Elektronikus Közműnyilvántartó Rendszer (E-közmű) bevezetése 2015. október Árvay László ügyvezető igazgató.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KENYI fejlesztés és országos adatfelvétel
Advertisements

VÁTI Egységes közműnyilvántartás (EKNY)
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
RCH, mint karbantartásért felelős szervezet (ECM) kapcsolatrendszere
FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
S ZŰCS M IHÁLY, FŐOSZTÁLYVEZETŐ - HELYETTES, B ELÜGYMINISZTÉRIUM D R. M ÁTHÉ J ÁNOS VEZÉRIGAZGATÓ, L ÁSZLÓ P ÉTER PROJEKTMENEDZSER, NET VISOR Z RT. A Z.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Helyi oktatásirányítás fejlesztése TÁMOP /
területrendezési és építésügyi helyettes államtitkár
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
Vagyonértékelés és vagyongazdálkodás összefüggései a víziközműveknél
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
Törökbálint város környezeti GIS alkalmazásainak megvalósítása
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
Az elektronikus építési napló (e-napló)
Objektumkutatáson alapuló térinformatikai modell kialakítása MiniComp Kft. Pécsi Tudomány Egyetem – PMMFK-MIT.
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Az IKTA/ számú pályázat alapján: Ügyfélbarát ügyintézést támogató informatikai rendszer prototípusának kialakítása (Elektronikus Polgármesteri.
Dátum Tőkepiaci közzétételek a PSZÁF honlapján (Tájékoztató a tőkepiacról szóló évi CXX. tv. 34.§ (4) bekezdés d) pontjának végrehajtására felkészülésről)
ORFK PORTÁL On-line bejelentések rendszere
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
Az erdők megelőző tűzvédelme Magyarországon (aktualitások, tervek)
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat (EKG) – a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszer alapinfrastruktúrája
Állami és önkormányzati vállalatok átláthatósága - a FŐTÁV Zrt. esetében Budapest, április 28.
S ZŰCS M IHÁLY, FŐOSZTÁLYVEZETŐ - HELYETTES, B ELÜGYMINISZTÉRIUM D R. M ÁTHÉ J ÁNOS VEZÉRIGAZGATÓ, L ÁSZLÓ P ÉTER PROJEKTMENEDZSER, NET VISOR Z RT. BEVEZETŐ.
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
EasyWay ITS Hungary workshop tervezett programja Házigazdai üdvözlés – Kovács Ákos MK vezérigazgató EasyWay áttekintés – dr. Lindenbach Ágnes ITS Hungary.
Elektronikus közműnyilvántartás
A területrendezés és –fejlesztés adat háttere és technológiai megoldásai Göncz Annamária, Juhász Géza Péter
Védjegybejelentés elektronikus úton László Áron Márk.
Döntéselőkészítő tanulmányok Mihálffy Krisztina – KKK,Kerékpáros Infrastruktúra Fejlesztési Osztály.
Szerviz modul Ismertető. Cégismertető Magyarország vezető kárrendezési rendszerének szállítója Tíz éves szakmai tapasztalat Partnerei kapcsolatban állunk.
Térinformatika adatok tudásbázisán alapuló kereső- motor IKTA / 2000.
2003. november 25.FVM e-agrárium1 Magyar Információs Társadalom Stratégia e-agrárium Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Informatikai Főosztály.
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
Az építésfelügyeleti feladatok alakulása - fokozott elvárások
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
AZ EGYSÉGES ELEKTRONIKUS KÖZMŰNYILVÁNTARTÁS
Az Egységes Elektronikus Közműnyilvántartás és a Távhő Szektor november Árvay László.
Megújuló működési nyilvántartás
Integrált irányítási környezet kialakítása. I. Szervezetfejlesztés Az Egyetem szervezeti felépítését részben meghatározza a jogszabály és a Szervezeti.
A hálózat nyilvántartás az E-közmű tükrében
Köz beszerez; ÉS? avagy informatikai biztonság a központosított közbeszerzésben.
avagy a zártság dilemmái
1 Vasúti beruházások a vállalkozó szemszögéből Horváth Róbert Vezető technológus Swietelsky Vasúttechnika Kft. X. KÖZFORGALMÚ ÉS VÁROSI VASÚTI PÁLYÁK TERVEZÉSÉTŐL.
Változások az áramforrások területén Schmidtka Gábor október 13.
2009. november Nemzetközi ILIAS Konferencia1/20 Az ILIAS közösség Magyarországon, az együttműködés fejlesztése Berecz Antónia.
A LENERG a Hajdú-Bihar megyei önkormányzatok szolgálatában Előadó: Vámosi Gábor, igazgató Energia Infónap Debrecen,
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
Projektzáró rendezvény Intelligens iskolák létrehozása az újszászi tanulók egyenlő esélyeiért TIOP-1.1.1/ projekt.
Szűcs Mihály főosztályvezető-helyettes BM Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkárság.
Katona Zoltán (FÖMI) – Molnár Attila (SZTE) Kaposvár A VINGIS rendszer kialakításának tapasztalatai.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
KÖFOP E-ingatlan-nyilvántartás kialakítása (e-ING) Szőnyi Lőrinc.
Vacha Ferenc fejlesztési koordinátor Az elektronikus ügyintézés törvényi háttere és gyakorlata.
„A Kirendeltség és az Önkormányzatok közötti információ és adatszolgáltatás gyakorlata a Paksi Kistérségben Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
A közműnyilvántartás aktuális kérdései és problémái
Cégbemutató, Memoriter ismertető
Az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer területi tervezést, elemzést támogató térinformatikai alkalmazásai Eger, 2017.
Baross Gábor Program – EM_ITN3_07 NAVENTER (Földcímke) NAVENTER
Új világot élünk a mérnöki gyakorlatban
E-ügyintézés az adózásban 2006.
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ
Az önkormányzati ASP és az önkormányzatok elektronikus ügyintézési feladatai Pécs, november 23.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Előadás másolata:

