A magán-munkaközvetítők 2006. évi tevékenysége Foglalkoztatási és Szociális Hivatal 2007. augusztus 2.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
Advertisements

A magyar gazdaság versenyképessége Vojnits Tamás április 2.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
Sajtótájékoztató Társasági adó, SZJA és EVA bevallások tapasztalatai
Sajtótájékoztató Társasági adó, SZJA és EVA bevallások tapasztalatai
Sajtótájékoztató Társasági adó, SZJA és EVA bevallások tapasztalatai Előadó: dr. Horváth Szabolcs, igazgató Győr, szeptember 19.
Dél-alföldi régió Országos adatok Itt!!! Bezárás
A lakáscélú állami támogatás szükségessége
Az ipari növekedés mai területi folyamatai
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH A jelenlegi magyar munkaerő- piaci helyzet Borbély-Pecze Tibor Bors, Ph.D. Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH.
Munkaerő-közvetítés recesszió idején Munkaerő-piaci ismeretek EURES hazai tréning 2009 Borbély-Pecze Tibor Bors, FSZH.
Borbély Tibor Bors szakmai tanácsadó Budapest, március HEF OP „Képződj, hogy segíthess” Foglalkoztatás és szociális.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató augusztus 7.
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató december 4.
Szántó Tamás elnökhelyettes PMISZK
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon
Szektorok közötti együttműködések
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
A régió  A régiót három megye, Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megye alkotja. Fejér 10, Veszprém 9, Komárom-Esztergom pedig 7 kistérségre tagolódik.
Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,
Gazdasági és vagyoni helyzet, gazdálkodás, költségvetés.
Társadalmi Megújulás Operatív Program számú projektje Új Pálya.
Vegyipari trendek az EU-ban és Magyarországon
Foglalkoztatottság 1.A foglalkoztatási ráta Magyarországon EU átlagban alacsony, a V4- ek között a legalacsonyabb. 2.A válság előtt egyedül Magyarországon.
Álláskeresőként történő nyilvántartás
A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER
Önkormányzati fórumok február- március – a válság éve A régió ipari termelése 25 %-kal csökkent A foglalkoztatottak száma mintegy 17 ezer.
A magyar mezőgazdaság szerkezete
Regionális statisztikák a 2008-as adatok alapján [ Hornyák Attila, Marsal Géza] Konszenzus konferencia Szeged 2009.
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
Az oktatás, az egészségügyi, valamint a szociális ellátás, mint versenyképességi tényezők Április 6. Dr. Molnár László Vezérigazgató GKI Gazdaságkutató.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
Új rendszerben működnek a jövőben a támogató szolgáltatások és a közösségi ellátások augusztus 7. Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
Gyógyturisztikai szekció április 1. Bozzay Andrásné Nemzetközi Balneológiai Konferencia.
BME Részidős Mesterképzés 2015 tavasz Emberi erőforrás menedzsment Bérek, jövedelmek, trendek Emberi erőforrás menedzsment Bérek, jövedelmek, trendek Dr.
Dr.Vécsei Pál A vezetékes gázellátás alakulásának területi tendenciái 1990 és 2008 között Budapest, április.
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Munkaerőpiaci támogatások, eszközök a munkahelyek megtartása érdekében Zaráné Kecskés Erzsébet Igazgató.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
évi statisztikák. 2014/15-ös bajnoki szezonra kiadott licencek típusának megoszlása.
A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményei Dr. Szinay Attila Mezőkövesd, január 28.
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Munkaerőpiaci helyzetkép a salgótarjáni kistérségben Zaráné Kecskés Erzsébet Igazgató KKC-2008-V
Munkaerő-piaci helyzetkép a Lenti kistérségben. A népesség csoportosítása gazdasági aktivitás, foglalkoztatás és munkanélküliség szerint Népesség Munkaképes.
Dr.Vécsei Pál Lakásállomány területi alakulása 1960 és 2008 között Budapest, január.
Szakács Erik , Győr Széchenyi-kártya a VOLKSBANK – nál.
Csongrád megye munkaerőpiaci helyzetéről. Megnevezés Csongrád megyeMagyarország 2010.II. név2016.II. névváltozás2010.II. név2016.II. névváltozás ezer.
A magyarországi K+F politika
dr.Vécsei Pál Lakásállomány területi alakulása 1960 és 2008 között
A helyettes szülői ellátás működése
Nagyváros–vidék egyenlőtlenség Kelet-Közép-Európában
Európai Uniós ismeretek
AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ és HAJDÚ-BIHAR MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE
APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága Igazgató
A regisztrált bűncselekmények száma Komárom-Esztergom megyében, 2009
A magán munka-közvetítők és munkaerő kölcsönzők évi tevékenysége
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban
Nagyváros–vidék egyenlőtlenség Kelet-Közép-Európában
Munkaerő- piaci helyzetkép a Nyugat- dunántúli régióban
A kormány és a szociális partnerek megállapodása a bérek emelésére
„Út a munkához”program
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

A magán-munkaközvetítők évi tevékenysége Foglalkoztatási és Szociális Hivatal augusztus 2.

