Kommunikáció Boda Klaudia 12.c. Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1. A kommunikáció fogalma, fajtái folyamata
Advertisements

Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Információ, adat, kommunikáció
HÁLÓZATOK.
Szerzői jog A különböző műveket nagyon könnyű másolni.(Például könyv, kép, film, zene vagy valamilyen program). Ez rengeteg jogi problémát vet fel. Az.
A kommunikáció.
INTERNET 4 Az előadást készítette és előadja: 4 TAMASI ISTVÁNNÉ 4 Hegedüs Géza Általános Iskola.
Internet és szerzői Szerz ő i Akadémia, Irodalom és Internet Dr. Fodor Klaudia Franciska március 29.
Informatikai alapfogalmak
Az információszerzés.
Informatika és etika. Jogi ismeretek
A szoftverek.
Szoftverek jogállása Alapfogalmak Szoftver.
Magunkról  Kurzusok  Tartalom  Tesztek  Feladatok  Nógrádi PC-Suli  96/ Nógrádi PC-Suli  96/ Magunkról  Kurzusok  Tartalom  Tesztek.
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
Információ és közlemény
LEVÉL.
Informatika és etika §.
Kommunikáció.
A kommunikáció általános modellje
Adatábrázolás, algoritmusok
A kommunikáció elmélete és gyakorlata
Netiquett tudni illik, hogy mi illik
19. Tétel Tevékenységünk alapja a kommunikáció
Kommunikációs politika Összefoglaló feladatok
A marketingkommunikáció
Szoftverlicencek Takács Béla
SZOFTVEREK.
Hálózati architektúrák
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről.
A marketingkommunikáció
A kommunikációs folyamat funkciói és tényezői
A kommunikáció eszközei Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT A televíziós adás-vétel elve.
INFORMATIKA ALAPFOGALMAK
Az internet kialakulása
Hálózati ismeretek ismétlés.
Hálózati alapismeretek
Kommunikációt segítő programok a hálózaton
Házatok: egymással összekötött számítógépek. Ahhoz, hogy gépünket a hálózatra kapcsoljuk szükségünk van hálózati kártyára, és kábelre.
A kommunikáció.
Jelek, jelrendszerek.
Információ ... Számítógép: Információ:
Az alapvető kommunikáció
Fekete Vivien Galambos Edit
A Szoftverekkel kapcsolatos jogok
Előadó: Golyena Tamás Vírusok. 2 Tartalom Vírusokról Vírusok csoportosítása Kémprogramok (spyware) Hogyan védekezzünk a vírusok ellene?
Élet az Interneten.
Informatikai alapismeretek Összefoglalás. AlapfogalmakAlapfogalmak Informatika: Informatika: – Az a tudományág, amely az információk keletkezésével, továbbításával,
Hálózatok a mai világban
Jogi tudnivalók Adatbiztonság. Adatbiztonsági osztályok Alapbiztonsági osztály Személyes adat, üzleti titok, pénzügyi adatok. Fokozott biztonsági osztály.
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 A szoftverek Csoportosításuk, verziók.
Szoftverhez kapcsolódó jogok, felhasználási formák
Olyan, rendszerint kisméretű programok vagy programrészek, amelyek észrevétlenül terjedjenek és kárt okoznak. A felhasználó tudta nélkül működnek. Képesek.
Kommunikáció.
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Állományok le- és feltöltése az interneten Papp Szabolcs 2009.
Informatikai alapfogalmak
Szoftver Program – a számítógép számára érthető utasítássor Operációs rendszer – Programcsomag. Kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között.
Jogi kérdések Jogi kérdések. Szerzői jog Törvény – LXXVI./1999. Irodalmi, művészeti, tudományos alkotások Számítógépes programalkotás Dokumentáció Forráskód,
SZOFTVEREK (programok). Szoftver fogalma A szoftver (software) valamely számítógép rendszerhez tartozó programok, program- rendszerek, és azok dokumentációinak.
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
A kommunikációs folyamat tényezői és funkciói
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről.
Letöltés az internetről
Elektronikus szótárhasználat
SZOFTVEREK (programok)
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Hálózati struktúrák, jogosultságok
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
Előadás másolata:

Kommunikáció Boda Klaudia 12.c

Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer segítségével. A kommunikáció az emberek közötti kapcsolatteremtés formája, lényege az ismeretközlés, tárgya a hír.

Kommunikáció csoportosítása  Irány szerint: egyirányú (pl.: TV, rádió, hangosbemondó) kétirányú (pl:beszélgetés szóban, telefonon, chat-en, vagy levél)  Időbeliség szerint: egyidejű (pl:beszélgetés, telefon, chat, élő TV/rádió adás) nem egyidejű (pl:levél, SMS, nem élő TV/rádió adás)  Térbeli elhelyezkedés szerint: egy helyen levő (beszélgetés, előadás) nem egy helyen levő (levél, telefon, chat, TV, rádió )

Kommunikáció modellje információ- forrás (feladó) címzett csatorna (továbbító) vevő adó kódolás dekódolás kódolás hír jel vett jelüzenet zaj

Szoftverek  Jogok:  Szerzői jog:Aki szellemi terméket készít, azt (minden további eljárás nélkül) szerzői jog illeti meg. Tehát a szoftver készítőjét is szerzői jog illeti meg. A szerzői jog tulajdonosát pedig törvény védi a jogtalan felhasználókkal szemben.  Fajtái:  Freeware  Shareware  Jogtiszta

Szoftvervásárlás  Mire jogosít:  a szoftver használatára vonatkozó engedélyt (licenc) szerezzük meg.  Csak 1 gépre telepíthetjük.  Mire nem jogosít:  a programról sem és a dokumentációról sem készíthetünk másolatot továbbadás céljából.  Egy szoftver megvásárlása nem jogosít a későbbi verzióinak használatára.

Netikett   Chat  Hálózati munka  Közösen használt számítógépek

Vége! Források: Tétel, Internet