Elektronikus Közműnyilvántartó Rendszer (E-közmű) bevezetése október Árvay László ügyvezető igazgató

Tartalom Tartalom  Előzmények  Az E-közmű Kormányrendelet áttekintése  Kötelezettségek és feladatok a szolgáltatói szektorban  A FlexiTon kft. lehetséges közreműködése Nagyon közeleg az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013 (VIII.29. ) Kormányrendelet 13. §-ában foglalt határidő, mely szerint „A közművezeték üzemeltető az e rendelet hatálybalépésekor a nyilvántartásban digitálisan meg nem lévő adatokat az e-közmű részére január 1.-jétől köteles naprakészen szolgáltatni.

Közműnyilvántartás - Előzmények  A 3/1979. (Ép.Ért.11.) ÉVM sz. utasítás hosszú ideig hatályban volt és működött, de a rendszerváltással kezdődően folyamatosan „kihalt”  Felelősségek, technológiák, eljárások, tartalmak  Nyilvántartással, avagy anélkül?  Magunknak, avagy másoknak?  Mit és miért kell megoldanunk a nyilvántartás keretében? A közműnyilvántartással utoljára foglalkozunk, de nehéz helyzetekben először vesszük (vennénk) elő

Egységes Elektronikus Közműnyilvántartás – Az E-közmű rendszer célja  Egységes szabályozáson alapuló információszolgáltatási rendszer kialakítása  A közművezetékek és nyomvonal jellegű építmények  fejlesztéséhez,  üzemeltetéséhez,  az építészeti-műszaki tervezési tevékenységekhez,  az építési beruházások kivitelezéséhez szükséges  közérdekből nyilvános adatainak  egységes, elektronikus kezelése,  Az adatok megosztása és hozzáférés biztosítása a felhasználók számára.

Egységes Elektronikus Közműnyilvántartás Milyen adatokat kap a felhasználó a rendszerből? Az E-közmű információ szolgáltatása az ügyfelei számára:  helyrajzi szám vagy cím alapján egy adott földrészlet közművezetékkel való ellátottságáról, azok nyomvonaláról, elhelyezkedéséről, a hierarchiában elfoglalt helyéről, a szakágról és a szállított közegről  a közművezeték tulajdonosáról, üzemeltetőjéről és szolgáltatói engedélyeséről, továbbá azok elérhetőségéről,  tájékoztatási és döntéselkészítési célból állami hivatalok részére