A magán-munkaközvetítők szervezeti adatai december 31-én 743 magánközvetítő cég volt nyilvántartásban az országban, ami közel 13%-os növekedést jelent az elmúlt évhez képest december 31-én 743 magánközvetítő cég volt nyilvántartásban az országban, ami közel 13%-os növekedést jelent az elmúlt évhez képest. 563 (76%) jogi személyiséggel rendelkező, közel egyötödük (136) jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság és 6 százalékuk (44)egyéni vállalkozó. 563 (76%) jogi személyiséggel rendelkező, közel egyötödük (136) jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság és 6 százalékuk (44)egyéni vállalkozó.

A magán- munkaközvetítők több mint fele (390) a Közép-magyarországi régióban (Budapest, Pest megye) működik. A magán- munkaközvetítők több mint fele (390) a Közép-magyarországi régióban (Budapest, Pest megye) működik. A közvetítés iránya szerint vizsgálva, a csak belföldre közvetítők száma 639, a csak külföldre 21 és a belföldre és külföldre egyaránt közvetítő cégek száma 85. A közvetítés iránya szerint vizsgálva, a csak belföldre közvetítők száma 639, a csak külföldre 21 és a belföldre és külföldre egyaránt közvetítő cégek száma 85.

Az elmúlt évben összesen esetben kértek közvetítést a magán-munkaközvetítőktől. Ez a szám mintegy 71%-kal több, mint a 2005-ben. Az elmúlt évben összesen esetben kértek közvetítést a magán-munkaközvetítőktől. Ez a szám mintegy 71%-kal több, mint a 2005-ben. Nemek szerint: Nemek szerint: - A férfi munkát keresők közül a betanított munkára jelentkezők száma megháromszorozódott, de jelentősen nőtt a segédmunkások száma is. - A női munkát keresők elsősorban betanított munkát kerestek, számuk az elmúlt évhez képest közel kétszeresére emelkedett.

A jelentkezéskor munkaviszonnyal rendelkezők száma másfélszeresére, a munkaviszonnyal nem rendelkezők száma közel kétszeresére emelkedett az előző évhez képest. (Arányuk: 49,5%-50,5%) A jelentkezéskor munkaviszonnyal rendelkezők száma másfélszeresére, a munkaviszonnyal nem rendelkezők száma közel kétszeresére emelkedett az előző évhez képest. (Arányuk: 49,5%-50,5%) Munkaerő-piaci státus szerint mások az igények: a jelentkezéskor munkaviszonnyal rendelkezők: 16%-a keresett fizikai munkát ás 84%-a szellemit a munkanélküliek: 51%-a fizikai, és 49%-a szellemi munkakörben kívánt elhelyezkedni. (Összességében a magánközvetítőknél megjelentek egyharmada fizikai és kétharmada szellemi munkát keresett.) a jelentkezéskor munkaviszonnyal rendelkezők: 16%-a keresett fizikai munkát ás 84%-a szellemit a munkanélküliek: 51%-a fizikai, és 49%-a szellemi munkakörben kívánt elhelyezkedni. (Összességében a magánközvetítőknél megjelentek egyharmada fizikai és kétharmada szellemi munkát keresett.)

A magán-munkaközvetítő szervezetek sikeres közvetítései számának alakulása A magánközvetítők közel 30 ezer (29 233) sikeres közvetítést hajtottak végre, 7%-kal kevesebbet, mint 2005-ben. A magánközvetítők közel 30 ezer (29 233) sikeres közvetítést hajtottak végre, 7%-kal kevesebbet, mint 2005-ben. A sikeres közvetítések száma a 2002-ben közel egyötödével emelkedett egy év alatt, majd években csökkent, először 18%-kal, majd 7%- kal ben jelentős (58%-os) növekedés történt, ezt követően az elmúlt évben ismét csökkent a sikeres közvetítések száma. A sikeres közvetítések száma a 2002-ben közel egyötödével emelkedett egy év alatt, majd években csökkent, először 18%-kal, majd 7%- kal ben jelentős (58%-os) növekedés történt, ezt követően az elmúlt évben ismét csökkent a sikeres közvetítések száma.

Az elmúlt évi globális visszaesés mögött az egyes állománycsoportok sikeres közvetítési tendenciái jelentősen különböznek: a fizikaiak sikeres közvetítései egyötödével visszaestek, míg a szellemieké egyharmadával bővült. Az elmúlt évi globális visszaesés mögött az egyes állománycsoportok sikeres közvetítési tendenciái jelentősen különböznek: a fizikaiak sikeres közvetítései egyötödével visszaestek, míg a szellemieké egyharmadával bővült.

