 ha db16,3 db0,9 ha Szombathely794 db10 023,5 ha12,6 ha db17,6 db0,7 ha Vasvár445 db5 061,4 ha11,4 ha5 984 db13,4 db0,8 ha Összesen1 894 db25 004,4 ha13,2 ha db16,2 db0,8 ha

A pilot terület - a megosztandó földrészletek adatai A kiosztásra került földrészletek átlagos területe 2,3 ha. Területi minimum 0,3 ha. 8 Járási földhivatal Kérelmek száma Kérelmek átlagos száma Kérelmezők száma Kérelmezők átlagos száma Kérelemmel érintett terület átlaga Celldömölk db5,3 db1 881 fő4,7 fő10,3 ha Szombathely db4,9 db2 425 fő4,0 fő7,7 ha Vasvár db3,5 db745 fő3,0 fő8,8 ha Összesen db4,7 db5 051 fő3,9 fő8,9 ha

Vas megyei tapasztalatok az eljárás felgyorsítására Jogszabályi előírások – [a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének részletes szabályairól szóló 374/2014. (XII.31.) Korm. rendelet], Földrészletek ellenőrzése, előzetes „rendbetétele”: – járási hivatal feladata, Források biztosítása – költségvetés függvényében. Résztvevők tájékoztatása – járási hivatal és jogi szolgáltató feladata. 9

Az eljárás jogszabályi felgyorsítása - Jogszabályi előírások A megosztási eljárás megindulásáról a földhivatal tulajdonosokat értesíti. Az egyezség, illetve teljes körű egyezség hangsúlyosabb megjelenítése a jogszabályban, ezáltal a tulajdonosok figyelmének felhívása a számukra előnyösebb megosztás végrehajtására. Egyezség kialakítása érdekében egyezségi tárgyalás megtartása (egyezség, teljes körű egyezség kialakítása – jogi szolgáltató és a földmérő szakmai felkészültségének eredményessége). A földhivatalok a feladataikat soron kívül hajtják végre. 10

11 A megszüntetésekre fordított költségvetési forrás alakulása és tervezése 2004 és 2019 között A megosztási eljárások költségeit – a soron kívüli eljárás esetét kivéve – az állam viseli.

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése Az előzményekről. A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményei. 12

Kérelmek száma az országos projekt megindulásakor Megye/Főváros Összes megosztandó földrészlet db El nem indított eljárás db Folyamatban lévő eljárás db Megszakadt eljárás db Befejezett eljárás db Budapest Baranya Bács-Kiskun Békés Borsod-Abaúj-Zemplén Csongrád Fejér Győr-Moson-Sopron Hajdú-Bihar Heves Komárom Nógrád Pest Somogy Szabolcs-Szatmár-Bereg Jász-Nagykun-Szolnok Tolna Vas Veszprém Zala

14 Részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdonok megszüntetése: összes földrészlet.

15 Részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdonok megszüntetése összes földrészlet.

Az I. ütem megindulása 16 FeladatI. ütemII. ütem Járási Hivatal (Földhivatali Osztálya) NKP NKft. részére történő adatszolgáltatása a jogi szolgáltató és a földmérő kiválasztásához – – Közbeszerzési eljárás kiírása – – Szerződéskötések – – NKP NKft. értesíti a Járási Hivatalt a jogi szolgáltató és a földmérő személyéről Járási Hivatal adatszolgáltatása a – jogi szolgáltató és a földmérő részére – A megosztási munkák megindulása

A II. ütem megindulása 17 FeladatI. ütemII. ütem Járási Hivatal (Földhivatali Osztálya) NKP NKft. részére történő adatszolgáltatása a jogi szolgáltató és a földmérő kiválasztásához – – Közbeszerzési eljárás kiírása – – Szerződéskötések – – NKP NKft. értesíti a Járási Hivatalt a jogi szolgáltató és a földmérő személyéről Járási Hivatal adatszolgáltatása a – jogi szolgáltató és a földmérő részére – A megosztási munkák megindulása

18 I. ütem: kiinduló földrészlet, II. ütem: kiinduló földrészlet. I. és II. ütemmel érintett járások

Aktuális adatok – I. fejezet – I. ütem 19 Földrészletek száma.

Aktuális adatok – I. fejezet – I. ütem 20

Aktuális adatok – I. fejezet – I. ütem 21

Aktuális adatok – I. fejezet – I. ütem 22

Aktuális adatok – I. fejezet – I. ütem 23

Aktuális adatok – I. fejezet – I. ütem 24

Aktuális adatok – I. fejezet – I. ütem 25

Aktuális adatok – I. fejezet – I. ütem 26

Aktuális adatok – I. fejezet – I. ütem 27

28 Aktuális adatok – I. fejezet – II. ütem

29 Aktuális adatok – I. fejezet – II. ütem

30 Aktuális adatok – I. fejezet – II. ütem

31 Aktuális adatok – I. fejezet – II. ütem

32 III. ütem: kiinduló földrészlet. Kezdés: május 50% 2016 – I. fejezet – III. ütem

33 I., II. és III. ütem Járási Hivatalai. 50%

34