Az E-közmű Kormányrendelet  November 1.-jén lépett hatályba a 324/2013. (VIII. 29.) Kormányrendelet az egységes elektronikus közműnyilvántartásról  Célja: a felhasználók számára ügyfélkapus bejelentkezés után díjmentes adatszolgáltatás  A rendelet hatálya alá tartozó közműszolgáltatóknak adatokat kell szolgáltatniuk az infrastruktúrájukról az E-közmű rendszer felé, az előírt formában és tartalommal  Különböző részfeladatokhoz különböző határidőket rögzít  Rendelkezik a közhiteles térképi adatszolgáltatásról is  Meghatározza az Önökre háruló feladatokat és határidőket tűz ki  Szolgáltatói regisztráció  Nyilvántartási adatbázis előállítása  Publikációs környezet előállítása  Regisztráció a publikációra  A nyilvántartás folyamatos publikálása  Nem szankcionál

A 324/2013 Kormányrendelet – Az E-közmű szereplői  A Lechner Lajos Tudásközpont Nonprofit Kft. – az E-közmű rendszert üzemeltető, fenntartó és fejlesztő szervezet   Az Egységes Elektronikus Közműnyilvántartás (e-közmű) részére adatszolgáltatásra kötelezett üzemeltetők:  a víziközmű-szolgáltatást,  az elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezetést,  a szénhidrogén-ellátást,  a távhőszolgáltatást,  A villamosenergia-ellátást biztosító közművezetékekre,  az elektronikus hírközlést biztosító nyomvonalas építményekre,  Az állami ingatlan-nyilvántartás közhiteles térkép szolgáltatója

A 324/2013 Kormányrendelet – Regisztrációk  Szolgáltatói regisztráció  Publikáció célú regisztráció  A regisztrált szolgáltató regisztrálja a publikáció célra hozzáférhető web címeket (URL címeket), külön a WMS és külön a WFS szolgáltatásra  A regisztrált szolgáltató megadja az adott publikáló eszközre releváns területet befoglaló EOV koordinátákat  Partner regisztráció – a regisztrált szolgáltató meghatalmazhat a nevében eljáró publikáló partnert

A 324/2013 Kormányrendelet – Adatszolgáltatás az E-közmű rendszer számára  A közműszolgáltató adatai  A közművezetékre vonatkozó adatok  „Az E-közmű adatszolgáltatók saját adatbázisukban, az E- közmű infrastruktúrájától fizikailag elkülönülten, Egységes Országos Vetületi Rendszerben (EOV) vezetik nyilvántartásukat.”  A térbeli elhelyezkedésre vonatkozó adatok  A közművezetékre vonatkozó ún. Meta-adatok  Az adatszolgáltatásra alkalmas technológia kialakítása, Web Map Service, Web Feature Service technológiák  Az állami ingatlan-nyilvántartás térképi adatai  7x24 Publikáció

A 324/2013 Kormányrendelet – az E-közmű részére szolgáltatandó Metaadatok, távhő hálózatok esetében

A 324/2013 Kormányrendelet - Határidők November Regisztráció Január 1. - teljes körű adatszolgáltatás a közművezetékekről, EOV-ban vezetett digitális nyilvántartás esetén Március Ellátott települések listája és ügyfélszolgálati elérhetőségek megadása Január 1. - Teljes körű adatszolgáltatás a közművezetékekről nem EOV-ban vezetett digitális nyilvántartás esetén Január 1. - Teljes körű adatszolgáltatás a közművezetékekről a hatálybalépéskor digitálisan nem meglévő nyilvántartás esetén Új létesítés esetén az üzembe helyezés feltétele az E-közművel kompatibilis megvalósulási dokumentáció

A 324/2013 Kormányrendelet – Milyen az aktuális szolgáltatói magatartás? November 15. – Regisztráció -> 2015 szeptemberig regisztrált : 8% (600 céges minta) Január 1. - teljes körű adatszolgáltatás a közművezetékekről, EOV-ban vezetett digitális nyilvántartás esetén Március Ellátott települések listája és ügyfélszolgálati elérhetőségek megadása Január 1. - Teljes körű adatszolgáltatás a közművezetékekről nem EOV-ban vezetett digitális nyilvántartás esetén 2015 szeptemberig adatot szolgáltat a regisztráltak 25%-a, azaz 2% Január 1. - Teljes körű adatszolgáltatás a közművezetékekről a hatálybalépéskor digitálisan nem meglévő nyilvántartás esetén Módosul a jogszabály: június 30. lesz a véghatáridő és nem teljesítés esetén szankció!!!