A belföldre történt sikeres közvetítések száma nemzetgazdasági ágak szerint

Külföldre történt sikeres közvetítések 2006-ban külföldre 2626 munkát keresőt közvetítettek a magán munka-közvetítők ban külföldre 2626 munkát keresőt közvetítettek a magán munka-közvetítők. Nemenként: Nemenként: - a férfi munkát keresők külföldre történt sikeres közvetítéseinek száma a évhez képest -13%-kal csökkent, a szellemi állománycsoportban -45% volt a csökkenés az elmúlt évhez képest. - A nőknél a fizikaiak körében közel 5%-kal nőtt, a szellemi foglalkozásúak körében pedig mintegy 3%-kal csökkent a sikeres közvetítések száma. - A külföldre történt sikeres közvetítések háromnegyed része az Eu- tagállamokba (Egyesült Királyság 848, Németország 342) történt, döntően fizikai állományú munkát keresőket tudtak kiközvetíteni. Az Európán kívüli országokba (USA, Mexikó) történt sikeres közvetítések aránya mintegy 25% volt.

A külföldre történt sikeres közvetítések száma

A magán munka-közvetítők tevékenységének fajlagos mutatói Az egy közvetítőre jutó sikeres közvetítések számát vizsgálva, megállapítható, hogy egy-egy közvetítő cég átlagosan 39 sikeres közvetítést végzett. Ez a fajlagos mutató a legjobb Borsod-Abaúj-Zemplén (118), Baranya (91), Bács-Kiskun (85) és Somogy (84) megyében. Az országos átlagtól messze elmaradt Hajdú-Bihar (7), Nógrád (9), Vas (10), és Heves (11) megye. Az egy közvetítőre jutó sikeres közvetítések számát vizsgálva, megállapítható, hogy egy-egy közvetítő cég átlagosan 39 sikeres közvetítést végzett. Ez a fajlagos mutató a legjobb Borsod-Abaúj-Zemplén (118), Baranya (91), Bács-Kiskun (85) és Somogy (84) megyében. Az országos átlagtól messze elmaradt Hajdú-Bihar (7), Nógrád (9), Vas (10), és Heves (11) megye. A 100 munkát kereső személyre jutó sikeres közvetítések száma átlagosan 4,6. Állománycsoportok szerint ez az arány a fizikaiaknál 8,9 (ezen belül a legmagasabb a segédmunkásoknál (20)), a szellemieknél 2,4. A 100 munkát kereső személyre jutó sikeres közvetítések száma átlagosan 4,6. Állománycsoportok szerint ez az arány a fizikaiaknál 8,9 (ezen belül a legmagasabb a segédmunkásoknál (20)), a szellemieknél 2,4. A munkaviszonnyal rendelkező munkát keresők körében a sikeres közvetítések 100 főre vetített mutatója 3,5 volt, a munkaviszonnyal nem rendelkezőknél pedig 4,8. ( A munkanélküliek nagyobb arányban helyezkedtek el, igaz a munkában lévők „kényszere” jóval enyhébb.) A munkaviszonnyal rendelkező munkát keresők körében a sikeres közvetítések 100 főre vetített mutatója 3,5 volt, a munkaviszonnyal nem rendelkezőknél pedig 4,8. ( A munkanélküliek nagyobb arányban helyezkedtek el, igaz a munkában lévők „kényszere” jóval enyhébb.)

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkaközvetítési tevékenysége Az AFSZ 2001 óta köt együttműködési megállapodást a magán-munkaerő közvetítő cégekkel. Az AFSZ 2001 óta köt együttműködési megállapodást a magán-munkaerő közvetítő cégekkel években 12 db, években 12 db, 2006-ban 25 db, 2006-ban 25 db, 2007-ben 2 db ben 2 db. A megállapodásokat a regionális munkaügyi központok legalább évente felülvizsgálják. A megállapodásokat a regionális munkaügyi központok legalább évente felülvizsgálják.

A közigazgatási létszámleépítés kapcsán 2006-ban 7 magán-közvetítővel kötött együttműködési megállapodást a Foglalkoztatási Hivatal. A magán- közvetítő vállalja: A közigazgatási létszámleépítés kapcsán 2006-ban 7 magán-közvetítővel kötött együttműködési megállapodást a Foglalkoztatási Hivatal. A magán- közvetítő vállalja: - átadja a munkaerő-piaci folyamatokról rendelkezésre álló információt (írásos és elektronikus formában); - „Pályaválasztási Nap”-ok keretében együttműködik RMK-tal; - A külföldi állásajánlatok után érdeklődőket tájékoztatja az EURES hálózatról.

A magán munka-közvetítők évi tevékenységéről készült összefoglaló a publikus portál/Statisztika/A magán-munkaközvetítők tevékenységéről StatisztikaA magán-munkaközvetítők tevékenységéről magán-munkaközvetítők tevékenységéről web címen megtalálható