E-közmű szolgáltatás – A Folyamat  Létrehoztuk a publikációra alkalmas nyilvántartást  Kialakítottuk a publikációs környezetet  Szolgáltatunk  7x24 órában fogadjuk az E-közmű kérdéseket és válaszolunk

E-közmű felhasználói felülete

E-közmű szolgáltatás – A FlexiTon hozzáadott értéke  Létrehozzuk és kezeljük az Önök közműnyilvántartásait  Kialakítjuk és üzemeltetjük a publikációs környezetet  7x24 órában fogadjuk az E-közmű kérdéseket,  7x24 órában megválaszoljuk az E-közmű megkereséseket

A FlexiTon kft közreműködése az E-közmű területen  A papír alapon lévő dokumentációkat digitalizáljuk  A meglévő digitális dokumentációkat a megfelelő formátumra alakítjuk  Elvégezzük a szükséges vetületi konverziót (EOV)  Változások esetén frissítjük a nyilvántartásokat  Rendezzük az adminisztratív kapcsolatot az E-közmű üzemeltetővel  Létrehozzuk és saját számítógép parkunkon üzemeltetjük az E-közmű adatszolgáltató környezetet  Megfelelő Internet kapcsolatot biztosítunk  Vállaljuk a folyamatos (7x24) kétirányú kommunikáció fenntartását a Lechner Lajos Tudásközpont Nonprofit Kft irányában  Felügyeleti rendszert üzemeltetünk a szolgáltatás minőségbiztosításának érdekében  Költségkímélő eszközöket alkalmazunk Költséghatékonyság és költségcsökkentés az E-közmű vonatkozásában ÉS: Szinergia: az E-közmű eredmények átültetése saját célú nyilvántartásra

Nyilvántartás Üzemeltetés-támogatás céljára  Az E-közmű céljaira létrehozott nyilvántartás kiegészítése az üzemeltetést támogató egyéb adattartalmakkal:  Síkrajz, orthofotó, részletes hálózati rajz,  A létesítményekre vonatkozó részletes műszaki adatok, geodézia méretezés, Pontszerű létesítmények  Adatbázisok: Műszaki adatbázis, Utcatörzs és címadatbázis, Számlázási adatbázis részhalmaza (igény szerinti tartalommal)  Kapcsolat az adatbázisok és a grafika között  Korlátlanszámú felhasználói kapcsolat lehetősége, A felhasználói jogosultságkezelés, Naplózott felhasználói műveletek  Az adatbázis elemek változtatásának, új adatok felvitelének lehetősége (adatbázis élőn tartás)  Különféle előre meghatározott lekérdezések indítása nyomógomb segítségével  Nyomtatási, plottolási lehetőségek  Informatikai környezet létrehozása és 7x24 üzemeltetése  Publikálás a belső felhasználók részére, jelszavas felhasználó és jogosultságkezelés A jogszabályi kötelezettségnek történő megfelelés és a saját szempontok szerinti nyilvántartás előnyeinek ötvözése, szinergia

Nyilvántartás saját célokra

A FlexiTon kft., mint az Önök lehetséges partnere  25 évesek vagyunk  1300 település digitális térképeit készítettük el  13 millió km2 terület műhold felvételeit dolgoztuk fel  29 országba szállítottunk különféle nyilvántartó rendszereket  Több tucat felhő alapú szolgáltatást nyújtunk jelenlegi ügyfeleinknek, különböző alkalmazásokra:  Településüzemeltetési térinformatikai rendszerek  Temető nyilvántartó rendszerek  Üzleti intelligencia megoldások  E-közmű szolgáltatások

FlexiTon Kft. Budapest 1115, Bártfai u. 54. Tel: ; Fax: Köszönöm megtisztelő figyelmüket és várjuk megkereséseiket

Közműnyilvántartás ??

E-közmű felhasználói felülete